Hotellit Kemijärvi

Hotellit Kemijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kemijärvi on lumoava matkakohde Lapissa, tarjoten vierailleen upeita talviaktiviteetteja, kuten hiihtoa ja kelkkailua, kauniita järvimaisemia sekä mahdollisuuden nähdä revontulia. Se on rauhallinen ja lumoava paikka kaikille luonnosta ja talvielämyksistä nauttiville matkailijoille.

hotellit kemijärvi

Hotellit Kemijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kemijärvi on viehättävä matkakohde Pohjois-Suomessa, ja se tarjoaa vierailleen upean mahdollisuuden kokea Lapin talven kauneuden ja taian. Kaupunki sijaitsee Kemijärven järven rannalla, ja sen ympäröivä luonto on vaikuttavaa ja monipuolista. Talvisin Kemijärvi houkuttelee matkailijoita erityisesti talviurheilun ja ulkoilun ystäville.

Kemijärvi on hiihtäjien ja lumilautailijoiden paratiisi, ja lähialueilla on useita hiihtokeskuksia, kuten Suomutunturi ja Pyhä. Lisäksi kelkkailu ja moottorikelkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja, ja alueen laajat kelkkareitit tarjoavat mahdollisuuden tutkia lumisia maisemia. Kemijärven ympäristössä on myös upeita kansallispuistoja, kuten Pyhä-Luosto kansallispuisto, jossa voit nauttia vaelluksista ja lumikenkäilyretkistä upeissa tunturimaisemissa. Talvisin voit myös kokea revontulien lumoavan näytöksen, sillä Kemijärvi sijaitsee revontulivyöhykkeellä, ja usein taivaalle ilmestyvät revontulet ovat unohtumaton näky.

Kemijärven kaupungissa itsessään voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Voit osallistua myös paikallisiin tapahtumiin, kuten perinteiseen poroajoon. Kaupungissa on myös hyvät palvelut ja mukavat majoitusvaihtoehdot, joten vierailustasi tulee miellyttävä ja ikimuistoinen kokemus Lapin lumoavassa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kemijärvi

Kemijärvi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja matkailijoille, jotka etsivät majoitusvaihtoehtoja kauniissa lappilaisessa ympäristössä. Hotellit vaihtelevat budjettiystävällisistä vaihtoehdoista luksushotelleihin, ja niissä on usein mukavat huoneet, ravintolapalveluita, saunoja ja muita mukavuuksia. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kemijärvi suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Village Kuukiuru

Holiday Village Kuukiuru tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluja, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ravintolan ruokailumahdollisuuden sekä kätevän kuivapesulapalvelun. Majoituspaikan asiakkaat voivat nauttia langattomasta internetistä, tilata herkullisia aterioita paikan päällä sijaitsevasta ravintolasta ja hyödyntää muita mukavuuksia, kuten kokoustilaa, pyykinpesutiloja sekä avuliasta monikielistä henkilökuntaa.

2. Hotelli Suomutunturi

Hotelli Suomutunturi tarjoaa majoitusta erinomaisella sijainnilla, sillä se sijaitsee kävelymatkan päässä Suomutunturin hiihtokeskuksesta. Majoituspaikka tarjoaa monia käteviä palveluja, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Lisäksi majoituspaikasta löytyy kahvila, ravintola ja baari/lounge niille, jotka kaipaavat ruokailu- ja juomavaihtoehtoja paikan päällä.

3. Hotel Kemijärvi

Hotelli Kemijärvi sijaitsee kätevästi Kemijärven keskustassa alle 8 kilometrin päässä napapiiristä, tarjoten asiakkailleen hyvän sijainnin Lapin seikkailuihin. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys, ja Rovaniemen keskusta on noin 87 kilometrin päässä. Hotellin yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa on perusmukavuudet, kuten jääkaappi, televisio, silitysvälineet ja oma kylpyhuone, jossa on suihku tai kylpyamme.

4. Hotel Uitonniemi

Hotel Uitonniemi on viehättävä perheomisteinen hotelli, joka sijaitsee upealla paikalla Kemijärven rannalla, vain 300 metrin päässä Kemijärven keskustasta. Tämä hotelli tarjoaa asiakkailleen monia mukavuuksia, kuten ilmaisen WiFi-yhteyden ja rantasaunan, jossa voi nauttia kodikkaasta takkahuoneesta. Jokaisessa Hotel Uitonniemen huoneessa on käytännöllinen keittotila, jossa on mikroaaltouuni, jääkaappi sekä teen ja kahvin valmistusvälineet.

5. Hotel Mestarin Kievari

Mestarin Kievari on ihastuttava hotelli Lapin sydämessä, sijaiten Kemijärven keskustassa aivan Suomen pisimmän joen rannalla. Tämä viehättävä hotelli tarjoaa asiakkailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja aamiaisen. Jokaisessa Mestarin Kievarin huoneessa on mukavuudet, kuten televisio ja jääkaappi. Lisäksi huoneissa on kirjoituspöytä, mikäli tarvitset työskentelytilaa lomasi aikana. Joissakin huoneissa on myös pieni oleskelualue sekä mahdollisuus valmistaa tee ja kahvia.

Hotellit Kemijärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kemijärvi nähtävyydet ja ajanviete

Kemijärvi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnon ystäville kuin aktiivisille seikkailijoillekin. Kaupungin ympärillä avautuu upea Lappi, joka houkuttelee retkeilijöitä ja luontoharrastajia. Talvisin alueella voi nauttia lumisista aktiviteeteista, kuten hiihdosta ja moottorikelkkailusta, kun taas kesällä tarjolla on patikointireittejä, kalastusmahdollisuuksia ja mahdollisuus rentoutua järvien ja metsien ympäröimänä.

Taiteilijaresidenssi: Kemijärven Taiteilijaresidenssi sijaitsee kauniissa vanhassa kivisessä meijerirakennuksessa Kemijärven keskustassa. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista taiteilijavierastaloista, ja se toimii vilkkaana kohtauspaikkana kansainväliselle taiteilijavaihdolle sekä paikalliselle kulttuurielämälle.

Kemijärven kotiseutumuseo: Kemijärven Kotiseutumuseo tarjoaa mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja tutustua 1700-1800-lukujen vaihteen talonpoikaiselämään sekä perinteisiin elinkeinoihin. Museon tarina alkaa Pekka-nimisestä miehestä, joka oli aikaansaapa ja meni naimisiin vuonna 1760, osti uudistilan ja rakensi valkokylkisen uudisrakennuksen Särkimäen kupeeseen. Vuoden 1782 isorokkoepidemia koetteli perhettä rankasti, mutta Maria-tytär otti nuorena vastuun talonpidosta ja sisaruksistaan.

Moottorikelkka-ja sahamuseo: Kemijärven Moottorikelkka- ja Sahamuseo tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua moottorikelkkojen ja moottorisahojen kiehtovaan maailmaan menneiltä ajoilta nykypäivään. Museossa on esillä laaja kokoelma moottorikelkkoja, erityisesti 1960- ja 1970-luvuilta, yli sadan kappaleen verran. Näiden kelkkojen joukossa on monia harvinaisuuksia ja kiinnostavia esimerkkejä, kuten Ummenajokkaan jäljitelmä vuodelta 1926, Terhi 10 1970-luvulta, Larvenit 1970-luvulta ja Suomessa ensimmäisenä ostettu tehdasvalmisteinen kelkka, Ski-doo vuodelta 1961.

Kotavaaran näkötorniKotavaaran näkötorni sijaitsee Kemijärveltä Sallaan suuntautuvan tien varrella. Kun ajetaan Isokylän ohi, jatketaan vielä noin kilometri ja käännytään vasemmalle kohti Puikkolaa. Tienviitat opastavat ”näkötorni” kohtiin, joita seuraamalla pääsee Kotavaaran pysäköintipaikalle. Pysäköintipaikalta lähtee noin 400 metrin jyrkkä kävelymatka ylös Kotavaaran huipulle. Huipulla kohoaa kolmikerroksinen metallinen näkötorni, johon voi kiivetä omalla vastuulla.

Kuumalammen puisto: Kuumalammen puisto sijaitsee Kemijärven keskustasta, ja sinne on helppo löytää seuraamalla venesataman opasteita. Puistossa on kävelyteitä, jotka tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden ulkoiluun koko perheen voimin, maisemien ihailuun ja lintujen tarkkailuun.

Aktiviteetit

Kalastus: Kesäisin voit lähteä kalastusretkelle kokeneen oppaan kanssa, joka tuntee parhaat kalapaikat järvillä, joilla ja metsälammilla. Talvisin voit nauttia pilkkimisestä Kemijärven jäällä.

Veneily: Voit veneillä omatoimisesti merkityillä väylillä tai kokeilla melontaa monipuolisissa vesistöissä.

Kuntoportaat: Pöyliövaaran kuntoportaat ovat hyvä paikka testata ja parantaa omaa kuntoa ulkoilmassa.

Patikointireitit ja luontopolut: Kemijärven patikointireitit tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Reittien varrella on tulistelupaikkoja, joissa voit levähtää ja nauttia eväistäsi.

Laskettelu ja hiihto: Talvisin voit nauttia hiihdosta kaupungin hoidetuilla laduilla tai suunnata laskettelukeskuksiin Suomuun ja Pyhälle, jotka ovat lyhyen ajomatkan päässä Kemijärvestä. Laskettelukeskuksissa toimii hiihtokoulu aloittelijoille ja kokeneemmille laskijoille.

Kulttuuri ja taide: Kemijärvellä taide ja kulttuuri ovat osa kaupungin tarjontaa ympäri vuoden. Kesällä järjestetään musiikkifestivaaleja, kuten Kemijärven Yöttömät Yöt, sekä muita tapahtumia kuten Kemijärvi Onnen-päivät, Papatuspäivät ja kesäravit. Ympärivuotisesti voit tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin, jotka ammentavat inspiraationsa Kemijärvestä ja Lapin elämästä. Taidenäyttelyitä pidetään muun muassa Kemijärven kulttuurikeskuksessa.

kemijärven nähtävyydet
By Petr Glivický - Uploaded by Glivi, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1162471

Tapahtumia

Snowcross

Snowcross on jännittävä maastokilpailu, joka ajetaan suljetulla radalla, joka on tehty lumesta. Radalla on monenlaisia elementtejä, kuten hyppyrit, urat, ylä- ja alamäet, ja sen pohja jäädytetään usein varmistaakseen hyvän ajettavuuden. Ennen kilpailua kuljettajat harjoittelevat radalla, tutustuen sen vaativiin osuuksiin ja hienosäätäen ajotaitojaan.

Snowcross on ajan myötä muuttunut enemmän stadioncross-tyyppiseksi kilpailuksi, mikä tarkoittaa, että radan pituus on normaalia crossrataa lyhyempi, mutta siinä on näyttävämpiä hyppyjä ja haasteellisia osuuksia. Tämä tekee kilpailusta visuaalisesti vaikuttavan ja samalla vaativan kuljettajille, jotka pyrkivät hallitsemaan lumista rataa ja suorittamaan taitavasti kaikki radan elementit.

Kemijärven historiaa

Kemijärven historia on monivaiheinen ja mielenkiintoinen tarina, joka kertoo alueen kehityksestä aina varhaisista asutusmuodoista nykypäivään. Alueen ensimmäinen pysyvä uudisraivaaja-asukas oli Paavali Ollinpoika Halonen, joka saapui noin vuonna 1580. Hän asettui asumaan alueelle, joka tunnetaan nykyään nimellä Halosenranta. Muita samoihin aikoihin saapuneita uudisraivaajia olivat Kärpän suvun Pekka ja Matti Kärppä.

Kemijärven seurakunta erotettiin Kemin seurakunnasta vuonna 1779, ja Kemijärven kunta perustettiin vuonna 1871. Myöhemmin Kemijärvestä tuli kaupunki, ja sen historiaan liittyy myös kauppala-aika sekä kuntien yhdistyminen.

Teollisuus on ollut merkittävä osa Kemijärven historiaa, ja erityisesti sellutehtaan lakkautus vuonna 2008 herätti huomiota. Teollisuuden jatkamista tuettiin julkisin varoin, ja alueelle saatiin uusia toimijoita.

Kemijärven kirkko on ollut keskeinen paikka paikallisen yhteisön elämässä, ja se rakennettiin vuonna 1950. Myös kulttuuri ja taide ovat olleet osa Kemijärven tarinaa, ja kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Nykyään Kemijärvi on kaunis kaupunki Lapin upeissa maisemissa, tarjoten monipuolisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaupungin historia on rikas ja monipuolinen, ja se luo vahvan pohjan sen nykyiselle elinvoimalle ja tulevaisuuden mahdollisuuksille.

Katso myös nämä: 

Kemijärven kotisivut

Hotellit Kemijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kemijärven järvi
By BishkekRocks - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3754427