Hotellit Joroinen

Hotellit Joroinen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Joroinen tarjoaa idyllistä maalaismaisemaa ja Saimaan upeita järvimaisemia. Tämä rauhallinen kunta houkuttelee matkailijoita vehreillä maisemillaan ja monipuolisilla luontoaktiviteeteillaan.

hotellit joroinen
By Saku - Uploaded by Joonasl, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=449827

Hotellit Joroinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Joroinen  tarjoaa vierailijoilleen elämyksellisen matkan läpi vuoden. Kylässä sykkii aktiivinen yhteisö, joka avaa ovensa iltatoreilla, maaseutumessuilla, kesäteatterilla ja joulutoreilla. Joroisten Musiikkipäivät ja triathlon-kisat ovat vakiintuneita perinteitä, jotka tuovat alueelle omanlaisensa vivahteen.

Maisemalliset aarteet avautuvat vaellus- ja pyöräilyreiteillä upeissa harjumaisemissa. Komeat näkymät tarjoavat silmänruokaa, ja alueen monipalkittu golfkenttä sekä Suomen pisin frisbeegolfrata houkuttelevat ulkoilmaihmisiä nauttimaan savolaisista järvimaisemista.

Joroinen ei ole vain paikka vierailla, vaan se on portti alueen rikkaaseen historiaan. Monipuoliset majoitusvaihtoehdot mahdollistavat syvemmän sukelluksen Joroisten ja sen ympäristön tarinaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Joroisissa

Joroinen on idyllinen kunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön vierailijoilleen. Vaikka kunnan koko ei ole suuri, se voi tarjota muutamia hotellivaihtoehtoja matkailijoille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Joroisten suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Pihlas Resort

PihlasResort tarjoaa vaativammallekin matkailijalle korkeatasoista majoitusta tyylikkäissä design-kohteissaan, sijaiten Joroisten upeassa luonnossa. Tämä ylellinen majoituspaikka houkuttelee vieraitaan kokemaan yhteen sulautuneen modernin mukavuuden ja ympäröivän luonnon kauneuden.

Design-kohteet, huolella suunniteltuina, tarjoavat elegantin ympäristön, jossa vieraat voivat nauttia mukavasta oleskelusta. Jokainen yksityiskohta on huomioitu tarkasti, varmistaen vierailijoille unohtumattoman kokemuksen. Ravintola Siimeksessä vieraat voivat sukeltaa makujen maailmaan, ympäröitynä paikallisista raaka-aineista. Tarjolla on herkullisia ruokailuhetkiä, joissa jokainen annos on taidokkaasti valmistettu herättämään makuaistit ja esittelemään paikallisen keittiön parhaat puolet.

2. Immola B&B

Immolan maatilalla, joka sijaitsee Vanamolan majatalon läheisyydessä, vierailla tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus kokea maaseudun rauhaa ja maatilan elämää. Tämä Bed and Breakfast -tyylinen majoitusvaihtoehto tarjoaa vierailleen kodikkaan yösijan samalla kun he pääsevät tutustumaan aktiivisesti maatilan monipuoliseen toimintaan. B&B-huoneet tarjoavat viihtyisän tukikohdan vieraille, jotka voivat nauttia maalaismaisemista ja rauhallisesta ympäristöstä. Maatilan isännät voivat mahdollisesti jakaa paikallistuntemustaan ja kertoa tarinoita maatilan historiasta.

Vierailijoilla on myös mahdollisuus osallistua maatilan toimintaan, mikä voi sisältää esimerkiksi opastettuja kalastus- tai vaellusretkiä. Oman aikataulunsa mukaan vieraat voivat myös nauttia omatoimisesta ulkoilusta alueen kauniissa ympäristössä.

Hotellit Joroinen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Joroinen nähtävyydet ja ajanviete

Joroinen, idyllinen kunta Keski-Suomessa, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka heijastelevat alueen kaunista luontoa ja paikallista kulttuuria. Vaikka Joroinen ei ole suuri kaupunki, se houkuttelee matkailijoita rauhallisella tunnelmallaan ja luonnonläheisillä kokemuksillaan.

Joroisten Pyhän Georgios Voittajan kirkko, sijaitseva Kaitaisissa noin 10 kilometrin päässä Joroisten keskustasta, on pieni mutta viehättävä kirkko, joka edustaa Karjalan ja pohjoisen Venäjän kansanomaista rakennuskulttuuria. Kirkon rakennusinspiraationa toimii eräs Arkangelin lähistöllä sijaitseva kirkko, ja sen arkkitehtuuri kuvastaa Aunuksen ja Vienanmeren alueen perinteitä. Kirkko vihittiin käyttöön vuonna 2013, ja se on kaunis esimerkki suomalaisten ja venäläisten rakentajien yhteistyöstä. Rakennuksen arkkitehtuurissa korostuvat perinteiset piirteet, ja se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Venäjän ja Karjalan perinteiseen kirkkorakennustyyliin.

Joroisten kirkko on historiallinen puinen tasavartinen ristikirkko, joka kuvastaa 1700-luvun arkkitehtuuria. Rakennusprosessin taustalla vaikuttanut rakennusmestari Juhana Karppinen Iisalmesta loi kirkon piirustukset. Kirkko sai vihkimänsä toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 1795 ja on sittemmin ollut paikallisen yhteisön keskeinen uskonnollinen ja kulttuurinen symboli. Kirkossa on noin 1 000 istumapaikkaa, tarjoten tilaa laajalle kirkkokunnalle. Kirkon saarnatuoli on peräisin toisen kirkon ajalta vuodelta 1701, ja siinä on kauniisti maalatut kuvat apostoleista ja Jeesuksesta. Kyyhkynen, ripustettuna saarnatuolin yläpuolelle, symboloi Pyhää Henkeä.

Maanpuolustusmuseo tarjoaa vierailijoilleen kiehtovan matkan Suomen maanpuolustuksen historiaan. Museossa on runsaasti nähtävää ja kuultavaa, kattavasti kattavasti 1600-luvulta nykypäivään asti. Esillä on mielenkiintoisia esineitä ja aineistoa, joka liittyy monipuolisesti eri ajanjaksoihin ja tapahtumiin, erityisesti Suomen sotaan. Museo voi tarjota vierailijoilleen syvällisen katsauksen Suomen puolustushistoriaan, esitellen sotilaallisia strategioita, varusteita ja historiallisia tapahtumia. Näyttelyt voivat sisältää esimerkiksi aseita, univormuja, valokuvia ja muita kiinnostavia esineitä, jotka auttavat hahmottamaan Suomen puolustuksen kehitystä eri aikakausina.

Karhulahden kotiseutumuseo on historiallinen talonpoikaismuseo, jonka juuret ulottuvat aina 1500-luvulle asti. Museo tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja kokea maalaisympäristön tunnelmaa. Talo on sisustettu 1920-luvun tyyliin, tuoden esiin aikakauden maalaiselämän piirteitä ja perinteitä. Museon näyttelyissä voi ihailla esineitä ja artefakteja, jotka liittyvät maalaiselämään, ja museon tarkoituksena on tarjota kattava näkemys siitä, millaista elämä oli aikanaan maaseudulla. Sisustus, huonekalut ja esineet heijastavat ajan henkeä ja ovat todellinen aikakapseli menneeseen aikaan.

Koivuniemen Maatila on idyllinen maatila, joka sijaitsee keskellä kaunista Savoa Sysmän rannalla. Tarjoten vierailleen aitoa maalaiselämää, tila on erityisen viehättävä kesäaikaan. Maatila tarjoaa majoitusta uudistetuissa ja viihtyisissä aitta- ja mökkirakennuksissa. Näissä tilavissa majoitustiloissa vieraat voivat kokea maaseudun rauhan ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Majoittujien käytössä ovat myös perinteinen puulämmitteinen pihasauna sekä modernit suihkutilat. WC-tilat sijaitsevat tilan päärakennuksessa, jossa tarjoillaan myös runsas aamiainen, joka luo päivälle hyvän startin.

Aktiviteetit

Perhepuisto Hui-Maa on Joroisten keskustassa sijaitseva monipuolinen kohtaamispaikka, joka avasi ovensa kesällä 2018. Tämä perheystävällinen puisto on suunniteltu tarjoamaan eri-ikäisille vierailijoille monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen, leikkimiseen ja yhdessäoloon. Puiston alueella on ulkokuntosalialue, mikä tarjoaa mahdollisuuden ulkotreenaamiseen ja kuntoiluun. Lisäksi siellä sijaitsee liikennepuisto, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden oppia liikennesääntöjä turvallisessa ympäristössä.

Uimarannat: Joroisten kunta tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia vesielämästä kolmella virallisesti ylläpidetyllä uimarannalla:

  1. Kolpan uimaranta, Tuohilahdentie 132: Kolpan uimaranta tarjoaa upean ympäristön virkistäytymiseen ja aurinkoisista päivistä nauttimiseen. Rannalla on myös beachvolleykenttä, joka on avoin kaikkien käyttäjien iloksi.

  2. Venesataman uimaranta, Lentokentäntie 107: Venesataman uimaranta tarjoaa viihtyisän paikan veden äärellä. Tämä uimaranta on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja virkistäytymiseen.

  3. Paavalinkiven uimaranta, Paavalintie 12, Kuvansi: Paavalinkiven uimaranta Kuvansissa tarjoaa kauniin ympäristön järvimaisemineen. Se on mainio paikka nauttia luonnosta ja viettää aikaa vedessä.

Joroisten urheilukenttä tarjoaa laajan valikoiman mahdollisuuksia liikuntaan ja ulkoiluun. Tämä monipuolinen urheilualue, joka sijaitsee urheilutalon vieressä, tarjoaa aktiviteetteja niin kesällä kuin talvellakin:

  1. Hiekkatekonurmi päällysteinen yleiskenttä: Kenttä on varustettu pesäpallo- ja jalkapallokenttien rajoilla, tarjoten tilaa eri pallopeleille ja harjoituksille.

  2. Valaistu kuntorata: Kentän päädystä lähtee 5 km:n mittainen valaistu kuntorata, jonka päällysteenä on kivituhka. Se tarjoaa erinomaisen tilaisuuden ulkoiluun ja kuntoiluun ympäri vuoden.

  3. Kuntoliikuntavälineet: Urheilukentän päädyssä sijaitsevat monipuoliset kuntoliikuntavälineet, jotka ovat käyttäjien vapaassa käytössä ympäri vuoden. Tämä mahdollistaa monipuolisen harjoittelun ulkoilmassa.

  4. Jääkiekkokaukalo ja vapaaluistelualue: Urheilutalon läheisyydessä oleva jääkiekkokaukalo ja vapaaluistelualue tarjoavat mahdollisuuden jäällä liikkumiseen talviaikaan. Alueita hoidetaan huolellisesti, jotta luistelukausi voisi alkaa heti sopivien sääolosuhteiden vallitessa.

  5. Beachvolley-kentät: Urheilukentän päädystä löytyvät kaksi kilpatason beachvolley-kenttää, jotka ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Kentät tarjoavat mahdollisuuden harrastaa beachvolleyta ja nauttia ulkoilusta.

Kartanogolfin 18-reikäinen kenttä tarjoaa haastetta kaiken tasoisille pelaajille. Arkkitehti Åke Personin suunnittelema kenttä kiertelee kauniissa maalaismaisemassa Joroisselän rantamilla. Puistomainen ulosmeno on rakennettu melko tasaiselle aukealle, kun taas metsän siimekseen rakennettu sisääntulo sisältää mielenkiintoisia korkeuseroja. Klubirakennuksen läheisyydessä sijaitsevat monipuoliset harjoitusalueet.

Joroisten historiaa

Joroinen on rikas historiallinen paikkakunta, jonka asutushistoria ulottuu esihistoriallisista ajoista asti. Kivikautinen asuinpaikka on todiste varhaisesta asutuksesta alueella. Jo 1550-luvulla Joroisten seudun sepät olivat tunnettuja taidoistaan, mikä kertoo alueen käsityöläisperinteestä.

Vuonna 1631 Joroisista muodostettiin itsenäinen kunta, ja samalla perustettiin Joroisten seurakunta. Alueen historiassa on vahva yhteys naapuripitäjiin, kuten Jukkaan, Pieksämäkeen ja Rantasalmeen.

Joroisen kirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1686 ja valmistui 1792–1793, on osa alueen historiallista arkkitehtuuriperintöä.

Joroisen kartanot, kuten Frugård, Järvikylä, Koskenhovi, Kotka ja Paajala, ovat olennainen osa paikkakunnan historiaa. Kartanot liittyvät Savon kartanokulttuurin kukoistuskauteen 1760–1860, jolloin alueella oli yli sata kartanoa, usein siviilivirkamiesten ja upseerien omistuksessa. Monet näistä kartanoista ovat säilyneet 1800-luvun alkupuolelta ja ne on luokiteltu Museoviraston ylläpitämiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Joroista tunnetaan myös lempinimellä ”Savon Pariisi” kartanoidensa ja niiden väen ansiosta, jotka muodostivat oman seurapiirinsä. Ranskan kielen käyttö oli yleistä kartanoiden väen keskuudessa, mikä lisäsi alueen eksklusiivisuutta.

Kaiken kaikkiaan Joroisen historia heijastaa monipuolista kehitystä aina esihistoriallisista ajoista alkaen, kartanokulttuurin kukoistuskaudesta aina nykypäivään asti.

Katso myös nämä: 

Joroisten kotisivut

Hotellit Joroinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

joroisten vaakuna
By Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6303647