Hotellit Karstula

Hotellit Karstula – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Karstula on idyllinen matkakohde Keski-Suomessa, joka lumoaa luonnonkauneudellaan ja tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä. Täällä voit nauttia upeista järvimaisemista, retkeilystä ja kalastuksesta sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

hotellit karstula

Hotellit Karstula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Karstula on rauhallinen ja viehättävä matkakohde, joka sijaitsee kauniin järvialueen ympäröimänä. Tämä idyllinen paikka houkuttelee matkailijoita upeilla järvimaisemillaan ja luonnonkauneudellaan. Karstulan alue tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkiin, olipa suosikkisi sitten patikointi, kalastus, tai veneily.

Karstulassa voit vaeltaa luonnonpuistoissa, kuten Pyhä-Häkin kansallispuistossa, ihailla lähialueen järviä tai rentoutua luonnon rauhassa. Alueella on myös erinomaiset kalastusmahdollisuudet, ja voit yrittää onneasi järvilohien ja taimenten kalastuksessa.

Kulttuurista kiinnostuneille Karstula tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikallisiin perinteisiin ja käsityöläisyyteen. Karstulan kotiseutumuseo ja kirkko ovat mielenkiintoisia kohteita historian ja kulttuurin ystäville. Karstuna on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea rauhallisen maaseutumatkan kauniissa luonnon ympäröimässä ympäristössä Keski-Suomen sydämessä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Karstulassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Karstulassa

Karstulassa on tarjolla useita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille, jotka etsivät mukavaa ja kodikasta oleskelua. Näissä hotelleissa voit nauttia ystävällisestä palvelusta ja mukavista huoneista sekä tutustua alueen kauniisiin järvimaisemiin ja luontokohteisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Karstulan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Wanha Kammari

Hotelli Wanha Kammari sijaitsee kätevästi lähellä Lossin ranta -kohdetta Karstulassa. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen täyden aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja maksuttoman omatoimisen pysäköinnin, mikä tekee vierailustasi entistäkin huolettomamman. Hotellissa on myös oma kahvila ja ravintola, joten ruokailu on helppoa. Lisäksi majoituspaikassa on terassi, jossa voit nauttia ulkoilmasta ja rentoutua.

2. Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping

Wanhat Wehkeet – Myllyjoki Camping tarjoaa majoitusta lähellä Lossin ranta -kohdetta Karstulassa. Tämä 2 tähden leirintäalue tarjoaa monia mukavuuksia matkailijoille, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, maksuttoman omatoimisen pysäköinnin ja sisäuima-altaan. Majoituspaikassa on yhteensä 7 majoitusyksikköä, joista kaikista löytyy patiot, taulutelevisiot ja jääkaapit. Matkailijat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä kaikissa majoitusyksiköissä.

3. Loma-asunto Honkaranta

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee lähellä Lossin ranta -kohdetta Karstulassa. Loma-asunnossa on takka ja televisio, mikä tekee siitä mukavan ja kodikkaan paikan rentoutumiseen. Lisäksi loma-asunnossa on käytettävissä pyykinpesukone, takka ja televisio, joten vierailustasi tulee entistäkin miellyttävämpi.

Hotellit Karstula – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Karstula nähtävyydet ja ajanviete

Karstula tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnon ystäville kuin kulttuurin harrastajillekin. Alueen upeat järvimaisemat, luonnonpuistot ja ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat retkeilijöitä ja aktiivisia matkailijoita

Galleria Himmeli: Galleria Himmeli sijaitsee Karstulan kunnantalon Himmelin alakerrassa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen. Galleriassa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä, joissa on esillä paikallisten taiteilijoiden, kuten valokuvaajien, käsityöntekijöiden ja maalareiden teoksia, sekä opiskelija- ja koululaisryhmien luomia näyttelykokonaisuuksia. 

Karstulan kirkko: Karstulan kirkko on arkkitehti A.F. Grandstedtin suunnittelema upea rakennus, joka edustaa 1800-luvun empire-tyylisuuntaa. Kirkon rakennustyöt toteutti Jaakko Kuorikoski, ja se valmistui vuonna 1853, vihittäen käyttöön 1861. Kirkon vieressä sijaitseva kellotapuli on peräisin vuodelta 1815 ja sen on rakentanut mestari Simo Juvelin.

Karstulan kotiseutumuseo: Karstulan kotiseutumuseo on yksi Suomen arvostetuimmista pitäjämuseoista. Museon kokoelmiin kuuluu noin 2 000 esinettä, jotka tarjoavat kiehtovan kuvan elämästä Karstulan alueella Suomen sodan aikaan ja sen jälkeen 1800-luvulla. Museossa voi ihailla erilaisia esineitä, jotka liittyvät eräkulttuuriin, kalastukseen, metsästykseen ja taloudenhoitoon. 

Karstulan käsityötalo: Karstulan käsityötalo sijaitsee vanhan kylänraitin varrella, historiallisessa rakennuksessa, joka aikoinaan kuului Konsta ja Irene Heinolle. Tämä vanha ja arvokas rakennus on nykyään Konsta ja Irene Heinon Säätiön ylläpitämä. Käsityötalon myymälässä vierailijat voivat löytää laajan valikoiman käsintehtyjä lahjatavaroita, kuten seinävaatteita, mattoja, shaaleja, poppana- ja puutuotteita, sekä Karstula-aiheisia matkamuistoja. 

Kirkkovuoren näkötorni: Kirkkovuoren näkötorni on paikallisen järjestön, LC Karstulan, 50-vuotisjuhlahankkeena rakennettu näkötorni, joka sijaitsee Pääjärvenmäellä Karstulassa. Tämä yli 20 metriä korkea näkötorni tarjoaa upeat näkymät Pääjärven yli kohti Karstulan keskustaa. Näkötorni avattiin matkailijoiden käyttöön 28.6.2008, kun alueella järjestettiin viralliset vihkiäiset. 

Riuttasalmen silta: Riuttasalmen silta on Karstulan tunnetuin maamerkki, joka valmistui vuonna 1968 ja peruskorjattiin vuonna 2016. Tämä teräksinen Langer-palkkisilta on osa Keski-Suomen alueen siltojen joukkoa, samanlaisia siltoja löytyy Karstulan lisäksi Äänekoskelta, Suolahdelta ja Konnevedeltä. Silta on noin 80 metriä pitkä ja sen korkeus on noin 12 metriä maanteitse mitattuna.

Aktiviteetit

Hämeenniemen frisbeegolfrata: Karstulassa voit pelata frisbeegolfia 9-väyläisellä radalla, joka sijaitsee Hämeenniemen kuntoradan yhteydessä.

Kilpisuon luonnonsuojelualue: Tämä 247 hehtaarin suoalue tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen suoluontoon. Alueella on 1,2 kilometrin mittainen luontopolku ja lintutorni, josta voit ihailla Kilpilampea.

Iso-Korppisen lintutorni: Karstulan Humpissa sijaitseva lintutorni tarjoaa hyvät näkymät ympäröivään luontoon. Alueella voit havaita monenlaisia lintulajeja, kuten meri- ja maakotkia.

Hermannin Hevospuisto: Karstulan Hevosystäväinseura on kehittänyt alueen raviradan monipuoliseksi harrastuskohteeksi hevosalan ammattilaisten ja harrastajien käyttöön. Alueella on ratsastuskenttä ja monia mahdollisuuksia hevosalan harrastamiseen.

Kouheron Ura -ulkoilureitti: Noin 11 kilometrin mittainen ulkoilureitti alkaa Karstulan keskustasta ja kulkee Kolisevanrannan kautta Hinkalonvuoren yli Kouheroon. Reitillä on taukotupia ja tulipaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden levähtää ja nauttia ulkoilusta.

riuttasalmen silta Karstula
Riuttasalmen silta By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81237824
Karstula historiaa

Karstula on historiallinen kunta, joka sai alkunsa Saarijärven kappeliseurakuntana vuonna 1775. Itsenäinen seurakunta siitä tuli vuonna 1858, ja se kuuluu edelleen Lapuan hiippakuntaan. Karstulan puukirkko, joka rakennettiin Pääjärven rannan tuntumaan vuonna 1853, on yksi kunnan merkittävimmistä historiallisista maamerkeistä. Kirkon alttaritaulun maalasi tunnettu taiteilija Pekka Halonen.

Karstulan kirkonkylässä käytiin myös merkittävä tapahtuma Suomen sodan aikana, kun 21. elokuuta 1808 Karstulan taistelu sai aikaan yhteenoton venäläisen eversti Jegor Ivanovitš Vlastovin ja eversti Otto von Fieandtin johtamien joukkojen välillä. Tätä historiallista taistelua muistetaan paikallisesti, ja siitä on pystytetty muistomerkki vuonna 1939.

Karstulassa säilytetään ja esitellään myös arvokasta historiallista esineistöä ja kuvia Karstulan kotiseutumuseossa. Tämä museo on tärkeä paikka, jossa kävijät voivat tutustua alueen menneisyyteen ja kulttuuriperintöön.

Katso myös nämä: 

Karstulan kotisivut

Hotellit Karstula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

karstulan vaakuna
By Hippophaë - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=625432