Hotellit Kaustinen

Hotellit Kaustinen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kaustinen on viehättävä matkakohde Keski-Pohjanmaalla, tunnettu perinteisestä suomalaisesta kulttuuristaan ja elävästä musiikkiympäristöstään. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat maailmankuuluja ja tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia perinnetansseista ja live-esiintymisistä

hotellit kaustinen

Hotellit Kaustinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kaustinen, Keski-Pohjanmaalla sijaitseva idyllinen kylä, on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea perinteisen suomalaisen kulttuurin ja musiikin sydämessä. Kaustinen on erityisen kuuluisa Kaustisen kansanmusiikkijuhlistaan, jotka ovat yksi maailman merkittävimmistä kansanmusiikkitapahtumista. Juhlat tuovat yhteen muusikoita ja tanssijoita ympäri maailmaa, ja voit nauttia päivittäisistä esiintymisistä, perinnetansseista ja musiikin riemusta.

Luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Voit tutkia alueen kauniita metsiä, järvimaisemia ja pyöräilyreittejä. Kesäaikaan voit myös nauttia virkistävistä uintireissuista lähialueen järvissä. Kaustisen viehättävällä kylällä on paljon tarjottavaa myös kulttuurin ja historian ystäville. Voit vierailla paikallisissa museoissa ja oppia alueen rikkaasta perinteestä ja historiasta. Lisäksi voit tutustua paikalliseen käsityöläisperinteeseen ja hankkia ainutlaatuisia matkamuistoja.

Ruokailukokemus Kaustisessa on myös herkullinen seikkailu. Voit maistella paikallisia herkkuja perinteisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Älä unohda kokeilla herkullista kalaa ja muita paikallisia erikoisuuksia. Kylän ystävälliset asukkaat tekevät vierailustasi entistäkin miellyttävämmän. Voit kokea aitoa suomalaista vieraanvaraisuutta ja tutustua paikallisiin tapoihin ja perinteisiin.

Kaustinen on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uppoutua suomalaiseen kulttuuriin, musiikkiin ja luontoon. Suunnittele matka Kaustiseen ja saat unohtumattoman kokemuksen, joka rikastuttaa matkamuistojasi.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kaustisella

Booking.com

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kaustinen

Kaustinen tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja matkailijoille, jotka vierailevat tässä viehättävässä Keski-Pohjanmaan kylässä. Hotellit vaihtelevat pienistä ja kodikkaista perhehotelleista moderneihin ja tyylikkäisiin majoitusvaihtoehtoihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kaustisen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Kaustinen

Hotelli Kaustinen on ihanteellinen majoitusvaihtoehto Kaustisen hiihtokeskuksen läheisyydessä. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia, kuten ilmaisen aamiaisen, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Lemmikkiystävällinen hotelli tarjoaa myös palveluja lemmikkien omistajille, kuten ruoka- ja vesikulhot.

2. Loma-asunto Viljami

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Kaustisen kirkkoa tarjoten vierailleen mukavuuksia, kuten televisio ja mikroaaltouuni. Majoituspaikassa on myös astianpesukone, joka tekee vieraiden oleskelusta entistäkin vaivattomampaa.

3. Loma-asunto Hintrekki

Tämä loma-asunto Kaustisen kirkon läheisyydessä tarjoaa vierailleen mukavuuksina pyykinpesukoneen, takan ja television. Lisäksi majoituspaikan alueella on saatavilla sauna ja hiihtoyhteys lähellä olevaan rinnealueeseen. Sijainti on erinomainen, sillä loma-asunto on vain 9 minuutin ajomatkan päässä sekä Kaustisen kirkosta että Kansantaiteenkeskuksesta.

4. Motelli Marjaana

Motelli Marjaana sijaitsee Kaustisella ja tarjoaa monia mukavuuksia vierailleen. Majoituspaikassa on terassi, ravintola, 24h-vastaanotto, matkatavarasäilytys ja ilmainen WiFi, mikä tekee vierailustasi helpon ja miellyttävän. Huoneissa on taulu-tv ja oma kylpyhuone, mikä lisää mukavuutta ja viihtyisyyttä vierailullesi.

5. Tastulan lomakylä

Tastulan Lomakylä Kaustisilla on ihanteellinen paikka rentouttavaan lomaan. Majoituspaikka sijaitsee oman järvenranta-alueen puulaiturilla, ja se on lemmikkiystävällinen. Kokkolaan on lyhyt matka, vain 40 km, ja paikan päällä on tarjolla ilmainen yksityinen pysäköinti, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta.

Hotellit Kaustinen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kaustinen nähtävyydet ja ajanviete

Kaustinen tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueella voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan, nauttia luonnon kauneudesta ja osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Kansantaiteenkeskus: Kansantaiteenkeskus on Kaustisella sijaitseva tapahtuma- ja kulttuurikeskus, joka toimii myös konserttitalona. Tämä keskus tarjoaa mahdollisuuden järjestää erilaisia julkisia ja yksityisiä juhlia, tapahtumia, monipuolisia konsertteja, esityksiä, kokouksia ja seminaareja. Lisäksi keskuksessa esitellään kansanomaista suomalaista ja muuta kulttuuria.

Kaustisen kirkko: Kaustisen kirkko on paikallinen hengellinen keskus ja historiallinen merkkirakennus. Kirkossa järjestetään säännöllisesti sunnuntaisin klo 10 jumalanpalveluksia, ja se toimii myös paikkana erilaisille hengellisille tilaisuuksille ja konserteille.

Kaustisen kotiseutumuseo: Kaustisen kotiseutumuseo sijaitsee vanhassa lainamakasiinissa, lähellä hautausmaata. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua monipuolisesti Kaustisen paikallishistoriaan, ja sen kokoelmat ulottuvat kahteen kerrokseen. Museossa on esillä erilaisia esineitä ja artefakteja, jotka kertovat Kaustisen kansanomaisesta kulttuurista ja historiasta.

Pelimannitalo: Pelimannitalo on eläväinen keskus Kaustisen perinteiselle pelimannimusiikille. Tämä vaikuttava talonpoikaistalo sijaitsee keskellä Kaustista, ja sen hirsiseinäiset tilat ovat täydellisiä erilaisten tapahtumien järjestämiseen ympäri vuoden. Talo tarjoaa inspiroivan ja tunnelmallisen ympäristön erilaisille tilaisuuksille, kuten yritys- ja yhteisötilaisuuksille, perhe- ja sukujuhlille sekä matkailijoille.

Kaustisen seutu tarjoaa upeita aktiviteettimahdollisuuksia kaikenikäisille, alhaalta löydät muutamia esimerkkejä:

Melonta: Kaustisen seudulla on erinomaiset mahdollisuudet nauttia liikkumisesta vedenpinnan tasolla. Lestijoen melontareitti tarjoaa upean maiseman, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille melojillekin. Reitillä on rauhallisia suvantokohtia sekä vauhdikkaita koskiosuuksia, jotka tekevät melonnasta monipuolisen kokemuksen.

Frisbeegolf: Kaustisen seutukunnassa on mahdollisuus harrastaa frisbeegolfia jokaisessa kunnassa. Halsuan 18-väyläinen metsärata tarjoaa haasteita niin aloittelijoille kuin kokeneemmille pelaajillekin. Kaustisen 18-väyläinen frisbeegolfrata on erityisen tekninen ja vaativa, ja sen maasto vaihtelee monipuolisesti metsän, puiston ja kallion välillä. Lestijärven 9-väyläinen rata kulkee lähes koko matkan järven rannan tuntumassa, mikä vaatii pelaajilta tarkkuutta heitoissaan. 

Kalastus ja leirintäalueet: Valkeinen on kaunis ja kirkasvetinen järvi, joka sijaitsee Lestijärvellä Keski-Pohjanmaalla. Se tunnetaan alueen parhaana lohijärvenä ja tarjoaa loistavat mahdollisuudet virkistyskalastukseen. Järveen istutetaan kirjolohta ympäri vuoden, erityisesti kesäkaudella. Näiden istutettavien kalojen koko vaihtelee 1,5 kilogrammasta 2,5 kilogrammaan. Lisäksi järvessä esiintyy luontaisesti muita kalalajeja, kuten siikaa, haukea, ahventa ja harjusta. Kalastajille on lupa käyttää monenlaisia vieheitä, mukaan lukien uistimia, onkia, pilkkejä ja perhoja.

kaustisen kirkko
K austisen kirkko By Motopark - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15812455

Tapahtumat Kaustisella

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival, tunnetaan myös nimellä Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Kaustisella heinäkuussa. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin kansanmusiikki- ja -tanssifestivaali, ja se sai alkunsa vuonna 1968. Festivaalin järjestämisestä vastaa Pro Kaustinen ry.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat kuuluvat Finland Festivals -tapahtumiin ja ovat osa kansainvälistä CIOFF-festivaalien ketjua. Samoihin aikoihin Kaustisen juhlien kanssa syntyi useita muita merkittäviä musiikkifestivaaleja Suomessa, kuten Pori Jazz (1966), Savonlinnan oopperajuhlat (1967), Kuhmon kamarimusiikki (1970) ja Ruisrock (1970).

Kaustisen historiaa

Kaustisen esihistoria kertoo ensimmäisten ihmisten saapumisesta alueelle kampakeraamisen kulttuurin aikaan. Heitä todistavat asuinpaikat ja esinelöydöt. Pronssi- ja rautakaudella asutus väheni, ja saamelaiset vaelsivat alueella. ensimmäiset suomalaiset asukkaat, kainulaiset, saapuivat 1200-luvun alkupuolella. Alueelle muutti myös ruotsalaisia ja myöhemmin savolaisia. Näiden ryhmien yhteiset elinehdot ja kanssakäyminen synnyttivät kaustislaisen identiteetin. Kaustisen asutus alkoi muotoutua, ja 1600-luvulla siellä oli jo 18 taloa. Tässä vaiheessa asukkaita oli noin 130. 1600-luku oli kuitenkin vaikeaa aikaa, sillä suuri nälänhätä ja sodat koettelivat aluetta. 1600-luvun lopulla Kaustiselle perustettiin uusia taloja, ja asukasmäärä nousi noin 340:een.

Kaustinen joutui ensimmäisen kerran sodan kauhuihin Isovihan aikaan 1714, kun venäläiset ryöstivät ja polttivat alueen. Kaustislaiset järjestivät sissijoukkoja puolustautuakseen. Vapauden aika toi alueelle lisää asutusta, ja Kaustinen itsenäistyi omaksi kirkkoherrakunnaksi vuonna 1866.

Tervanpoltto oli tärkeä tulonlähde Kaustiselle 1600-luvulta 1800-luvun loppuun saakka. Siirtolaisuus Amerikkaan väheni asukasmäärää, mutta 1800-luvun loppupuolella se alkoi kasvaa uudelleen. 1800-luvulla Kaustisen asukasluku nousi huippuunsa ja oli 1890-luvulla noin 3 000.

Kaustinen osallistui Suomen sisällissotaan ja monet kaustislaiset taistelivat eri puolilla Suomea. Itsenäisyyden aikana asukasmäärä kasvoi, mutta poismuutto vaikutti siihen, että väkiluku laski vuosina 1970-1985. Siitä lähtien väkiluku on ollut laskussa, ja vuonna 2015 Kaustisella asui noin 4 304 asukasta.

Katso myös nämä: 

Kaustisen kotisivut

Hotellit Kaustinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kaustinen nähtävyydet
By MaSii - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2495536