Hotellit Kaavi

Hotellit Kaavi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kaavi on viehättävä maalaiskunta Pohjois-Savon maakunnassa. Se hurmaa vierailijansa upealla luonnolla, vehreillä metsillä ja idyllisillä maalaismaisemilla. Kaavi tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta.

hotellit kaavi
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81522940

Hotellit Kaavi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kaavi sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa, ja sen kauniit maisemat houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Kunnan alueella voi tutustua monipuoliseen luontoon, jossa on lukuisia järvimaisemia, metsäalueita ja ulkoilureittejä.  Kaavin kirkonkylässä tunnelma on maalaisidyllinen, ja perinteiset puutalot luovat viehättävän ympäristön. Kunnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita, joissa vierailijat pääsevät tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja käsitöihin.

Aktiivisille liikkujille Kaavi tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja hiihtoa talvisin. Kunnan ympäristössä on myös useita luonnonsuojelualueita, joissa voi ihailla alueen monimuotoista kasvillisuutta ja eläimistöä.

Kaavi tarjoaa matkailijoille rauhallisen pakopaikan arjen stressistä ja mahdollisuuden kokea Suomen kaunista maaseutua. Paikallinen vieraanvaraisuus ja luonnonläheinen tunnelma tekevät Kaavista miellyttävän matkakohteen kaikille luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kaavissa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kaavissa

Kaavissa on useita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailijoilleen kodikasta ja rentouttavaa tunnelmaa. Alueella sijaitsee hotelleja, mökkimajoitusta ja bed & breakfast -paikkoja, jotka palvelevat matkailijoita eri tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kaavin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli-Ravintola Guestia

Hotelli-Ravintola Guestia sijaitsee Kaavin keskustassa, ostoskeskus Iso-Oskarissa, tarjoten majoitus- ja ravintolapalveluita vierailijoille. Hotelli-Ravintola Guestia on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät mukavaa ja kätevää majoitusta Kaavin sydämessä.

Ravintolapalvelut ovat saatavilla samassa rakennuksessa, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat nauttia herkullisista aterioista lähellä majoitustaan. Ostoskeskus Iso-Oskarin läheisyys tarjoaa lisämukavuutta vierailijoille, mahdollistaen kätevän ostosmahdollisuuden ja monipuolisia viihdeaktiviteetteja.

Hotellit Kaavi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kaavi nähtävyydet ja ajanviete

Kaavi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat matkailijoita nauttimaan alueen luonnosta ja kulttuurista. Järvi- ja metsämaisemat luovat ihanteellisen ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Kaavi on tunnettu myös historiallisista kohteistaan, ja perinteiset maalaismaisemat tarjoavat mahdollisuuden tutustua Suomen maaseudun viehättävään tunnelmaan. Luontomatkailijat voivat tutkia lukuisia järvimaisemia ja metsäreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyyn ja kalastukseen. Alueen luonnonsuojelualueet antavat mahdollisuuden havainnoida paikallista kasvillisuutta ja eläimistöä. Lisäksi Kaavi tarjoaa erilaisia vesiaktiviteetteja järvillään, kuten veneilyä ja uimista.

Telkkämäen kaskiperinnetila: Telkkämäen luonnonsuojelualue ja kaskiperinnetila tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua perinteiseen savolaiseen kaskikulttuuriin ja nauttia monipuolisista luontoelämyksistä. Luonnonsuojelualueen keskeisenä tarkoituksena on säilyttää ja vaalia perinteistä savolaista kaskimaisemaa sekä suojella alueen rikasta kasvi- ja eläinlajistoa. Telkkämäen tilalla vierailevat voivat kokea perinteistä maataloustoimintaa, sillä tilalla viljellään maata perinteisiä työmenetelmiä käyttäen, ja joka kesä suoritetaan perinteinen kaskipoltto. 

Kotiseutumuseo Eloaitta: Eloaitta on viehättävä kotiseutumuseo, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kurkistaa entisajan kaavilaisten elämään. Sijaitessaan Kaavin kirkonkylässä museo on omistettu paikallisen historian ja perinteen säilyttämiselle. Museon kokoelma koostuu lahjoitetuista esineistä, jotka kuvaavat elämää ja tapoja menneiltä ajoilta. Eloaitan tarkoitus on kouluttaa ja inspiroida kävijöitä oppimaan enemmän Kaavin kulttuurista ja historiasta. Museon toiminta on osa paikallista yhteisöä, sillä Kaavin kunta tukee Eloaitan toimintaa palkkaamalla kesäksi nuoria museo-oppien rooliin.

Juutilan hiekkavalumuseo on Pohjoismaissa ainutlaatuinen kohde, joka sijaitsee Kaavin Vehkalahdessa Juutilan vanhan valimon tiloissa. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua perinteiseen vaskenvalantaan ja hiekkavalumenetelmään, jota on harjoitettu Juutilan tilalla jo vuodesta 1881 lähtien. Valimossa käytetään erityislaatuista hiekkavalumenetelmää, jossa valumuotit valmistetaan luonnonhiekasta malliesineiden avulla. Tämä perinteinen valumenetelmä on osa alueen rikasta kulttuuriperintöä ja tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä, miten metalliesineitä on valmistettu vuosien varrella.

Sotaveteraanien perinneaula Kaavilla on tärkeä näyttely, joka kunnioittaa ja säilyttää sota-aikaan liittyvää veteraaniperintöä vuosilta 1939-1945. Kaavin Sotaveteraanit ry on omistautunut keräämään arvokasta aineistoa ja dokumentteja, jotka liittyvät sotaveteraanien kokemuksiin ja historiaan. Perinneaula sijaitsee kirkonkylän koulukeskuksen yläaulassa, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua näyttelyyn ja oppia lisää paikallisen yhteisön osallistumisesta sota-aikaan. Aulan seinille on myös aseteltu tallessa olevia Pro Patria -tauluja, jotka lisäävät näyttelyn historiallista syvyyttä.

Aktiviteetit

Uimrannat: Kirkonkylän uimaranta (osoitteessa Kuikkatie 7) on ihanteellinen kohde koko perheelle nauttia aurinkoisista päivistä ja virkistävästä vedestä. Rannalla on suunniteltu monipuolinen valikoima palveluita ja aktiviteetteja, jotka tekevät vierailusta miellyttävän kaikenikäisille. Leikkipaikat ja kiikuttavat lelut tarjoavat lapsille mahdollisuuden pitää hauskaa ja leikkiä hiekalla. Aikuisille suunnatut kuntoiluvälineet mahdollistavat aktiivisen ajanvieton ja kuntoilun upeassa ympäristössä.

Frisbeegolf: Tutustu Kaavin frisbeegolfrataan, joka tarjoaa mukavaa ajanvietettä ja liikuntaa frisbeen parissa. Rata sijaitsee osoitteessa Kisatie 2, 73600 Kaavi.

Lähiliikuntapaikat: Kirkonkylällä sijaitsee kuntoilulaitteilla varustettu lähiliikuntapaikka palvelukeskuksen piha-alueella osoitteessa Kirkkorannantie 2. Lisäksi Luikonlahdessa on myös lähiliikuntapaikka.

Urheilukenttä: Kaavin urheilukenttä, osoitteessa Karpinlammintie 2 A, tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisille urheilulajeille.

Tenniskenttä: Kaavintie 24 D:llä sijaitsevalla tenniskentällä voi pelata ilman varauksia.

Ässäkenttä: Tutustu Kaavin koulun Ässäkenttään osoitteessa Kaavintie 24 A.

Jääkiekkokaukalot / Luistelualueet: Kirkonkylän jääkiekkokaukalo/luistelukenttä osoitteessa Kaavintie 24 D tarjoaa talvisin mahdollisuuden luisteluun. Myös Luikonlahti ja Kortteinen tarjoavat luistelualueita.

Kiintorastiverkosto Kortteisessa: Kortteisessa sijaitseva kiintorastiverkosto tarjoaa mahdollisuuden kuntoilla ulkona luonnossa.

Beach Volley -kentät: Beach volley -kenttiä löytyy Nuorisotalolta (Kunnantie 4) ja kirkonkylän uimarannalta (Kuikkatie 7).

Mönkkössaaren rantautumispaikka: Kaavinjärven Mönkkössaareen on tehty rantautumispaikka yleiseen käyttöön. Saarella on grillikatos ja puuvarasto/WC.

Koirapuisto: Harjulantiellä sijaitseva koirapuisto tarjoaa turvallisen ympäristön koirien ulkoiluun ja leikkimiseen.

By Autom12 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33347641
Kaavin historiaa

Kaavin kunta perustettiin vuonna 1875. Ennen kuntajaon muutosta Kaavi toimi omana kappeliseurakuntanaan jo 1670-luvulla, ja se sai itsenäisen seurakunnan aseman vuonna 1802. Aikaisemmin ennen vuotta 1875 Kaavi oli osa Suur-Liperin kuntaa.

Kaavilla on nykyään neljäs kirkko. Aikaisempi kirkko tuhoutui tulipalossa vuonna 1980, minkä jälkeen rakennettiin uusi kirkko tilalle. Tämä uusi kirkko edustaa Kaavin pitkää historiaa ja perinnettä, ja se toimii paikallisena uskonnollisena ja kulttuurisena keskuksena.

Katso myös nämä: 

Kaavin kotisivut

Hotellit Kaavi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kaavin vaakuna
By Care; Original design by Kaj Kajander. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3122125