Hotellit Isojoki

Hotellit Isojoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Isojoki on rauhallinen kunta Länsi-Suomessa, joka tunnetaan kauniista luonnostaan ja hiljaisista, mutta kiehtovista maisemistaan. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua autenttiseen suomalaiseen maaseutuelämään ja nauttia monenlaisista ulkoilumahdollisuuksista. Isojoen alueella voi kokea aidon ja rentouttavan lomakokemuksen kaukana kaupungin hälinästä.

hotellit isojoki
By Kati Riihiluoma - Oma teos, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5576724

Hotellit Isojoki – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Isojoki sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnassa, ja se on tunnettu idyllisistä maisemistaan, jotka ovat täynnä kauniita jokia, järviä ja metsiä. Alue on ihanteellinen niille, jotka kaipaavat rauhaa ja haluavat paeta kiireistä arkea, sillä täällä voit todella kokea Suomen luonnon rauhoittavan voiman ja sen hiljaisuuden. Vaikka Isojoki on pieni, se tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja kokemuksia vierailijoille. Ulkoilma-aktiviteetit, kuten patikointi, kalastus, marjanpoiminta ja pyöräily ovat suosittuja harrastuksia alueella. Luonto onkin ehdottomasti yksi Isojoen suurimmista vetonauloista: sen vehreät metsät ja kirkasvetiset järvet ja joet tarjoavat upeita puitteita niin aktiiviseen tekemiseen kuin rentoutumiseenkin.

Alueen kulttuuri on syvästi juurtunut suomalaiseen maaseutuperinteeseen. Voit kokea paikallisen vieraanvaraisuuden ja nauttia perinteisestä suomalaisesta ruoasta paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Maatalous on ollut tärkeä osa Isojoen identiteettiä, ja se näkyy myös alueen maisemassa ja ihmisten arjessa. Mahdollisesti voit tutustua paikallisiin maatiloihin tai osallistua tapahtumiin, jotka juhlistavat tätä perinnettä.

Isojoen historiaa voi tutkia sen pikkukaupungeissa, joissa vanhat puurakennukset ja historialliset kohteet tarjoavat kiehtovan katsauksen menneeseen aikaan. Paikalliset museot ja nähtävyydet avaavat oviaan menneisiin aikakausiin ja tarjoavat mahdollisuuden ymmärtää paremmin alueen historiaa ja kulttuuriperintöä. Isojoki tarjoaa autenttisen ja rauhoittavan suomalaisen loma-kokemuksen niille, jotka haluavat kokea maan kauniin luonnon ja rauhallisen elämäntyylin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Isojoella

Isojoella ja sen lähialueilla hotellitarjonta voi olla rajallista johtuen sen pienuudesta ja maaseutumaisesta luonteesta. Yleensä majoitusvaihtoehtoina voivat olla pienet hotellit, majatalot tai muut majoitusliikkeet, jotka saattavat usein olla perheomisteisia ja tarjota henkilökohtaista ja kodikasta palvelua. Sijainniltaan majoituspaikat voivat olla lähellä luontoa, tarjoten rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuden nauttia alueen kauniista maisemista.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Isojoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun ylhäällä olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

 • Holiday Home Lauhanlinna by Interhome: Holiday Home Lauhanlinna sijaitsee Isojoella. Majoituspaikka on 35 km:n päässä Kauhajoelta. Loma-asunnossa on tv. Keittotilassa on astianpesukone ja jääkaappi. Kristiinankaupunki on 39 km:n päässä loma-asunnolta, ja Kankaanpäähän on 40 km.
 • Paken majoitus: Paken majapaikka sijaitsee Isojoella, vain lyhyen, 34 kilometrin matkan päässä Botnia Golfista. Vieraat voivat nauttia paikan päällä olevista mukavuuksista, kuten puutarhasta, terassista, baarista sekä ilmaisesta WiFi-yhteydestä, ja käytössä on myös parveke ja veloitukseton yksityinen pysäköinti.

  Majoitus koostuu kahdesta erillisestä makuuhuoneesta, hyvin varustellusta keittiöstä sekä kylpyhuoneesta, ja lisämukavuutta tuo huoneistossa oleva taulutelevisio.

 • Pihlajamäen lomamökit: Pihlajamäen Lomamökit sijaitsee Isojoella, tarjoten mökkimajoitusta terassilla sekä CD-soittimella varustettuina. Mökkien ruokailutilasta löytyy mikroaaltouuni, jääkaappi ja peruskeittiötarvikkeet, ja lisäksi majoituspaikasta löytyy liinavaatteet sekä siivoustarvikkeet asiakkaiden käyttöön. Yhteisinä tiloina Pihlajamäen Lomamökeillä on sauna, idyllinen puutarha sekä grillialue ulkoilma-aktiviteetteja ja yhteisiä hetkiä varten. Alueella voi nauttia monenlaisista vapaa-ajan toiminnoista, esimerkiksi kalastuksesta, ja majoituspaikassa on myös tarjolla maksutonta pysäköintitilaa.

Hotellit Isojoki – Vertaa hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Isojoen nähtävyydet

Isojoki tarjoaa vierailijoilleen erilaisia nähtävyyksiä ja ajanviettomahdollisuuksia. Alueen luonto on vahvasti läsnä, ja tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja erilaisiin luontoaktiviteetteihin, kuten patikointiin, kalastukseen ja pyöräilyyn. Alhaalta löydät suosituimmat nähtävyydet sekä tietoa ajanviettomahollisuuksista Isojoella.

 • Lauhanvuori: Lauhanvuori, joka kohoaa 231 metrin korkeuteen, on Länsi-Suomen ylväin kohta. Sen maasto ja kasvisto tuovat mieleen Lappiin, tarjoten jäkäläpeitteisiä rinteitä, laajoja hiidenpeltoja, kirkasvetisiä puroja ja syrjäisiä lampia, joista erityisen maineikas on Spitaalijärvi.

  Merkitsevä patikkareitti kulkee Kivijadalta Lauhanvuoren huipulle, paljastaen matkallaan lukuisia alueen kiinnostavia kohteita. Suurimmaksi osaksi pitkospuille rakennettu reitti on noin 6 km pitkä, ja koko Lauhanvuoren alueella on useita opastettuja polkuja. Vuorella vallitsee yleensä runsas lumipeite, joka saapuu jo varhain syksyllä ja viipyy aina toukokuuhun saakka. Vuoren huipulle Metsähallitus on pystyttänyt näkötornin, joka pysyy suljettuna talvikuukausina ja avataan jälleen kevään saapuessa, sääolosuhteiden salliessa. Lisäksi Haapakeitaan alue tarjoaa 1,5 km pituisen, liikuntaesteisille sopivan reitin, jonka varrella kävijät voivat ihailla maisemia lintutornista käsin.

 • Isojoen puukirkko: Isojoen kirkko edustaa alueelle tyypillistä puurakentamisen perinnettä. Suomessa puukirkot ovat suosittuja matkakohteita niiden historiallisen ja kulttuurisen arvon vuoksi, ja ne heijastavat usein alueen rakennustapaa ja -tyyliä tietyltä aikakaudelta.
 • Kotiseutumuseo: Tämä arvokas rakennus, joka valmistui 1800-luvun keskivaiheilla, on seissyt ylpeänä ja toiminut monenlaisissa rooleissa ajan saatossa. Isojoki-seura on huolehtinut rakennuksesta vuodesta 1981 alkaen, pitäen yllä ja säilyttäen sen historiallista charmia ja arvoa, kun se ei enää toiminut pappilana vuoden 1955 jälkeen.

  Isojoki-seura Ry, perustettu 1954, huolehtii kotiseututalon ja museon päivittäisestä toiminnasta ja ylläpidosta, ja se tarjoaa paikan, jossa yhteisö voi kokoontua ja jakaa tarinoita ja tietoa Isojoen historiasta ja nykyhetkestä.

 • Maailman suurin perunankuorintaveitsi: Isojoen keskustassa kunnioitetaan vuonna 1984 tehtyä merkittävää saavutusta perunankuorimisen alalla. Silloin yhteisö yhdisti voimansa ja kuori perunaa yhtäjaksoisesti huimat 1218 tuntia, saaden aikaan ennätys, joka ei ole jäänyt huomaamatta globaalilla tasolla. Tämä poikkeuksellinen ja sinnikäs suoritus ei ainoastaan yhdistänyt paikallisia ihmisiä yhteisen tavoitteen äärelle, vaan myös sementoi paikkansa Guinnessin ennätysten kirjassa. 

Isojoen historiaa

Isojoen historia kätkee sisäänsä runsaasti kiehtovia käänteitä, alkaen merkeistä kivikautisesta asutuksesta aina moderniin päivään asti. Arkeologisten löytöjen, kuten erityisesti hioinkivien, perusteella voidaan päätellä, että alueella on ollut asutusta jo varsin kauan. Keskeinen eräreitti Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan välillä luultavasti kulki Isojoen halki, ja alueen vakituinen asuttaminen alkoi 1500-luvulla, kun maanviljely saapui seudulle Kustaa Vaasan johdolla.

Vaikka Isojoki kuului aluksi ruotsinkieliseen Närpiön emäpitäjään, se myöhemmin yhdistettiin Lapväärttiin, jossa talojen määrä kasvoi merkittävästi tervanpolton ansiosta 1700-luvulla. Alueen asukkaat puhuivat enimmäkseen suomea, ja kieliraja sijaitsi lähellä kunnan länsiosaa. Kirkollinen toiminta oli vilkasta, ja 1710 Isojoki sai oman kirkkonsa sekä tuli osaksi Lapväärtin rukoushuonekuntaa. Myöhemmin, 1725, paikkakunta sai oman pitäjänapulaisen.

Isojoen itsenäistyminen seurakuntana tapahtui 1700-luvulla ja sen kehitys jatkui 1800-luvulla, jolloin se erkaantui omaksi nimismiespiirikseen ja käräjäkunnakseen sekä järjesti ensimmäisen itsenäisen kuntakokouksensa. 1800-luvulla väestö kasvoi merkittävästi, mutta 1900-luvun alussa kasvu hidastui osittain siirtolaisuuden vuoksi.

Jatkosodan päätyttyä Isojoelle muutti siirtoväkeä Jaakkimasta, ja 1960-luvulta eteenpäin väestön määrä alkoi vähentyä nopeasti, kun ihmiset muuttivat kaupunkeihin ja Ruotsiin. Vuonna 2017 tapahtui merkittävä ekologinen kehitysaskel, kun Lauhanvuoren kansallispuistoon istutettiin metsäpeuroja toivoen niiden muodostavan alueelle elinvoimaisen kannan.

Katso myös nämä:

Isojoen kotisivut

Hotellit Isojoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi