Hotellit Keminmaa

Hotellit Keminmaa – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Keminmaa on viehättävä matkakohde Pohjois-Suomessa, joka tarjoaa upean yhdistelmän luontoa ja kulttuuria. Se sijaitsee meren rannalla ja tunnetaan erityisesti lumoavasta Meri-Lapin maisemastaan. Keminmaa tarjoaa mahdollisuuden nauttia rauhallisesta luonnosta sekä aktiviteeteista ympäri vuoden.

hotellit keminmaa

Hotellit Keminmaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Keminmaa on kaunis matkakohde Pohjois-Suomen Meri-Lapissa, joka hurmaa vierailijansa upeilla luonto- ja merimaisemillaan. Sijaintinsa ansiosta se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea niin meren kuin metsien lumon samassa paikassa. Tämä viehättävä kunta sijaitsee vain noin 20 kilometrin päässä Kemin kaupungista, joten se on helppo saavuttaa, mutta tarjoaa samalla rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön matkailijoille.

Keminmaan ehdottomia vetonauloja ovat sen upeat merenranta-alueet. Voit nauttia kävelyistä pitkin rannikkoa, ihailla aavalle ulapalle avautuvia maisemia ja ihailla auringonlaskuja, jotka heijastuvat meren pinnassa. Kesäisin voit myös kokeilla onneasi kalastuksessa tai rentoutua merellisessä ympäristössä. Talvisin Keminmaa tarjoaa upean mahdollisuuden kokea lumoava Lapin talvi. Voit osallistua hiihtoon ja lumikenkäilyyn kauniissa metsämaisemissa tai kokeilla vaikkapa moottorikelkkailua. 

Keminmaa tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja viehättävän kohteen, jossa voit nauttia Lapin luonnonrauhasta ja kulttuurista ympäri vuoden. Olipa vuodenaika mikä tahansa, Keminmaa kutsuu sinut tutustumaan Meri-Lapin kauneuteen ja lumoihin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Keminmaa

Keminmaa tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, jotka vaihtelevat perinteisistä hotelleista viihtyisiin mökkeihin ja lomakeskuksiin. Alueen majoituspaikat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja erilaisiin budjetteihin ja matkailijoiden tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Keminmaan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Pohjanranta

Hotelli Pohjanranta sijaitsee lähellä Kallinrantaa Keminmaalla ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia mukavuuksia. Majoituspaikka sisältää ilmaisen buffetaamiaisen, joka on tarjolla päivittäin, ja mahdollistaa maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa. Lisäksi majoituksen hintaan sisältyy ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee vierailusta vaivatonta. Lemmikkiystävällisessä hotellissa on huomioitu myös lemmikit tarjoamalla ruoka- ja vesikulhot niille.

2. Motel Käpylä

Motel Käpylä sijaitsee kätevästi kävelymatkan päässä Koulurannasta Keminmaalla ja tarjoaa vierailijoille monia käytännöllisiä palveluita. Majoituksen hintaan sisältyy ilmainen buffetaamiainen, joka on tarjolla päivittäin, sekä maksuton Wi-Fi-yhteys yleisissä t iloissa. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, mukaan lukien pysäköintimahdollisuudet matkailuautoille, busseille ja rekoille. Jos haluat nauttia aterian tai virkistävän juoman, majoituspaikasta löytyy kahvila, ravintola ja baari/lounge. Motel Käpylässä on myös kokoushuone, lahjatavaraliike ja pyykinpesutilat asiakkaiden käytössä. Sauna, leikkikenttä ja polkupyörien vuokrausmahdollisuus tarjoavat lisää vaihtoehtoja ajanviettoon.

3. Loma-asunto Itäkoski

Itäkoskitarjoaa viihtyisän loma-asunnon, jossa on 2 makuuhuonetta ja tilaa 6 hengelle. Tässä savuttomassa loma-asunnossa on mukavuuksina muun muassa mikroaaltouuni, televisio, uuni ja astianpesukone. Majoituksen läheisyydessä on hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon talviurheilun harrastajille. Lisäksi voit rentoutua saunassa loman aikana.

4. Riverside Cottage Aalto Borealis

Riverside Cottage Aalto Borealiksen sijainti Keminmaalla tarjoaa kauniin jokinäkymän, ja majoituspaikka itsessään tarjoaa monia mukavuuksia rentouttavaa lomaa varten. Täällä voit nauttia terassista, yksityisestä ranta-alueesta ja mahdollisuudesta grillata herkkuja ulkona. Auton voi pysäköidä ilmaiseksi, ja ympäristö tarjoaa mahdollisuuden moniin aktiviteetteihin, kuten patikointiin, kalastukseen ja pyöräilyyn.

5. Ilmola resort

Tämä lomakohde tarjoaa rentouttavan ympäristön ja mukavuuksia vieraillesi. Nauti vehreästä puutarhasta ja hyödynnä maksuton WiFi. Jokaisessa majoitusyksikössä on viihtyisä parveke, tunnelmallinen takka, tilava oleskelualue, taulu-tv, käytännöllinen pesukone sekä oma kylpyhuone, jossa on bidee ja hiustenkuivaaja. Keittiö on täysin varusteltu ja sieltä löytyy astianpesukone, mikroaaltouuni, jääkaappi, uuni, vedenkeitin ja kahvinkeitin.

Hotellit Keminmaa – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Keminmaa nähtävyydet ja ajanviete

Keminmaa tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnon ystäville kuin kulttuurin harrastajillekin. Alueen kauniissa luonnossa voi nauttia ulkoilusta, patikoinnista ja kalastuksesta.

Valmarin museoValmarin museo Keminmaalla on toinen paikallismuseo Keminmaan kotiseutumuseon ohella. Museon päärakennus on peräisin 1800-luvun alusta, ja alueella oli aikaisemmin myös vanhempi päärakennus sekä kolme aittaa, jotka myöhemmin purettiin. Museo toimii paikkana, jossa säilytetään ja esitellään Keminmaan alueen historiaan ja perinteisiin liittyvää aineistoa ja esineistöä. Tämä mahdollistaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen ja kulttuuriperintöö.

Keminmaan pitäjämuseo: Keminmaan pitäjämuseo sijaitsee Kemijoen rannalla, ja sen museorakennus oli alun perin lainajyvämakasiini, joka rakennettiin vuonna 1849. Tätä rakennusta ylläpiti manttaalikunta, joka säilytti siemenviljaa huonojen satovuosien varalta. Museossa voi tutustua Keminmaan historian esineisiin ja yläkerrassa on näyttely kadonneesta jokikalastusperinteestä. Keminmaan pitäjämuseota ylläpitää Keminmaa-seura ry.

Pyhän Mikaelin kirkko: Keminmaan vanha kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Mikaelin kirkko, on keskiaikainen harmaakivikirkko, joka sijaitsee Keminmaassa. Kirkko rakennettiin pääosin vuosina 1551–1553. Se on merkittävä kirkollinen rakennus, sillä se on Suomen pohjoisin keskiaikainen kivikirkko ja yksi harvoista katolisen ajan kirkkorakennuksista Suomessa. Tämä historiallinen kirkko on säilynyt vuosisatojen ajan ja tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman Suomen uskonnolliseen ja arkkitehtoniseen historiaan.

Aktiviteetit

Ulkoilu ja vaeltaminen: Keminmaassa on tarjolla monipuolisia ulkoilu- ja vaellusreittejä, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Voit valita sykettä nostattavan metsäpolun patikointiin tai rauhallisen luontopolun, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen eläimistöön. Reittien varrella on myös monia taukopaikkoja ja mahdollisuuksia erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin.

Kallin vapaa-aikakeskus: Kallin vapaa-aikakeskus Keminmaalla tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden. Keskuksessa sijaitsee Kallin hiihtostadion ja kilpailukeskus,, jossa voit nauttia erilaisista ulkoiluaktiviteeteista ja hiihtomahdollisuuksista. Voit harrastaa mm. seuraavia lajeja alueella: frisbeegolf, agilty. kuntoilua kuntoportaissa ja pyöräilyä.

 

keminmaa nähtävyydet
By —Estormiz 16:05, 16 January 2007 (UTC) - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1570780
Keminaan historiaa

Keminmaan alueella on pitkä historia, ja asutusta on ollut jo varhaisella keskiajalla 1000-luvun alussa. Alueelle muutti väkeä eri puolilta Suomea, kuten Satakunnasta, Hämeestä ja Karjalasta. 1200-luvulla ruotsalaiset ja saksalaiset kauppiaat saapuivat alueelle, mikä vilkastutti lohikauppaa suolan avulla. Kemin seurakunnasta mainitaan ensimmäinen kirjallinen tieto vuonna 1329, ja se laajeni kattamaan suuren osan Pohjois-Pohjanmaasta Lapin Haukiputaalle asti.

Keminmaan historiassa on myös kiista Uppsalan ja Turun hiippakuntien välisestä rajasta, joka ratkesi siten, että Kemin seutu jäi Turun hiippakuntaan ja näin ollen Suomeen. Keminmaan vanha kirkko, Pyhän Mikaelin kirkko, rakennettiin vuosina 1519–1521 ja on pohjoisin keskiaikainen kivikirkko Suomessa.

Maallinen hallinto muodostui keskiajalla, ja Kemin pitäjä oli Pohjois-Suomen vanhimpia pitäjiä. Karjatalous alkoi kehittyä 1600-luvulla. Keminmaan alueella oli aikoinaan laajempi aluehallinto, johon kuuluivat nykyiset Simon, Kemin, Tervolan ja Rovaniemen alueet aina Kemijärvelle asti.

Rovaniemi itsenäistyi Kemin suurpitäjästä vuonna 1785, Simo ja Tervola vuonna 1866, ja Kemi perustettiin vuonna 1869 uudeksi kauppapaikaksi, kun maankohoaminen vaikeutti kauppalaivojen kulkua Kemijoella. Keminmaan uusi kirkko rakennettiin vuosina 1823–1827. 1860-luvulta alkaen höyrysahat mullistivat alueen elämän, erityisesti Karihaaran saha vuonna 1874 ja Veitsiluodon saha vuonna 1921.

Toisen maailmansodan aikana Keminmaalla toimi saksalaisten leipomo, jossa leivottiin saksalaisten joukkojen leipää. Sodan jälkeen alueelle rakennettiin Isohaaran voimalaitos vuosina 1945–1948, mikä vaikutti Kemijoen lohen kantaan ja aiheutti maiseman muutoksia. 1950-luvulla aloitettiin kaavoitus ja kunnallistekniikan kehittäminen, mikä johti asuinalueiden rakentamiseen. Vuosina 1970–2005 rakennettiin yli 1600 omakotitaloa ja noin 1200 kerros- ja rivitalohuoneistoa. Elijärven kaivos avattiin vuonna 1968 ja Taivalkosken voimalaitos vuonna 1975. Vuonna 1979 kunnan nimi muutettiin Keminmaaksi Kemin maalaiskunnasta.

Katso myös nämä: 

Keminmaa kotisivut

Hotellit Keminmaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3099536