Hotellit Jokioinen

Hotellit Jokioinen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Jokioinen on viehättävä maalaiskunta Kanta-Hämeessä, joka tarjoaa matkailijoille rauhallista maalaisidylliä, kaunista luontoa ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Kunnan alueella sijaitseva Jokioisten Museorautatie on erityisen suosittu nähtävyys, ja se tarjoaa mahdollisuuden matkustaa vanhanaikaisessa höyryjunassa.

hotellit jokioinen

Hotellit Jokioinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Jokioinen on idyllinen kunta Kanta-Hämeessä, ja se hurmaa vierailijat maalaismaisella tunnelmallaan ja luonnonkauniilla ympäristöllään. Kunnan vehreät maisemat, peltoaukeat ja järviä ympäröivät alueet tekevät siitä houkuttelevan matkailukohteen erityisesti niille, jotka etsivät rauhallista pakoa kaupungin hälinästä. Yksi Jokioisen tunnetuimmista nähtävyyksistä on Jokioisten Museorautatie, joka on aito höyryjunarata ja tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen vanhan ajan tunnelmissa. Vierailijat voivat astua höyryjunan kyytiin ja matkustaa takaisin aikaan, jolloin rautatie oli vielä uusi ja jännittävä kulkuväline. Rautatiemuseoalueella voi tutustua vanhoihin höyryvetureihin, vaunuja, ja asemarakennuksiin, mikä tekee vierailusta entistä mielenkiintoisemman.

Lisäksi Jokioisilla on muitakin kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita, kuten vanhoja kartanoita ja kirkkoja, jotka kertovat alueen historiasta. Luontoharrastajat voivat nauttia retkeilystä ja ulkoilusta Jokioisen upeassa ympäristössä, ja kalastajat voivat heittää siimansa lähellä sijaitseville järville.

Kaupunki tarjoaa  monipuolisen matkailukokemuksen niille, jotka haluavat tutustua maaseudun rauhaan, historiallisiin nähtävyyksiin ja perinteiseen suomalaiseen kulttuuriin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Jokioinen

Jokioinen on pieni maalaiskunta Kanta-Hämeessä, ja hotellitarjonta on suhteellisen rajallinen alueella. Kunnassa ei ole suuria hotelliketjuja, mutta matkailijat voivat löytää muutamia viehättäviä maaseutumajoitusvaihtoehtoja, kuten maalaistaloja ja bed & breakfast -tyyppisiä majoituspaikkoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Jokioisen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hunajakoto

Hunajakoto on viehättävä majoituspaikka Jokioisissa, joka tarjoaa vierailijoilleen paitsi mukavia huoneita myös kauniin puutarhan, terassin ja grillimahdollisuuden. Täällä vieraat voivat nauttia yhteisestä keittiöstä ja oleskelutilasta sekä ilmaisesta WiFi-yhteydestä. Paikan päällä on myös maksuton pysäköintialue, ja tarvittaessa järjestetään maksullisia lentokenttäkuljetuksia.

2. Jokioinen-Forssa asunto

Tämä asunto tarjoaa majoitusta Jokioisissa ja tarjoaa vierailleen ilmaisen WiFi-yhteyden sekä näkymät kauniiseen puutarhaan. Majoituspaikassa on myös maksuton yksityinen pysäköintialue, ja alueella on erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja pyöräilyyn. Huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, taulu-tv sekä täysin varusteltu keittiö, jossa on mikroaaltouuni ja jääkaappi. Kylpyhuoneessa on suihku, ja liinavaatteet ja pyyhkeet ovat saatavilla.

3. Humppilantie

Humppilantie sijaitsee Jokioisilla. Tarjoten ilmaisen yksityisen pysäköinnin, huoneisto on 37 km:n päässä Kärkölästä. Huoneistossa on 1 makuuhuone, keittiö ruokailualueella ja uuni, sekä 1 kylpyhuone. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeet ja vuodevaatteet.

Hotellit Jokioinen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Jokioinen nähtävyydet ja ajanviete

Jokioinen tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita vierailijoilleen. Alueella voi tutustua historiallisiin kohteisiin, luontokohteisiin ja erilaisiin esittelypuistoihin. Lisäksi Jokioinen tarjoaa mahdollisuuden nauttia maaseudun rauhasta ja kauniista maisemista.

Museorautatie: Jokioisten Museorautatie on 14 kilometrin pituinen kapearaiteinen museorautatie, joka kulkee Jokioisten keskustasta Humppilan keskustaajamaan. Kesäisin radalla liikennöidään historiallisilla höyryvetureilla vetämillä museojunilla. Museorautatie tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden matkustaa takaisin aikaan, jolloin rautatiet olivat merkittävä osa liikennettä ja yhteiskuntaa. 

Elonkierto: Elonkierto on Luonnonvarakeskuksen (Luke) ylläpitämä esittelypuisto, joka sijaitsee Jokioisilla. Tämä puisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää luonnonvarojen tutkimuksesta ja sen käytännön sovelluksista. Elonkierron erikoisuutena on, että siellä voi tavata harvinaisia itäsuomalaisia kyyttölehmiä ja vasikoita. Kesäisin alueella laiduntaa myös lehmiä, hevosia ja lampaita.

Naulamuseo: Jokioisen Naulamuseo kertoo alueen rikkaasta naulateollisuuden historiasta. Naulatehtaan toiminta Jokioisilla juontaa juurensa aina vuoteen 1804 asti, kun kankipaja perustettiin kosken partaalle. Museossa vierailevat voivat nähdä monenlaisia naulatehtaan tuotteita, työkaluja, valokuvia ja muita esineitä, jotka liittyvät tehtaan toimintaan. Museon pihalla on myös museoitu lankanaulakone.

Pappilamuseo: Jokioisen Pappilamuseo tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa 1800-luvun puolivälin maalaispappilan elämään. Pappila, alun perin rakennettu savesta, oljesta ja sammalista, vuorattiin myöhemmin tiilikerroksella säänkestävyyden parantamiseksi. Museo avattiin vuonna 1959, ja se esittelee aikakauden elämää autenttisesti. 

Tapulimakasiini: Jokioisen Tapulimakasiini on historiallinen hirsirakennus, joka koostuu kolmesta kerroksesta ja erikoisesta barokkitornista. Rakennus on peräisin 1700-luvulta ja sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 2. 

Kapearaidemuseo: Jokioisen Kapearaidemuseo sijaitsee Minkiön asemalla osoitteessa Kiipuntie 49. Museo koostuu Minkiön alkuperäiskuntoisesta asemamiljööstä sekä ratapihalla ja kalustohallissa näytteillä olevista höyryvetureista ja vaunuista. 

museorautatie jokioinen
By Heidi Cavén Heidic - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2890595
Jokioinen historiaa

Jokioisen pysyvä asutus vakiintui 1300-luvulla, ja alkuperäinen väestö todennäköisesti saapui alueelle Loimijoen kautta Satakunnasta. Tiivis kyläasutus syntyi vasta 1500-luvulla sarkajaon myötä. Tyypilliset jokioislaiset kylät rakennettiin joenvarsisavikolle peltojen läheisyyteen, hiukan ylävälle maalle.

Jokioisen historia on tiiviisti sidoksissa Jokioisten kartanon historiaan. Ensimmäinen läänitys tapahtui 11.8.1565, kun Erik XIV lahjoitti Klaus Hornille Jokioisten neljänneskunnan veroineen. Kartano laajeni ajan myötä ja kasvoi pinta-alaltaan Suomen suurimmaksi läänitykseksi, Jokilääniksi.

1700-luvun lopulla Jokioisten kartanoa hallitsi Ernst Gustaf von Willebrand, joka myöhemmin hankki kartanon omistukseensa. Hän aikanaan rakennutti nykyisen päärakennuksen ja teollisti aluetta perustamalla Jokioisiin verkatehtaan vuonna 1796 ja kankirautapajan vuonna 1804. Ruotsalainen tehtailija Axel Wilhelm Wahren vuokrasi myöhemmin verkatehtaan ja uudisti sen perinpohjaisesti. Hän oli Jokioisilla noin kymmenen vuoden ajan ennen riitautumistaan kartanon kanssa ja siirtymistään Forssaan.

Monien omistussuhteiden jälkeen Jokioisten kartano siirtyi vuonna 1907 Alfred Kordelinin omistukseen. Kordelin murhattiin Mommilassa marraskuussa 1917, ja koska hänellä ei ollut perillisiä, kartano siirtyi valtion omistukseen sisällissodan jälkeen elokuussa 1918. Tuolloin se oli yksi Suomen suurimmista tiloista, käsittäen yli 32 000 hehtaaria maata.

1920-luvun alussa Jokioisten kartanon maille toteutettiin mittava maareformi, jonka seurauksena torpparit, lampuotit, mäkitupalaiset ja muut saivat omistukseensa maata. Kauppakirjat allekirjoitettiin Jokioisten kartanossa 3.1.1921. Jokioisten kartanon mailla sijainneessa torpassa syntyi Suomen merkittävimpiin naispoliitikkoihin kuulunut Miina Sillanpää, jonka syntymäkohdalla on nyt muistokivi.

Katso myös nämä: 

Jokioinen kotisivut

Hotellit Jokioinen – Vertaa hotellit sivustomme kautta