Hotellit Imatra

Hotellit Imatra – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Imatra sijaitsee Kaakkois-Suomessa, ja se tunnetaan parhaiten Imatrankosken luonnonnähtävyydestä. Kaupunki tarjoaa luonnon kauneutta, kulttuuria ja historiaa. Imatran Valtionhotelli ja Imatranajo moottoripyöräkilpailu ovat muita tunnettuja vetonauloja.

hotellit imatra
Photo by Denis Arslanbekov on Unsplash

Hotellit Imatra – Löydä hotellit sivustoltamme

Imatra on kaupunki, joka on täynnä historiaa ja kulttuuria. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on epäilemättä Imatrankoski, Euroopan suurin vapaana virtaava koski, joka on vetänyt puoleensa matkailijoita jo 1700-luvulta lähtien. Erityisenä elämyksenä koskennäytökset, kun vesimassat päästetään valloilleen ja koski riehuu täydessä voimassaan.

Imatran Valtionhotelli, joka on rakennettu vuonna 1903, edustaa jugendtyylin arkkitehtuuria ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea ylellisyyttä historiallisessa ympäristössä. Kaupungissa järjestetään myös Imatranajo, , joka houkuttelee vuosittain tuhansia moottoripyöräilyn ystäviä.

Näiden lisäksi Imatran ympäröivä luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja seikkailuun, kuten patikointia, pyöräilyä ja kalastusta. Kylpylä, kulttuuritapahtumat ja monipuolinen ravintolatarjonta tekevät Imatrasta monipuolisen matkakohteen niin lyhyille vierailuille kuin pidemmille lomille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Imatralla

Imatran hotellitarjonta heijastelee kaupungin pitkää historiaa matkailukohteena sekä sen sijaintia lähellä Venäjän rajaa. Hotelleissa korostuvat usein paikallinen kulttuuri, luonnonläheisyys ja perinteinen suomalainen vieraanvaraisuus.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Imatran suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Scandic hotel Imatran Valtionhotelli: Tämä historiallinen hotelli on Imatran tunnetuin majoituspaikka. Se sijaitsee lähellä Imatrankoskea ja tarjoaa ylellistä majoitusta jugendtyylisessä miljöössä.

 2. Imatran Kylpylä: Sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla. Kylpylä tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten allasosasto, hierontaa ja muita kylpyläpalveluita.

 3. Center Hotel Imatra: Sijaitsee keskellä Imatraa ja on helpon matkan päässä kaupungin palveluista ja nähtävyyksistä. Hotellissa on moderni sisustus ja se tarjoaa käytännöllisiä majoitusvaihtoehtoja.

 4. Holiday Club Saimaa: Vaikka tämä laaja lomakeskus sijaitsee vähän matkan päässä Imatran keskustasta, se on suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Lomakeskus tarjoaa monipuolisen valikoiman vapaa-ajan palveluita, mukaan lukien kylpylä, golf-kenttä ja erilaisia ruokailumahdollisuuksia.

 5. Loft Family Hotel: Loft Family Hotel sijaitsee Imatralla lähellä Saimaan Angry Birds -puistoa. Hotellissa on nopea sisäänkirjautuminen, erityisiä allergiavapaita huoneita, yleinen oleskelualue ja ilmainen nettiyhteys. Siellä on myös terassi, säilytystilat suksille ja matkatavaroille sekä sauna ja yhteinen keittiö.

Hotellit Imatra – Löydät mm. seuraavat hotellit ja majoistusvaihtoehdot sivustomme kautta:

 • Hotelli Rento Imatra
 • Edullinen majoitus Imatra
 • Holiday Club Saimaa Hotel Imatra
 • Hotellit Imatran keskusta
 • Hotelli Anna Kern Imatra
 • Central Hotel Imatra
 • Halvat hotellit Imatra
Imatra nähtävyydet ja ajanviete

Imatra on kaunis kaupunki Etelä-Karjalassa, joka on tunnettu erityisesti luonnonkauneudestaan sekä kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistään. Tässä joitakin Imatran suosittuja nähtävyyksiä ja ajanviettomahdollisuuksia:

Imatrankoski: Tämä mahtava koski on ehdottomasti Imatran tunnetuin nähtävyys. Erityisesti kesäisin järjestettävät koskinäytökset houkuttelevat paljon turisteja.

Imatran Valtionhotelli: Jugendaikainen Valtionhotelli on itsessään nähtävyys ja sen historiallinen miljöö tekee siitä yhden kaupungin kohokohdista.

Kulttuuri: Imatran kulttuurikeskus ja Teatteri Imatra tarjoavat monipuolista ohjelmistoa, kuten teatteria, konsertteja ja muita esityksiä.

Atreenalin seikkailupuisto: Tämä seikkailupuisto tarjoaa toimintaa koko perheelle, mukaan lukien köysirata, minigolf ja paljon muuta.

Saimaan kanava: Vaikka kanava sijaitsee osittain Lappeenrannan puolella, se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Voit järjestää veneretkiä tai vain kävellä ja ihailla kanavan rakenteita

Luonto ja ulkoilu: Imatran ympäristö tarjoaa monipuolisia ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Esimerkiksi Ukonniemi on suosittu paikka hiihtämiseen, patikointiin ja pyöräilyyn.

Saimaan risteilyt: Saimaalla voi tehdä eripituisia risteilyjä, joilla voi ihailla kaunista järviluontoa ja saaristoa.

Kylpylät ja wellness: Imatran Kylpylä tarjoaa rentouttavia hetkiä kylpyläpalveluiden parissa. Saunat, allasosastot ja hierontapalvelut houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Golf: Imatralta löytyy myös golfkenttiä, jotka palvelevat lajin harrastajia.

Museot: Esimerkiksi Imatran kaupunginmuseo ja teollisuusmuseo kertovat alueen historiasta ja perinteistä.

Imatran historiaa

Imatra on perinteisesti tunnettu ennen kaikkea sen voimakkaasta koskesta. Aikojen alusta Imatrankoski on solissut vapaasti ja mahtavasti, ja sen ääressä on kunnioitettu sen luonnonvoimia mahdollisesti myös palvonnan merkeissä. Vanhassa kansanrunoudessa, kuten Kalevalassa, Imatrankoski mainitaan yhtenä mahtavimmista. Vaikka Vuoksi-joki on historiassa ollut tärkeä vesiväylä, koskea on jouduttu kiertämään maitse. 1800-luvulta lähtien Imatran luonto on houkutellut sekä ulkomaisia että kotimaisia matkailijoita ja taiteilijoita.

Imatran perustaminen alkoi 1940-luvulla, kun kolme teollisuuskeskittymää – Tainionkoski, Vuoksenniska ja Imatrankoski – yhdistettiin. Tämä uusi yhteisö koostui osista Jääsken, Ruokolahden ja Joutsenon kuntia. Toisen maailmansodan jälkeen, kun jälleenrakennusaika oli täydessä vauhdissa, kuuluisa arkkitehti Alvar Aalto sai tehtäväkseen laatia Imatralle yleisasemakaavan. Tämä projekti rahoitettiin valtionyhtiön Enso-Gutzeit toimesta. Aallon suunnitelmassa Vuoksi-joki oli keskeinen elementti, ja kolme erillistä keskusta – Imatrankoski, Tainionkoski ja Vuoksenniska – säilytettiin alkuperäisillä paikoillaan. Suunnitelmaan sisällytettiin sekä nykyinen asutus että tulevat laajennusalueet, minkä lisäksi huomioitiin viheralueiden säilyttäminen. Vuonna 1971 Imatran kauppala sai lopulta kaupungin statuksen.

Hotellit Imatra – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

imatra nähtävyydet