Hotellit Kemi

Hotellit Kemi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kemi on viehättävä matkakohde Pohjois-Suomessa, joka on tunnettu erityisesti upeasta Kemin Lumilinnasta. Lumilinnan lisäksi Kemi tarjoaa upeita merellisiä maisemia ja aktiviteetteja, kuten retkeilyä ja risteilyjä Perämeren saaristossa.

hotellit kemi

Hotellit Kemi- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kemi, sijaiten Perämeren rannikolla Pohjois-Suomessa, on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailleen upeita luontoelämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. Yksi Kemin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Lumilinna, joka rakennetaan joka talvi ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua lumilinnan upeisiin huoneisiin ja tunnelmiin. Lumilinnassa voi myös yöpyä, mikä tekee siitä unohtumattoman majoitusvaihtoehdon.

Kemi on myös tunnettu kauniista merellisestä ympäristöstään. Perämeri tarjoaa upeat maisemat, ja kesäisin voit nauttia merellisistä aktiviteeteista, kuten veneretkistä ja kalastuksesta. Kemin saaristo tarjoaa mahdollisuuden tutkia luonnonkauniita saaria ja nauttia rauhallisesta saaristolaiselämästä.

Aktiivisille matkailijoille Kemi tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia niin kesällä kuin talvella. Kemin lähialueilla on upeita kansallispuistoja ja vaellusreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Pohjois-Suomen upeaan luontoon. Kemi on houkutteleva matkakohde, joka yhdistää ainutlaatuisen talvisen Lumilinnan kokemuksen upeisiin merimaisemiin ja luontoretkeilymahdollisuuksiin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kemi

Kemin hotellitarjonta kattaa laajan kirjon vaihtoehtoja erilaisille matkailijoille. Kaupungista löytyy perheystävällisiä hotelleja, boutique-hotelleja ja ketjuhotelleja, jotka tarjoavat vierailleen modernia mukavuutta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kemin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Scandic Kemi

Scandic Kemi on kätevällä sijainnilla vain lyhyen kävelymatkan päässä Kemin taidemuseosta ja Kemin Historiallisesta museosta. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen buffetaamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Lemmikkiystävällisenä majoituspaikkana Scandic Kemi tarjoaa myös erityispalveluja lemmikinomistajille, kuten ruoka- ja vesikulhot.

2. Hostel Villa Kemi

Hostel Villa Kemi sijaitsee kävelymatkan päässä Kemin taidemuseosta ja tarjoaa vierailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä mahdollisuuden ilmaiseen omatoimiseen pysäköintiin. Aamiaisen voi tilata lisämaksusta, ja majoituspaikka tarjoaa myös muita käytännöllisiä palveluita, kuten tallelokeron vastaanotossa ja pyykinpesutilat.

3. Hotel Merihovi

Hotel Merihovi sijaitsee kätevästi aivan Kemin taidemuseon läheisyydessä ja tarjoaa vierailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä maksuttoman omatoimisen pysäköinnin. Majoituspaikasta löytyy myös kahvila, ravintola ja baari/lounge niille, jotka haluavat nauttia syötävää ja juotavaa paikan päällä.

4. Seaside Glass Villa

Seaside Glass Villa on upea majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Kemin vierassatamasta. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen runsaan ilmaisen buffetaamiaisen ja mahdollisuuden nauttia upeista valtamerinäkymistä Seaview Restaurant -ravintolassa. Huviloissa on keittonurkkaukset, joihin kuuluvat jääkaapit ja mikroaaltouunit, sekä ilmainen Wi-Fi-yhteys.

5. Hotelli Toivola

Hotelli Toivola on mukava majoitusvaihtoehto Kemin Golf Klubin läheisyydessä. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, mukaan lukien tilaa matkailuautoille, busseille ja rekoille. Voit nauttia ruoasta ja juomasta hotellin omassa kahvilassa, ravintolassa ja baari/loungessa.

Hotellit Kemi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kemi nähtävyydet ja ajanviete

Kemi, kaunis kaupunki Perämeren rannalla, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki on tunnettu erityisesti lumilinnastaan, joka on maailman suurin lumirakennelma, mutta siellä on paljon muutakin koettavaa. Voit nauttia kävelyretkistä sataman kauniilla rantapromenaadilla, vierailla mielenkiintoisissa museoissa, kuten Kemin taidemuseo, ja tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan.

Kemin lumilinnaKemin LumiLinna on ehdottomasti yksi kaupungin tunnetuimmista matkailukohteista. Se on lumesta ja jäästä rakennettu upea linna, joka kätkee sisäänsä monia jännittäviä elämyksiä. Linna on rakennettu merivedestä, ja sen muurit, tornit sekä upeat lumi- ja jääveistokset tekevät siitä vaikuttavan nähtävyyden. Kemin LumiLinna-alueella vierailijoita kutsuu myös Talvipuisto, joka tarjoaa lumisia aktiviteetteja ja vauhdin hurmaa kaikenikäisille. Tämä tekee alueesta houkuttelevan paikan niin perheille kuin seikkailunhaluisille matkailijoille. SnowExperience365 -elämystila päärakennuksessa palvelee ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että voit kokea lumesta ja jäästä koostuvat elämykset Kemissä milloin tahansa, jopa keskikesällä. 

Isohaaran kalatieIsohaaran kalatie Kemijoessa on erityisen vaikuttava nähtävyys, ja se on yksi Suomen pisimmistä kalateistä. Tämä kalatie on suunniteltu auttamaan kaloja nousemaan Kemijoessa ylävirtaan kutemaan ja lisääntymään. Isohaaran kalatiessä on kaksi sisäänkäyntiä, ja näiden käyttöä ohjataan automaattisesti.

Jääkärietapit: Jääkärietapit olivat osa laajempaa jääkäriliikettä, ja ne toimivat verkostona auttaen jääkäritarjokkaita ja komennustehtävissä olevia jääkäreitä liikkumaan Suomen eri osien ja Saksan Lockstedter Lagerin koulutuskeskuksen välillä. Jääkäriliikkeen etappireitit kulkeutuivat usein Lapin ja Peräpohjolan läpi Ruotsiin. Kemin etappi, joka perustettiin syyskuussa 1915, oli osa tätä verkostoa, mutta se lopetettiin ilmiannon jälkeen tammikuussa 1916.

Jäänmurtaja Sampo: Jäänmurtaja Sampo tarjoaa unohtumattoman ja aitoa kokemusta Perämerellä. Risteilyllä voit kuunnella, kuinka jää murtuu jäänmurtajan painon alla, nauttia upeista maisemista ja jopa kellua jäälohkareiden keskellä. Tämä risteily mahdollistaa myös syvemmän tutustumisen jäänmurtajan tekniikkaan ja historiaan. 

Kemin kirkkoKemin kirkko on upea arkkitehtoninen saavutus ja merkittävä osa kaupungin historiaa. Arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelemana se yhdistää eri tyylisuuntien vaikutteita luoden ainutlaatuisen ilmeen. Kirkon tiilirakenteinen pitkäkirkko kahdella sivulaivalla on vaikuttava esimerkki mannermaisesta uusgotiikasta. Kirkon ulkoasussa heijastuvat gotiikan piirteet näkyvät erityisesti pääsisäänkäynnin yläpuolella olevassa suuressa pyöröikkunassa ja alttariseinän suurissa ikkunoissa

Aktiviteetit

Crossfit: Crossfit on erittäin tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto, joka yhdistää voimaharjoittelun, kestävyysliikunnan ja liikkuvuusharjoittelun. Se tarjoaa haastavia harjoituksia ja monipuolisia liikkeitä, jotka kehittävät voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja liikkuvuutta. Keminmaassa sijaitseva Crossfit Meri-Lappi tarjoaa mahdollisuuden harrastaa crossfitiä ja nauttia sen tarjoamista hyödyistä. Tässä tilassa voit saada ohjausta ja tukea kokeneilta valmentajilta, jotka auttavat sinua saavuttamaan omat tavoitteesi kuntoilussa.

Frisbeegolf: Kemin frisbeegolfradoista löytyy vaihtoehtoja eri taitotasoisille pelaajille. Ajoksen 18-korinen rata valmistui vuonna 2015 ja tarjoaa haasteita kokeneemmille pelaajille. Pajarinrannan 9-korinen rata valmistui vuonna 2019 ja soveltuu mainiosti myös aloittelijoille. Radat sijaitsevat Kemin keskustan läheisyydessä, mikä tekee niistä helposti saavutettavia.

Geokätköily: Geokätköily on jännittävä ja seikkailullinen ulkoiluharrastus, joka sopii koko perheelle. Kemi tarjoaa monia mielenkiintoisia paikkoja geokätköjen etsimiseen, aina Sauvosaaren alueelta ympäröiville saarille asti. Tämä harrastus tarjoaa monipuolisia kokemuksia luonnossa liikkumisesta, seikkailuista, historiasta, veneilystä, kiipeilystä, älyllisistä haasteista, teknologiasta ja kuntoilusta kiinnostuneille.

Kallin hiihtokeskus: Kalli tarjoaa monipuolisen ympärivuotisen liikuntapaikan Kemin alueella. Kesäisin alueella voi nauttia kuntoreiteistä ja luontopoluista, jotka sopivat niin kävelijöille kuin pyöräilijöillekin. Talvella Kalli muuttuu hiihtokeskukseksi, joka tarjoaa hiihtäjille erinomaiset mahdollisuudet. Alueelta löytyy useita kymmeniä kilometrejä hyväkuntoisia hiihtolatuja, ja se on erityisen sopiva paikka lapsiperheille.

By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=120006707
Kemin historiaa

Kemin kaupunki perustettiin vuonna 1869, ja se on Lapin maakunnan toiseksi vanhin kaupunki Tornion jälkeen. Alussa se oli pieni kauppakaupunki, mutta muuttui teollisuuskaupungiksi vuoden 1931 alueliitoksen myötä, kun suuret teollisuuslaitokset Kemi Oy ja Veitsiluoto Oy liittyivät osaksi kaupunkia. Tämä muutos kasvatti merkittävästi Kemin asukaslukua ja pinta-alaa.

Kemin historia juontaa juurensa keskiajalle, ja se mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1329 kuningas Maunu Eerikinpojan kirjeessä. Seurakunta oli laaja ja ulottui pohjoisesta Lapista Haukiputaalle asti. Kemin vanha kirkko on pohjoisin keskiaikainen kivikirkko Suomessa.

Kaupungin perustaminen liittyy keisari Aleksanteri II:n pyrkimyksiin elvyttää kaupan, teollisuuden ja merenkulun toimintaedellytyksiä Krimin sodan jälkeen. Kemin perustamisessa oli mukana lääninarkkitehti L.I. Lindqvist, ja kaupungille laadittiin asemakaava vuonna 1859. Kemi sai myös tapulikaupunkioikeudet ja oikeuden ulkomaankauppaan.

Kemi kasvoi nopeasti teollisuuskaupungiksi, erityisesti puunjalostusteollisuuden ansiosta. Kemi Oy aloitti toimintansa vuonna 1893, ja puunjalostus laajeni merkittäväksi teollisuuden alaksi kaupungissa. Kemiin perustettiin myös ensimmäinen yliopistoon johtava koulu Lapin alueella, Kemin Suomalainen yhteiskoulu vuonna 1897.

Kemin historiaan liittyy myös sisällissota vuonna 1918, kun punaiset ja valkoiset kävivät taisteluita kaupungissa ja sen ympäristössä. Punaiset hallitsivat kaupunkia sodan jälkeen, ja Kemiä kutsuttiin ”Punaiseksi Kemiksi”.

Toisen maailmansodan aikana Kemiä ei pommitettu, mutta sen jälkeen kaupunki joutui Lapin sotaan, kun saksalaiset joukot riisuttiin aseista. Taistelut kaupungissa johtivat rakennusten tuhoutumiseen, mutta Kemi selvisi sodasta vähäisin vaurioin verrattuna muihin Lapin kaupunkeihin.

Sodan jälkeen Kemi toimi muutaman vuoden Lapin läänin hallintokaupunkina, kun Rovaniemi tuhoutui Lapin sodassa. Kemin puunjalostusteollisuus laajeni edelleen, ja kaupungista tuli merkittävä teollisuuskaupunki. Kemi kasvoi nopeasti, mutta väkiluku alkoi laskea 1970-luvulla automaation ja teollisuuden työvoiman tarpeen vähentymisen myötä.

Nykyään Kemi on säilyttänyt asemansa tärkeänä teollisuuskaupunkina, ja se on myös panostanut matkailuun tavoitteenaan tehdä Kemistä Lapin ympärivuotisen matkailun keskus. Kaupungin historia on monipuolinen ja rikas, ja se kertoo tarinan kaupungin muuttumisesta pienestä kauppakaupungista teollisuuskaupungiksi ja nykyiseen tilanteeseensa.

Katso myös nämä: 

Kemi kotisivut

Hotellit Kemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kemi kauppakatu
By Estormiz - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68617381