Hotellit Kuhmo – Vertaa hotellit Lomakulma.fi
Kuhmo on idyllinen matkakohde Suomessa, joka tunnetaan upeasta luonnostaan, erämaastaan ja kulttuuritapahtumistaan, erityisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlista. Kaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin, mukaan lukien kalastukseen ja vaelluksiin Kainuun upeissa maisemissa.
Hotellit Kuhmo – Löydä upeat hotellit sivustoltamme
Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa Kainuun maakunnassa ja on lumoava matkakohde, joka houkuttelee luonnonystäviä ja kulttuurin ystäviä ympäri vuoden. Kuhmon upeassa erämaassa voit nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta, vaelluksista kansallispuistossa, ja kalastuksesta monissa järvissä ja joissa.
Kaupunki tunnetaan myös Kuhmon Kamarimusiikkijuhlista, jotka ovat yksi Suomen arvostetuimmista kamarimusiikkitapahtumista. Kesällä kaupunki herää eloon kulttuuritapahtumien, konserttien ja taidegallerioiden myötä. Talvella voit nauttia hiihtämisestä ja muista talviaktiviteeteista.
Kuhmossa voit myös kokea perinteistä suomalaista kulttuuria, kuten savusaunan ja paikallisten herkkujen maistamisen. Kaupungissa on monia majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä ja lomakyliä, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea Suomen luonto ja maaseutu parhaimmillaan. Kuhmo on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat irtautua arjen kiireistä ja kokea luonnon kauneuden ja kulttuurin monimuotoisuuden yhden Suomen kauneimmista ja rauhallisimmista alueista.
Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kuhmossa
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kuhmo
Kuhmo tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Kaupungissa on useita viihtyisiä hotelleja, motelleja ja lomakyliä, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja matkustustarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kuhmon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.
1. Hotel Kalevala
Hotel Kalevala sijaitsee kävelymatkan päässä Kuhmon Talvisotamuseosta ja tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen buffetaamiaisen ja Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa. Voit myös pysäköidä ilmaiseksi omatoimisesti. Ravintolassa voit nauttia ruoasta, ja baarissa rentoutua. Majoituspaikassa on myös kuivapesula- ja pesulapalvelut, kiertoajelu- ja lippupalvelu sekä matkatavarasäilytys.
2. Lentiira Holiday Village
Lentiira Holiday Village sijaitsee lähellä Samulinhiekkaa ja tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden, omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Majoituspaikassa on 9 majoituspaikkaa, joissa kaikissa on keittonurkkaukset, yksityiset pihat ja taulutelevisiot. Lisäksi voit herkutella bistro Pirtissä, ja mukaan otettavaa on saatavilla lisämaksusta. Majoituspaikassa on myös lahjatavaraliike, kielitaitoinen henkilökunta ja terassi.
3. Matkakoti Kieppi
Matkakoti Kieppi sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kuhmo Arts Centresta ja tarjoaa asiakkailleen ilmaisen aamiaisen, Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä omatoimisen pysäköinnin. Majoituspaikassa on myös lemmikkipalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot. Lisäksi palveluihin kuuluvat ilmaiset sanomalehdet aulassa, pyykinpesutilat ja kielitaitoinen henkilökunta.
4. Bear centre
Tämä vuonna 2020 rakennettu 3,5 tähden huoneistohotelli sijaitsee lähellä Kesäranta Beachia ja tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin sekä lisämaksusta saatavan aamiaisen. Majoituspaikassa on yhteensä kolme huoneistoa yhdessä kerroksessa. Huoneistot ovat ilmastoituja ja niissä on keittonurkkaus, memory foam -patjallinen sänky ja yksityinen piha.
5. Loma-asunto Paloranta
Kyseessä on 6 henkilölle tarkoitettu loma-asunto Kuhmossa, Kainuussa. Majoituspaikka tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan. Loma-asunnossa on 2 makuuhuonetta ja takka. Lähistöllä voi harrastaa veneilyä, ja se sijaitsee lähellä mielenkiintoisia kohteita, kuten Kuhmo Arts Centre ja Ruukinrannan uimaranta.
Hotellit Kuhmo – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua
Kuhmo nähtävyydet ja ajanviete
Kuhmo tarjoaa monia nähtävyyksiä ja kokemuksia luonnon ystäville ja kulttuurin harrastajille. Kaupungin ympäröivä luonto, järvet ja metsät, tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn, kalastukseen ja luonnon havainnointiin. Kuhmon kulttuuritarjonta on myös rikas, ja voit vierailla erilaisissa museoissa, konsertteissa ja taidegallerioissa.
Kuhmon talvisotakierros: Kuhmon Talvisotakierros kulkee Saunajärven puolustusaseman kautta. Tämä järvikapeikko toimi talvisodan alussa suomalaisten pääpuolustusasemana, vaikka sen alkuperäinen tehtävä oli hyökkäyksellinen. Kuhmosta tuleva maantie muuttui Saunajärvellä itään johtavaksi kärrytieksi. Alue oli linnoitettu ylimääräisten harjoitusten aikana.
Tuupalan museo: Tuupalan Museo sijaitsee Kuhmon keskustassa, ja sen pihapiiri on säilynyt luonnonmukaisena keitaana. Museo avattiin kesäkuussa 1975. Talomuseo tarjoaa näkymän talon arkeen ja asukkaiden elämään 1880-luvulta 1960-luvulle saakka. Itse asiassa talossa asuttiin vielä 1970-luvun alkuun saakka. Talossa harjoitettiin monenlaista toimintaa, josta omistaja sai vuokratuloja.
Lentiiran kirkko: Lentiiran Kirkko on suomussalmelaisen arkkitehti Hannu Pyykkösen suunnittelema puukirkko, joka sijaitsee Lentiira-järven äärellä. Kirkko toimii kesäisin tiekirkkona ja hiljentymispaikkana. Kirkon alttariseinältä avautuvat suuret ikkunat, jotka tarjoavat upeat näkymät kainuulaiseen luontoon. Kirkon Klaus von Mattin suunnittelema alttariristi veistoksessa on valmistettu puusta, tekstiilistä ja lasista.
Karhuseikkailu: Karhuseikkailu Kainuun luonnossa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ja ikuistaa suurpetoja, kuten karhuja, ahmoja, metsäpeuroja ja muita harvinaisia eläimiä niiden omassa luonnollisessa ympäristössään. Katselukojun turvissa voit kokea unohtumattoman kohtaamisen ruskeakarhun kanssa luonnonhelmassa, mikä on harvinaisen ainutlaatuinen kokemus.
Onni on savusauna: Lentiiran Lomakylässä voi nauttia unohtumattomista saunaelämyksistä. Tämän lomakylän kiitetyin kokemus liittyy varmasti savusaunan löylyihin. Saunarakennuksessa on tarjolla perinteisen savusaunan lisäksi sähkösauna, modernit suihkutilat, tilavat pukuhuoneet ja viihtyisä takkatupa. Sauna sijaitsee aivan järven rannalla, ja voit pulahtaa virkistävään järviveteen saunomisen jälkeen.
Pajakkakoski: Pajakkakoski on upea virkistysalue aivan Kuhmon keskustan tuntumassa. Pajakkajoki virtaa alueella ja yhdistää Kuhmon laajat järvet ja joet. Joki kulkee kolmen kosken läpi, joita ovat Pajakkakoski, Akonkoski ja Saarikoski, ja se virtaa kohti Ontojärveä. Pajakkakoski on Kainuun suurin vapaana kuohuva joki, ja sen pituus on noin 450 metriä. Tämän reitin varrella 1800-luvun lopulla kuljetettiin tervaveneitä kohti Oulua.
Terveysmetsäretki Havumetsässä: Elvyttävä terveysmetsäretki Kuhmon Havumetsässä tarjoaa tilaisuuden irtautua arjen kiireistä ja uppoutua havumetsän rauhaan. Retki alkaa erityisellä takaperinkävelyllä, joka symboloi taukoa normaalista arjesta. Kokeneen terveysmetsä- ja luonto-oppaan johdolla osallistujat suorittavat viisi erilaista luontoharjoitetta, jotka auttavat elvyttämään sekä kehoa että mieltä.
Kuhmon historiaa
Ihminen saapui Kuhmon alueelle jo kivikaudella. Alueen vanhimpia asuinpaikkoja ovat muun muassa Katerman Anttila, Paloniemi ja Karankaniemi Ontojärven rannalla sekä Lammasjärven Sylväjänniemi. Saamelaisista kertovat paikannimet ja useat esinelöydöt. Vesistöt toivat alueelle erä- ja kauppamiehiä, verottajia ja ryöstäjiä eri suunnista, kuten lännestä, idästä ja etelästä. Norjalaiset viikingit kulkeutuivat Kuhmon alueen kautta Vienanmerelle, jossa oli Bjarmia-niminen paikka. Mahdollisesti jo ennen viikinkejä Kuhmon seudulle saapui kainulaisia ja myöhemmin alue tuli karjalaisten vaikutuspiiriin.
Vuonna 1323 Pähkinäsaaren rauhan myötä Kuhmon alueet kuuluivat Novgorodin valtakuntaan, mutta tämä ei estänyt pohjalaisten verottajien ja erämiehien tuloa alueelle. Kuhmon asutuksen kehitys liittyi osaltaan Kustaa Vaasan aloittamaan Oulujärven erämaan asuttamiseen. Savonlinnan päällikkö Kustaa Fincke lähetti alueelle 1552 savolaisia uudisasukkaita. Venäläiset tuhosivat kuitenkin lähes kaiken asutuksen Pitkän vihan aikana 1570-1595. Täyssinän rauhassa vuonna 1599 Kuhmon seudut liitettiin Ruotsiin.
Vuonna 1599 perustettiin Oulujärven pitäjä, ja ensimmäinen veronkanto tapahtui 1605, kun Kuhmon alueella oli kymmenen savua Katerman ja Lammasjärven kylien alueella. Asukkaat tulivat pääasiassa Savosta, ja myös liminkalaisia palasi alueelle. Saamelaiset väistyivät kaskenpolttajien tieltä 1620-luvulla. Kuhmon asutuksen kehitys liittyy vahvasti luontoon, ja metsästys ja kalastus loivat perustan alueen pysyvälle asutukselle. Kaskenpoltto aloitettiin alueella savolaisten toimesta 1500-luvun lopulla.
Kuhmo kuului aluksi Limingan seurakuntaan, mutta vuonna 1559 se liitettiin Oulujärven seurakuntaan. Myöhemmin se kuului Paltamon ja vuodesta 1647 Sotkamon seurakuntaan. Vuosina 1650–1681 alue kuului Kajaanin vapaaherrakuntaan. Vuonna 1753 Kuhmosta tuli Sotkamon kappeliseurakunta, ja samalla rakennettiin ensimmäinen kirkko. Kuhmon nykyinen kirkko valmistui vuonna 1816, ja sen viereen rakennettiin vuonna 1862 kellotapuli. Kuhmo oli myös rajapitäjä, joka joutui kärsimään erilaisista sodista ja väkivallasta.
1800-luvulla alueella harjoitettiin kaskenpolttoa ja tervanpolttoa. Kuhmo oli Suomen suurin tervantuottaja 1800-luvun lopulla, ja tervaa kuljetettiin Ouluun. Rautatien valmistuminen Kajaaniin vuonna 1904 lyhensi tervansoutumatkaa, mutta tervanpolton aika oli jo ohi. Peltoviljely kehittyi 1800-luvun jälkipuoliskolla. Kuhmon maatalous oli alkeellista vielä 1900-luvun alussa, ja kulkutaudit koettelivat väestöä. Vuonna 1920 Kuhmon asukasluku oli lähes 7 500, mutta 1960-luvulle tultaessa alkoi väestökato, joka jatkui yli 10 vuotta. Kuhmon asukasluku laski, mutta 1980-luvulla kaupunki sai kaupunkistatuksen ja väestö keskittyi keskustaajamaan. 2000-luvulla väestön määrä oli edelleen laskussa, ja vuonna 2011 Kuhmossa oli 9 422 asukasta.
Katso myös nämä:
Hotellit Kuhmo – Vertaa hotellit Lomakulma.fi