Hotellit Juupajoki

Hotellit Juupajoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Juupajoki on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa rauhallista maalaisidylliä ja luonnonkauneutta Pirkanmaalla. Siellä voit nauttia kauniista järvimaisemista, historiallisista nähtävyyksistä ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista.

hotellit juupajoki
By Cryonic07 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27836961

Hotellit Juupajoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Juupajoki on kunnallinen matkailukohde Pirkanmaalla, Suomessa. Tämä viehättävä maaseutukunta tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden paeta kaupungin kiirettä ja kokea rauhallista maalaiselämää. Kunnan alueella on lukuisia kauniita järvimaisemia, jotka houkuttelevat kalastajia, veneilijöitä ja luonnon ystäviä. Kyrösjärvi on yksi alueen suurimmista järvistä ja tarjoaa upeita mahdollisuuksia vesiharrastuksiin.

Juupajoen historiasta kiinnostuneille siellä on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja rakennuksia ja kirkkoja. Erityisen vaikuttava on Juupajoen vanha kirkko, joka on peräisin 1600-luvulta ja tarjoaa historiallisen syvän sukelluksen menneisyyteen. Alueen maaseutumaisemissa voi tehdä rauhoittavia kävelyretkiä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta.

Lisäksi Juupajoki tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, mukaan lukien retkeilyreitit, jotka mahdollistavat upeiden maisemien ihailemisen. Talvisin alueella voi harrastaa hiihtoa ja moottorikelkkailua. Kunnan ystävälliset paikalliset asukkaat ja kotoisat majoituspaikat tekevät vierailusta entistä mukavamman. Olitpa sitten luonnon ystävä, historian harrastaja tai etsit rauhallista pakopaikkaa, Juupajoki voi tarjota unohtumattoman matkakokemuksen.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Juuajoella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Juupajoki

Juupajoki tarjoaa matkailijoilleen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka vaihtelevat maaseutumajoituksista hotelleihin ja lomamökkeihin. Alueella on useita kodikkaita hotelleja ja majataloja, jotka tarjoavat vierailleen rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuden kokea maalaiselämää Pirkanmaalla. Alta löydät muutamia esimerkkejä Juupajoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Taukotupa

Loma-asunto Taukotupa on loma-asunto, joka sijaitsee Höytee-nimisellä alueella lähellä Juupajoella. Tässä loma-asunnossa on televisio, ja keittotilasta löytyy jääkaappi. Matkaa Jämsään kertyy 46 kilometriä, ja lähin lentoasema on Tampere-Pirkkalan lentoasema, joka on 62 kilometrin päässä Taukotuvalta. Tämä loma-asunto tarjoaa mahdollisuuden nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja tarvittavista mukavuuksista loman aikana.

Hotellit Juupajoki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Juupajoen nähtävyydet ja ajanviete

Juupajoki tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto on upeaa ja houkuttelee retkeilijöitä ja ulkoilmaihmisiä. Lisäksi Juupajoen kulttuuri ja historia ovat kiinnostavia tutkittavia. Kauniit järvet ja metsät tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen, marjastukseen ja sienestykseen.

Kallenaution kestikievarimuseo:Kallenaution kestikievarimuseo Juupajoella on historiallinen matkailukohde, joka tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen elämyksen. Kestikievaritoiminta Kallenautiolla alkoi jo vuonna 1778, ja nykyinen museo sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Museoalueella voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta, herkullisista kahviloista, maistuvasta keittolounaasta ja käsitöiden sekä taiteen näyttelyistä. Lisäksi lapsiperheet voivat tutustua pieniin kotieläimiin ja leikkiaitta tarjoaa hauskaa puuhaa nuorimmille vieraille. Kallenaution kestikievarimuseo on ihanteellinen paikka matkan varrella levähtämiseen ja perinteisen suomalaisen matkailun historiaan tutustumiseen.

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo: Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo sijaitsee Korkeakoskella ja se on osa viehättävää Korkeakosken historiallista tehdasmiljöötä. Suomen ensimmäinen teollinen kenkätehdas aloitti toimintansa Korkeakoskella vuonna 1897, ja nykyään tämä tehdasrakennus toimii museona. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa suomalaisen teollisen kengänvalmistuksen historiaan ja tutustua kenkämuotiin eri vuosikymmeniltä.

Juupajoen kirkko: Juupajoen kirkko, joka sijaitsee Kopsamon kylässä, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista kulttuurimaisemasta. Kirkko on peräisin vuosilta 1838-1846, ja sen omintakeinen rakennustyyli erottaa sen joukosta. Kyseessä on kahdeksankulmainen puukirkko, jota usein kutsutaan ”mutterikirkoksi”. Kirkko edustaa empiretyylistä keskeiskirkkotyyppiä, joka oli tyypillinen 1700-luvulla.

Korkeakosken kirkko: Korkeakosken kirkkoa, jota paikallisesti kutsutaan myös Pikkukirkoksi tai Suutarien kirkoksi, löytyy Juupajoen nykyisestä kuntakeskuksesta Korkeakoskelta. Tämä erityinen nimitys juontaa juurensa siitä, että Aaltosen Kenkätehdas, tuon teollisuusyhteisön voimanpesä, rakensi tämän hirsirakenteisen kirkon vuonna 1951 silloisen seurakuntatalon sijaan. Kirkon suunnitteli arkkitehti Jaakko Tähtinen, ja se on rakennettu kuuden tuuman paksuisista hirsistä.

Juupajoen rotko: Juupajoen rotko on noin 30 hehtaarin suuruinen luonnonsuojelualue, joka tarjoaa vaikuttavan luontokokemuksen. Tämä luonnontilainen rotkolaakso on peräisin jääkauden muovaamista prosesseista ja ulottuu jopa 30 metrin syvyyteen. Alueen pohjalla virtaava joki lisää paikan viehätystä.

Aktiviteetit

Luontoretket: Tutustu Juupajoen upeisiin luontokohteisiin, kuten Juupajoen rotkoon, ja seuraa luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ihailla paikan luonnonkauneutta.

Museot: Koe paikallinen historia ja kulttuuri vierailemalla Kallenaution kestikievarimuseossa ja Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseossa. Näissä museoissa voit oppia lisää alueen menneisyydestä ja perinteistä.

Kirkkovierailut: Vieraile Juupajoen historiallisissa kirkoissa, kuten Juupajoen Pikkukirkossa, ja ihaile niiden arkkitehtuuria ja kulttuurisia nähtävyyksiä.

Ulkoilu: Nauti retkeilystä, pyöräilystä ja kalastuksesta Juupajoen upeissa maisemissa. Alue tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin.

Ruokailu ja kahvilat: Nauti paikallisista herkuista ja maistuvasta keittolounaasta Kallenaution kestikievarin kahvilassa sekä muissa paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

juupajoki nähtävyydet
By Cryonic07 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27836952
Juupajoen historiaa

Juupajoki on sijaintinsa puolesta mielenkiintoinen kunta, joka sijaitsee Hämeen ja Keski-Suomen rajalla. Historiallisesti alue oli pitkään kangasalaisten erämaata ja kuului Kangasalan suurpitäjään. Seudulle asettui uudisasukkaita vasta 1500-luvun puolivälin jälkeen, kun kuningas Kustaa Vaasa lakkautti erämaaomistukset. 1600-luvulla monet talot menettivät kuitenkin veronmaksukykynsä, ja monet paikannimet, kuten ”Autio,” muistuttavat tästä historiasta.

Liikenneolot paranivat huomattavasti 1800-luvulla, kun vanha Pohjanmaan rata kulki Juupajoen länsiosan kautta, ja Korkeakoskesta tuli kunnan keskustaajama. Rautatien ansiosta alueelle perustettiin teollisuutta, kuten sahoja, nahkatehdas ja kenkätehdas, joka oli aikoinaan merkittävä työllistäjä.

Juupajoki itsenäistyi omana kuntanaan vuonna 1913 ja sai oman kirkkoherran vuonna 1913, kun aiemmin se kuului Kangasalasta erotettuun Oriveen. Kunnassa on kaksi kirkkoa, joista toinen on rakennettu jo vuonna 1838. Juupajoen vaakuna, joka kuvastaa vuokon ja kuusenhavujen avulla paikallista nahka- ja metsäteollisuutta, vahvistettiin vuonna 1957.

Juupajoki on myös toisen maailmansodan jälkeen asuttanut alueelle Valkjärven siirtoväkeä. Kunnan historia ja monipuoliset nähtävyydet tarjoavat kiinnostavaa tietoa ja elämyksiä vierailijoille.

Katso myös nämä: 

Juupajoen kotisivut

Hotellit Juupajoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3198954