Hotellit Kivijärvi

Hotellit Kivijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kivijärvi on viehättävä matkakohde Keski-Suomessa, joka tarjoaa kauniin järvimaiseman, luontoretkeilymahdollisuuksia ja rauhallista maalaiselämää.

hotellit kivijärvi

Hotellit Kivijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kivijärvi  on ihanteellinen matkakohde niille, jotka kaipaavat luonnonrauhaa ja perinteistä maaseutumaista tunnelmaa. Kunnan ehdottomia valtteja ovat sen kauniit järvimaisemat ja luonto, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Kivijärvellä on useita upeita järvialueita, joissa voi nauttia kalastuksesta, veneilystä ja uimisesta. Lisäksi alueella on hyvin hoidettuja luontoreittejä ja patikointipolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen luontoon ja villieläimiin. Kivijärvi on erityisen suosittu lintuharrastajien keskuudessa, ja alueella voi bongata monia harvinaisia lintulajeja.

Kunnassa on myös kulttuurista kiinnostuneille paljon tarjottavaa, kuten perinteisiä maalaistaloja ja kirkkoja. Kivijärvi tarjoaa mahdollisuuden kokea aitoa suomalaista maalaiselämää ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Kivijärvi on paikka, jossa voi päästä irti arjen kiireistä ja nauttia luonnonrauhasta sekä paikallisen yhteisön vieraanvaraisuudesta. Olipa matkailijan kiinnostuksen kohteena sitten ulkoilu, luonto, kalastus tai kulttuuri, Kivijärvi tarjoaa monipuolisen ja viehättävän matkakokemuksen Keski-Suomen sydämessä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kivijärvellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kivijärvi

Kivijärvi tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kivijärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Club Hannunkivi

Holiday Club Hannunkivi Cottages tarjoaa majoitusta, joka yhdistää luonnonläheisen ympäristön ja mukavuuden. Näissä 3,5 tähden mökeissä on yhteensä 36 mökkiä, jotka tarjoavat vierailleen kodinomaisen tunnelman. Kaikki mökit ovat varustettuina keittiöillä, joten vierailijat voivat valmistaa omia aterioitaan majoituksen aikana. Taulutelevisiot tarjoavat viihdettä ja rentoutumista. Ilmainen omatoiminen pysäköinti helpottaa vieraiden liikkumista alueella ja tuo majoituksen lisämukavuutta.

2. Koirasalmen luontotupa

Koirasalmen Luontotupa tarjoaa lemmikkiystävällistä majoitusta Kivijärvellä. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi kaikissa tiloissa, ja vieraille on tarjolla myös ilmainen yksityinen pysäköintialue, mikä tekee siitä kätevän valinnan matkailijoille omalla autolla. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat, ja joissakin yksiköissä on näköala järvelle tai puutarhaan, mikä lisää luonnonläheisen tunnelman kokemista. Asiakkaiden käytössä on jaettu kylpyhuone.

3. Kivijärven Linnanmäki 

Kivijärven Linnanmäki Apartments tarjoaa majoitusta Länsi-Suomen Kivijärvellä ja tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia ja rentoutumismahdollisuuksia. Majoituspaikassa on saatavilla sauna, mikä tarjoaa rentoutumista ja lämpöä vieraille. Lisäksi vierailijoille on tarjolla ilmainen yksityinen pysäköintialue, mikä helpottaa oman auton käyttöä ja liikkumista alueella.

Hotellit Kivijärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kivijärven nähtävyydet ja ajanviete

Kivijärvi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoilleen. Alueen kauniit järvimaisemat ja luonto houkuttelevat ulkoilmaihmisiä ja luontoharrastajia. Lisäksi Kivijärvellä voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan, kuten perinteisiin maalaistaloihin ja paikallisiin tapahtumiin.

Kirsikkapuisto: Kivijärven Kirsikkapuisto on viihtyisä puistoalue, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja aktiviteetteihin. Puisto sijaitsee Salen ja koulun välissä ja on paikallisten ja matkailijoiden suosima kohtauspaikka. Kirsikkapuisto on tunnettu erityisesti kirsikkapuiden istuttamisesta, ja puistossa voi ihailla näiden puiden kasvua ja kukintaa. Puisto tarjoaa myös muita aktiviteetteja nuorille, kuten pumptrack-radan, joka on suosittu pyöräilijöiden keskuudessa. Puistossa on myös ’pikkutalo’, jossa voi viettää aikaa ystävien kanssa ja nauttia grillauksesta.

Keskuspuisto: Kivijärven keskustaa kaunistaa viehättävä keskuspuisto, joka valmistui 1990-luvun alussa. Tämä puisto on paikallisen yhteisön ja matkailijoiden suosima paikka, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja yhteisöllisyyteen. Keskuspuistossa voit ihailla Lions Clubin lahjoittamaa suihkulähdettä, jonka ympärillä on penkkejä. Tämä on miellyttävä paikka istahtaa hyvässä seurassa tai nauttia omasta rauhasta kirjan tai lehden parissa. Puisto luo kauniin ympäristön, joka houkuttelee vieraita viettämään aikaa ulkona ja nauttimaan luonnon rauhasta.

Salamajärven kansallispuisto: Salamajärven kansallispuisto on yksi Suomen suurimmista suojelualueista, kattaa lähes 60 neliökilometriä ja ulottuu osittain Kivijärven kunnan alueelle. Kivijärvi osaltaan kuuluu Salamajärven Luonnonpuistoon, joka on osa tätä laajempaa suojelualuetta. Kansallispuiston erityispiirteisiin kuuluvat laajat aapasuot, koskemattomat metsäjärvet, vanhat aarniometsät sekä metsäpeurat, jotka tekevät alueesta merkittävän luontokohdan.

Kivijärven kirkko: Kivijärven kirkko on historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittävä rakennus, joka on osa alueen perintöä ja maisemaa. Vuonna 1993-1994 tehdyn rakennusinvestoinnin ansiosta Kivijärven kirkolla ja tapulilla on erityistä rakennushistoriallista, historiallista ja maisemallista arvoa.Kirkko valmistui vuosina 1874-1875 ja sen suunnittelusta vastasi arkkitehti Theodor Decker. Kirkko edustaa uusgoottilaista tyyliä, mikä oli tuohon aikaan suosittu arkkitehtoninen suuntaus. Mielenkiintoista on, että uusgoottilaiset kirkot eivät yleensä ole tasavartisia ristikirkkoja, mutta Kivijärven kirkon suunnittelussa otettiin huomioon seurakuntalaisten toiveet ja siitä tehtiin tasavartinen ristikirkko.

Kellotapuli: Kivijärven kellotapuli on historiallisesti arvokas rakennus, joka on yksi alueen merkittävimmistä. Se rakennettiin vuosina 1824-1825 kuuluisan kirkonrakentajan Jaakko Kuorikosken toimesta. Mielenkiintoista on, että Jaakko Kuorikoski oli tuohon aikaan alle 20-vuotias, vasta 16-vuotias, eikä hän ollut käynyt rippikoulua. Kivijärven tapulin rakentaminen oli kuitenkin vain alkua hänen urallaan, ja hänestä tuli myöhemmin suvun kuuluisin edustaja.

Sankaripatsas: Kivijärven hautausmaalla sijaitseva Vapaussodassa 1918 kaatuneiden muistopatsas on merkittävä muistomerkki, joka paljastettiin huhtikuussa 1923. Tämä patsas on omistettu niille sankarivainajille, jotka menettivät henkensä ”Isänmaan puolesta 1918” käydyssä Vapaussodassa.

Aktiviteetit

Hannunkiven ympäristö tarjoaa upean mahdollisuuden kokea erämaaluontoa ja nauttia rauhasta ja kauneudesta. Lähialueella sijaitsevat Salamajärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistot houkuttelevat patikointi- ja vaellusretkille, jotka antavat mahdollisuuden uppoutua luonnon kauneuteen ja tunnelmaan. Kivijärven järvialue avautuu mökin vierestä, kutsuen veneilyyn ja kalastukseen. Talvisin alue tarjoaa mahdollisuuden hiihtoon ja potkukelkkailuun jäällä ja metsässä.

Retkeilymahdollisuudet ovat runsaat, erityisesti Hannunkiven läheisyydessä sijaitsevissa Pyhä-Häkin ja Salamajärven kansallispuistoissa. Voit vaeltaa näillä upeilla reiteillä ja kokea luonnon monimuotoisuuden. Järvi tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen ja vesillä liikkumiseen. Voit uida, nauttia auringosta laitureilla tai tehdä unohtumattoman veneretken Lintusaareen. Kalastus on suosittu harrastusalueella, ja Hannunkivi tarjoaa puhdasvetisiä kalavesiä, jotka houkuttelevat kalastajia. Lisäksi voit osallistua kalastuskursseille ja oppia uusia taitoja.

Metsästysmahdollisuudet ovat myös saatavilla Hannunkivessä, ja laajat Metsähallituksen erämaa-alueet houkuttelevat metsästysharrastajia. Luonnossa liikkuminen on nautinto, ja Hannunkiven läheisyydessä voit kävellä tai hölkätä kauniilla 3 km pururadalla, joka kulkee järven rannoilla olevassa upeassa metsässä.

Hannunkivi on loistava lomakohde myös perheille, ja siellä on monia aktiviteetteja tarjolla kaikenikäisille. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet marjojen ja sienien keräämiseen, joten voit nauttia luonnon antimista ja tuoreista herkuista.

By Erfil - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5930394

Tapahtumat

Moottorisaha soikoon” -kulttuurifestivaali

”Moottorisaha soikoon” -kulttuurifestivaali järjestetään kesäisin Kivijärven satamatorilla. Festivaaleilla nähdään moottorisahataidetta, joissa voittajat palkitaan parhaista teoksista.

Kivijärvi historiaa

Kivijärvi on nykyisin itsenäinen kunta, mutta sen historia ulottuu takaisin aikaan, jolloin se kuului ensin Rautalammin ja sitten Viitasaaren pitäjään. Kivijärvestä tuli itsenäinen seurakunta vuonna 1858 ja kunta vuonna 1868. Kivijärven kirkon paikalle rakennettiin alun perin rukoushuone 1650-luvulla. Tätä seurasi ristikirkko vuonna 1778. Nykyinen, kolmas kirkko valmistui vuonna 1874.

Vuodesta 1989 lähtien Kivijärvellä on järjestetty ”Kivijärvi Soi” -niminen musiikkitapahtuma, joka sisältää kursseja ja konsertteja. Alun perin tapahtuma tehtiin yhteistyössä Jyväskylän konservatorion kanssa, ja siinä on myös tehty yhteistyötä naapurikuntien kanssa.

Vuonna 2015 kunta vuokrasi tyhjiä asuntoja ja palvelulaitoksia Suomen Punaiselle Ristille vastaanottokeskuksen perustamista varten. Tämä oli osa vastuunkantoa pakolaiskriisin yhteydessä.

Katso myös nämä: 

Kivijärven kotisivut

Hotellit Kivijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kivijärven vaakuna
By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3496627