Hotellit Kyyjärvi

Hotellit Kyyjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kyyjärvi on viehättävä matkakohde Keski-Suomessa, joka hurmaa kauniilla järvimaisemillaan, rikkaalla luonnolla ja monipuolisilla ulkoilma-aktiviteeteillaan. Täällä voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

hotellit kyyjärvi

Hotellit Kyyjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kyyjärvi tarjoaa matkailijoille upean mahdollisuuden tutustua Suomen luonnonkauneuteen ja rauhalliseen maalaiselämään. Tämä pieni kunta on tunnettu erityisesti järvimaisemistaan, ja alueella on useita kauniita järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen kesäisin. Talvisin järvet muuttuvat hiihtäjien ja luistelijoiden paratiisiksi. Kyyjärvi on myös luonnonystävien suosikki paikka, ja alueen monipuolinen luonto houkuttelee retkeilijöitä ja lintubongareita. Kyyjärven ympäristössä on useita luonnonsuojelualueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Keski-Suomen ainutlaatuiseen ekosysteemiin.

Kulttuurista kiinnostuneille Kyyjärvi tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikallisiin perinteisiin ja tapoihin. Voit vierailla paikallisissa museoissa ja näyttelyissä, joissa esitellään alueen historiaa ja kulttuuria. Kesäisin kunnassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa voit kokea paikallisen elämänmenon ja nauttia perinteisestä suomalaisesta ruoasta ja musiikista.

Kyyjärvi tarjoaa mahdollisuuden nauttia rauhallisesta maalaiselämästä, upeasta luonnosta ja paikallisesta kulttuurista. Se on ihanteellinen paikka rentouttavalle lomalle, olipa kiinnostuksen kohteesi sitten luonto, ulkoilma-aktiviteetit tai paikallinen kulttuuri.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kyyjärvellä

Kyyjärvi tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien hotellit, joissa voi nauttia viihtyisästä ja kodikkaasta oleskelusta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kyyjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kyyjärvi Campign 

Kyyjärvi Camping Oy sijaitsee Metsäpellon alueella Länsi-Suomessa ja tarjoaa majoitusvaihtoehdon matkailijoille. Majoituspaikassa on ilmaista pysäköintitilaa, ja lisäksi vierailijat voivat nauttia terassista, puutarhasta ja yhteisestä oleskelualueesta.

Hotellit Kyyjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kyyjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Kyyjärvi tarjoaa jonkinverran nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille, jotka haluavat tutustua Keski-Suomen luontoon ja kulttuuriin. Alueella voi nauttia järvimaisemista, retkeilystä, kalastuksesta, ulkoilusta sekä tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin.

Lintulahden taistelun muistomerkki: Lintulahden taistelun muistomerkki on kunnianosoitus Suomen sodan alkamisvuonna 1808 käydylle taistelulle, jota johti Otto von Fieandt. Muistomerkki on sijoitettu Honkalehdontien varrelle, terveysaseman läheisyyteen, ja se kertoo tärkeästä historiallisesta tapahtumasta Suomen historiassa.

Kyyjärven kirkko: Kyyjärven kirkko on vuonna 1953 valmistunut Veikko Larkaksen suunnittelema kirkko, joka yhdistää käytössään puun, tiilen ja betonin materiaaleja. Kirkko sijaitsee Tuliharjuntien varrella ja edustaa arkkitehtonista tyylikkyyttä sekä ajankohdan rakennustaiteellista perinnettä. Kirkko on merkittävä osa Kyyjärven kulttuuriperintöä ja tarjoaa paikan uskonnollisille tilaisuuksille ja kulttuuritapahtumille.

Honkalehdon kievari: Honkalehdon Kievari, entinen kestikievari, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa menneisyyteen ja kokea palan historiaa. Kievarissa on esillä vanhoja työkaluja, keittiövälineitä, lasten leluja ja käsitöitä, jotka antavat kiehtovan kuvan menneiden aikojen arkielämästä. Lisäksi kievarissa on mahdollista majoittua, joten vierailijat voivat yöpyä historiallisissa tunnelmissa. Kievarin tiloissa voidaan myös järjestää kokouksia ja muita tilaisuuksia, joissa voi nauttia historian hengestä.

Kyyjärven kotiseutumuseo: Kyyjärven Kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua vanhaan maatalous- ja metsästysesineistöön. Museo sijaitsee kirkon vieressä, Tuliharjuntien varrella, ja se on avoinna sopimuksen mukaan. Museo tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja perinteisiin esineiden kautta.

Kauppakeskus Paletti: Kauppakeskus Paletti on Kyyjärvellä sijaitseva monipuolinen ostos- ja pysähdyspaikka, joka sopii kaikenikäisille matkailijoille. Se sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä, valtateiden 13 ja 16 risteyksessä, ja on noin 100 kilometrin päässä Jyväskylästä, Seinäjoelta ja Kokkolasta. Kauppakeskus Paletti palvelee asiakkaita viikon jokaisena päivänä lukuun ottamatta harvoja poikkeuspäiviä, tarjoten monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja palveluita.

Aktiviteetit

Kyyjärvi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan, vaikka kyseessä on pieni kunta. Koulukeskuksen liikuntasali mahdollistaa monenlaiset aktiviteetit, kuten lentopallon pelaamisen. Urheilukenttä ja tenniskenttä ovat saatavilla, ja talvisin tenniskenttä muuttuu luistelukaukaloksi. Toimintapuisto lähellä koulukeskusta tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille, ja siellä on myös huvimaja sateen varalta.

Kyyjärveltä löytyy kaksi hienoa yleistä uimarantaa, Kallioranta ja Kiviranta, jossa on myös kuntosali Kivirannan palvelukeskuksen yhteydessä. Pyöräilijöille on tarjolla erilaisia reittejä, kuten Kyyjärven ympäri kulkeva lenkki ja asfaltoitu Tuliharjun lenkki. Melontaharrastajat voivat nauttia Saarijärven koskireitistä, joka lähtee Kalliorannasta ja on eteläisen Suomen pisin yhtenäinen koskireitti.

Kesäisin jalkapallokenttä houkuttelee harrastajia, ja Kyyjärvi tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Harsunkankaan ulkoilualue tarjoaa pururadan, hiihtoladut ja pulkkamäen talvisin, kun taas kesällä siellä voi nauttia 18-väyläisestä frisbeegolfradasta ja kuntoportaista.

By Kotivalo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24119703
Kyyjärvi historiaa

Kyyjärvi on pieni kunta, jonka historia juontaa juurensa 1700-luvulle. Alueella oli tuolloin Lintulahden markkinapaikka. Kyyjärvi itsenäistyi omaksi kunnakseen vuonna 1929, aiemmin se kuului Karstulaan.

Kyyjärvellä käytiin Suomen sodan aikaan merkittäviä taisteluita, kuten Lintulahden taistelu vuonna 1808. Majuri Otto von Fieandt johti 650 miehen joukkonsa voittoon Lintulahden tärkeässä tienhaarassa, mutta venäläiset joukot eversti Jegor Vlastovin johdolla onnistuivat lopulta ajamaan Fieandtin joukot takaisin kohti Pohjanmaata.

Kyyjärvi sai vuoden 2016 rauhanpalkinnon Sadankomitealta, joka myönnettiin kunnalle sen rohkeudesta auttaa sotaa pakenevia turvapaikanhakijoita vuonna 2015. Tämä teko teki Kyyjärvestä rauhan ja humanitaarisen avun esikuvan Suomessa.

Katso myös nämä: 

Kyyjärven kotisivut

Hotellit Kyyjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Petäjäveden vaakuna
By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3376833