Hotellit Kauhava

Hotellit Kauhava – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kauhava, sijaiten idyllisellä Etelä-Pohjanmaalla, on tunnettu rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja perinteistään. Alue on erityisen kuuluisa käsityöperinteistään, kuten puukonvalmistuksesta, sekä autenttisista tapahtumistaan, kuten Kauhavan kansainvälisistä puukkopäivistä. Matkailija pääsee nauttimaan herkullisesta paikallisesta ruoasta, tutustumaan mielenkiintoisiin museoihin ja ihastelemaan maaseudun rauhaa ja kauneutta.

hotellit kauhava
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59257179

Hotellit Kauhava – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Kauhava tarjoaa matkailijoille paitsi kosketuksen autenttiseen suomalaiseen maaseutukulttuuriin, myös laajan valikoiman aktiviteetteja ja elämyksiä. Kaupungin historia on läsnä monin tavoin, ja esimerkiksi kuuluisa puukkovalmistuksen perinne elää vahvana vielä tänä päivänä, mikä on havaittavissa monissa paikallisissa käsityöliikkeissä ja työpajoissa. Perinteikkäät tapahtumat, kuten Kauhavan kansainväliset puukkopäivät, houkuttelevat vuosittain kävijöitä ympäri maailmaa tutustumaan alueen käsityötaidoista.

Kauhava tarjoaa mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomanviettoon, sillä luonnonkaunis ympäristö houkuttelee patikointiin, pyöräilyyn ja talvella hiihtoon. Alueen rikas luonto tarjoaa myös mainiot puitteet lintubongaukselle ja muulle luontoharrastamiselle.

Historian ja kulttuurin ystäville Kauhava on täynnä kiehtovia kohteita. Voit vierailla esimerkiksi Kauhavan kotiseutumuseossa tutustuen alueen historiaan. Lisäksi alueelta löytyy useita viehättäviä pieniä kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisia herkkuja ja pohjalaisen keittiön klassikoita.

Kauhava tarjoaa myös majoitusvaihtoehtoja joka makuun: idyllisistä maatilamajoituksista mukaviin hotelleihin ja viihtyisiin mökkeihin. Vieraanvaraisuus on alueen valttikortti, ja jokainen matkailija kohdataan sydämellisesti ja avosylin. Tule ja koe itse, mitä kaikkea Kauhava ja sen ympäristö voivat tarjota – rauhaa, elämyksiä ja aitoja kohtaamisia suomalaisessa maaseutuympäristössä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kauhavalla

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kauhavalla

Kauhavan hotellitarjonta heijastelee alueen viehätysvoimaa ja suomalaista vieraanvaraisuutta, tarjoten matkailijoille monipuolisia majoitusvaihtoehtoja. Hotellit Kauhavalla yhdistelevät usein paikallista perinnettä ja modernia mukavuutta, tarjoten asiakkaille rentouttavan keitaan, jossa voi tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. 

Alta löydät muutamia esimerkkejä Kauhavan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun ylhäällä olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

  • Lentohotelli: LentoHotelli Kauhavalla tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluja ja mukavuuksia, kuten oman baarin, yhteisen oleskelutilan ja viihtyisän puutarhan, jotka tekevät jokaisesta vierailusta erityisen. Majoituspaikka panostaa asiakkaan mukavuuteen ja käytännöllisyyteen tarjoamalla käyttöön ilmaisen jaetun keittiön sekä pesutuvan, samalla kun maksuton WiFi ja yksityinen pysäköintialue lisäävät vierailun sujuvuutta ja vaivattomuutta.
  • Antintuvan lomamökit: Antintuvan Lomamökit, sijaiten vain 20 km päässä Kauhavan keskustasta, tarjoaa vierailleen yksityisen ranta-alueen ja mökkejä, joista avautuu upeat järvinäköalat. Lomamöki ovat varustettu mukavuuksilla kuten televisiolla, terassilla, sekä täysin varustetulla keittiöllä. Asiakkaat voivat nauttia sekä rentouttavasta että aktiivisesta lomasta erilaisten palveluiden, kuten yhteisen saunan, grillivälineiden ja suuren terassin ansiosta, sekä harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten hiihtoa, pyöräilyä ja kalastusta niin majoituspaikan alueella kuin sen lähiympäristössäkin.
  • Jääskän loma: Jääskän Loma asunnot tarjoaa asiakkailleen vehreän puutarhan, ilmaisen WiFi-yhteyden ja yksityisen pysäköintitilan, vain 35 kilometrin päässä Seinäjoelta. Huoneistot tarjoavat myös viihtyisän taulu-tv:n ja hyvin varustetun keittiön, joka sisältää astianpesukoneen ja mikroaaltouunin, sekä kylpyhuoneen, jossa on suihku.

Hotellit Kauhava – Vertaa hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Kauhavan nähtävyydet ja ajanviete

Kauhava nähtävyydet kätkevät sisäänsä kiehtovan yhdistelmän luontoelämyksiä, kulttuurikohteita ja historiallisia jälkiä, jotka tarjoavat vierailijoille monipuolisia kokemuksia. Alueella voi ihailla luonnonkauniita järvimaisemia ja patikoida halki metsäisten polkujen, samalla kun paikkakunnan kulttuuritarjonta ja historialliset kohteet avaavat ikkunoita menneisyyteen ja alueen perinteisiin.

Alhaalta löydät suosituimmat nähtävyydet sekä tietoa ajanvietemahdollisuuksista Kauhavalla.

  • Kauhavan työväentalo: Kauhavan Työväentalon juuret ulottuvat syvälle historiaan, sillä se perustettiin jo vuonna 1894 ja sen säännöt hyväksyttiin samaisena vuonna. Työväentalo säätiöitiin vuonna 1990 ja se on Suomen toiseksi vanhin työväentalo, joka kertoo paitsi paikallishistoriasta, myös tarjoaa katsauksen maan sosiaaliseen ja poliittiseen historiaan.
  • Iisakki Järvenpään puukkotehdas: Iisakki Järvenpään puukkotehdas ja siihen liittyvä tehtaanmyymälä edustavat käsityöläisperinnettä ja paikallista kulttuurihistoriaa kiehtovalla tavalla. Perustettu vuonna 1879, yhtiö on yli 140-vuotta vanha ja se on säilyttänyt juurensa ja perinteensä vahvasti Kauhavalla. 
  • Iisakki Järvenpään kotitalo: Iisakki Järvenpään kotitalo Kauhavalla tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen kurkistuksen 1920-luvun tunnelmaan ja antaa syvällisen kuvan paikallisesta käsityöläiselämästä tuona aikakautena. Kokonaisuus henkii viehättävällä ja autenttisella tavalla kauhavalaisten käsityöläisten kodin ja arkipäivän historiaa, tuoden samalla Iisakki Järvenpään oman tarinan ja perinteen esille.
  • Suomen jääkärimuseo: Museo tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen ja kattavan näkymän jääkäriliikkeeseen ja Suomen itsenäistymisen keskeisiin hetkiin. Vuonna 2017 uudistetussa perusnäyttelyssä vierailijat voivat sukeltaa syvälle jääkäriliikkeen historiaan lukuisien valokuvien, haastattelujen, videoiden ja elokuvien avulla, joissa esitellään niin laajaa jääkärijoukkoa kuin perehdytäänkin yksityiskohtaisemmin muutamien nuorten miesten ajatuksiin ja kohtaloihin.
  • Kotiseututalo Keskikangas: Kotiseututalo Keskikangas, sijaitsee idyllisessä Ylihärmän Kankaankylässä, keskellä Lapuanjoen vilkasta viljelylakeutta, toimien kauniina kuvauksena alueen historiallisesta ja kulttuurisesta perinnöstä. Tämä erityinen rakennus, jonka vanhin osa pystytettiin jo 1770-luvulla ja joka laajeni entisestään 1800-luvun alkupuolella, huokuu vuosisatojen aikana kertynyttä historiaa ja tarinoita, jotka ovat värittäneet paikallisten ihmisten elämää. 

Kauhavalla voi myös nauttia monenlaisista aktiivisemmista elämyksistä. Esimerkiksi PowerPark -huvipuisto, joka sijaitsee kohtuullisen matkan päässä, tarjoaa huvituksia kaikenikäisille.  Kauhavan ympäristö tarjoaa myös kauniita luontopolkuja, järviä ja jokia, jotka mahdollistavat erilaiset ulkoiluaktiviteetit, kuten patikoinnin, pyöräilyn, kalastuksen ja melonnan. Talviaikaan voi harrastaa esimerkiksi hiihtämistä ja lumikenkäilyä, jos olosuhteet sallivat.

Suomen jääkärimuseo 2017
Kauhavan historiaa

Kauhavan kaupungin tarina on rikas ja monikerroksinen, juontuen aina kivikauden asukkaiden jäljistä nykypäivän dynaamiseen yhteisöön. Alueen historiaa värittävät niin muinaiset asukkaat, rohkeat uudisasukkaat, legendaariset häjyt kuin myös yrittäjähenkiset käsityöläiset ja teollisuuden edustajat. Perttulanmäen ja Hatunluoman alueet ovat todisteita alueen kivikautisesta menneisyydestä, mutta Kauhavan historiaan pysyvä jälki alkoi piirtyä vasta 1500-luvulla. Ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat alueelle, lähinnä Kyrön seudulta, ja alueen asutus alkoi hitaasti vahvistua. Alkujaan kutsuttu Kauhajoeksi ja Sydänmaaksi, alue liitettiin osaksi Lapuaa vuonna 1608 ja sai ensimmäisen kappeliseurakuntansa vuonna 1643.

1700-luvulle tultaessa Kauhava alkoi kasvattaa asukaslukuansa ja vaurastui merkittävästi tervakaupan myötä. Tämä antoi alueelle mahdollisuuden rakentaa uusia rakennuksia, kuten Antti Hakolan rakennuttaman kirkon vuonna 1756. Väestö kasvoi, ja 1800-luvulla alueella asui jo yli 3000 ihmistä.

1800-luku Kauhavalla tunnettiin puukkojunkkareistaan, joiden toiminta ja voimannäytöt ovat jääneet osaksi alueen historiaa. Adolf Hägglund, paikallinen lainvalvoja, tuli tunnetuksi häjyjen johtomiesten kukistajana 1860-luvun loppupuolella. Monet tekijät, kuten siirtolaisuus ja uudet sosiaaliset liikkeet, kanavoivat energiaa muualle ja vaikuttivat häjyjen vaikutusvallan heikkenemiseen.1880-luvulla rakennettu rautatie avasi uusia mahdollisuuksia kaupalle ja käsityöammateille, joista alue on edelleen tunnettu. Puukontekijät ja kutojat toivat tuotteitaan myytäväksi rautatieasemalle, luoden perustaa puukko- ja kutomoteollisuudelle, jotka muovasivat alueen taloudellista ja kulttuurista maisemaa.

Vuonna 1929 Kauhava sai uuden merkityksen, kun puolustusvoimien Ilmasotakoulu muutti kaupunkiin. Se ei ainoastaan tuonut työpaikkoja ja koulutusmahdollisuuksia vaan myös väriä ja elävyyttä kaupungin arkeen. 2000-luvulle tultaessa Kauhava kohtasi uuden aikakauden kuntaliitoksen muodossa, kun se yhdistyi Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän kanssa vuonna 2009.

Katso myös nämä:

Kauhavan kotisivut

Hotellit Kauhava – Vertaa hotellit Lomakulma.fi