Hotellit Kontiolahti

Hotellit Kontiolahti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kontiolahti tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta ja urheilullisia elämyksiä Itä-Suomessa. Kontiolahden järvimaisemat ja luonnonrauha tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen.

hotellit kontionlahti
By Motopark - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33179481

Hotellit Kontiolahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kontiolahti sijaitsee Itä-Suomessa ja hurmaa vierailijat kauniilla järvimaisemillaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan. Kontioniemen alueella voi nauttia luonnonrauhasta ja järvimaisemista, joita ympäröivät metsät ja idylliset maalaismaisemat.

Kontiolahti on erityisen tunnettu aktiivisesta hiihto- ja ampumahiihtokulttuuristaan. Kontiolahdella sijaitsee maailmankuulu Kontiolahden ampumahiihtostadion, joka on isännöinyt lukuisia kansainvälisiä kilpailuja. Stadionin vieressä avautuvat upeat hiihtoladut, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia talvisista maisemista ja kuntoilla aktiivisesti.

Matkailijat voivat tutustua myös alueen kulttuuriin ja historiaan esimerkiksi Kontiolahden kirkon ja paikallisten museoiden kautta. Kontiolahti on paikka, jossa luonto, liikunta ja kulttuuri sulautuvat yhteen tarjoten vierailijoille monipuolisen ja mielenkiintoisen matkakokemuksen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kontiolahti

Kontiolahden hotellit tarjoavat monipuolisia majoitusvaihtoehtoja matkailijoille, jotka etsivät viihtyisää oleskelua tässä idyllisessä Itä-Suomen kohteessa. Hotellit ovat usein varusteltuja modernilla mukavuudella ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia alueen luonnonkauneudesta sekä monipuolisista aktiviteeteista. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kontionlahden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Julie

Kontiolahden hotelli, Hotel Julie, tarjoaa viihtyisän oleskelun lähellä SuperParkia. Ilmaisen Wi-Fi:n, omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan lisäksi majoituspaikassa on käytettävissä buffetaamiainen lisämaksusta. Sauna, polkupyörien vuokrausmahdollisuus ja leikkikenttä tarjoavat lisää vaihtoehtoja rentoutumiseen. Hotelli sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä SuperParkista ja Orthodox Church of St Nicholasista.

2. Motelli Kontio

Motelli Kontio tarjoaa mukavan majoituksen lähellä Kolinpolku Trailia. Ilmainen Wi-Fi, omatoiminen pysäköinti ja ravintola luovat kätevän ympäristön vierailulle. Motellissa on myös buffetaamiainen, kokoushuone, sauna ja tarjolla olevat polkupyörät, tarjoten monipuolisia vaihtoehtoja vieraiden käytettävissä. Sijainti vain lyhyen ajomatkan päässä Kolinpolku Trailista ja SuperParkista tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta.

3. Pohjantilan Hirsituvat

Pohjantilan Hirsituvat – Pohjantähti tarjoaa viihtyisän majoituksen Kontiolahdella. Ilmastoidussa loma-asunnossa on kolme makuuhuonetta, olohuone, hyvin varusteltu keittiö ja kylpyhuone, tarjoten mukavuutta ja tilaa. Vieraiden käytössä on ilmainen yksityinen pysäköintialue, ja lähialueen ulkoaktiviteetit, kuten hiihto ja pyöräily, tekevät vierailusta monipuolisen. Sijainti on kätevä Joensuun ollessa 35 km:n päässä, ja lähimmälle lentokentälle on 28 km matkaa.

4. Venejoen Piilo

Venejoen Piilo – Päre on ekologinen huoneisto Kontiolahdella, 39 km päässä Kolin kansallispuistosta. Majoitus kannustaa vieraita nauttimaan luonnosta ympäristöystävällisillä ratkaisuillaan. Huoneistossa on sauna ja jaettu keittiö, ja se tarjoaa pääsyn terassille, ilmaisen yksityisen pysäköinnin ja ilmaisen Wi-Fi:n.

Hotellit Kontiolahti – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kontiolahden nähtävyydet ja ajanviete

Kontiolahti tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat vierailijoita nauttimaan alueen luonnosta, kulttuurista ja vapaa-ajan mahdollisuuksista.

Suomen pisin mänty: Kontiolahden Lehmossa sijaitsee Suomen pisin mänty, nimeltään Lehmon jätiksi. Tämä vaikuttava puu kohoaa korkeuteen 42 metriä (2013).

Kontiolahden ortodoksinen kirkko, joka kuuluu Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan, on nimeltään Kristuksen taivaaseen astumisen kirkko. Suunnittelijana toimi Erkki Helasvuo, ja pyhäkkö vihittiin kirkoksi vuonna 1985.

Satama: Kontiolahden satama tarjoaa monipuoliset palvelut vierailijoilleen, kuten vierasvenelaiturin, kaksi betoniluiskaa, septityhjennyspaikan, mastonosturin, wc:n, jäähileaseman, uimarannan ja muita satamapalveluita.

Jakokosken näkötorni: Jakokosken tähtitorni on Pohjois-Karjalan tähtitieteen harrastajien yhdistyksen, Seulaset ry:n, ylläpitämä observatorio. Tähtitornissa järjestetään talvisin tähtinäytäntöjä, tarjoten mahdollisuuden tutustua tähtitaivaan ihmeisiin.

Jakokosken museokanava: Jakokosken museokanava on vuonna 1879 rakennettu kanava, joka on entisöity kertomaan menneisyyden kanavatoiminnasta ja vesiliikenteestä. Museon ympäristössä vierailevat voivat tutustua paitsi kanavaan myös nauttia aktiivisesta kanavateatterista.

Kontiolahden ampumahiihtostadion on vuosittain ampumahiihdon maailmancupin osakilpailupaikka. Alueella sijaitsevat hirsinen päärakennus sekä kansainvälisen tason lehdistö- ja tv-keskukset. Lisäksi alueelta löytyy 1,5 km pitkä jäähdytetty latu, joka avataan jo lokakuussa.

Kolvananuuron rotkolaakso on luonnonsuojelualue, joka syntyi miljoonia vuosia sitten louhikkoisena rotkona kallioperään. Alueella kulkee noin 5 km pitkä luontopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen maisemaan.

Kontiolahden vesitorni kohoaa luterilan kirkon läheisyydessä kirkonkylän korkeimmalla kohdalla. Tämä vesitorni 6-tien varrella tarjoaa hyvällä säällä näköalan aina Joensuuhun saakka.

Kotiseutukeskus: Kontiolahti-seuran omistama kotiseutukeskus on paikallisen talonpoikaiskulttuurin näyteikkuna. Tämä tunnelmallinen juhlapaikka toimii myös näyttelyiden ja leirikoulujen pitopaikkana, tarjoten tilaisuuksia tutustua alueen rikkaaseen perinteeseen.

Aktiviteetit

Finland Travel Company: Finland Travel Company tarjoaa kattavat matkailu- ja ohjelmapalvelut Pohjois-Karjalan alueella. Yrityksen kautta voit suunnitella unohtumattoman matkan alueen kauniisiin maisemiin ja monipuolisiin kohteisiin. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä ikimuistoinen matka!

Karu Survival: Karu Survival on Itä-Suomen johtava erä- ja selviytymistaitojen sekä pienryhmäjohtamisen opetukseen erikoistunut yritys. Tarjolla on kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia luontoelämyksiä, joissa pääset tutustumaan erätaitoihin ja nauttimaan luonnosta vastuullisesti.

Mustavaara: Mustavaara tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle seinäkiipeilylle. Alueella on lumetetut ja valaistut rinteet kaiken tasoisille laskettelijoille. Lisäksi löytyy mukavia hiihtolatuja upeissa vaaramaisemissa. Mustavaara tarjoaa monipuolisia talviaktiviteetteja perheille ja seikkailunhaluisille.

Talvireitit: Kontiolahden kunta mahdollistaa monipuolisen liikunnan talvireitistöllä Jaamankankaalla. Reitistön aloituspiste on ampumahiihtostadionilla, ja se tarjoaa mahdollisuuden juoksuun, pyöräilyyn ja koiran ulkoiluttamiseen.

Avantouinti: Kokeile rohkeasti avantouintia Kontiolahden avantosaunalla! Tutkitusti terveellinen harrastus, joka parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Nauti leppoisista löylyistä ja virkistävästä vedestä talvisissa olosuhteissa.

Jäähalli: Kontiolahden jäähalli tarjoaa mahdollisuuden luisteluun yleisövuoroilla. Ota luistimet mukaan ja suuntaa halliin viilettämään jäällä.

Hiihtoladut ja jääkentät: Kontiolahden liikuntapaikkamestarit tavoittelevat maakunnan parhaiten hoidettuja latuja ja jääkenttiä. Testaa itse ja lähde nauttimaan hiihtolenkistä tai luistelusta vaikkapa stadionilta suoraan.

Liikuntahallin punttisali: Kontiolahden liikuntahalli tarjoaa punttisalin yleisövuoroja torstaista perjantaihin. Hyödynnä tilaisuus kuntoiluun ja ota suunnaksi Karpalokaari 8.

Fittari Lehmo: Fittari Lehmo tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ja tule kuntoilemaan.

Virkistysuimala Vesikko: Jos lumisade kyllästyttää, suuntaa Virkistysuimala Vesikkoon. Allasvalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kuntouintiin, hyppyaltaille ja vesiliukumäelle. Avoinna viikon jokaisena päivänä.

Herajärven retkeilykeskus – Kiviniemen luontotila: Kiviniemen luontotilalla voit nauttia tähtitaivaasta, hiljaisuudesta ja monista aktiviteeteista, kuten saunomisesta, hiihtämisestä ja moottorikelkkasafareista.

Koli: Koli, Suomen tunnetuin kansallismaisema, tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Koe luonnon kauneus ja rauhoitu ikiaikaisissa metsissä ja Pielisen maisemissa.

By Guillaume Baviere, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38791968
Kontiolahti historiaa

Kontiolahti oli alun perin osa Liperin kirkkopitäjää ja itsenäistyi omana kuntanaan vuonna 1873. Kunnan historiaan liittyy merkittävä tapahtuma, kun Höytiäisen järven tulvahaitat ja halu saada lisää viljelyskelpoista maata johtivat yritykseen rakentaa kanava vedenpinnan laskemiseksi. Vuonna 1859 pato kuitenkin murtui hallitsemattomasti, mikä muutti maisemaa dramaattisesti.

Toisen maailmansodan jälkeen Kontiolahteen sijoitettiin Ruskealan siirtoväkeä. Kunnanvaltuusto teki päätöksen 10.9.2007 äänin 21–14, jossa päätettiin olla osallistumatta kuntaliitosselvitykseen Joensuun seudun kuntien kanssa.

Katso myös nämä: 

Kontionlahden kotisivut

 

Hotellit Kontiolahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kontiolahden kirkko
By Anneli Salo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26797999