Hotellit Janakkala

Hotellit Janakkala  – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Janakkala on viehättävä kunta Kanta-Hämeessä, tarjoten matkailijoille kauniita järvimaisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja luonnon rauhaa. Alueella voi nauttia retkeilystä, kulttuurista ja paikallisista herkuista.

hotellit janakkala

Hotellit Janakkala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Janakkala sijaitsee Kanta-Hämeessä, ja se houkuttelee matkailijoita kauniilla luontokohteillaan ja mielenkiintoisella historiallaan. Kunta koostuu useista idyllisistä kylistä ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja niin luonnonystäville kuin kulttuurista kiinnostuneillekin matkailijoille. Janakkala on tunnettu lukuisista järvistään, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden kalastukseen ja veneilyyn. Lisäksi alueella on runsaasti luonnonsuojelualueita ja retkeilypolkuja, kuten Torronsuon kansallispuisto, joka houkuttelee luontomatkailijoita ympäri vuoden.

Historian ystäville Janakkala tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Janakkalan kivikirkko, Turengin kirkko, on myös vierailun arvoinen. Janakkalassa voi myös nauttia paikallisista herkuista ja ruokakulttuurista. Alueen maatilamatkailukohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua maaseudun elämään ja maistella paikallisia tuotteita. Kunnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita, joissa voi kokea perinteistä hämäläistä tunnelmaa. Janakkalan suosituimpia kohteita on Puuhamaa, josta löytyy monipuolisia huvituksia lapsille. 

Janakkala on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat kokea rauhallisen maaseudun kauneuden ja samalla tutustua Suomen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Janakkala

Janakkala on rauhallinen kunta Etelä-Suomessa, ja hotellitarjonta alueella on melko rajallinen verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Tyypillisiä majoitusvaihtoehtoja Janakkalassa ovat maaseutuhotellit, pienemmät boutique-hotellit, mökki- ja maatilamajoitukset sekä joitakin Airbnb-vuokra-asuntoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Janakkalan  suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Virala Camping

Virala Camping on leirintäalue, joka sijaitsee kauniilla paikalla Viralanjärven rannalla Janakkalassa. Leirintäalue tarjoaa karavaanipaikkoja ja karavaanikausipaikkoja niin matkailuautoille kuin telttailijoillekin. Viralaan on helppo saapua mistä tahansa ilmansuunnasta, sillä moottoritielle on vain lyhyt matka, ja lähimpään taajamaan, Turenkiin, on vain 8 kilometrin matka.

2. SFC Hämeenhelmi

SFC Hämeenhelmi on leirintäalue Janakkalan Leppäkoskella, joka tarjoaa majoitusmahdollisuuksia asuntovaunuille, -autoille ja telttailijoille. Kesäkaudella yöpyjät voivat nauttia pehmeistä löylyistä uniikissa puukiukaassa yleisillä saunavuoroilla. Alueella on kioski, saniteettitilat, kaksi saunaa, keittiö, yhteisiä oleskelutiloja, leikkipaikat lapsille sisällä ja ulkona, grillikota, pikkusauna paljulla sekä kesäisin uima-allas lapsille.

3. Haapaniemen Huvilat

Haapaniemen Huvilat sijaitsevat turvallisessa kantahämäläisessä kulttuurimaisemassa Haapaniemen Ylöstalon tilalla, jonka omistajat ovat olleet samassa suvussa vuodesta 1470 ja vuodesta 1627 lähtien. Tilaan kuuluu myös vapaaehtoinen metsänsuojelualue, joka kattaa noin 10 hehtaaria ja tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun.

4. Kiipula Guest House

Kiipula Guest House tarjoaa monipuolisia ja esteettömiä majoitusvaihtoehtoja matkailijoille sekä suuremmille ryhmille. Huonevalikoimaan kuuluvat viihtyisät 1-4 hengen huoneet, joissa on oma wc/suihku ja televisio. Lisäksi tarjolla on joitain yksiöitä, joissa on oma keittiö. Yhteisissä tiloissa on kaksi keittiötä, joissa vierailijat voivat säilyttää ja valmistaa ruokaa. Kiipula Guest Housella on anniskeluoikeudet, ja se pyrkii palvelemaan vieraitaan monipuolisesti.

5. Lähdekallion Huvila

Lähdekallion Huvila, joka sijaitsee Janakkalan Leppäkoskella, on ainutlaatuinen monitoimihuvila tarjoten rauhaa ja yksityisyyttä lähes 3 hehtaarin metsätilalla, ilman naapureita, ympäri vuoden. Huvila sijaitsee hiljaisen Haukankalliontien varrella, tarjoten oman piilopaikan. Vaikka ympärillä on vain metsää ja peltoa, huvila on silti lähes Suomen väestöllisen keskipisteen tuntumassa Janakkalassa, vain alle 9 kilometrin päässä Helsinki-Tampere-moottoritieltä.

Hotellit Janakkala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Janakkala nähtävyydet ja ajanviete

Janakkala tarjoaa monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Alueella on kaunista luontoa, historiallisia kohteita ja erilaisia mahdollisuuksia ulkoiluun. Janakkalan nähtävyyksiin kuuluu muun muassa historiallisia kirkkoja ja upeita maisemia, ja alueella voi nauttia retkeilystä, pyöräilystä ja kalastuksesta.

Puuhamaa: Puuhamaa on vesipuisto, joka tarjoaa monipuolisia vesiliukumäkiä ja altaita kaikenikäisille vieraille. Se sisältää hurjapäisille liukumäkiä kuten Kreisikouru ja Rafting, mutta tarjoaa myös rauhallisempaa menoa renkaissa leijuen tai aurinkotuoleilla rentoutuen. Lisäksi Puuhamaassa voi nauttia höyrysaunan lämmöstä ja kokeilla erilaisia veneitä ja moottoriratoja, jotka sopivat niin isoille kuin pienillekin seikkailijoille. Alueella on myös autoratoja ja monia muita hauskoja aktiviteetteja, jotka pitävät vierailijat viihtymään koko päivän.

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko: Janakkalan Pyhän Laurin kirkko on Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista viimeisin. Kirkon rakennutti Hämeen linnaläänin isäntä Åke Tott, ja se otettiin ilmeisesti käyttöön 19. syyskuuta 1520. Kirkon itäpäädyssä voi edelleen nähdä kolme Tott-suvun vaakunaa. Suurimmat muutokset kirkkoon tehtiin 1800-luvulla, kun pohjoispuolen sakaristo ja eteläpuolen asehuone purettiin. 

Kalpalinna hiihto -ja pyöräilykeskus: Kalpalinna on monipuolinen hiihto- ja pyöräilykeskus Janakkalassa, Hämeessä. Se tarjoaa mahdollisuuden hiihtoon ja pyöräilyyn ympäri vuoden. Rinteet sopivat eri taitotasoisille harrastajille, ja alueelta löytyy myös mukavuutta lisääviä palveluita, kuten kahvila, välinevuokraamo ja huoltopalvelut.

Hyvikkälän kauppamuseo: Hyvikkälän kauppamuseo, joka tunnetaan myös nimellä Nostalgiabensis, sijaitsee entisen Hyvikkälän koulun pihapiirissä. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua laajaan kokoelmaan esineitä ja tuotteita, jotka ovat peräisin 1900-luvun alkupuolelta aina 1970-luvulle saakka. Lisäksi museon alueella on kahvila ja tehtaanmyymälä, jotka tekevät vierailusta entistäkin mielenkiintoisemman.

Napialan Wanha Koulu: Napialan Wanha Koulu on yli 120-vuotias nikkarityylinen koulurakennus, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua kahteen yksityiseen museoon. Tässä historiallisessa ympäristössä voit vierailla kaksiluokkaisessa koulumuseossa, jossa on laaja valikoima vanhoja koulukirjoja ja -tarvikkeita. Lisäksi voit tutustua Lindblomin vanhaan kauppaan ja kokea entisajan kaupan tunnelman. Museoilla ei ole varsinaisia aukioloaikoja, mutta vierailuajan voi sopia etukäteen, jolloin pääset nauttimaan mielenkiintoisesta matkasta muistoihin ja elämyksiin.

Kiipulan Frisbeegolfrata: Kiipulan ympäristössä sijaitsee 17-väyläinen frisbeegolfrata. Rata alkaa Sahanmäentien varresta, Kiipula Guest Housen parkkipaikan läheisyydestä. Väylät on rakennettu mäntykangasmetsään, ja radan maasto on pääsääntöisesti helppokulkuista ulkoilureitin varrelle toteutetulla radalla.

Janakkalan Musiikkipäivät: Janakkalan Musiikkipäivät on yli 30 vuoden ajan tarjonnut musiikin säveliä Janakkalan keväisiin. Näissä maaliskuisissa konserteissa kuullaan monipuolisesti eri tyylilajeja, klassisesta kamarimusiikista suosittuihin popkappaleisiin ja lastenkonsertteihin.

Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue: Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue on viehättävä paikka, jossa yhdistyvät luonto, historia ja nykypäivä. Alueella voi tutustua torpparimuseoon ja kierrellä luontopolulla, jonka varrelta löytyy kaunis kyläyhdistyksen laavu.

By JJV - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7517346
Janakkala historiaa

Vanajaveden laaksossa ja sen yläjuoksulla on ollut asutusta jo esihistoriasta saakka. Kivikautinen asutus keskittyi Hämeessä Vanajaveden ja Hauhon reittien sekä niiden laskujokien ja -järvien varsille. Tällöin asukkaat keskittyivät pääasiassa metsästykseen ja kalastukseen, eivätkä välttämättä vielä viljelleet maata tai pitäneet karjaa. Rautakaudella asutus laajeni, ja saattoi olla jo olemassa maantieyhteys Hämeen ja Varsinais-Suomen rannikon välillä, jota myöhemmin kutsuttiin Hämeen Härkätielle. Rautakaudella myös linnavuoret, kuten Hakoisten linnavuori ja Unikonlinna, toimivat asukkaiden turvapaikkoina ja tukikohtina.

Keskiajalla kristinusko tuli Hämeeseen, ja kristillinen elämä alkoi vakiintua myös Janakkalassa. Janakkalan historiaa alettiin kirjoittaa dokumentteihin, ja varhaisin kirjallinen viittaus Janakkalaan on vuodelta 1341. Tästä lähtien pitäjä ja sen asukkaat mainitaan yhä useammin asiakirjoissa. Janakkalan kirkkopitäjä syntyi noin vuoden 1300 tienoilla. Merkittävä paikka tuon ajan Janakkalassa oli Hakoisten linnavuori.

Vuonna 2013 Janakkalasta tehtiin arkeologinen löytö, joka sisälsi luurangon, kaksi miekkaa ja muita esineitä. Toinen miekoista ajoitettiin noin vuoteen 1100, ja miehen tiedetään kohdanneen väkivaltaisen kuoleman. Löydön tutkimukset ovat edelleen käynnissä.

Katso myös nämä: 

Janakkalan kotisivut

Hotellit Janakkala  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

janakkala nähtävyydet