Hotellit Ilomantsi

Hotellit Ilomantsi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ilomantsi tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän rauhallista maalaisidylliä, rikasta kulttuuriperintöä ja upeita luontokohteita. Täällä voit tutustua perinteiseen karjalaiseen elämäntapaan, nauttia kauniista järvimaisemista sekä kokea vahvan yhteyden luontoon ja perinteiseen käsityöhön.

hotellit ilomantsi
By Own work - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4320190

Hotellit Ilomantsi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ilomantsi  on matkailukohde, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla perinteen, luonnon ja kulttuurin. Alueen viehättävät maalaismaisemat, laajat metsäalueet ja lukuisat järvet houkuttelevat luonnonystäviä ja rauhaa etsiviä matkailijoita. Ilomantsi on myös tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka juontaa juurensa vahvasti karjalaiseen perinteeseen. Kylässä voi tutustua perinteisiin karjalaisiin käsityötaitoihin ja paikallisiin tapoihin esimerkiksi vierailemalla paikallisissa museoissa ja käsityöpajoissa.

Ilomantsi tarjoaa myös upeita mahdollisuuksia aktiiviseen luontomatkailuun. Patikoi alueen luontopoluilla, melo pitkin paikallisia jokia tai rentoudu kalastamalla jossakin alueen lukuisista järvistä. Erityisesti talvella Ilomantsi houkuttelee hiihtäjiä ja talviurheilun ystäviä nauttimaan lumisista maisemista ja hiihtoladuista.

Ilomantsi tarjoaa kokemuksen, joka kunnioittaa perintöä ja samalla avaa ikkunan Pohjois-Karjalan kauniiseen sieluun.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ilomantsi

Ilomantsi tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, joista löytyy vaihtoehtoja erilaisiin matkustustarpeisiin ja budjetteihin. Alueen hotellit ja majoituspaikat heijastavat paikallista tunnelmaa ja tarjoavat vierailleen mahdollisuuden kokea Pohjois-Karjalan ainutlaatuista luontoa ja kulttuuria. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ilomantsin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Möhkön Rajakartano

Möhkön Rajakartano on mukava majoituspaikka Möhkön ruukin läheisyydessä. Hotelli tarjoaa kävijöilleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Kylpylän palvelut, kuten hieronta, ovat saatavilla rentoutumista kaipaaville.Lemmikinomistajat voivat tuoda mukanaan kissan tai koiran lisämaksusta, ja hotelli tarjoaa lemmikkiystävällisiä palveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot. Aamiaisen voi nauttia päivittäin lisämaksusta.

2. Hotel Ilomantsi North Star

Hotel Ilomantsi North Star tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat tutustua Parppeinvaaran runokylään ja Hermanni Wineryyn. Tässä on lyhyt esittely ilman mainospuheita:Hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Parppeinvaaran runokylästä, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan alueen nähtävyyksiin tutustumiseen. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja maksuttoman omatoimisen pysäköinnin, mikä lisää kätevyyttä vierailulle.

3. Anssilan maatila

Anssilan Maatila tarjoaa kodikasta majoitusta kävelymatkan päässä Parppeinvaaran runokylästä. Tässä on lyhyt esittely ilman mainospuheita: Maatila sijaitsee strategisesti vain 4 minuutin ajomatkan päässä Parppeinvaaran runokylästä ja 5 minuutin ajomatkan päässä Hermanni Winerystä, mikä mahdollistaa helpon pääsyn alueen mielenkiintoisiin kohteisiin. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi tietyillä yleisillä alueilla, mikä antaa vieraille mahdollisuuden pysyä yhteydessä verkossa. Omatoiminen pysäköinti on maksutonta, mikä helpottaa liikkumista omalla autolla saapuville vieraille.

4. Loma-asunto Hatun Huilaus

Hatun Huilaus -loma-asunto Ilomantsissa, North Kareliassa, on idyllinen paikka, joka tarjoaa ainutlaatuisen lomanviettopaikan yhdeksälle hengelle. Sijainti on ihanteellinen niille, jotka arvostavat luonnonläheisyyttä ja hiihtomahdollisuuksia. Majoituspaikka on yksi huoneen savuton hotelli, jossa vieraat voivat nauttia rauhasta ja mukavasta ympäristöstä. Loma-asunto tarjoaa hiihtoyhteyden lähimpään rinteeseen, mikä tekee siitä erityisen houkuttelevan talviurheilun ystäville. Sauna on myös vapaasti vieraan käytettävissä, tarjoten rentouttavan paikan päivän päätteeksi.

5. Ruhkaranta Village

Ruhkaranta Village tarjoaa viihtyisää majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Pienihiekasta. Tämä 2,5 tähden lomapuisto yllättää 12 erilaisella majoitusvaihtoehdolla, joissa kaikissa on huolella valitut mukavuudet asiakkaiden viihtyvyyden takaamiseksi. Majoituspaikan huoneissa on käytössä jääkaapit, mikroaaltouunit ja kahvinkeittimet, jotka tarjoavat mahdollisuuden omien aterioiden valmistamiseen ja mukavaan oleskeluun. 

Hotellit Ilomantsi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ilomantsi nähtävyydet ja ajanviete

Ilomantsi tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Alueen vetovoima perustuu sen rikkaaseen kulttuuriin, upeaan luontoon ja monipuolisiin mahdollisuuksiin aktiiviseen vapaa-aikaan. Kulttuurinähtävyydet ja perinteet ovat vahvasti läsnä Ilomantsissa. Museot ja kulttuurikohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja perinteisiin. Lisäksi perinteiset tapahtumat ja festivaalit heijastavat alueen ainutlaatuista kulttuuria.

Taistelijan Talo, vuonna 1988 Hattuvaarassa rakennettu, on kunnianosoitus sotiemme veteraaneille. Sen perusnäyttely keskittyy Ilomantsin ja erityisesti kesän 1944 tapahtumiin, tuoden esiin alueen sotahistorian merkityksen. Talon av-esitys ja Muistojen Karjala -karttanäyttely käsittelevät Ilomantsin sotahistoriaa, erityisesti menetettyä Karjalaa ja kesän 1944 tapahtumia. Lauri Törni -näyttely sekä Suomen Nainen ja Lotta Svärd -näyttely valottavat erilaisia näkökulmia sotien aikaan ja naisten osuutta sotaponnisteluissa. Taistelijan Talolla on myös Suomen toiseksi kattavin tykkikokoelma, mikä lisää paikan historiallista merkitystä.

Hermannin viinitori: Viinitorni on ehdoton vierailukohde kaikille Ilomantsissa kävijöille. Tornista avautuu huikea näköala yli karjalaisten vaarojen. Hermannin Viinibaari Huipussa voit nautiskella 33 metrin korkeudessa paitsi upeista maisemista myös Hermannin Viinitilan laadukkaista tuotteista. Valittavana on erilaisia cocktaileja ja muita juomasekoituksia, jotka valmistetaan paikan päällä. 

Sadan enkelin kirkko: Luterilaisen seurakunnan kirkko Ilomantsissa nauttii erityisasemasta kirkkotaiteen historiassa. Tunnettu nimellä Sadan enkelin kirkko, tämä vuonna 1796 rakennettu kirkkorakennus edustaa harvinaista poikkeusta luterilaisessa pelkistetyssä arkkitehtuurissa. Kirkon seinät ovat värikkäiden maalausten ja yli sadan enkelin kuvien koristamat, mikä tekee siitä visuaalisesti vaikuttavan. Erityisesti asehuoneen seinällä on kuva Jumalasta, joka lisää kirkon ainutlaatuisuutta.

Luontopirtti Mesikkä: Luontopirtti Mesikän näyttely tarjoaa kiehtovan katsauksen ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen, esitellen perinteitä, metsästystä ja paikallisen luonnon erityispiirteitä. Näyttelyn perustana toimii ilomantsilaisen metsästäjän ja opettajan Heimo Rautavan ainutlaatuinen täytettyjen eläinten kokoelma, joka on alun perin koottu opetuskäyttöön.

Ilomantsin sotatie: Ilomantsin Sotatie on ainutlaatuinen sotahistoriallinen kokonaisuus, joka liittyy laajoihin, divisioonatason taisteluihin talvi- ja jatkosodan aikana. Ilomantsi on ainoa paikkakunta Suomessa, jossa näitä mittavia taisteluita käytiin. Arvioiden mukaan Ilomantsin maaperällä taisteli lähes 50 000 sotilasta. Sotatie kattaa 150 kilometrin mittaisen tieverkoston, jonka varrelle tai sen läheisyyteen sijoittuvat kaikki rajavyöhykkeen ulkopuolella olevat sotahistorialliset kohteet. Tien varrella on kymmeniä muistomerkkejä, opastustauluja, museoita, rakennuksia ja entisöityjä taisteluasemia. Näitä tutkimalla ja niihin tutustumalla saa syvällisen käsityksen Ilomantsin ainutlaatuisesta sotahistoriasta.

Piirolan piha: Piirolan Piha, Suomen itäisin Taitokeskus, tarjoaa monipuolisesti kulttuuria, kädentaitoja, käsityöalan neuvontaa ja kurssitoimintaa. Tämä ainutlaatuinen keskus yhdistää näyttelyissään ja käsityötuotteissaan perinteen ja persoonallisuuden, korostaen käsintehtyjen tuotteiden kauneutta ja kestävyyttä.

Petkeljärven kansallispuistoPetkeljärven kansallispuiston arvokkaat harjut ovat osa pitkää harjumuodostelmaa, joka ulottuu Koitereelta Venäjän puolelle asti. Vaikka harjut eivät ole korkeita, ne ovat jyrkkiä ja luovat vaikuttavan maiseman. Kansallispuiston koskemattomissa metsissä kasvaa 150-vuotiaita, paksukaarnaisia petäjiä, jotka luovat alueelle oman tunnelmansa. Puiston erityispiirteisiin kuuluvat myös jatkosodan aikaiset taisteluvarustukset, joista osa on entisöity säilyttäen historian kerroksen puistossa.

Aktiviteetit

KalastusMöhkönkoskien virkistyskalastusalue tarjoaa Ilomantsin alueella erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen. Heittokalastusvälineet ovat olennainen varuste vaellusretkille, ja Möhkönkosken kuohut tarjoavat hienon ympäristön perhokalastajille. Koitajoen virkistyskalastusalueelle, joka virtaa Möhkön kylän läpi, istutetaan pyyntikokoisia kirjolohia. Möhkönkosket ovat helposti saavutettavissa, ja koskialueella voi nauttia kauniista luonnosta ja rauhallisesta kalastuskokemuksesta.

Seikkailu Venäjän rajalla: Koitajoen eteläinen kierros tarjoaa ainutlaatuisen retkeilykokemuksen Koitajoen varrella. Koitajoki on noin 200 kilometriä pitkä joki, joka kiemurtelee Suomen ja Venäjän alueilla ennen lopullista laskuaan Pieliseen. Alueella on useita retkeilyalueita, mutta tässä tapauksessa retkeilijä suuntaa aivan Venäjän rajan läheisyyteen, lähes Suomen itäisimmälle pisteelle.

Tapion taival: Tapion taival Hattuvaarassa tarjoaa vaikuttavan ja salaperäisen retkikokemuksen itärajan tuntumassa Koitajoen alueella. Tämä 20 kilometrin mittainen reitti mahdollistaa luontoon uppoutumisen ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea alueen kauneus ja rauha.

Ilomantsin pyörävuokraus tarjoaa upean mahdollisuuden nauttia alueen kauniista maisemista pyöräillen. Parppeinvaaran ja Pogostan matkailuneuvonnasta on mahdollista vuokrata Crescent-maastopyörä, joka soveltuu hyvin niin lyhyille pyöräretkille kuin pidemmällekin päiväseikkailulle. Kyseiset pyörät ovat hyvin varusteltuja 24-vaihteisia hybridipyöriä, jotka yhdistävät maasto- ja kaupunkipyörän ominaisuudet. Niissä on joustokeula, tavarateline, lokasuojat ja levyjarrut, tarjoten mukavuutta ja tehokkuutta erilaisilla reiteillä. Kypärä sisältyy vuokraushintaan, mikä varmistaa turvallisen pyöräilykokemuksen.

ilomantsi nähtävyydet
By Tappinen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7450332
Ilomantsin historiaa

Ilomantsi on alueensa vanhin pitäjä, ja sen historia juontaa juurensa aina 1400-luvulle, jolloin se oli verotuksen kohteena Novgorodista käsin. Alue oli tuolloin levotonta rajaseutua, ja kaskitaloutta harjoitettiin ennen siirtymistä peltoviljelyyn ja karjanhoitoon 1800-luvun suurten kuolonvuosien jälkeen. Möhkön ruukki toi vaurautta alueelle 1800-luvun loppupuoliskolla, ja tämän jälkeen alueella käynnistyivät savotat ja raaka-aineen hankinta Enso-Gutzeitille.

Toinen maailmansota vaikutti voimakkaasti Ilomantsiin, ja lähes viisisataa ilomantsilaista menetti henkensä. Alueella käytiin taisteluita sekä talvisodassa että jatkosodassa, ja kunnan alueelle on pystytetty useita näihin taisteluihin liittyviä muistomerkkejä. Jatkosodan aikana kunnan itäosien väestö evakuoitiin Savoon, ja monet menettivät kotinsa sodan seurauksena.

Osassa kunnan itäosia, jotka luovutettiin Neuvostoliitolle, puhuttiin perinteisesti karjalan kielen varsinaiskarjalaa, tarkemmin eteläkarjalaa. Tämä kielimuoto kuvastaa alueen monipuolista kulttuuriperintöä ja historian vaikutusta paikalliseen yhteisöön.

Katso myös nämä: 

Ilomantsin kotisivut

Hotellit Ilomantsi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care. Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2987482