Hotellit Keuruu

Hotellit Keuruu – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Keuruu on viehättävä matkakohde Keski-Suomessa, joka lumoaa vierailijansa upeilla järvillä, historiallisella miljööllä ja monipuolisilla aktiviteeteilla. Kaupungissa voi nauttia rauhallisesta maalaiselämästä sekä tutustua mielenkiintoisiin museoihin ja kulttuurikohteisiin.

hotellit keuruu

Hotellit Keuruu – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Keuruu, sijaitsee Keski-Suomessa, tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja mielenkiintoisen kokemuksen. Kaupunki tunnetaan erityisesti upeista järvistään, joilla voi nauttia vesillä liikkumisesta, kalastuksesta ja vesiliikunnasta. Keuruun keskustassa voi tutustua kauniiseen historialliseen miljööseen, jossa vanhat puutalot luovat tunnelmallisen ympäristön.

Kaupungissa on myös useita kiinnostavia museoita ja kulttuurikohteita, kuten Keuruun museoalue, jossa voi tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään. Siellä sijaitsee muun muassa vanhoja puurakennuksia, joissa voi aistia menneiden vuosikymmenten tunnelmaa. Keuruun kartano puolestaan tarjoaa mahdollisuuden uppoutua historialliseen ympäristöön ja ihailla upeaa kartanopuistoa. Aktiivisille matkailijoille Keuruu tarjoaa lukuisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointireittejä, pyöräilymahdollisuuksia ja talvisin hiihtolatuja. 

Keuruu on rauhallinen ja viehättävä matkakohde, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen luonnon keskellä ja kulttuurin sekä historian tutkimiseen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Keuruu

Keuruulta löytyy hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungissa on valikoima hotelleja, jotka tarjoavat vierailleen mukavaa ja viihtyisää majoitusta eri hintaluokissa ja tyylisuunnissa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Keuruun suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Viikinkihovi

Hotelli Viikinhovi tarjoaa vierailleen kätevää sijaintia Keuruun ampumaurheilukeskuksen läheisyydessä. Majoituspaikassa on monia mukavuuksia, kuten ilmainen buffetaamiainen, maksuton langaton internet-yhteys yleisissä tiloissa ja ilmaiset omatoimiset pysäköintimahdollisuudet. Lisäksi hotellissa on kokoushuoneita, terassi ja muita palveluita liikematkustajille.

2. Loma-asunto Kivipirtti

Tässä majoituspaikassa on monia mukavuuksia, kuten hiihtoyhteys rinteeseen ja sauna, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Loma-asunnossa on yksi huone ja se on savuton. Huoneissa on takka ja televisioissa on DVD-soitin.

3. Loma-asunto Juurakkopirtti

Tämä majoituspaikka tarjoaa vierailleen hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan, mikä tekee oleskelusta mukavaa ja rentouttavaa. Loma-asunnossa on yksi huone ja se on savuton. Huoneissa on takka, ja niissä on myös käteviä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

4. Hotelli Keurusselkä

Hotelli Keurusselkä on viihtyisä majoituspaikka, joka tarjoaa monipuolisia palveluita matkailijoille. Hotellissa on ilmainen asiakaspysäköinti ja viihtyisä puutarha, jossa voit rentoutua. Lisäksi hotellissa on terassi, ravintola, baari ja grilli, mikä tarkoittaa, että voit nauttia herkullisista aterioista ja virkistävistä juomista ilman tarvetta poistua majoituspaikasta.

5. IK Hotel & Camping

IK Hotel & Camping on viihtyisä majoituspaikka, joka sijaitsee noin 9 kilometriä Keuruun keskustasta etelään. Täällä voit nauttia rauhallisesta maaseutuympäristöstä ja samalla hyödyntää monipuolisia palveluita. Majoituspaikassa on ravintola, jossa voit nauttia herkullisia aterioita, sekä järvenrantasauna, jossa voit rentoutua ja ihailla luontoa. Kaikista huoneista on kaunis näkymä puutarhaan, ja jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone suihkulla.

 

Hotellit Keuruu – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Keuruun nähtävyydet ja ajanviete

Keuruu on viehättävä kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Kaupungin luonnonkauneus, kulttuuriperintö ja ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden.

Haapamäen Höyryveturipuisto: Haapamäen Höyryveturipuisto on ainutlaatuinen vierailukohde, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa Suomen rautatiehistoriaan. Puistossa voi ihailla maailman laajinta höyryveturikokoelmaa ja muita vanhoja junalaitteita. Erityisesti lapsille on tarjolla monipuolinen leikkialue, ja puistossa voi nauttia Suomen pisimmän puistojunaradan ja Dr12 veturin pienoismallin ajeluista.

Haapamäen kirkko: Haapamäen kirkko on arkkitehti Mikael Nordenswanin suunnittelema kaunis pitkäkirkko, joka rakennettiin vuosina 1952-53 Haapamäelle. Kirkko edustaa perinteistä arkkitehtuuria, ja sen jyrkkäkattoinen tiilirakenne on ulkoapäin koristeltu liuskekivillä. Kirkon erillinen korkea kellotorni sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä, ja itse kirkkosali on alttarialuetta lukuun ottamatta matalampi.

Himmaan Huippu – näköalatorni: Himmaan Huippu on suosittu näköalatorni, joka sijaitsee Riihon kylässä Keski-Suomessa. Torni tarjoaa upeat näkymät ympäröiville metsille ja pelloille sekä vesistöille ja rakennuksille noin 10 kilometrin säteellä Riihon ja Haapamäen alueella.

Keuruun kotiseutumuseo: Keuruun kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua 1800-luvun lopun keuruulaiseen talonpoikaismiljööseen. Museoalue koostuu kymmenestä eri puolilta Keuruuta siirretystä rakennuksesta, jotka kuvastavat alueen perinteistä rakennuskulttuuria ja elämäntapaa. Museossa on vaihtuvia kesänäyttelyitä, joita järjestää Keurusselän seura. Lisäksi museossa on pysyväisnäyttely, joka esittelee 1800-luvun työ- ja kotityövälineitä.

Kulttuuritalo Kimara: Kulttuuritalo Kimara on Keuruulla sijaitseva kulttuurikeskus, jossa järjestetään monipuolisia esityksiä ja tapahtumia ympäri vuoden. Kimarassa voi nauttia konserteista, teatteriesityksistä, luennoista ja erilaisista teemapäivistä. Kimara tarjoaa tilat esittävän taiteen näyttämölle ja kulttuuritapahtumille. Rakennuksessa on 100-hengen Martti Haapamäki -sali, lämpiö sekä kokoustilat.

Matkailukeskus Kamana: Matkailukeskus Kamana sijaitsee Vanhan Pappilan entisessä kivinavetassa, tarjoten tiloja moniin eri käyttötarkoituksiin. Kamana kätkee sisäänsä Keuruun museon näyttely- ja toimistotilat, Tlltaltti Shop’n ja Outlet-putiikin sekä matkailuneuvonnan Infopisteen. Toisessa kerroksessa, Vinttigalleriassa, on lisää maksuttomia näyttelytiloja, jotka ovat avoinna yleisölle

Aktiviteetit

Elias Lönnrot -siipirataslaivan risteilyt: Elias Lönnrot -siipirataslaiva tarjoaa unohtumattomia risteilyjä Keurusselän laineilla kesäkaudella. Astu laivaan ja koe aito siipirataslaivan tunnelma Ahtolan satamasta lähtien. Kesäisin Keurusselän risteilyt tarjoavat upeita maisemia ja rentouttavaa aikaa vesillä.

Keilahalli – Keuruun Liikelataamo: Keilahalli – Keuruun Liikelataamo tarjoaa viihdyttäviä elämyksiä ja kokemuksia Keuruulla. Heidän tavoitteenaan on luoda hetkiä, joista nautitaan ja jotka muistetaan vielä pitkään. Keilahallissa on kahdeksan kisastandardit täyttävää keilarataa, mukava sauna rentoutumiseen sekä kabinettitila erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Voit myös vuokrata oman kabinetin ja saunan kokouksiin, syntymäpäiviin ja muihin saunailtoihin.

Sompala – Sompala on vapaa-ajan tila, jonka voit vuokrata saunailtoihin, perhejuhliin, kurssitilaisuuksiin ja kokouksiin. Sompala sijaitsee Liikuntapuiston alueella ja siellä on tilava päärakennus, jossa on kokoustila keittiöineen (tilaa 40 hengelle), kaksi peseytymistilaa saunoineen. Tilat ovat myös liikuntaesteisille sopivia. Alueella on myös vapaa langaton WLAN-yhteys.

keuruun nähtävyydet
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72822036
Keuruun historiaa

Keuruu perustettiin itsenäiseksi pitäjäksi vuonna 1652. Ennen tätä se toimi Ruoveden kappeliseurakuntana nimellä Lapinsalmi vuodesta 1628. Myöhemmin Multia ja Pihlajavesi irtautuivat Keuruusta omiksi itsenäisiksi alueikseen, mutta Pihlajavesi liittyi takaisin Keuruuhun vuonna 1969. Keuruusta suunniteltiin 1970-luvulla kauppalaksi, mutta tämä suunnitelma ei toteutunut. Sen sijaan Keuruusta tuli kaupunki vuonna 1986.

Keuruussa sijaitsi vuodesta 1967 alkaen Puolustusvoimien Pioneerirykmentti, joka koulutti vuosittain tuhansia pioneeri- ja suojelualan varusmiehiä. Rykmentissä oli myös palkattua henkilöstöä, ja se oli merkittävä osa kaupungin historiaa. Kuitenkin Pioneerirykmentti lopetettiin loppuvuonna 2014, ja sen viimeiset alokkaat aloittivat palveluksensa tammikuussa 2014.

Katso myös nämä: 

Keuruun kotisivut

Hotellit Keuruu – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Keuruu pääkatua
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26180676