Hotellit Juuka

Hotellit Juuka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Juuka tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen matkakohteen Pohjois-Karjalassa. Alueella voi nauttia kauniista järvimaisemista, monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista ja paikallisesta kulttuurista. Juuka sopii erinomaisesti matkailijoille, jotka arvostavat luonnonkauneutta ja rentouttavaa ilmapiiriä.

hotellit juuka
By Jacofin - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24898046

Hotellit Juuka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Juuka sijaitsee Pohjois-Karjalassa ja tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea suomalaisen maaseudun kauneutta. Alueen järvimaisemat, kuten Pielinen, tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisille aktiviteeteille, kuten kalastukselle ja veneilylle. Juuka on myös tunnettu monipuolisista ulkoilureiteistään, jotka houkuttelevat luonnosta nauttivia matkailijoita ympäri vuoden.

Matkailijat voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin vierailemalla perinteisissä kylissä ja osallistumalla paikallisiin tapahtumiin. Juuka tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua suomalaiseen maatalouteen ja elämään maaseudulla. Alueen majoitusvaihtoehdot vaihtelevat viihtyisistä maatilamajoituksista hotelleihin, jotka tarjoavat modernia mukavuutta.

Juuka on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Olipa kyse sitten luonnonkauneudesta, ulkoilusta tai paikallisesta kulttuurista kiinnostuneista matkailijoista, Juuka tarjoaa monipuolisen ja viehättävän kohteen Pohjois-Karjalassa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Juuassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Juuka

Juuka tarjoaa monipuolisia hotellivaihtoehtoja vierailijoille. Hotellit Juuassa tarjoavat mukavuutta ja erinomaista palvelua matkailijoille, jotka etsivät rentouttavaa majoitusvaihtoehtoa. Olitpa sitten liikematkalla, lomalla tai muulla matkalla, Juuka tarjoaa erilaisia hotellivaihtoehtoja eri budjetteihin ja tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Juuan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Majatalo Juuka

Majatalo kukoistaa menneiden vuosikymmenten tunnelmassa, inspiroituen erityisesti 1930-1950-luvun ajalta. Sisustuksen tavoitteena on luoda viehättävä ja kodikas ympäristö, jossa kohtaavat vanhanajan charmia ja nykyajan mukavuudet. Jokainen huone on uniikki, tarjoten vierailijoilleen yksilöllisen elämyksen. Majatalossa vieraat voivat valita viiden erilaisen huoneen välillä, joista jokainen henkii omanlaistaan tunnelmaa. Lisäksi tarjolla on majoitusvaihtoehtoja viidessä erillisessä hotellihuoneessa, jotka sijaitsevat noin 300 metrin päässä majatalosta. Näin majoittujilla on mahdollisuus valita juuri heille sopiva tila, jossa nauttia ainutlaatuisesta yöpymiskokemuksesta.

2. Loma-asunto Pihlajapelto

Tämä loma-asunto tarjoaa viihtyisää majoitusta lähellä Ukko-Kolin upeita maisemia. Asunnossa on kodikas takka ja televisio, jotka ovat vieraiden käytettävissä. Lisäksi majoituspaikassa on käytännöllisiä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, sekä mahdollisuus rentouttavaan saunomiseen ja suora hiihtoyhteys rinnealueelle.

3. Loma-asunto Pilkkaniemi

Tämä loma-asunto tarjoaa rauhallisen ympäristön lomailuun. Hotellissa on hiihtoyhteys rinteeseen ja sauna, luoden mahdollisuuden rentouttaviin aktiviteetteihin. Yhdessä makuuhuoneessa ja vuodesohvalla varustettu savuton hotelli tarjoaa perheystävällisiä palveluita. Keittiössä on modernit mukavuudet, kuten jääkaappi, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Lisäksi huoneissa on takka, DVD-soitin ja kylpyhuoneissa kylpyamme tai suihku, takaamalla viihtyisän oleskelun.

Hotellit Juuka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Juuan nähtävyydet ja ajanviete

Juuka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan mieltymyksiin. Kauniit maisemat, historialliset kohteet ja ulkoilumahdollisuudet luovat puitteet niin aktiivilomalle kuin rentoutumiseenkin. Juuka yhdistää luonnonläheisyyden ja kulttuurin, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja nauttia monipuolisista aktiviteeteista.

Puu-Juuka: Puu-Juuka edustaa Juuan kirkonkylän vanhaa keskustaa ja tarjoaa upean näkymän menneeseen rakennusperinteeseen. Alue, joka sijaitsee Juuanjoen ja valtateiden välimaastossa, säilyttää alkuperäisen ilmeensä, tehdäkseen kirkonkylän keskustasta ainutlaatuisen. Kylä juontaa juurensa 1500-luvulle, ja 1800-luvun lopulla siitä alkoi kehittyä kauppapaikka, kun rakennuksia alettiin pystyttää maantien varteen. Puu-Juuka kätkee sisäänsä monipuolisen arkkitehtuurin, aina 1800-luvun lopun taloista 1960-luvun rakennuksiin.

Juuan kotiseutupolku: Polku tarjoaa mahdollisuuden tutustua Juuan kirkonkylän historiaan ja kulttuurihistoriallisesti merkittäviin rakennuksiin yhdeksän opastetaulun ja QR-koodien avulla. Juuka-seura on toteuttanut Kotiseutupolku-hankkeen yhteistyössä Juuan kunnan ja Juuan seurakunnan kanssa, ja hanketta on rahoittanut Vaara-Karjalan Leader. 

Koli, Lieksan kaupunkiin kuuluva alue, on Pohjois-Karjalan tunnetuin matkailunähtävyys, jonne on matkailtu jo yli 100 vuoden ajan. Koli sijaitsee samalla puolella Pielistä kuin Juuka, mikä tekee siitä erinomaisen retkikohteen Juuassa vieraileville matkailijoille. Kolin vetonauloina toimivat alueen korkein vaara, joka kohoaa 347 metriä merenpinnan yläpuolelle, sekä poikkeuksellisen kaunis kansallismaisema.

Paalasmaan saaristo, joka koostuu useista saarista kuten Hirvisaari, Pappilansaari, Porla, Honkasaari, Karhusaari, Arkkusaari, Toinen saari, Kolmas saari sekä pääsaari Paalasmaa, tarjoaa henkeäsalpaavan kauniin ympäristön. Saariston halki kulkee noin 15 kilometriä pitkä Paalasmaantie, joka alkaa 6-tieltä. Paalasmaa on Suomen korkein saari, ja Lamminvaara kohoaa 225 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Kivikylä: Kivikylä on uudistettu yritys- ja elämyskeskus, sijaiten noin 13 kilometrin päässä Juuan kirkonkylältä. Kivikylään kuuluu useampi liikerakennus, jotka tarjoavat tiloja pienyrittäjille, Kolin panimon olutmyymälän, vuolukivimuseon, lounasravintolan sekä Tulikivi-studion uunimyymälän. Kivikylä tarjoaa monipuolisesti taidetta, lähituotteita ja vuolukiven tarinaa.

Pitäjämuseo: Valtatie 6:n läheisyydessä sijaitseva Pitäjämuseo on Juuka-seura ry:n ylläpitämä kulttuurihistoriallinen kohde, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen juukalaiseen maalaishistoriaan. Museon alueella on vuonna 1825 rakennettu viljamakasiini, joka on täynnä vanhaa esineistöä, kuten perinteisiä työvälineitä entisajan arjen kuvastamiseksi. Lisäksi alueella sijaitsee aitta, riihi ja uusimpana nähtävyytenä Eerolan asuinrakennus, joka siirrettiin Rontsasta, pystytettiin uudelleen ja peruskorjattiin.

Juuan kirkkoJuuan evankelisluterilainen puukirkko on kaunis kulttuuriperintökohde, joka valmistui vuonna 1851 ja vihittiin käyttöön 10.7.1859. Arkkitehti C. A. Gustavsson suunnitteli itse kirkon, kun taas kellotapulin juukalaiset rakensivat omin voimin vuonna 1796. Kirkossa on istumapaikkoja 800 henkilölle, ja sen urut ovat peräisin Kangasalan urkutehtaalta vuodelta 1974. Kirkon alttaritaulu on taiteilija Kaarlo Kiljanderin vuonna 1885 tekemä jäljennös A. von Beckerin maalaamasta alkuperäisestä alttaritaulusta, joka tuhoutui tulipalossa.

Aktiviteetit

Frisbeegolf: Taivaanpankon frisbeegolfrata sijaitsee osoitteessa Pykäläsuontie 66 (Taivaanpankko) ja avattiin vuonna 2016. Radalla on yhteensä yhdeksän väylää, ja se tarjoaa ilmaisen käyttömahdollisuuden frisbeegolfin harrastajille. Radalla on hyvät opasteet, ja voit nähdä sen sijainnin kartalla Infogis-palvelussa, joka toimii myös mobiililaitteissa. Ratakartta on saatavilla avautuvassa ikkunassa lisäohjeiden saamiseksi.

Lumikenkäily: Kokkokallion lumikenkäilyreitti on noin 1,3 kilometriä pitkä reitti, jonka lähtöpaikka on osoitteessa Joopintie 7. Reitin varrella puissa on sinisiä merkkinauhoja, jotka opastavat lumikenkäilijöitä. 

Kunto – ja luontopolut: Ilvolankoski-Porttilouhi -reitti on noin 28 kilometriä pitkä. Lähtöpaikka sijaitsee Ilvolankosken urheilukeskuksessa, osoitteessa Ilvolankoskentie 6. Reitin varrella on yhteensä kuusi nuotiopaikkaa: Sorveuskoski, Ylemmäinen, Kangas-Valkeinen, Ruukinkoski, UKK-maja ja Porttilouhi. Juuka-harju, on noin 4 kilometrin mittainen reitti, jonka lähtöpaikka on Panjantietä 8 kilometriä ja oikealle, josta on opasteet reitille. Tämä tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja harjumaisemista Juukan alueella.

Simpauttajan liikuntapuisto on Juuan Poikolankoulun, Tulikivi-Areenan ja Liikuntasalin pihaympäristöön vuonna 2016 rakennettu monipuolinen liikunta-alue, joka tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle. Puistossa on katettu jäähalli, monitoimikenttä, tekonurmikenttä kumirouheella, 5-ratainen 60 metrin juoksusuora tekonurmikentän vieressä, ulkokuntoilualue, parkouralue ja neljä erillistä leikkialuetta yli 40 erilaisella välineellä

By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94599418
Juuan historiaa

Juuan kylä juontaa juurensa 1500-luvulle, ja 1800-luvun lopulla asutus alkoi keskittyä maantien varteen, missä kauppaliikkeet alkoivat vähitellen muotoutua. Toisen maailmansodan jälkeen kirkonkylä laajeni muualle, kun taas vanha Puu-Juuka säilytti alkuperäisen ilmeensä.

Juuan seurakunta erottautui aluksi Pielisjärven ja Nurmeksen seurakuntien rukoushuonekuntana, ja se toimi itsenäisenä seurakuntana vuodesta 1873. Nykyinen kirkko valmistui 1850-luvulla, mutta sille edelsivät kaksi aikaisempaa kirkkoa.

Katso myös nämä: 

Juuan kotisivut

Hotellit Juuka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

juuan vaakuna
By User:Care; Original design by Aake Kaarnama. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3367866