Hotellit Kihniö

Hotellit Kihniö – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kihniö on rauhallinen maaseutukohde Pirkanmaalla, joka tarjoaa luonnonkauneutta ja ulkoilumahdollisuuksia järvien, metsien ja harjujen ympäröimänä. Se on ihanteellinen paikka rentouttavaan lomaan ja luontoseikkailuihin.

hotellit kihniö
By Hotarju - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20456254

Hotellit Kihniö – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kihniö sijaitsee Pirkanmaalla, ja se on luonnonkaunis matkakohde, joka houkuttelee luonnon ystäviä ja rauhallisuudesta nauttivia vierailijoita. Alueen vetonauloihin kuuluvat useat järvet, metsät ja harjut, jotka tarjoavat loistavat mahdollisuudet retkeilyyn, kalastukseen ja luontomatkailuun. Kihniö tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan, kuten patikointiin, marjastukseen ja talviurheiluun.

Kihniön kylä on pieni ja idyllinen, ja siellä voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Alueella on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja rakennuksia ja museoita, jotka kertovat alueen menneisyydestä. Kihniö tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja stressistä, ja se on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat rentoutua luonnonhelmassa ja nauttia maaseutumaisemista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kihniöllä

Kihniö tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien hotellit, motellit, lomamökit ja Bed & Breakfast -paikat. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kihniön suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Club Pyhäniemi

Holiday Club Pyhäniemi on lomakeskus Kihniön kauniissa Pyhäniemen rannassa, ja se tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja lomailijoille. Tämä 3,5 tähden loma-asuntojen kohde sijaitsee kävelymatkan päässä Pyhäniemen uimarannasta, ja se tarjoaa 55 kodikasta loma-asuntoa, jotka ovat ihanteellisia perheille ja ryhmille. Jokaisessa loma-asunnossa on hyvin varusteltu keittiö, joka mahdollistaa oman ruoanlaiton, sekä televisio viihdykettä varten. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, joten autolla saapuville vieraille on helppo pysäköintimahdollisuus.

2. Loma-asunto Hietaranta

Tämä kodikas loma-asunto sijaitsee lähellä Pyhäniemen uimarantaa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat nauttia rannasta ja ulkoilusta Kihniön alueella. Loma-asunto tarjoaa mukavuudet, kuten televisio ja mikroaaltouuni, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa pyykinpesukoneen, yksityisen pihan ja lisämukavuutena saunan, joka mahdollistaa rentoutumisen päivän päätteeksi. Hiihtoyhteys rinteeseen on myös saatavilla niille, jotka haluavat nauttia talviurheilusta.

3. Holiday Pyhäniemenranta

Tarjoten järvinäkymät, loma-asunto Holiday Pyhäniemenranta tarjoaa majoitusta, jossa on patio ja kahvinkeitin, noin 44 km päässä Golf-Virratista. Tämä rannalla sijaitseva majoituspaikka tarjoaa pääsyn terassille ja ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Loma-asunnossa on DVD-soitin, keittiö, jossa on astianpesukone, uuni ja mikroaaltouuni, olohuone, oleskelutila ja ruokailutila, 4 makuuhuonetta sekä 3 kylpyhuonetta, joissa on bidet ja suihku. Loma-asunnossa on saatavilla pyyhkeitä ja vuodevaatteita.

4. Villa Kipakka

Tästä ilmastoidusta majoituksesta on 41 km matka Golf-Virratille, ja vieraat hyötyvät paikan päällä olevasta yksityisestä pysäköinnistä sekä ilmaisesta Wi-Fi:stä. Huoneistossa on 2 makuuhuonetta, 1 kylpyhuone, vuodevaatteet, pyyhkeet, taulu-tv satelliittikanavilla, ruokailutila, täysin varusteltu keittiö ja terassi järvinäköalalla.

Hotellit Kihniö – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kihniö nähtävyydet ja ajanviete

Kihniö tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka keskittyvät luontoon, vesistöihin ja kulttuuriperintöön. Alueella voi nauttia ulkoilusta, tutustua paikalliseen historiaan ja ihailla upeita järvimaisemia. Kihniö tarjoaa myös mahdollisuuksia kalastukseen, patikointiin ja rentoutumiseen luonnonhelmassa.

KäskyvuoriKäskyvuori on Kihniön korkein kohta, kohoamalla 187,9 metriä merenpinnasta. Tämä vaikuttava luontokohde tarjoaa upeita maisemia, ja sen huipulle pääsee helposti esteettömän reitin kautta. Käskyvuorella on myös mahdollisuus valita haastavampi 21 kilometrin maastoliikuntareitti, jota voi kulkea eri vuodenaikoina, mukaan lukien maastopyörällä, patikoiden ja hiihtäen. Käskyvuorelta avautuu upea näköala, joka ulottuu kauas Pohjanmaalle saakka. Selkeällä säällä voi nähdä jopa kolmen kirkon tornit. Vuorella on käytettävissä laavu, taukopaikkarakennus tulisijoineen sekä 11 metriä korkea näköalatorni. 

Aitoneva turvemuseo: Aitoneva on ainutlaatuinen vierailukohde Kihniössä, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Alueella voit tutustua turvemuseoon ja konenäyttelyyn sekä nauttia lintutorneista, ympäristöpoluista ja laavuista. Aitoneva kuuluu Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin ja on yksi Kihniön nimetyistä geopark-kohteista, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan luontokohdan. Kesäisin voit myös nauttia kahvilasta, ja muina aikoina vierailut voidaan järjestää sopimuksen mukaan. 

EsinemuseoKihniön kunnan omistama esinemuseo on perustettu vuonna 1945, ja se sijaitsee kirkon läheisyydessä olevassa lainajyvästömakasiinissa. Tämä makasiini on peräisin vuodelta 1921 ja sillä on museoviraston suojelukohdestatus. Museon laajat kokoelmat ovat pääosin peräisin kauppias Tarmo Markkulalta, joka alkoi kerätä esineitä ollessaan kone-edustajana 1930-luvulta lähtien. Kokoelmassa on yli 2 000 esinettä, jotka ovat peräisin eri puolilta Suomea ja ulkomailta, mutta pääosin ne ovat peräisin Kihniön kotiseutualueelta, Pirkanmaalta ja Satakunnasta.

Puumilan ja Hietasen kotimuseo: Puumilan ja Hietasen kotimuseon vanha tupa ja aitta ovat täynnä vanhoja esineitä, jotka on pysyvästi esillä. Museo, joka tunnetaan nimellä ”Wanha Puumila”, on avoinna kesäaikaan ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Täällä voit ihailla menneiden aikojen esineistöä ja tunnelmoida vanhan ajan elämänmenossa.

Aktiviteetit

Maastoliikuntareitti: Pyhäniemi-Käskyvuori maastoliikuntareitti sijaitsee Eteläisen Suomenselän harjualueella, jossa talvi on yleensä pitkä, tarjoten mahdollisuuden laajaan hiihtokauteen. Reitti alkaa Kankarijärven rannalta Holiday Club Pyhäniemen alueelta ja kulkee Kihniön keskustaan, missä voit piipahtaa virkistäytymässä esimerkiksi Puumilan Taitotalossa. Keskustasta pohjoiseen suuntautuva reitti kulkee kylä- ja metsämaisemien läpi Erämajalle ja jatkuu Teerinevan soidensuojelualueen kautta upealle Käskyvuorelle.

Pyhäniemi : Pyhäniemi on Kihniön matkailun helmi, sijaiten kauniin Kankarinjärven rannalla mäntykankaan ympäröimänä. Alueella on 55 kelomökin mökkikylä, ravintola ja rantasauna hemmotteluhoitolalla. Pyhäniemi kuuluu Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin ja on yksi Kihniön nimetyistä Geopark-kohteista. Pyhäniemi tarjoaa monenlaista aktiviteettia ja tekemistä vierailijoilleen. Alueella on frisbeegolf- ja minigolf-ratoja, kentät padelin, tenniksen ja sulkapallon pelaamiseen, gympark, ulkoshakki, ja mahdollisuus pelata beachvolleyta.

By Matthäus Gehägeberg - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=126793216

Tapahtumia

Art Festivo on vuosittainen musiikki- ja kulttuuritapahtuma, joka keskittyy klassisen musiikin esityksiin. Tapahtuma perustettiin vuonna 1994 ja se järjestetään Parkanossa ja Kihniössä. Art Festivo tarjoaa korkeatasoisia konsertteja ja monipuolisia kulttuurielämyksiä kaikenikäisille luonnonkauniissa ympäristössä pohjois-Pirkanmaalla. Tapahtuma on helposti saavutettavissa Tampereelta lyhyellä junamatkalla.

Kihniön historiaa

Kihniö oli pitkään erämaata, ja sen ensimmäinen mainittu talo, Linna, dokumentoitiin vuonna 1557. Keskiajalla Kihniö kuului Kyrön pitäjään. Kyrön pitäjä jakautui vuonna 1640, ja Kihniö siirtyi Ikaalisten Kyröön (tai Suur-Ikaalisten emäpitäjään) yhdessä muiden kuntien, kuten Parkanon, Ikaalisten, Kankaanpään, Karvian ja Honkajoen, kanssa.

Kihniön kirkko, joka oli suunnitellut Ilmari Launis, valmistui vuonna 1916. Kunta itsenäistyi syyskuussa 1918, mutta ero Parkanosta toteutettiin vasta kaksi vuotta myöhemmin.

Koskenkylässä Kihniössä sijaitsee Markkulan puusilta, joka kuuluu Tiehallinnon valitsemiin museosiltoihin. Tämä puusilta on peräisin vuodelta 1959 ja on 14 metriä pitkä. Se on rakennettu perinteistä palkki- ja riippuansastekniikkaa käyttäen, mikä on nykyään harvinainen siltatyyppi.

Kihniön vaakunan on suunnitellut Toivo Vuorela, ja se vahvistettiin vuonna 1960.

Katso myös nämä: 

Kihniön kotisivut

Hotellit Kihniö – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kihniö vaakuna
By User:Care; Original design by Toivo Vuorela. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3183412