Hotellit Kiuruvesi

Hotellit Kiuruvesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kiuruvesi on viehättävä kaupunki Pohjois-Savossa, jossa yhdistyvät kaunis järviluonto, perinteinen maalaisidylli ja moderni kaupunkikulttuuri. Kaupungin keskustassa voit tutustua paikalliseen historiaan ja nauttia rennosta ilmapiiristä. Kiuruvesi tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja mahdollisuuden rauhalliseen rentoutumiseen vesistöjen äärellä.

hotellit kiuruvesi
By Tumi-1983 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5373946

Hotellit Kiuruvesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kiuruvesi sijaitsee Pohjois-Savossa, ja se on kaupunki, joka hurmaa kävijänsä yhdistämällä luonnon kauneuden, perinteisen maalaisidyllin ja modernin kaupunkikulttuurin. Kaupungin keskusta on täynnä viehättäviä puutaloja ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan. Kiuruveden kirkko on paikallinen maamerkki, joka kertoo kaupungin pitkästä historiasta.

Järvisuomen alueella sijaitseva Kiuruvesi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnonystäville. Lukuisat järvet tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia kalastukseen sekä vesillä liikkumiseen. Luontopoluilla voi nauttia kauniista maisemista ja paikallisesta eläimistöstä. Kaupungin kulttuurielämä näkyy erilaisissa tapahtumissa, konserteissa ja taide-esityksissä. Kiuruveden kulttuuritalo toimii kohtaamispaikkana paikallisille ja vierailijoille, tarjoten monipuolisia tilaisuuksia taiteen ja kulttuurin parissa. Lisäksi kaupungissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja kokea Pohjois-Savon makumaailman.

Kiuruvesi on ihanteellinen matkakohde niille, jotka arvostavat rauhallista maalaiselämää, kaunista luontoa ja perinteistä suomalaista kulttuuria. Kaupunki tarjoaa tasapainon kaupunkielämän mukavuuksista ja maaseudun viehätyksestä, tehden siitä houkuttelevan kohteen niin lomailijoille kuin aktiivista elämäntapaa arvostaville.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kiuruvedellä

Kiuruvesi tarjoaa vierailijoilleen viihtyisiä hotelleja, jotka sopivat niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Kaupungin hotellitarjonta heijastaa sen rauhallista tunnelmaa ja tarjoaa majoitusvaihtoehtoja erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Hotellit Kiuruvedellä mahdollistavat mukavan oleskelun kaupungissa, ja niiden keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden tutustua helposti alueen nähtävyyksiin ja palveluihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kiuruveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Kärkelä

Kärkelä sijaitsee Kiuruvedellä, Pohjois-Savossa, tarjoten majoitusta kuudelle hengelle kolmessa makuuhuoneessa. Tämä viihtyisä loma-asunto mahdollistaa nautinnollisen oleskelun upeassa ympäristössä. Majoituspaikan palveluihin kuuluu hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan talviurheilun ystäville. Loma-asunnossa on myös sauna, jossa voit rentoutua päivän päätteeksi.

Huoneissa on takka luomassa lämpimän tunnelman, ja televisioissa on DVD-soitin viihdyttävän iltaohjelman varmistamiseksi. Lisäksi käytössäsi on käteviä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän.

2. Loma-asunto Törmä

Loma-asunto Törmä tarjoaa majoitusta kuudelle hengelle kahdessa makuuhuoneessa. Tämä viihtyisä loma-asunto mahdollistaa nautinnollisen oleskelun upeassa ympäristössä.

Majoituspaikan palveluihin kuuluu hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan talviurheilun ystäville. Lisäksi voit rentoutua loma-asunnon omassa saunassa, tarjoten miellyttävän ja virkistävän kokemuksen. Huoneissa on takka, luoden lämpimän tunnelman ja mahdollistaen viihtyisät hetket. Lisäksi loma-asunnon varustukseen kuuluvat kätevät mukavuudet, kuten pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone.

Hotellit Kiuruvesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kiuruvesi nähtävyydet ja ajanviete

Kiuruvesi tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki sijaitsee upeiden järvimaisemien ympäröimänä, ja sen luonnonkauneus houkuttelee niin luonnosta nauttijoita kuin aktiivisen loman viettäjiä. Kiuruvedellä voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiallisiin kohteisiin, kuten museoihin tai perinteisiin rakennuksiin. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka antavat mahdollisuuden kokea paikallista elämää ja perinnettä.

Kiuruveden kulttuuritalo, suunniteltu arkkitehti Liisa Kaksonen toimesta ja valmistunut vuoden 2008 lopulla, on kaupungin keskeinen kulttuurikeskus. Tämä moderni ja monipuolinen rakennus tarjoaa tilat useille eri toiminnoille ja palveluille. Kulttuuritalon sisätiloissa toimii kaupungin kirjasto, joka tarjoaa monipuolisen kokoelman kirjoja ja muita aineistoja kaikenikäisille lukijoille. Lisäksi Kiurusali, tilava ja monipuolinen tapahtumasali, mahdollistaa erilaisten kulttuuri- ja viihdetapahtumien järjestämisen.

Kiuruveden kotiseutumuseo on rikas historiallinen aarre, joka juontaa juurensa vuoteen 1947, kun Kiuruvedelle perustettiin kotiseutuyhdistys. Museon alkuvuosina sen esineistö oli koottu lahjoituksina, ja erityisesti maanviljelijä Paavo Ruotsalainen ansaitsi kiitosta aktiivisesta roolistaan museon kehittämisessä. Alun perin museo sijaitsi Männistönmäen kalliolla, jonne siirrettiin vuonna 1944 Sulkavan Tuikasta ostettu savupirtti vuodelta 1860. Museoalueelle siirrettiin myös muita perinteisiä rakennuksia, kuten tuulimylly sekä luhti- ja kokkoaitat. Paavo Ruotsalainen lahjoitti merkittävän esinekokoelmansa savupirttimuseolle ja toimi pitkään sen museonhoitajana.

Raivaajapatsas (Kaskisavut”): Kiuruveden Raivaajapuistossa seisova ”Kaskisavut” -patsas on kuvanveistäjä Antero Ruotsalaisen luoma taideteos. Valmistuttuaan vuonna 1976 se kunnioittaa Kiuruveden Honkarannasta lähtöisin olevia ensimmäisiä raivaajia. Patsaassa kuvatut savupatsaat symboloivat raivaajien alkuaikojen kaskiviljelyä, ja teoksen yksityiskohdat, kuten raudasta muotoillut kuokka ja murtunut lapio, heijastavat heidän työvälineitään.

Kiuruveden evankelis-luterilainen kirkko on arkkitehti Bertel Liljeqvistin suunnittelema, ja sen rakennustyöt aloitettiin vuonna 1938. Talvisota keskeytti rakennustyöt, mutta ne jatkuivat välittömästi sodan päätyttyä, ja kirkko vihittiin käyttöön 25. toukokuuta 1941 piispa Eino Sormusen toimesta. Kirkko koki peruskorjauksen vuonna 1990. Kirkon mosaiikkialttaritaulu, jossa teksti ”Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä olet oleva kanssani paratiisissa”, on kuvanveistäjä Uuno Eskolan tekemä. Taulu lahjoitettiin kirkolle vuonna 1953 ja on osa kirkon arvokasta taidehistoriaa.

Tieikonikappeli Kiuruvedellä on isä Antero Petsalon suunnittelema, ja hän on myös maalannut kappelin ikonit. LC-Kiuruvesi/Niva rakensi tieikonin Valtatie 27:n ja Valtakadun risteykseen tarjoten tiellä kulkijoille taivaallisen suojan. Kappeli pystytettiin Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan, Bartolomeoksen, Kiuruveden vierailun kunniaksi vuonna 1995. Rakennusurakan rahoitti noin 50 liikelaitosta ja yksityishenkilöä. Urakka toteutettiin talkoilla, ja talkootyötunteja kertyi yli 2 000. Tieikonikappeli vihittiin käyttöön metropoliitta Ambrosiuksen toimesta 1. lokakuuta 1998. LC Kiuruvesi/Niva lahjoitti ikonikappelin kaupungille.

Aktiviteetit

Kiuruveden Kuorevirran urheilualue tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja palveluita:

Urheiluhalli ja -kentät:

  • Uimahalli ja kuntosali: Kuntoilua ja vesiliikuntaa
  • Liikunta- ja jäähalli: Monipuoliset liikuntamahdollisuudet
  • Harjoitusjalkapallokenttä ja hiekkakenttä: Jalkapalloharrastus ja muut pallopelit
  • Beach volley -kenttä: Hiekkalentopalloa aurinkoisilla keleillä
  • Yleisurheilu- ja tenniskenttä: Yleisurheilu- ja tennisharrastus
  • Frisbeegolf-rata: Rentoa frisbeegolfia ulkoilmassa

Keilahalli:

  • Auki joka päivä: Keilailumahdollisuus päivittäin
  • Hohtokeilaukset perjantai- ja lauantai-iltaisin: Viihdyttävä keilailuelämys
  • Rolls express -ravintola: Ravintola keilahallilla
Kiuruveden_rautatieasema
By Tumi-1983 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4304359
Kiuruveden historiaa

Kiuruveden kunta perustettiin vuonna 1873, ja se muuttui kaupungiksi vuoden 1993 alussa. Alue on historiansa aikana ollut vahvasti maatalouspainotteinen, erityisesti maitopitäjän maine on ollut merkittävä. 1960-luvulta lähtien elinkeinorakenne on kuitenkin monipuolistunut, kun teollisuus ja palvelualat ovat kasvaneet.

Kiuruvetisten yhteydet muuhun Suomeen ovat kehittyneet merkittävästi, alkaen yhdestä vesireitistä ja laajeten nykyään tiheään maantieverkkoon, rautatieverkkoon sekä nykyaikaiseen tietoliikenteeseen.

Kunnan alkuvaiheen vaikeuksien aikoina vastuu oli muutamien harteilla, mutta ajan myötä yhä useampi kiuruvetinen on osallistunut aktiivisesti kunnan toimintaan. Kunnan asema on muuttunut huomattavasti, ja se on noussut merkittäväksi työllistäjäksi alueella, erityisesti 1980-luvulla. Ulkoiset puitteet ovat myös kunnossa uuden virastotalon käyttöönoton myötä.

Kiuruvetiset ovat osoittaneet sinnikästä työtä Pohjois-Savon kolkassa. Alueelta on noussut voimakkaita henkilöitä, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi maakunnan ja koko maan kehitykseen.

Katso myös nämä: 

Kiuruveden kotisivut

Hotellit Kiuruvesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3126188