Hotellit Juva

Hotellit Juva – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Juva on viehättävä matkakohde Etelä-Savossa, tarjoten kauniita järvimaisemia, kulttuurihistoriaa ja luontokohteita. Matkailijat voivat nauttia Jukajärven rannoista, vierailla perinteisissä puukirkoissa ja tutustua alueen käsityöperinteisiin.

hotellit juva

Hotellit Juva – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Juva on idyllinen matkakohde Etelä-Savon maakunnassa, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen kokemuksen kauniista järviluonnosta ja mielenkiintoisesta kulttuuriperinnöstä. Juva sijaitsee Saimaan lähellä, ja sen ympärillä on lukuisia järvimaisemia, jotka houkuttelevat retkeilijöitä, kalastajia ja luonnon ystäviä. Juva on myös tunnettu perinteisistä puukirkoistaan, joista kuuluisin on Juvan-kirkko, joka on rakennettu 1800-luvulla. Kirkko on upea esimerkki vanhasta suomalaisesta puuarkkitehtuurista ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Toinen merkittävä kirkkoalue on Rantasalmen kirkkomäki, joka sisältää useita vanhoja puukirkkoja ja on historiallisesti merkittävä alue.

Käsityöperinne on vahva Juva-kunnassa, ja matkailijat voivat tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja perinteisiin käsityömestareiden työpajoissa. Täällä voit löytää ainutlaatuisia käsityötuotteita ja matkamuistoja, kuten paikallisia tekstiilejä, keramiikkaa ja puutöitä. Luonnonystäville Juva tarjoaa puolestaan erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Jukajärvi tarjoaa upean ympäristön vesiharrastuksille, kuten melonnalle, kalastukselle ja uimiselle. Lisäksi alueella on monia luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön.

Juva on paikka, jossa voit uppoutua Etelä-Savon kauniiseen luontoon ja kulttuuriin, samalla kun voit nauttia rauhallisesta maalaiselämästä ja perinteisestä suomalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Juvalla

Juva tarjoaa matkailijoilleen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien hotellit, mökit ja loma-asunnot. Alueella olevat hotellit ovat yleensä viihtyisiä ja tarjoavat perusmukavuudet matkailijoille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Juvan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vacation home Villa Eerola

Tämä loma-asunto tarjoaa asiakkailleen hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan. Huoneessa on takka ja televisioissa on DVD-soitin. Lisäksi majoituspaikassa on käytettävissä pyykinpesukone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja muita mukavuuksia.

2. Vacation home Lemmenmaja

Tämä majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan. Huoneessa on takka ja erillinen makuuhuone. Lisäksi huoneessa on televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja muita mukavuuksia. Tämä on savuton hotelli, ja asiakkailla on mahdollisuus käyttää venettä paikan päällä.

3. Laatulomat

LaatuLomat tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, omatoimisen pysäköinnin ja pyykinpesutilat. Tässä 3,5 tähden asuinrakennuksessa on 4 huoneistoa. Jokaisessa huoneistossa tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittiön.

4. Vacation home Mökinniemi

Vacation home Mökinniemi Juva tarjoaa asiakkailleen hiihtoyhteyden rinteeseen ja oman saunan, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon luonnonläheistä lomailua arvostaville matkailijoille. Loma-asunnossa on yksi huone, ja se on savuton majoituspaikka. Huoneissa on takka, mikä luo tunnelmaa ja lämpöä varsinkin talvella. Lisäksi jokaisessa huoneessa on parveke tai terassi, jossa voit nauttia rauhallisista hetkistä ulkoilmassa. Keittiössä on mikroaaltouuni, joka tekee itsepalvelumajoittumisesta kätevää ja miellyttävää.

5. Vacation home Villa Kaisla

Tämä loma-asunto tarjoaa asiakkailleen monia mukavuuksia, kuten porealtaan, mikä tekee lomastasi rentouttavan ja nautinnollisen. Lisäksi majoituspaikassa on käytössäsi täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi, sekä takka, joka luo lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin. Loma-asunnossa on myös hiihtoyhteys rinteeseen, joten talviurheilun ystävät voivat nauttia lähellä sijaitsevista hiihtomahdollisuuksista.

Hotellit Juva – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Juva nähtävyydet ja ajanviete

Rapion mylly: Rapion Mylly on Suomen vanhin edelleen toimiva mylly, ja se sijaitsee osoitteessa Rapiontie 175, Juva. Tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja sen ympäristö muodostavat itsessään nähtävyyden. Myllyn vanhaan saharakennukseen on rakennettu tilat Rapion Myllyteatterille, jossa järjestetään näytöksiä heinä-elokuussa. Myllyssä toimii myös Myllykahvila, jossa voit nauttia herkullisia leivonnaisia ja rentoutua vehreässä ympäristössä.

Juvan kirkko ja kirkkopuisto: Juvan kirkko ja kirkkopuisto muodostavat merkittävän kulttuuri- ja historiallisen kohteen.  Juvan kirkko on harmaakivikirkko, joka valmistui vuonna 1863. Kirkon suunnittelijoina toimivat arkkitehdit Ernst Lohrmann ja Carl Albert Edelfelt. Kirkon rakennuttajana oli Wehmaan kartanon isäntä Georg Grotenfelt. Kirkko on akustisesti erinomainen ja voi vetää noin 1 600 henkilöä.

Gottlundin tupa: Gottlundin tupa sijaitsee Juvan Vanhan pappilan puistossa Jukajärven rannalla. Tupa on peräisin 1800-luvun alusta ja on ainoa säilynyt rakennus Juvan vanhasta pappilasta.Tupa liittyy Juvan historian merkittävään hahmoon, Kaarle Akseli Gottlundiin (1796-1875), joka oli Juvan silloisen kirkkoherran Mattias Gottlundin poika ja opiskelija. Tässä tuparakennuksessa uskotaan, että Kaarle Akseli Gottlund laulatti juvalaisia ja keräsi arvokasta kansanperinnettä, kuten runoja, vuosina 1815-16.

Juvan museo ja Juvan Karjalaisten museo: Juvan museo ja Juvan Karjalaisten museo sijaitsevat Partalan kuninkaankartanon alueella. Juvan museo on omistettu vanhan emäpitäjän kulttuurihistorialliselle perinnölle ja se sijaitsee Partalan kuninkaankartanon pihapiirissä. Nykyinen klassistinen päärakennus on peräisin 1800-luvun lopulta, ja tilat on kunnostettu museokäyttöön vuonna 1991.

Oravareitti: Oravareitti on melontareitti ja maastoon merkitty vesiluontopolku Juva-Sulkava -alueella, joka kattaa yhteensä 52 kilometriä. Reitillä on kaksi taukopaikkaa, ja yöpyminen on mahdollista Oravanpesissä Sulkavalla.

Galleria Kuninkaankartano: Galleria Kuninkaankartano on perustettu vuonna 2007 ja sijaitsee Juvan museon alueella Partalan kartanon ulkorakennuksessa. Galleria toimii yhteistyössä Juvan Kamerakerho Ry:n ja Juvan kunnan kulttuuritoimen kanssa.

Vanha kilkkilä: Vanha Kilkkilä on maalaistalo Juvaan Tuhkalassa, ja se tarjoaa rentouttavan levähdyspaikan vierailijoille. Voit nauttia perennapuutarhasta, tutustua Aittagallerian taidenäyttelyihin ja päättää vierailusi Tupakahviossa pannukahvin ja kotileivonnaisten parissa.

Gottlundin kierros: Gottlundin kierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua Juvaan ja sen rikkaaseen kulttuurihistoriaan sekä upeaan luontoon. Tämä luonto- ja kulttuuripolku kulkee Juvan kirkonkylän, Salajärven ja Jukajärven alueilla, esitellen mielenkiintoisia kohteita ja luonnonnähtävyyksiä. Kierroksen nimi juontaa juurensa Kaarle Akseli Gottlundiin (1796-1875), joka keräsi kansanperinnettä ja tuki runonlaulajia. Gottlundin mukaan nimetty kierros kulkee monien hänen vaikutuspiiriinsä kuuluneiden paikkojen ohitse, kuten Gottlundin tupa.

PK-Kalamatkat: PK-Kalamatkat, jonka omistaa Pasi Kokkonen, tarjoaa unohtumattomia kalastus- ja venematkoja Etelä-Saimaan alueella ympäri vuoden. He tarjoavat räätälöityjä kalamatkoja kokeneen oppaan johdolla, jotka voidaan mukauttaa täysin asiakkaiden tarpeiden mukaan. PK-Kalamatkat voivat hoitaa kaiken kalastusmatkaan liittyvän, aina kalastuslupien hankinnasta lähtien.

juva patsas
Kalevi Hämäläisen patsaas By veistos: Taru Mäntynen; valokuva: Käyttäjä:Paju - oma valokuva, CC BY-SA 3.0, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=1544316
Juvan historiaa

Juvalla on pitkä historia, ja se oli asuttua jo kivikaudella. Kivikauden päättyessä alueella liikkui saamelaisia sekä myöhemmin hämäläisiä ja karjalaisia metsästäjiä. Pysyvä asutus saapui alueelle alun perin Mikkelin suunnalta. Ensimmäiset uudisasukkaat asettuivat Saarijärven rannoille, ja Länsi-Juvalle uskotaan asettuneen asukkaita noin 1200-luvulla. Juva siirtyi Ruotsin valtapiiriin vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhassa.

Keskiajalla Juva oli harvaan asuttu alue. Keskiajalta peräisin oleva muisto on Remojärven kappelin kalmistoalue. Juva on yksi Suomen vanhimmista suurpitäjistä, ja se perustettiin vuonna 1442. Alun perin Juva käsitti laajan alueen, ulottuen etelässä nykyiseen Mikkeliin, lännessä Rautalammen pitäjään, pohjoisessa Koljonvirran jokeen Iisalmessa ja idässä Kyrönsalmeen, jonne rakennettiin Olavinlinna 1475–1485. Myöhemmin Juva on jaettu useisiin muihin pitäjiin, kuten Sääminki, Savonlinna, Iisalmi, Kuopio, Pieksämäki, Rantasalmi ja Joroinen.

Juvaan liittyy Ruotsin vallan aikaisia perinteitä, ja alueella sijaitsee useita kartanoita, kuten Askola, Inkilä, Koikkala, Loukio, Partala, Piikkilä ja Vehmaa. Kaskiviljely oli tavallista alueella aina 1800-luvun loppupuolelle asti. Vuonna 1442 Turun piispa Maunu Tavast myönsi pitäjäseurakunnalle itsenäisyyden nimellä ”Jukainen” Suur-Savosta. Kuntamuotoinen hallinto aloitettiin Juva-alueella vuonna 1868.

Juvalaisia perinneruokia ovat ryynimakkara ja ohraryynirieska, jotka ovat osa alueen ruokaperinnettä.

Katso myös nämä:

Juvan kotisivut

Hotellit Juva- Vertaa hotellit Lomakulma.fi