Hotellit Kuhmoinen

Hotellit Kuhmoinen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kuhmoinen on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, joka tarjoaa luonnonrauhaa järvimaisemissa, monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ja mahdollisuuden rentoutumiseen saunoen ja kalastaen.

hotellit kuhmoinen
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50656630

Hotellit Kuhmoinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kuhmoinen on rauhallinen ja luonnonkaunis matkakohde Pirkanmaan sydämessä. Tämä idyllinen kunta tarjoaa vierailijoilleen upeita järvimaisemia, mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta sekä monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden. Kuhmoisten monet järvet, kuten Kukkia, Kuhmajärvi ja Vähä-Kukkia, tarjoavat erinomaiset puitteet vesielämästä nauttimiseen, olipa intohimonasi kalastus, veneily tai uiminen.

Kuhmoisten maisemat houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnonystäviä, ja alueella on useita hyvin merkittyjä patikkareittejä ja ulkoilupolkuja. Kesällä voit vaeltaa metsissä ja ihailla kukkivia niittyjä, kun taas talvella hiihtoladut ja jäällä liikkuminen tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun. Kuhmoinen tunnetaan myös perinteisestä suomalaisesta mökkikulttuuristaan, ja monet loma-asunnot sijaitsevat järvien rannoilla. Voit vuokrata mökin tai saunallisen huvilan ja nauttia suomalaisesta saunaelämyksestä sekä järvivedestä.

Kaiken tämän lisäksi Kuhmoisissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, joten voit kokea paikallisen kulttuurin ja nauttia tunnelmasta. Kuhmoinen tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnonläheiseen lomaan, mikä tekee siitä houkuttelevan matkakohteen niille, jotka etsivät rauhallista pakoa arjen kiireistä ja haluavat nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kuhmoisisisa

Kuhmoisessa hotellit tarjoavat yleensä majoittujilleen rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön. Useimmat hotellit sijaitsevat järvien tai metsien läheisyydessä, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden nauttia luonnonkauniista maisemista. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kuhmoisten suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Jokiniemi

Tämä loma-asunto Kuhmoisessa tarjoaa monia mukavuuksia, kuten hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan. Siinä on yksi makuuhuone ja erillinen takka, joka luo lämmintä tunnelmaa. Lisäksi loma-asunnossa on televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Hotelli sijaitsee savuttomalla alueella ja tarjoaa myös mahdollisuuden grillaamiseen.

Hotellit Kuhmoinen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kangasala nähtävyydet ja ajanviete

Kuhmoinen tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka heijastavat alueen luonnonkauneutta ja kulttuuriperintöä. Kuhmoisen vetonauloihin kuuluvat upeat järvet, metsäiset maisemat ja historialliset nähtävyydet.

Päijänne: Päijänne on Suomen kolmanneksi suurin järvi, joka hurmaa vierailijat kirkkaalla vedellään, monipuolisella luonnolla ja mahdollisuuksillaan nauttia ulkoilusta ja kalastuksesta. Järvi tarjoaa upeat maisemat lukuisilla saarilla ja rannoilla sekä historiallisia kohteita, kuten kalliomaalauksia. Kuhmoisten kunnan alueella Päijänteen vesistöalueilla on mahdollisuus nauttia niin kesäisistä risteilyistä kuin talvisesta kuutamohiihdosta. Järvi on olennainen osa Kuhmoisten luonnonkauneutta ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden.

Isojärven kansallispuisto: Isojärven kansallispuisto tarjoaa upean retkikohteen kauniissa ympäristössä, jossa voi seurata savottajien jalanjälkiä ja ihailla majavien muokkaamaa maisemaa. Alueella on laaja verkosto patikointi- ja vaelluspolkuja, joita on yhteensä 30 kilometriä, ja ne on selkeästi merkitty. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus telttailuun ja nuotion tekoon. Melominen on suosittu aktiviteetti, sillä puisto kattaa yli 20 saarta. Opastetut vaellus- ja melontaretket tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää alueesta.

Kuhmoisten linnavuori: Kuhmoisten Linnavuori on muinainen puolustuslinna, joka sijaitsee Kuhmoisten kirkosta 7,5 kilometriä pohjoiskoilliseen erämaassa Linnajärven ja Saaresjärven välisellä kannaksella. Linnavuori on rakennettu arvellaan vartioimaan erämaan kulkureittejä ja liittyy mahdollisesti hämäläisten ja karjalaisten keskinäiseen kilpailuun erämaiden omistuksesta. Tämä historiallinen kohde koostuu 40 metriä korkeasta mäestä, jolla on kallioinen linnapiha ja kaksi tasannetta. Kävijät voivat ihailla näkymiä Päijänteen itärannalle.

Kuhmoisten luolat: Kuhmoinen tarjoaa hienon kohteen luolien tutkijoille, sillä alueella sijaitsee useita merkittävän kokoisia luolia. Yksi mielenkiintoisimmista luolista on Valkulammin vuoren luolakokonaisuus Kylämällä, hieman Isojärven kansallispuiston ulkopuolella. Tämä kokonaisuus koostuu kolmesta luolasta, joiden pituudet ovat 35, 30 ja 10 metriä. Luolille johtava reitti on haastava ja vaatii kokemusta retkeilijältä. Helpommin saavutettavissa olevia luolia ovat Sarvavuoren Pirunkammari Ylimenmaalla ja Saaresjärven Pirunkammari. 

Aktiviteetit

Frisbeegolf: Kuhmoisen koulukeskuksen ympäristössä sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata tarjoaa monipuolisen haasteen pelaajille kaikilla taitotasoilla.

Minigolf: Kuhmoisten satamassa voit nauttia minigolfista. Mailat voi lainata Lauttakioskista tai Sahanrannan ravintolasta sen aukioloaikoina kesäisin.

Urheilukenttä: Kuhmoisissa on hyväkuntoinen urheilukenttä, joka on peruskorjattu ja avoinna liikkujille. Voit myös lainata urheiluvälineitä ottamalla yhteyttä liikuntatoimeen.

Uinti: Kuhmoisissa on perusparannettu uimala keskustassa, jossa voi nauttia turvallisesta uimisesta koko perheen kanssa. Lisäksi löytyy uimarantoja, kuten Kokonniemen uimaranta, Kalholanniemen uimaranta ja Tehinhiekan uimaranta.

Kirkkovene: Kuhmoisten Kotiseutuyhdistys vuokraa kirkkoveneitä yksityisille, yhdistyksille ja yrityksille erilaisiin tapahtumiin.

Leikkikentät: Kuhmoisissa on useita leikkikenttiä, kuten Puuhapuisto, Sataman leikkikenttä ja Nuorisotalon leikkikenttä.

Kotieläinpihat: Nihtilän Tilan kotieläinpiha tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin kotieläimiin ja kesäkahvilaan.

Ratsastus: Kuhmoisissa on useita ratsastusmahdollisuuksia, kuten Kirjonurmen talli ja Aittolahden tila.

Värikuulasota: Noski Paintball tarjoaa paintball-pelaamista Kuhmoisten sataman läheisyydessä.

Padel: Kuhmoisissa on viihtyisät täyspanoraamakentät padelin pelaamiseen.

Maastopyöräily: Kuhmoisissa voit nauttia maastopyöräilystä Kuhmurat-maastopyöräreitillä, joka tarjoaa erilaisia reittivaihtoehtoja.

Hiihto ja luistelu: Kuhmoisen kunta ylläpitää hiihtoratoja ja valaistu kuntorata löytyy Karkjärveltä. Myös luistelu on mahdollista.

Moottorikelkkailu: Moottorikelkkailijat voivat nauttia Kuhmoisissa kulkevista moottorikelkkaurista, jotka ovat pääasiassa maksullisia ja vaativat luvan.

kuhmoinen nähtävyydet
By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45145955
Kuhmosten historiaa

Kuhmoinen on alue, joka kätkee sisäänsä pitkän historian ja monia mielenkiintoisia paikkoja. Kalliomaalaukset ja muinaisjäännökset todistavat ihmisten läsnäolon alueella tuhansien vuosien ajan. Päijälän linnavuori, rautakaudella rakennettu puolustusvarustus, kohottautuu ylpeänä maisemassa. Kuhmoisten kirkko, vuosina 1784–1785 rakennettu, on merkittävä arkkitehtoninen saavutus.

Kuhmoisten taistelu vuoden 1918 sisällissodan aikana ja siinä tapahtunut Harmoisten sairashuoneen joukkomurha ovat osa paikallista historiaa. Kuhmoisissa toimi myös höyrysaha, satama, telakka ja konepaja, mikä lisäsi kunnan teollista kehitystä.

Kuhmolassa sijaitsee Kuhmolan kulttuuritalo, joka edustaa 1920-luvun klassismia ja on arkkitehtonisesti kiinnostava. Alueella on myös paljon klassismin vaikutteita näkyvissä muun muassa asuinrakennuksissa.

Kuhmoisen kauniit luonnonmaisemat ovat houkutelleet taiteilijoita, kuten Pekka Halonen, Kalle Löytänä, Marcus Collin ja Väinö Hämäläinen, tallentamaan ne taideteoksiin.

Kuhmoisen tiehistoriaan kuuluu valtatie 4, joka myöhemmin siirrettiin kulkevaksi Päijänteen itäpuolelle 1990-luvulla. Tänään Kuhmoisissa kulkee valtatie 24 ja seututie 325.

Viimeisimpänä muutoksena Kuhmoinen siirtyi Pirkanmaan maakuntaan sote-uudistuksen myötä vuoden 2021 alussa. Kuhmoinen on paikka, joka tarjoaa rikkaan historian ja upean luonnon yhdistelmän.

Katso myös nämä: 

Kuhmoisten kotisivut

Hotellit Kuhmoinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

isojärvi kuhmoinen
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122952987