Hotellit Kauhajoki

Hotellit Kauhajoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kauhajok on monipuolinen matkakohde, jossa luonto, kulttuuri ja perinteet kohtaavat. Alueelta löytyy kauniita järvimaisemia, metsäpolkuja sekä vetovoimaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat yhteen niin paikallisia kuin matkailijoita. 

hotellit kauhajoki
By Roquai - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7796784

Hotellit Kauhajoki – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Kauhajoki, Etelä-Pohjanmaan sydämessä, on paikka, jossa historia ja nykyisyys lyövät kättä, ja matkailijat voivat sukeltaa suomalaisen kulttuurin syvyyksiin sekä nauttia paikkakunnan luonnollisesta kauneudesta. Kaupunki voi ylpeillä sen monimuotoisilla maisemilla, jotka ulottuvat peilityynistä järvistä laajoihin metsäalueisiin ja avoimiin peltoihin, luoden täten ihanteellisen pohjan niin aktiiviselle kuin rauhallisellekin lomalle.

Kauhajoki on paikka, jossa vuodenajat vaihtuvat kauniisti ja jokainen niistä tarjoaa vierailijoille omat erikoisuutensa: lumiset talvet, värikkäät syksyt, vehreät kesät ja heräävät keväät. Paikalliset tapahtumat tuovat yhteen ihmiset ja mahdollistavat syvemmän sukelluksen alueen kulttuuriin ja perinteisiin. Myös kulinaristit löytävät Kauhajoelta jotakin, sillä alue on tunnettu laadukkaista paikallisista tuotteistaan ja maistuvasta ruoastaan.

Luontomatkailijat voivat suunnata retkensä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon, jossa suuret suoalueet, metsät ja järvet tarjoavat monipuoliset puitteet päiväretkille, patikoinnille, marjastukselle ja muulle luonnossa liikkumiselle. Tämä alue on erityisen merkittävä sen biologisen monimuotoisuuden ja harvinaisten lajien vuoksi, tarjoten samalla henkeäsalpaavat maisemat ja rauhoittavan hiljaisuuden. Kauhajoen alue tarjoaa kokemuksen, joka yhdistelee suomalaista sisua, perinteitä ja luonnonrauhaa, tehdessään jokaisesta vierailusta mieleenpainuvan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kauhajoella

Kauhajoen hotellitarjonta heijastaa alueen vieraanvaraisuutta ja sen pyrkimystä tyydyttää monenlaisia matkailutarpeita. Kaupungin hotellit tarjoavat vierailijoilleen viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja, jotka vaihtelevat perinteisistä ja kodikkaista majoituspaikoista moderneihin ja varusteiltaan kattaviin hotelleihin.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Kauhajoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

Käytä sivun ylhäällä olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

 1. Helmin Kortteeri: Helmin Kortteeri tarjoaa viehättävän majatalokokemuksen vain 8,5 kilometrin päässä Botnia Golfista. Vieraat voivat nauttia monipuolisista palveluista ja mukavuuksista, kuten vehreästä puutarhasta, maksuttomasta yksityisestä pysäköintitilasta, yhteisestä oleskelualueesta ja aurinkoisesta terassista, sekä mahdollisuudesta sosiaaliseen grillaukseen. Savuton majatalo ylpeilee lisäksi saunatiloillaan ja tarjoaa koko tiloissaan ilmaisen WiFi-yhteyden.
 2. Ahmalammen mökkikylä: Ahmalammen mökkikylä tarjoaa rauhaisan ja mukavan majoituskokemuksen, joka yhdistää maaseudun rauhan ja modernit mukavuudet. Vieraat voivat hyödyntää ilmaista yksityistä pysäköintiä, nauttia ilmaisesta WiFi-yhteydestä ja rentoutua saunassa, joka tuokin oman lisänsä lomalta etsittävään rentoutumiseen. Valikoiduissa majoitusvaihtoehdoissa on saatavilla ilmastointi ja mukava oleskelualue taulu-TV:n kera.
 3. Suvannonrannan majoitukset: Suvannonrannan majoitukset, sijaitsee idyllisesti Kauhajoella, tarjoten majoitusvaihtoehtoa 16 kilometrin päässä Botnia Golf -kentästä. Tämä viihtyisä majoituspaikka huokuu rauhaa ja rentoutumista, tarjoten vierailleen parvekkeen, vehreän puutarhan ja ilmaisen WiFi-yhteyden. Lisäksi vieraille on tarjolla maksuton pysäköinti. Aktiivisille vieraille lähialue tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten hiihtoon ja kalastukseen.

Hotellit Kauhajoki – Vertaa hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Kauhajoen nähtävyydet

Kauhajoki tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen kattauksen nähtävyyksiä ja kokemuksia. Alueen luonto tarjoaa omaleimaisia ja hengähdystaukoon kutsuvia maisemia, joissa voit kokea Suomen luonnon monimuotoisuuden ja rauhan. Kauhajoen kulttuurihistorialliset kohteet tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden sukeltaa alueen historiaan ja tarinoihin, jotka ovat muokanneet paikkakuntaa ja sen asukkaita vuosisatojen ajan.

Alhaalta löydät suosituimmat nähtävyydet sekä lisätietoa näistä upeista nähtävyyksistä.

 • Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto: Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, sijoittuen Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Satakunnan rajamaille, esittelee vierailijoilleen kiehtovan yhdistelmän karua mäntyvaltaista kangasmaisemaa ja majesteettisia, avoimia suoalueita, joista etenkin Kauhaneva erottuu näyttävänä ja laajana nevana. 
 • Lapinkaivo: Lapinkaivo, sijaitseva idyllisesti Kauhajoen Nummijärven kylässä, kätkee syvyyksiinsä mysteerin, joka ulottuu jääkauden muovaamiin maisemiin ja alueen muinaishistoriaan. Tämä vesikuopanne, jonka synty on yhdistetty jäätikön liikkeisiin, on ympäröivien maisemien kohouman, Lapinharjun, alapuolella ja huokuu tarinoita, joiden juuret ulottuvat kauas menneisyyteen.
 • Katikankanjonit: Katikankanjoni, joka on osa Hyypänjokilaakson valtakunnallisesti merkittävää maisema-aluetta, tarjoaa kävijälleen henkeäsalpaavan elämyksen, joka voimakkaasti kontrastoi Etelä-Pohjanmaan muuten niin tasaista maastoa. Tämä syvä, luonnon muovaama kanjoni, jota reunustavat jyrkät ja paikoin lähes pystysuorat rinteet, luo taianomaisen ja jylhän maiseman, joka saa unohtamaan ympäröivän maakunnan tyypilliset maisemat. 
 • Hyypänjokilaaksi: Hyypänjokilaakso, joka sijaitsee Kauhajoen eteläosassa, esittelee kävijälleen noin 20 kilometriä upeaa, kapeaa ja ajoittain jyrkääkin laaksoa, joka on tunnustettu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemaksi. 
 • Sanssinkartano: Sanssinkartano, rakennettu vuonna 1863, on yksi Kauhajoen arvokkaista kulttuurihistoriallisista helmistä, joka seisoo ylväänä muistuttamassa alueen rikkaasta menneisyydestä ja perinteikkäästä talonpoikaiskulttuurista. Tämä entisöity talonpoikaistalo, joka on kunnostettu huolella ja rakkautta uhkuen 1990-luvulla, on muutettu toimimaan nykypäivänä merkittävänä kulttuurikohteena ja -elämän näyttämönä paikkakunnalla.
 • Kauhajoen veteraanien perinnetalo: Kauhajoen Veteraanien perinnetalo on arvokas kulttuurikohde, joka on omistettu paikallisen maanpuolustushistorian esittelyyn ja vaalimiseen. Museo tarjoaa vierailijoilleen katsauksen alueen sotilaiden ja veteraanien kokemuksiin, säilyttäen ja jakaaen tarinoita niistä, jotka ovat omistaneet elämänsä isänmaan puolustamiselle.
 • Kauhajoen kotiseutumuseo: Kauhajoen Museoyhdistys ry:n ylläpitämä kotiseutumuseo, sijaiten Kauhajoen keskustassa tarjoaa elävän ikkunan menneisiin aikoihin, kertoen paikkakunnan historiasta ja elämänmenosta 1800-luvulta 1940-luvulle.
 • Kauhajoen eduskuntamuseo: Kauhajoen Eduskuntamuseo toimii arvokkaana muistomerkkinä ja kertomuksen kerääjänä ajalta, jolloin Suomen eduskunta päätti siirtää istuntonsa turvaan Kauhajoelle talvisodan kourissa 1.12.1939 – 12.2.1940. 
Lapinkaivo img By Roquai - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6687425
Kauhajoen historiaa

Kauhajoen historia on rikas ja monivaiheinen kattaen useita eri aikakausia, alkaen asutuksen synnystä 1500-luvulta ja kehittyen kohti omaa identiteettiään muun muassa perustamalla kappeliseurakunnan, joka eriytyi itsenäiseksi seurakunnaksi 1858. 1800-luvun alussa Kauhajoki joutui veristen hetkien näyttämöksi Suomen sodan aikana, kun venäläiset joukot hävittivät ja terrorisoivat aluetta, ja sodan jälkeen alue jouduttiin rakentamaan uudelleen. Kauhajoen kunta perustettiin 1868, ja panostuksia tehtiin koulutukseen perustamalla useita kouluja erityisesti 1900-luvun alussa ja sen ensimmäisellä puoliskolla, vaikka maatalous olikin pitkään dominoinut alueen elinkeinorakennetta.

1900-luvun alku toi mukanaan rautatien ja yhdisti Kauhajoen muuhun Suomeen, ja paikalliset olivat merkittävässä roolissa myös sisällissodassa. Toisen maailmansodan aikana Kauhajoki toimi jopa Suomen eduskunnan kokoontumispaikkana talvisodan aikana 1939-1940, ja jatkosodassa Kauhajoella kaatui 287 henkilöä, samalla kun alueelle sijoitettiin sodan jälkeen inkeriläisiä ja karjalaisia siirtolaisia.

Sotien jälkeen Kauhajoen sosiaalinen ja taloudellinen kuva muuttui: maatalouden merkitys väheni, kun taas teollisuuden ja palveluiden rooli kasvoi. Kouluverkosto laajeni ja monipuolistui 1900-luvun puolivälin jälkeen, mutta myös joitain kouluja lakkautettiin. Teollisuus, erityisesti elintarviketeollisuus, alkoi kasvaa 1960- ja 1970-luvulla, ja maa- ja metsätalouden osuus työllistäjänä pieneni.

Nykyään Kauhajoen historia näkyy vahvasti sen identiteetissä ja toiminnassa, kun taas teollistuminen ja palveluelinkeinojen kasvu ovat tuoneet mukanaan uusia mahdollisuuksia. Toisaalta alueen maaseutuperinne on yhä näkyvissä sen arjessa ja yhteisössä. 

Katso myös nämä:

Kauhajoen kotisivut

Hotellit Kauhajoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi