Hotellit Joutsa

Hotellit Joutsa – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Joutsa, viehättävä kunta Keski-Suomessa, tarjoaa matkailijoille upean mahdollisuuden kokea suomalainen maaseutu ja luonnonkauneus. Joutsan rauhallinen ympäristö, järvet ja metsät luovat täydellisen pohjan rentouttavalle lomalle luonnon keskellä.

hotellit joutsa

Hotellit Joutsa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Joutsa, Keski-Suomen maakunnassa sijaitseva kunta, on ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Alueen lukuisat järvet, metsät ja luonnonpuistot tarjoavat upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Joutsan vesistöt houkuttelevat kalastajia ja vesiharrastajia. Lisäksi alueella on monia patikkareittejä ja luontopolkuja, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen luontoon.

Joutsassa on myös mielenkiintoisia kulttuuri- ja historiakohteita, kuten Joutsan talomuseo, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin. Kunnan keskustassa voit nauttia viehättävästä maalaisidyllistä, jossa on pieniä kauppoja ja kahviloita. Joutsassa voit majoittua viihtyisiin mökkeihin tai maaseutumajoituksiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea aitoa suomalaista maalaiselämää. Kunnan ympäristössä on myös mahdollista leiriytyä ja nauttia telttailusta luonnon helmassa.

Joutsa on täydellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia rauhallisesta lomasta luonnon keskellä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Joutsassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Joutsa

Joutsassa matkailijoilla on useita hotellivaihtoehtoja, jotka tarjoavat mukavaa majoittumista ja palveluita. Useimmat hotellit ovat perheomisteisia ja tarjoavat lämminhenkistä ja ystävällistä palvelua. Alta löydät muutamia esimerkkejä Joutsa suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Ainola

Tämä loma-asunto on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja rauhasta Leivonmäki National Parkin läheisyydessä. Loma-asunto tarjoaa vierailleen mukavuutta, sillä siellä on käytettävissä takka ja televisio rentoutumiseen ja viihtymiseen. Lisäksi loma-asunnossa on mikroaaltouuni, mikä helpottaa omien aterioiden valmistamista ja tarjoaa joustavuutta ruokailuihin. Majoituspaikan alueella on sauna, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia perinteisestä suomalaisesta saunaelämyksestä.

2. Loma-asunto Osmola 

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee aivan Leivonmäen kansallispuiston läheisyydessä, mikä tekee siitä loistavan valinnan luonnon ystäville ja ulkoilusta nauttiville matkailijoille. Loma-asunnossa on täysin varusteltu keittiö, joka mahdollistaa oman ruoanlaiton ja tarjoaa mukavuutta pitkäaikaiseen majoittumiseen. Lisäksi loma-asunnossa on takka, joka luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman, erityisesti viileämpinä iltoina.

3. Kahvila ja Majoitus Tmi Tiina Soilu

Kahvila ja Majoitus Tmi Tiina Soilu on viihtyisä 3 tähden majoituspaikka Joutsassa, tarjoten mukavuutta ja palveluita matkailijoille. Tämä hotelli tarjoaa seuraavia mukavuuksia. Hotellin jokaisessa huoneessa on työpöytä ja taulu-tv, joka tarjoaa mahdollisuuden työskentelyyn ja viihtymiseen. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät myös huonevarustukseen, mikä tekee vierailustasi mukavan ja huolettoman.

4. Pitkäniemen lomamökit

Pitkäniemen Lomamökit tarjoavat maalaisromanttista tunnelmaa ja monipuolisia aktiviteetteja keskellä kaunista luontoa. Mökeissä on kodikkaat puiset sisätilat ja jokaisessa oma kylpyhuone suihkulla. Joissakin mökeissä on lisäksi käytössä kuivausrumpu, mukava sohva ja televisio. Yhteisessä oleskelutilassa on myös televisio, joka mahdollistaa yhdessäolon ja viihtymisen.

5. Lamminmäen Juhla ja Peti

Lamminmäen Juhla ja Peti on viehättävä bed & breakfast Joutsassa, joka tarjoaa rauhallisen ja mukavan paikan yöpyä. Tämä majoituspaikka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Hartolan golfkentältä, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon golfista kiinnostuneille matkailijoille.

 

Hotellit Joutsa – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Joutsan nähtävyydet ja ajanviete

Joutsa tarjoaa monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja kokea suomalaisen maaseudun viehätyksen.

Taidelaitos Haihatus: Taidelaitos Haihatus on inspiroiva ja arvostettu monitaiteellinen nykytaidekeskus Joutsassa, Keski-Suomessa. Haihatuksessa taide ja kulttuuri heräävät eloon tarjoten vierailijoille monia elämyksiä ja inspiraatiota.Kesäisin Haihatuksessa järjestetään laaja valikoima taiteen ja kulttuurin tapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, musiikkikonsertteja, workshoppeja, teatterinäytöksiä.

Café Meijerinliiteri: Kesäkahvila Café Meijerinliiteri tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen kokemuksen vanhan maalaistalon idyllissä. Kahvila sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Joutsan keskustasta, suuntaan Kangasniemelle. Tämä viehättävä kahvila on rakennettu 1850-luvulla toimineen kotitarvemeijerin tiloihin, luoden tunnelmallisen ympäristön rentoutumiseen ja nautiskeluun.

Kinteettisen taiteen talo KITA: Kineettisen taiteen talo, lyhyesti KITA, on ainutlaatuinen kineettisen taiteen erityisgalleria, joka sijaitsee Joutsassa. Galleria avasi ovensa kesällä 2022 tarjoten vierailijoilleen mahdollisuuden kokea liikkeeseen perustuvaa taidetta, joka yhdistää luonnonvoimat ja taiteen kiehtovalla tavalla.

Kulttuuritila ja taiteilijaresidenssi Tuo Tuo: Tuo Tuo Kulttuuritila ja taiteilijaresidenssi on perustettu vuonna 2020 ja sijaitsee vuonna 1930 valmistuneessa entisessä Pynnölän kyläkoulussa, ympäröivän luonnon keskellä. Tuo Tuo on monipuolisen taiteen ja kulttuurin keskus, joka erikoistuu ekologiseen taiteeseen ja toimii kansainvälisenä taiteilijaresidenssinä.

Leivonmäen kansallispuistoLeivonmäen on yksi Suomen nuorimmista kansallispuistoista ja tarjoaa upean mahdollisuuden kokea keskisuomalaisen luonnon monimuotoisuus. Puistossa voi nauttia erämaisesta luonnosta, ja alueella kulkee erilaisia polku- ja pitkospuureittejä, jotka sopivat eri pituisiin ja vaativuustasoltaan erilaisiin päiväretkiin. Alueella on myös useita tulentekopaikkoja, joista osa on katettuja, joten retkeilijät voivat levähtää ja nauttia eväistään luonnon keske

Aktiviteetit

Harkitse talviretkeä Joutsaan, joka tunnetaan Joutsan Pommin hiihtoseurasta. Alueella on hyvin hoidetut hiihtoladut, mukaan lukien ensilumen latu. Voit myös lumikenkäillä Leivonmäen kansallispuistossa. Järvien jää peittyy vahvaksi, tarjoten mahdollisuuden selkäluisteluun ja potkukelkkailuun. Kalastusmahdollisuudet ovat runsaat. Moottorikelkkailuun on 300 km kelkkareittejä ylläpitävän Joutsan Seudun Lumikissat ry:n ansiosta. Valitse haluamasi talviaktiviteetti ja nauti Joutsan upeasta talvesta!

Joutsaan vierailija löytää monipuolisia urheilutapahtumia. Kesällä kannattaa kokea rankka suosählyn SM-turnaus ja Joutsan ravit, jotka tarjoavat jännitystä ja viihdettä. Talvella voit suunnata lämpimään Joutsan liikuntahalliin seuraamaan JoSePan futsal- ja Flanelsin salibandy-pelejä. Kotiottelut keräävät yhteen innokkaita urheilun ystäviä seuraamaan joukkueiden pallotaituruutta.

Jos kaipaat puolestaan rentouttavaa lomaa luonnon keskellä, Joutsa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia. Voit patikoida, pyöräillä ja ratsastaa metsässä tai nauttia upeista näköaloista Tammimäen näkötornissa. Lisäksi voit vuokrata välineitä, kuten fatbikeja, ja nauttia eväistä nuotiopaikoilla ja laavuilla. Joutsa tarjoaa täydellisen ympäristön luontolomailuun.

leivonmäen kansallispuistoa
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73604943

Joutsan tapahtumia

Joutsan joutopäivät

Joutsan Joutopäivät ovat legendaarinen tapahtuma, joka täyttää jo 50 vuotta vuonna 2023. Tapahtuman juhlavuosi tuo mukanaan uutta ja vanhaa, tarjoten vierailijoilleen ainutlaatuisen kokemuksen. Joutopäivillä on luvassa nostalgisia hetkiä, jotka ammentavat elävästä kyläkulttuuriperinteestä, ja samalla voit nauttia paikallistuotteiden, kuten lähiruuan, juoman ja käsitöiden torista.

Joutsan historiaa

Joutsa sijaitsee historiallisesti Savon ja Hämeen maakuntien rajalla. Alue oli keskiajalla ja uuden ajan alussa hämäläisten eräkäyntialuetta. Vuonna 1571 Joutsassa oli vain kolme taloa. Vuosina 1846–1847 tehtiin merkittävä järvenlasku, mikä loi lisää viljelyskelpoista maata.

Joutsan hallintoalueita muuteltiin usein historiallisen sijaintinsa vuoksi. Se kuului aluksi Hämeeseen, mutta siirtyi myöhemmin Kymenkartanoon, Savoon ja Mikkelin lääniin. Vuonna 1960 se liitettiin Keski-Suomen lääniin. Länsi-Suomen läänin perustamisen jälkeen vuonna 1997 Joutsa kuului siihen.

Joutsan seurakunta kuului aluksi Sysmään ja Hartolaan, itsenäistyen vuonna 1860. Seurakunta on kuulunut eri hiippakuntiin historian aikana ja on nykyisin Mikkelin hiippakunnassa.

Kansakouluopetus aloitettiin vuonna 1859, ja oppikoulu perustettiin vuonna 1946.

Jatkosodan jälkeen Joutsaan asutettiin Vuoksenrannan siirtoväkeä.

Vuonna 1968 Joutsenlampi lomakylä rakennettiin Angesselän rannalle. Siinä oli hotelli, ravintola ja loma-asuntoja. Hotelli toimi Rantasipi-ketjuun kuuluvana korpihotellina. Vuodesta 2015 alkaen se toimi pakolaisten vastaanottokeskuksena ja suljettiin vuonna 2016. Pääosa asukkaista oli Irakista ja Afganistanista, mutta joukossa oli myös muita kansallisuuksia.

Katso myös nämä: 

Joutsan kotisivut

Hotellit Joutsa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3670327