Hotellit Keitele

Hotellit Keitele – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Keitele on rauhallinen ja kaunis matkakohde Suomessa, tunnettu upeista järvistään ja vehreästä luonnostaan. Se tarjoaa idyllisen ympäristön rentouttavalle lomalle, ja alueelta löytyy monipuolisia aktiviteetteja luonnon ystäville

hotellit keitele
By Jb877 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43069493

Hotellit Keitele – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Keitele on lumoava matkakohde Suomen keskiosassa, jonka pääosassa loistavat upeat järvet ja vehreät metsät. Alueen kauniit maisemat houkuttelevat luonnonystäviä, retkeilijöitä ja kalastajia. Keitele tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten patikointireittejä, veneretkiä ja kalastusmahdollisuuksia, tehden siitä ihanteellisen kohteen niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa arjen kiireistä. 

Kesäisin voit nauttia pitkistä valoisista öistä ja talvisin harrastaa hiihtoa tai lumikenkäilyä lumipeitteisissä maisemissa. Lisäksi alueen paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tuotteisiin. Keitele on paikka, joka yhdistää kauniin luonnon, rauhallisen ympäristön ja monipuoliset aktiviteetit, tehden siitä houkuttelevan matkakohteen kaikkina vuodenaikoina

Suositut hotellit ja majoituspaikat Keiteleessä

Keitelessä sijaitsevat hotellit tarjoavat mukavia ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja alueen kauniissa ympäristössä. Useimmat hotellit keskittyvät tarjoamaan rentouttavaa oleskelua luonnonläheisessä ympäristössä ja mahdollisuuden nauttia paikallisesta maisemasta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Keiteleen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Lossisaari

Lossisaari on viehättävä majoituspaikka, joka tarjoaa vierailleen runsaasti mukavuuksia. Joka aamu voit herätä herkullisen buffetaamiaisen ääreen, nauttia maksuttomasta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja hyödyntää ilmaista omatoimista pysäköintiä sekä pitkäaikaista pysäköintiä. Jos kaipaat herkullista ateriaa, hotellista löytyy kahvila ja ravintola, ja paikan päällä on myös elintarvikemyymälä, lahjatavaraliike sekä kätevät pyykinpesutilat. Lossisaaren alueella vieraat voivat vapaasti käyttää polkupyöriä, nauttia hiihtomahdollisuuksista tai viettää aikaa leikkikentällä. Hotelli sijaitsee kätevästi vain 38,5 kilometrin päässä Kurkelan uimarannasta ja 40,5 kilometrin päässä Hiekan uimalasta.

2. Loma-asunto Kallioranta

Kallioranta on viehättävä loma-asunto Keiteleellä, Pohjois-Savossa. Majoituspaikka sijaitsee osoitteessa 72600 Keitele ja tarjoaa monipuolisia palveluja vieraiden nautittavaksi. Loma-asunnon erityispiirteenä on hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviaktiviteeteille. Lisäksi vieraat voivat rentoutua oman saunan lämmössä. Majoituksessa on yksi huone ja neljä makuuhuonetta, mikä mahdollistaa mukavan oleskelun enintään kuudelle henkilölle. Huoneissa on takka luomassa tunnelmaa, ja televisioissa on DVD-soitin viihdykkeen lisäämiseksi.

Hotellit Keitele – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Keitele nähtävyydet ja ajanviete

Keitele tarjoaa vierailleen rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön, joka houkuttelee monipuolisiin aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin. Alueen luonto on upea, ja järvimaisemat sekä vehreät metsät luovat idyllisen taustan erilaisille ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksille. Keitele sopii erityisesti luonnonystäville, jotka voivat nauttia patikoinnista, retkeilystä ja pyöräilystä pitkin kauniita reittejä. Järvien läheisyys tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, veneilyyn ja muuhun vesielämästä nauttimiseen. Talvisin alue tarjoaa loistavat puitteet hiihtoon, lumikenkäilyyn ja muihin talviaktiviteetteihin.

Aholan talomuseo on ainutlaatuinen aikamatka 1800-luvun alkupuolen savolaiseen talonpoikaistaloon. Museossa vieraillaan aitojen ympäristössä, tutustuen savolaiseen asumiskulttuuriin ja talon alkuperäiseen esineistöön. Aholan iso tupa, alun perin savutupa, tarjoaa mahdollisuuden kokea historian havinaa. Museossa on käytössä kaksi tupaa, kaksi kamaria, keittiö ja porstua, tarjoten monipuolisen katsauksen talonpoikaiselämään. Talossa asuttiin vielä 1970-luvulla, ja 1900-luvun alussa Aholassa toimi kylän kansakoulu.

Saukonlähde on luonnonsuojelualue, joka hurmaa kävijänsä korpimaisemallaan. Tämä idyllinen lähde on saavutettavissa Pyhäsalmentien (3382) ja maantien 560 varrella, tarjoten matkailijoille rauhallisen paikan nauttia luonnosta. Saukonlähde on suosittu pysähdyspaikka niille, jotka arvostavat luonnonkauneutta ja haluavat kokea perinteisen suomalaisen maiseman keskellä erämaata. Alue tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä sekä virkistävästä lähteestä, tehden siitä miellyttävän kohteen matkailijoille Karjala-Oulu-kauppatien varrella.

Rajakivi, Keiteleen kunnassa Vanhan Pappilan rannassa Nilakan rantaviivalla, on vaikuttava suojeltu muinaisjäännös. Tämä suuri kivi on paikka, johon on hakattu vuosilukuja historiallisten tapahtumien muistoksi. Se seisoo vahvana ja kertoo tarinaa menneistä ajoista, säilyttäen samalla paikallista kulttuuriperintöä. Rajakivi on arvokas symboli ja nähtävyys, joka liittyy alueen historiaan ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden aistia menneisyyden henkeä Nilakan rannalla.

Keiteleen kirkko on vuonna 1876 rakennettu puinen uusgoottilainen kirkko, suunniteltu arkkitehti Wolmar Westlingin toimesta. Kirkko sijaitsee Keiteleellä ja on päätytornillinen pitkäkirkko, joka edustaa aikakautensa arkkitehtonista tyyliä. Kirkon kellot ovat peräisin vuodelta 1876. Kolmilaivaisessa kirkossa on poikkisakarat, ja sen sisätiloissa keskilaiva on katettu pylväiden kannattamalla taitekatolla, kun taas sivulaivoissa on tasakatot. Kirkko tarjoaa istumapaikat 800 hengelle, ja sen alttaritaulu ”Ristiinnaulittu” on maalattu Ilmari Heinosen toimesta vuonna 1941. Lisäksi kirkossa on 16-äänikertainen urkujärjestelmä, jonka on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1976.

Aktiviteetit

Sepon seiska on ulkoilureitti, joka on merkitty punaisilla tolpeilla ja kattaa matkan 7,2 kilometriä. Reitti alkaa urheilukentältä osoitteesta Lepolantie 3 ja kulkee Kirkkotietä pitkin Pekantielle. Noin 1,5 kilometrin kuluttua Pekantietä reitti haarautuu oikealle metsäpolulle. Metsäpolulta matka jatkuu Savelantielle ja sieltä latupohjan kautta takaisin urheilukentälle.

Leppäselän ulkoilureitti tarjoaa upean mahdollisuuden nauttia luonnosta ja liikunnasta Leppäselän alueella. Reitti valmistui vuonna 2015, ja sen lähtöpiste sijaitsee Vesannontien varrella osoitteessa 790. Reitin pituus on 4,7 kilometriä, ja se on merkattu selkeästi puihin ja tolppiin turkoosilla (sinisellä) värillä. Lisäksi suora reitti laavulle on merkattu punaisella värillä. Leppäselän ulkoilureitti on ympyräreitti, joten voit kiertää sen haluamaasi suuntaan.

Keiteleen Puupolku on kaupungin keskustassa kiertävä ulkoilureitti, joka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen puun, metsien, puutyöpaikkojen ja ympäristön digitaalisesta sisällöstä. Reitin varrella sijaitsevilla lokaatiopisteillä on ohjetauluja, jotka opastavat käyttäjiä digitaalisen sisällön hyödyntämisessä. Nämä ohjatut pisteet tarjoavat mielenkiintoista tietoa ja tarinoita liittyen paikalliseen puuhun, metsäympäristöön, puutyöperinteisiin ja muuhun alueen luontoon ja kulttuuriin.

Keiteleen Kylänraitti on ainutlaatuinen mobiilikierros Äyräpääntien varrella, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Keiteleen historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen lisätyn todellisuuden (AR) avulla. Kierros kuljettaa sinut pitkin kylänraitia, esitellen kummisetien menestystarinan, Keitele-hengen sekä vahvasti teollistuneen ja kehittyvän kunnan, joka uskoo valoisaan tulevaisuuteen. Kierros alkaa Wanhalta Meijeriltä ja jatkuu Äyräpääntien varrella kohti Rajakiveä. Toivomme, että viihdyt reitillä ja nautit Keiteleen tarinasta.

Hetejärvi on lintuvesien suojelukohde, ja se tarjoaa upean mahdollisuuden lintuharrastajille ja luonnosta kiinnostuneille. Järvellä sijaitsee kaksi lintutornia, joihin pääsee kulkemaan pitkospuita pitkin. Itäisen Saunaniemen lintutornin lähtöpaikka on osoitteessa Koutajärventie 300. Matkaa lintutornille kertyy reilu kilometri, ja pitkospuut tarjoavat mukavan ja turvallisen reitin lintujen tarkkailuun.

keitele nähtävyydet
By Jan Ainali - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27162502
Keiteleen historiaa

Keitele sijaitsee Savon ja Hämeen historiallisten maakuntien rajamailla, ja alueelta on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja ja hajaesinelöytöjä. Alue oli muinoin lappalaisten asuinaluetta, mikä näkyy paikannimistössä. Keiteleen nimi juontaa juurensa tarinaan, jossa uudisasukasta kutsuttiin Keiteleiseksi hänen raivatessaan viljelmää nykyisen pappilan paikalle.

Vakituinen asutus Keiteleen alueella alkoi 1500-luvulla, kun Ruotsi-Suomen kuningas Kustaa Vaasa antoi savolaisille oikeuden muuttaa Pohjois-Hämeen puolelle. Keitele kuului aluksi Rautalammin suurpitäjään, mutta vuonna 1683 Keiteleen alueesta ja Iisalmen läntisimmästä osasta muodostettiin Pielaveden kappeliseurakunta. Kellotapuli ja hautausmaa Kirkkosaarella muistuttavat alueen historiasta.

Keiteleestä tuli kunta vuonna 1879, ja sen alueelle muutti viime sotien jälkeen karjalaista ortodoksiväestöä. Talvisodan aikana Keiteleen Hiekassa sijaitsi evakuoitu Konevitsan luostari vuosina 1940–1956. Ortodoksinen rukoushuone valmistui Keiteleelle vuonna 1965.

Keiteleen asukkaat elivät pitkään maataloudella, kalastuksella ja metsästyksellä. Kaupankäyntimatkat suuntautuivat Pohjanmaalle 1600–1700-luvuilla, ja höyrylaivaliikenne Nilakalla alkoi 1800-luvulla. Autoliikenne syrjäytti höyrylaivaliikenteen vuonna 1938. Keiteleellä oli myös kaksi osuusmeijeriä, jotka toimivat 1970-luvulle saakka. Teollinen elintarvikejalostus alkoi, kun perustettiin Keiteleen meijeri ja Tossavanlahden meijeri 1900-luvun alussa.

Keitele on ollut maatalousvaltainen kunta, mutta se teollistui 1970-luvulla. Muun muassa viljankuivuri ja kasvihuoneviljely saivat jalansijaa, ja kunta vaurastui teollistumisen myötä.

Katso myös nämä: 

Keiteleen kotisivut

Hotellit Keitele – Vertaa hotellit sivustomme kautta

keiteleen vaakuna
By Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3122104