Hotellit Jönköping

Hotellit Jönköping – Löydä parhaat hotellit

Jönköping sijaitsee maan eteläosassa Smålandin historiallisella alueella. Kaupunki sijaitsee Vättern-järven rannalla, mikä tekee siitä erityisen kauniin ja luonnonläheisen paikan. Jönköping on tunnettu ystävällisestä ilmapiiristään, modernista kaupunkisuunnittelustaan ja lukuisista nähtävyyksistään. Kaupunki tarjoaa sekä kaupunkielämän että luonnon helman parhaita puolia.

hotellit jönköping

Löydä hotellit Jönköping – Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Jönköping on viehättävä matkailukohde Ruotsin eteläosassa, joka sijaitsee upean Vättern-järven rannalla. Kaupunki tarjoaa matkailijoille kauniita järvimaisemia ja mahdollisuuden nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä. Vättern-järvi on yksi Ruotsin suurimmista järvistä, ja sen rannalla voi rentoutua, kalastaa tai osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Vanhankaupungin alue on rikas historian perintöä, ja siellä voi tutustua vanhoihin rakennuksiin, kapeisiin kujille ja viihtyisiin kahviloihin. Alueen historialliset nähtävyydet kertovat kaupungin menneisyydestä ja antavat mielenkiintoisen kuvan sen kehityksestä vuosien varrella. Lisäksi Vanhankaupungin alueelta voi löytää paikallisia käsityöläisten tuotteita ja perinteisiä herkkuja.

Jönköpingissä on myös paljon tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille matkailijoille. Kaupungissa järjestetään monia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, kuten musiikkitapahtumia, kulttuurifestivaaleja ja urheilutapahtumia. Lisäksi kaupungin läheisyys luontoon tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten vaellukseen, pyöräilyyn ja patikointiin.

Jönköping on matkailukohde, joka sopii niin luonnonystäville, kulttuurin ystäville kuin aktiivisesta lomasta nauttivillekin. Sen kauniit järvimaisemat, historiallinen Vanhankaupungin alue ja monipuoliset aktiviteetit tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen ympäri vuoden.

Muut matkailukohteet Jönköpingin läänissä
Suositut hotellit Jönköping

Jönköpingistä löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Elite Stora Hotellet Jönköping: Tämä hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Jönköpingin keskustassa. Se tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja palveluita, kuten ravintolan ja kuntosalin.

 2. Scandic Portalen: Tämä hotelli sijaitsee aivan Jönköpingin rautatieaseman vieressä. Se tarjoaa modernit huoneet ja monipuoliset palvelut, kuten sisäuima-altaan ja kuntosalin.

 3. Vox Hotel: Tämä moderni ja trendikäs hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Jönköpingin keskustasta. Siellä on tyylikkäitä huoneita ja upeat näkymät Vättern-järvelle.

 4. Comfort Hotel Jönköping: Tämä hotelli sijaitsee kätevällä paikalla kaupungin keskustassa. Se tarjoaa mukavia huoneita ja väljät yhteistilat.

 5. First Hotel Jönköping: Tämä hotelli sijaitsee lähellä Jönköpingin keskustaa ja tarjoaa viihtyisiä huoneita ja hyvät palvelut.

Hotellit Jönköping – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Jönköping nähtävyydet ja ajanviete

Jönköping tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Vättern-järvi: Vättern on Ruotsin toiseksi suurin järvi, ja se sijaitsee Jönköpingin lähistöllä. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja vesitoiminnoista. Voit tehdä veneretkiä, patikoida tai pyöräillä järven ympäri.

 2. Jönköpingin läänimuseo (Jönköpings läns museum): Tämä museo tarjoaa kattavan katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin. Näyttelyissä on esillä arkeologisia löytöjä, taiteita ja esineitä, jotka valottavat Jönköpingin menneisyyttä.

 3. Gränna: Tämä viehättävä kylä sijaitsee Jönköpingin lähellä ja on tunnettu perinteisistä Gränna-polkista eli punaisista ja valkoisista karkkitikuista. Voit vierailla karkkimyymälöissä ja tutustua lasiteollisuuteen, joka on alueen merkittävä perinne.

 4. Rosenlundsbadet: Tämä on suosittu vesipuisto, joka tarjoaa hauskaa ja vesipitoista ajanvietettä. Voit nauttia vesiliukumäistä, aalloista ja muista vesielämyksistä.

 5. Tabergin vuori: Taberg on pieni vuori lähellä Jönköpingin kaupunkia. Voit kiivetä sen huipulle ja ihailla kaunista näköalaa ympäröivään maisemaan.

 6. Husqvarna-museo: Tämä museo esittelee Husqvarnan teollisuuden historiaa ja näyttää erilaisia tuotteita, kuten moottoripyöriä, aseita ja kodinkoneita, jotka ovat olleet merkittävä osa alueen teollista perinnettä.

jönköping näkymää
Jönköping historiaa

Jönköpingin historia juontaa juurensa viikinkiaikaan. Kaupunki sijaitsee strategisesti Öresundin kapeimmassa kohdassa ja oli keskiajalla yksi Pohjolan vahvimmista linnoituksista. Monet sodat Ruotsin ja Tanskan välillä vaikuttivat kaupunkiin, mutta rauhallisempi aika koitti 1700-luvulla. 1800-luvulla Jönköpingistä tuli nopeasti kasvava teollisuus- ja satamakaupunki.

Kaupungissa on säilynyt noin kymmenen muinaisjäännöstä, joista kolme on suuria pronssikautisia hautakumpuja, kuten ”Lustigkulle” Rosenlundissa. Muut ovat rautakautisia kivirakennelmia. Kaupungista löytyy myös pronssikautinen depotlöytö ja kansainvaellusajan uhripaikka.

Jönköping perustettiin luultavasti kauppapaikkana ja rajakaupunkina Tanskaa vastaan Magnus Ladulåsin aikana. Jönköping oli Eriksgatan eteläisin piste, missä Lagastigen ja Nissastigen kohtasivat. Kaupunki sai 18. toukokuuta 1284 Magnus Ladulåsilta latinankielisen perustamiskirjeen, joka on Ruotsin vanhin säilynyt kaupunkioikeusasiakirja. Kaupungin oikeudet vahvistettiin ja uusittiin useita kertoja 1200-luvulla ja 1300-luvulla. Kaupunki oli 1400-luvulla kasvanut keskisuureksi kaupungiksi noin tuhannella asukkaalla. Kaupungin talous perustui eläintuotteiden ja härkäkuljetusten vientiin Bergslageniin. Jönköping joutui mukaan pohjoisen unionin valtakamppailuun strategisen sijaintinsa vuoksi ja kärsi useista hävityksistä ja tulipaloista. Vuonna 1612 kaupunkilaiset itse polttivat kaupunkinsa ennen odotettavissa olevaa piiritystä Kalmarin sodan aikana. Kaupunki jälleenrakennettiin hieman itään päin siirtymisen jälkeen, ja uusi kaupunki sai kuninkaalliset oikeudet vuosina 1614 ja 1620.

Kaupungin väestönkasvu pysähtyi myöhäiskeskiajalla ja 1500-luvulla, mutta uusi kasvu nähtiin 1590-luvulla. Reformaation jälkeen aloitettu työ aikaisemman franciskaaniluostarin muuttamiseksi kuninkaalliseksi linnaksi vahvisti kaupungin taloudellista kehitystä. Väkiluku oli noin 2 500 1600-luvun loppuun mennessä. Herttua Karlin hallituskaudella alkoivat Tabergin rautamalmivarannot tulla käyttöön, ja valmistelut tehtiin köydenvalmistuslaitoksen perustamiseksi Jönköpingiin. Gustav Adolf yritti jatkaa isänsä suunnitelmia ja perusti myös Jönköpingin kivääritehtaan Dunkehallaånin varrelle. Vuonna 1650 rakennettiin Smedjegatanille ja vuonna 1699 Rådhusetin kohdalle.

Kun Skåne, Halland ja Blekinge tulivat Ruotsille Tanskan kanssa tehdyn Roskildeen rauhan jälkeen 1658, Jönköpingin aseellinen rooli muuttui, mutta se kompensoitiin osittain Jönköpingin nousemisen myötä alueen hallinnolliseksi keskukseksi ja Göta oikeuden istuntopaikaksi vuodesta 1634. 1700-luvusta tuli kuitenkin Jönköpingin historian stagnaation aika. Linna tuhoutui tulipalossa 1737. Kaupungissa oli vuonna 1800 alle 3 000 asukasta.

1900-luvulla Jönköping tunnettiin liberaalien ja tulitikkujen kaupunkina. Vuosina 1843–72 liberaali Jönköpingsbladet -lehti oli toiminnassa, ja vuonna 1845 perustettiin Jönköpingin tulitikkutehdas. Molempiin projekteihin oli keskeinen hahmo Johan Edvard Lundström. Kaupungin kasvuvauhti oli voimakasta aina 1880-luvulle saakka.

1948 kesällä järjestettiin niin kutsutut Tattarkravallit Jönköpingissä. Ne olivat levottomuuksia romaniväestöä vastaan, joka asui kaupungin Itäosassa. Monet romanit joutuivat väkivallan kohteeksi ja useat heidän kodit tuhottiin.

Vuodesta 1900 lähtien Bäckalyckanin huvilakaupunki kehittyi Junebäckenin varrella länsipuolella, samalla kun työläiskortteleita syntyi Torpassa kaupungin eteläpuolella. Vuonna 1910 tämä ulkogränsbebyggelse liitettiin kaupunkiin.

Jönköping sai uuden rautatieaseman 1984, jonka suunnitteli Carl Nyrén. Lakkautetussa Smålandsin tykistörykmentissä avattiin ostoskeskus A6. Elmian messukeskuksen vieressä sijaitsee Jönköpingin konserttitalo.

Hotellit Jönköping – Löydä upeat hotellit Lomakulma.fi

jönköping nähtävyydet