Hotellit Kangasala

Hotellit Kangasala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kangasala on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, tarjoten luonnon kauneutta ja kulttuurista monipuolisuutta. Alueella voi nauttia upeasta järvi- ja metsämaisemasta sekä vierailla kiinnostavissa taidegallerioissa ja museoissa. Kangasala on myös suosittu retkeilykohde, houkutellen ulkoilmaihmisiä ja kulttuurin ystäviä ympäri vuoden.

hotellit kangasala
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108092428

Hotellit Kangasala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kangasala, sijaitsee Pirkanmaan sydämessä, tarjoaa monipuolisen matkailuelämyksen kaikille luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille. Kaupunki ympäröi upeat järvet ja metsät, jotka houkuttelevat ulkoilmaihmisiä vuodenajasta riippumatta. Lukuisat patikkareitit, luontopolkuja ja hiihtoladut tekevät Kangasalasta ihanteellisen kohteen luonnonystäville.

Kangasala on myös tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, ja siellä voi vierailla paikallisissa museoissa, kuten Kangasala-talossa, jossa on vaihtuvia taide- ja kulttuurinäyttelyitä. Kangasalan kirkko on 1760-luvulla rakennettu kaunis kivikirkko, joka edustaa upeaa arkkitehtuuria ja tarjoaa historiallista syvyyttä kaupungin vierailijoille.

Kaupunki on täynnä viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja mahdollisuuden rentoutua. Kangasala tarjoaa kokonaisvaltaisen matkaelämyksen luonnon, kulttuurin ja gastronomian ystäville, ja se on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea perinteistä suomalaista kaupunkielämää.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kangasala

Kangasalassa on useita hotelleja, jotka tarjoavat majoitusvaihtoehtoja erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Näissä hotelleissa vieraat voivat nauttia mukavasta oleskelusta ja hyvästä palvelusta kauniissa ympäristössä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kangasalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Kuohu

Hotelli Kuohu sijaitsee kätevästi Vesaniemen uimarannan läheisyydessä Kangasalassa. Majoituspaikassa on tarjolla ilmainen Wi-Fi, ja mukavuuksiin kuuluvat myös hissi sekä myyntiautomaatti. Vesaniemen uimarantaan ja Huutijärven uimarantaan pääsee helposti lyhyellä ajomatkalla, mikä tekee Hotelli Kuohusta hyvän vaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat nauttia alueen luonnonkauniista vesistöistä.

2. Hyvinvointikeskus Apila

Hyvinvointikeskus Apila sijaitsee Kangasalla, noin 20 kilometrin päässä Pirkanmaan Golfin kentästä. Majoituspaikka tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ravintolan, kuntokeskuksen ja ilmaisen yksityisen pysäköintialueen. Lisäksi vieraiden käytettävissä on polkupyöriä ilmaiseksi, ja majoituspaikassa on yhteinen oleskelutila, viihtyisä puutarha sekä yksityinen ranta-alue. Hyvinvointikeskus Apilasta löytyy myös sisäuima-allas, poreallas ja yhteiskäytössä oleva keittiö.

 

Hotellit Kangasala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kangasala nähtävyydet ja ajanviete

Kangasala tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka yhdistävät luonnonkauniin ympäristön ja kulttuurin rikkauden. Alueen järvet ja metsät houkuttelevat luontoharrastajia, ja historialliset kohteet sekä taidegalleriat antavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Arboretum Frick: Arboretum Frick on 3,2 hehtaarin metsä- ja maisemapuutarha, jonka erikoisuutena ovat kesäkuussa upeasti kukkivat lähes 900 alppiruusu- ja atsaleapensasta. Harrastajapuutarhuri Erkki Frickin 30 vuoden aikana luomassa puistossa kasvaa yli 250 puulajia tai -lajiketta ja yli 300 pensaslajia tai -lajiketta lähes kaikista maailman maanosista. Kukkivien puiden lisäksi väriloistoa tuovat ruusut ja pionit. Arboretum Frick on avoinna yleisölle toukokuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin torstaisin ja sunnuntaisin sekä ryhmille sopimuksen mukaan.

Mobilia: Mobilia on suomalaisten liikenteen historiaan keskittyvä museo, joka esittelee suomalaisen tieverkon ja liikenteen kehitystä tuhatvuotisen historian kautta. Museon pääpainopiste on ”Kertomuksia teistä” -näyttelyssä, joka tarjoaa mielenkiintoisen matkan läpi suomalaisen liikenteen vaiheiden. Mobilian päärakennuksessa on myös vuosittain vaihtuva erikoisnäyttely, jotka käsittelevät erilaisia liikenteeseen liittyviä aiheita.

Kangasala-talo: Kangasala-talo sijaitsee Kangasalan keskustassa, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Se on monipuolinen kulttuurikeskus, joka toimii konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten areenana. Kangasala-salissa vallitsee intiimi tunnelma, ja noin 300-paikkaiselle yleisölle tarjoutuu eturivin elämyksiä. Kangasala-talo ja siihen kuuluva Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat monipuolisia kokemuksia musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä perheystävällisiin tapahtumiin. Tämä kulttuuritalo tarjoaa myös ainutlaatuiset puitteet erilaisten tapahtumien järjestäjille. Kaikki tämä yhden katon alla.

Kangasalan kotiseutumuseo: Kangasalan kotiseutumuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Kangasalan rikkaaseen historiaan esineiden, merkittävien henkilöiden ja vaihtuvien näyttelyiden kautta. Kangasala-Seura ry omistaa ja ylläpitää museota, joka sijaitsee vanhassa kivisessä viljamakasiinissa, joka rakennettiin vuosina 1833-1835 ja muutettiin museoksi 1950-luvulla. Museo avasi ovensa vuonna 1958. Museon tilat kattavat kolme kerrosta ja sisältävät noin 1700 luetteloitua esinettä, jotka ovat peräisin lahjoituksina paikallisilta asukkailta. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy esineitä ja työkaluja menneiltä vuosisadoilta, jotka liittyvät rakentamiseen, metsästykseen, kalastukseen ja kotitaloustöihin.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo: Kimmo Pyykkö -taidemuseo on taidemuseo Kangasalan keskustassa, Suomessa. Museo on nimetty kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mukaan, joka on vaikuttanut suomalaisella taidekentällä yli 50 vuoden ajan. Museo esittelee sekä Kimmo Pyykön pysyvää näyttelyä että vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä. Kimmo Pyykön pysyvä näyttely, nimeltään ”Pitkän matkan ateljee,” tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuvanveistäjän monipuoliseen taiteilijauraan ja näyttää hänen yli 50 vuoden pituisen työskentelynsä taidemaailmassa.

Kirkkoharjun näkötorni: Kirkkoharjun näkötorni on yksi Kangasalan merkittävistä nähtävyyksistä, ja se sijaitsee Kirkkoharjun retkeily- ja ulkoilualueella, joka on lähellä Kangasalan kaupungin keskustaa. Torni on rakennettu funkkistyyliin 1930-luvulla ja tarjoaa vierailijoille upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Tornista avautuvat kauniit järvimaisemat kolmeen eri ilmansuuntaan, mikä tekee siitä suositun paikan paikallisille ja matkailijoille, jotka haluavat nauttia upeasta luonnosta ja maisemista.

Rallimuseo: Rallimuseo on osa Mobilia-nimellä kulkevaa auton ja tien museota. Museo tarjoaa laajan katsauksen ralliautoilun historiaan ja esittelee monia mielenkiintoisia näyttelyesineitä sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua rallin maailmaan eri näkökulmista. Rallimuseon näyttelyssä vierailijat voivat oppia lisää ralliautoilun historiasta ja sen merkittävistä tapahtumista. Museossa on mahdollista tutustua legendaarisiin ralliautoihin sekä kuuluisiin rallikuskeihin, kuten Flying Finns -ryhmään, joka on ollut suomalaisen rallin menestystarina.

Vehoniemen automuseo: Vehoniemen Automuseo on Suomen suosituin ajoneuvomuseo ja sijaitsee Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueella. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua laajaan kokoelmaan erilaisia ajoneuvoja, mukaan lukien loistoautot, käyttöautot, erikoisautot ja moottoripyörät eri vuosikymmeniltä. Museon kokoelma on jatkuvasti vaihtuva, joten jokainen vierailu voi tarjota uusia näyttelyitä ja elämyksiä. Parasta on, että museoon on vapaa pääsy, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen kaikenlaisille vierailijoille.

Aktiviteetit

Eräopas Pekka Mikkonen: Eräopas Pekka Mikkonen tarjoaa erätaitopäiviä ja luontoretkiä erilaisille ryhmille, mukaan lukien tyky-päivät. Tämä on hieno tilaisuus oppia taitoja ja nauttia ulkoilmasta.

Patikointireitit: Kangasalalla on useita patikointireittejä, kuten ”Harjulta harjulle -patikointi” ja ”Kaarinanpolku.” Nämä tarjoavat mahdollisuuden nähdä upeita näkymiä ja nauttia luonnosta.

Kanootti- ja kajakkivuokraus: Voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä Saarikylissä ja nauttia vesistön tarjoamista elämyksistä.

Luontopolut: Kangasalalla on useita luontopolkuja, kuten ”Kirkkojärven luontopolku” ja ”Laipanmaa.” Nämä polut tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja maisemiin.

Melontaa ja kulttuuria: Voit osallistua retkiin, jotka yhdistävät melonnan ja kulttuurin kokemisen, kuten vierailun Kuhmalahden Taidepappilaan.

kangasala nähtävyydet
By Kotivalo - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79939200
Kangasalan historiaa

Kangasala on alue, jolla on pitkä historia ja monia mielenkiintoisia piirteitä. Vanhimmat löydöt osoittavat, että alueella oli asutusta jo kivikaudella, ja erilaisia esineitä kuten saviastian kappaleita, talttoja, kirveitä, luita ja jopa kupariesineiden osia on löydetty erityisesti Huutijärven Sarsasta. Pysyvä asutus näyttää muodostuneen rautakaudella, ja tätä aikaa edustavat kalmistot Tiihalan kylässä, jotka ovat peräisin noin 400-luvulta ajanlaskun alun jälkeen.

Kangasalan nimi mainitaan asiakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1403. Alue oli osa vanhaa Kangasalan suurpitäjää, josta myöhemmin muodostuivat Orivesi, Juupajoki, Eräjärvi, Längelmäki, Kuorevesi ja Kuhmalahti.

Kangasala on tunnettu suurista kartanoistaan, kuten Liuksialan kartano, jossa kuningatar Kaarina Maununtytär asui 1500-luvun lopulla, sekä Wääksyn kartano, jossa asui Kaarina Hannuntytär. Muita merkittäviä kartanoita alueella ovat Lihasulan kartano, Sorolan kartano ja Tavelan kartano.

Alueen vesistöjen laskuväylät ovat aikojen kuluessa muuttuneet merkittävästi. Kesäkuussa 1604 tapahtui suuri luonnonmullistus, kun Pälkänevesi puhkaisi uuden laskuväylän Kostianvirran kautta Mallasveteen, muuttaen vesivirtoja ja aiheuttaen tulvia. Tämä johti myös Kaivannon kanavan rakentamiseen 1830-luvulla.

Kangasalassa sijaitsee 1760-luvulla rakennettu Kangasalan kivikirkko, ja alueella on ollut perinne urkujen rakentamisesta. Kangasalan vaakuna suunniteltiin Olof Erikssonin toimesta ja vahvistettiin vuonna 1951.

Kangasala oli mukana Suomen sisällissodassa, ja siellä tapahtui Suinulan verilöyly vuonna 1918. Alueella oli punaisten hallussa ennen valkoisten valtaannousua Tampereen taistelun valmisteluvaiheessa.

Pikonlinnan sairaala oli tärkeä terveydenhuollon laitos, joka toimi aluksi tuberkuloosiparantolana ja myöhemmin sotilassairaalana. Kangasalassa asutettiin myös Kivennavan siirtoväkeä viime sotien jälkeen.

Sahalahden kunta liitettiin Kangasalan kuntaan vuonna 2005, ja tämä muutos vaikutti väestöön ja pinta-alaan. Kangasala on alue, jolla on rikas historia ja monia merkittäviä tapahtumia.

Katso myös nämä: 

Kangasalan kotisivut

Hotellit Kangasala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kangasala näkymää
By User: (WT-shared) Jpatokal at wts wikimatkat, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23249119