Hotellit Iitti

Hotellit Iitti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Iitti on viehättävä matkakohde Suomessa, tunnettu vehreästä maaseudusta, lukuisista järvistä ja kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistä. Alue tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnonystäville ja historiasta kiinnostuneille matkailijoille.

hotellit iitti
By Antti Bilund - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9897621

Hotellit Iitti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Iitti sijaitsee Etelä-Suomessa ja tarjoaa matkailijoilleen kauniin maaseudun sekä monipuolisen järviluonnon. Alueen lukuisten järvien rannoilla voi nauttia rauhallisista hetkistä ja osallistua erilaisiin vesiharrastuksiin. Iitti tunnetaan myös monista ulkoilureiteistään, jotka houkuttelevat patikoijia ja luontoretkeilijöitä ympäri vuoden.

Iitin kirkonkylä on Iitin kunnan historiallinen sydän, joka lumoaa vierailijat kauneudellaan ja kulttuuriperinnöllään. Kirkonkylä sijaitsee noin seitsemän kilometriä pohjoiseen kuntakeskuksesta Kausalasta ja on ansainnut maineensa yhtenä Suomen kauneimmista kylistä vuonna 1990. Kylää hallitsevat upea punainen Iitin kirkko, vuonna 1693 rakennettu, sekä Kymijoen virta, joka solisee rauhallisesti kylän ohi. Iitin kirkossa ja Wanhassa Pappilassa järjestetään vuosittain Iitin musiikkijuhlat kesäkuussa, tuoden alueelle kulttuurin ja taiteen iloa. Kylä on myös tilastollinen taajama, ja sen viehättävässä ympäristössä asui vuoden 2017 lopussa 231 asukasta.

Iitti on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta. Aktiivilomailijat voivat tutustua alueen ulkoilureitteihin, kalastaa järvillä tai vain rentoutua luonnon helmassa. Iitti tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen luontoa, kulttuuria ja paikallista tunnelmaa, mikä tekee siitä houkuttelevan matkakohteen Suomessa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Iitissä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Iitissä

Iitissä hotellit tarjoavat vierailleen rauhallisen ja luonnonläheisen majoitusvaihtoehdon. Alueen hotellit ovat usein pienimuotoisia ja henkilökohtaisesti palvelevia, tarjoten samalla mahdollisuuden nauttia Iitin kauniista ympäristöstä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Iitin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Santerin torppa

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee lähellä kaunista Heinlahtea tarjoten vierailleen mukavan oleskelun Iitin upeassa ympäristössä. Majoituspaikassa on kodikas takka ja viihdykettä televisiosta ja DVD-soittimesta, jotka luovat tunnelmaa rentoutumiseen. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia saunan lämmöstä majoituspaikan alueella. Sijainti tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähialueen nähtävyyksiin, kuten Radansuuhun ja Iitti Golfin kenttään, jotka ovat vain lyhyen matkan päässä.

2. Loma-asunto Römpsi

Tämä viehättävä loma-asunto lähellä Heinlahtea tarjoaa vierailleen kodikkaan ympäristön nauttia Iitin kauniista maisemista. Majoituspaikassa on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi, ja kodikas takka, joka luo lämmintä tunnelmaa. Pyykinpesukone on asiakkaiden käytettävissä lisäten mukavuutta oleskeluun. Sauna majoituspaikan alueella tarjoaa rentoutumismahdollisuuden. Lisäksi sijainti mahdollistaa nopean matkan Heinlahteen ja Iitti Golfin kentälle, joten voit tutustua alueen tarjontaan helposti.

3. Lomakivi

Tämä viihtyisä majoituspaikka koostuu moderneista hirsitaloista, jotka sijaitsevat vain 5 minuutin ajomatkan päässä Kausalan kylästä ja 30 minuutin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Majoituksen tarjoamat polkupyörät ovat asiakkaiden käytettävissä ilmaiseksi, mikä mahdollistaa ympäröivän alueen helpomman tutkimisen.

Majoitusvaihtoehtoina ovat viehättävät puumökit, joissa on omat kylpyhuoneet, tarjoten yksityisyyttä ja mukavuutta. Lisäksi huoneisiin majoittuvilla asiakkailla on käytössään yhteinen kylpyhuone. Jokaisessa mökissä on hyvin varusteltu keittiö, taulu-tv ja rentouttava oma sauna, tarjoten kodinomaisen tunnelman.

4. Radalla Resort

Tämä viihtyisä majoituspaikka koostuu moderneista hirsitaloista, jotka sijaitsevat vain 5 minuutin ajomatkan päässä Kausalan kylästä ja 30 minuutin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Asiakkaiden käytettävissä olevat polkupyörät mahdollistavat ympäröivän alueen helpomman tutkimisen ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista ympäristöstä.

Majoitusvaihtoehtoina ovat viehättävät puumökit, joissa on omat kylpyhuoneet, tarjoten vieraille yksityisyyttä ja korkeatasoista mukavuutta. Lisäksi huoneisiin majoittuvilla asiakkailla on mahdollisuus käyttää yhteistä kylpyhuonetta tarpeen mukaan. Jokainen mökki on varustettu hyvin varustellulla keittiöllä, taulu-tv:llä ja rentouttavalla omalla saunalla, luoden kodinomaisen tunnelman ja mahdollistaen miellyttävän oleskelun.

Hotellit Iitti – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Iitti nähtävyydet ja ajanviete

Iitti on kunta Etelä-Suomessa, ja se tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Alueen viehättävä luonto ja perinteiset suomalaiset maisemat houkuttelevat matkailijoita tutustumaan alueen tarjontaan. Iitti tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Alueen nähtävyydet sisältää historiallisia kohteita, kuten perinteisiä rakennuksia, kirkkoja tai muita kulttuuriperintökohteita. Lisäksi luontokohteet, kuten järvet, metsät ja luonnonsuojelualueet, voivat tarjota rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja luonnon ihmettelyyn.

Iitin alueella on monipuolinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä luonnonmaisemia, vesistöjä sekä historiallisia ja geologisia piirteitä. Kunta sijaitsee Salpausselän harjun pohjois- ja eteläpuolella, ja sen maisemaa luonnehtivat laakeat savikkotasangot, metsäiset alueet ja järvet. Seuraavassa esitellään joitakin Iitin kiinteitä muinaisjäännöksiä ja muita luontoon liittyviä piirteitä:

 1. Salpausselkä: Jääkauden sulamisprosessissa syntynyt Salpausselän harju jakaa Iitin eteläiseen Maakansaan ja pohjoiseen Vesikansaan. Harju on maaston korkein kohta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

 2. Kallioperä: Iitin alueen kallioperä vaihtelee pohjois- ja länsiosissa vanhempaan graniittiin ja etelä- ja itäosissa Kaakkois-Suomen erikoisuuteen, rapakiveen. Lyöttilän kylässä Rauhamäen tilan pihapiirissä voit nähdä harvinaisen kohteen, missä näkyy rapakiven ja vanhemman kallioperän rajapinta.

 3. Vesistöt: Pohjoisessa Iitin maisemaa hallitsee Kymijoki, joka on mutkitellut luoden järvimaisemia. Etelä-Iitissä on yksi suuri järvi, mutta lisäksi alueella on Taasianjoki ja useita pienempiä ojia, jotka tekevät maisemasta viehättävän kumpuilevan.

 4. Metsät ja kasvillisuus: Iitin metsät vaihtelevat karuista jäkälätyypin kallio- ja harjumänniköistä syvänvihreisiin kuusikoihin ja reheviin lehtoihin. Lehdoissa kasvaa harvinaisia kasvilajeja, kuten kangasvuokkoja ja kangasajuruohoja. Taasianjoen tuntumassa Etelä-Iitissä voi löytää Suomen ainoat luonnonvaraiset taponlehdet.

 5. Lintulajisto: Alueen rikas lintulajisto tarjoaa mahdollisuuden havainnoida erilaisia lintulajeja eri vuodenaikoina. Kesällä voit kuulla satakielen laulua ja nähdä harvinaisempia lintuja kuten ruisrääkän, kaulushaikaran, ruokokerttusen ja ruskosuohaukan. Syksyllä voi bongata muuttomatkalla olevia hanhiparvia laiduntamassa rantapelloilla ja harmaahaikaroita kalastamassa.

Aktiviteetit

Iitin alueella sijaitseva resort tarjoaa monipuolisia virkistys-, retkeily-, ulkoilu- ja aktiviteettimahdollisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Tässä on esittelyä joistakin aktiviteeteista ja lähiympäristön nähtävyyksistä:

Vesiaktiviteetit:

 • Resortin lapsiystävällisellä rannalla voi harrastaa suppailua ja soutelua.
 • Venelaiturilta starttaavat ohjatut kalastus- ja veneretket tarjoavat mahdollisuuden nauttia vesistön antimista.
 • Resortin venelaiturista pääsee uudelle vesiväylälle, Kimolan kanavalle.

Golf ja muut aktiviteetit:

 • Iitti Golf sijaitsee lähellä, tarjoten golf-mahdollisuuksia.
 • Suomen kaunein jousiammuntarata houkuttelee jousiammunnan ystäviä.
 • Radansuun yleinen uimaranta lasten leikkipaikkoineen ja rantalentopallokenttineen on lähellä Resortia.
 • Padelia voi pelata Resortin alueella ulkokentällä.

Retkeily ja luontokohteet:

 • Radansuun 8 km mittainen monipuolinen retkipolku alkaa Resortin pihasta.
 • Hiidenvuori, luonnon muovaama linnavuori, on lyhyen ajomatkan päässä.
 • Repovesi tarjoaa upeita eräretkikohteita, ja matkaa Resortilta sinne on 54 km.

Pyöräily:

 • Alueella on erilaisia pyöräilyreittejä, ja tarjolla on myös ohjattuja maastopyöräretkiä välineineen.

Tutustumiskohteet autolla liikkuville:

 • Lähialueelta löytyy suosittuja käyntikohteita kuten Verlan Tehdasmuseo, Kimolan Kanava, Repovesi, Tykkimäen huvipuisto, Mustila Arboretum, Olgan Farmi ja luonnonmuovaama linnavuori, Hiidenvuori.

Talviaktiviteetit:

 • Talvisin voi harrastaa pulkkailua, hiihtoa, potkukelkkailua ja omatoimista retkeilyä Resortin ympäristössä.
 • Lumikengillä voi tutkia lumisia maisemia, ja Resortilla on vuokrattavana aikuisten ja lasten lumikengät.
 • Laskettelukeskus Mielakka Kouvolassa tarjoaa mahdollisuuden lasketteluun, ja se sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Resortista.

Avantouinti:

 • Resortin omassa rannassa voi nauttia avantouinnista, ja lähialueella on myös kunnan ylläpitämä avantouintipaikka ja sauna.
Iitin historiaa

Iitin kirkkopitäjä sai alkunsa vuonna 1539, kun se erosi Hollolan kirkkopitäjästä. Tuolloin alueeseen kuuluivat silloiset Hollolan, Lappeen ja Vehkalahden kirkkopitäjät, sijaiten Hämeen ja Karjalan raja-alueella. Mielenkiintoisena käänteenä historian lehdillä, vuosina 1743–1812 Ruotsin ja Venäjän raja kulki Iitin itäpuolitse, tuoden alueelle oman historiansa värikkyyttä.

Iitin kehitystä ovat merkittävästi muovanneet erilaiset alueelliset muutokset. Riihimäki–Pietari-radan rakentaminen 1860-luvulla vaikutti kirkonkylään, kun Iitin kirkonkylä jäi syrjään ja Kausalasta tuli kunnan keskustaajama.

Historian virta kuljetti Iittiä eri suuntiin, kun siitä erotettiin Valkeala vuonna 1640, Jaala vuonna 1879 ja osittain Kuusankoski vuonna 1921. Kuusankosken itsenäistyminen toi mukanaan haasteita, kun Iitti menetti suurimman osan teollisuusalueistaan.

Hallinnolliset muutokset ovat myös värittäneet Iitin kuulumista eri lääneihin ja maakuntiin. Aiemmin se oli osa Uudenmaan lääniä, mutta vuonna 1948 se siirtyi Kymen lääniin ja Kymenlaakson maakuntaan.

Iitin kunnanvaltuusto otti rohkean askeleen vuonna 2011, kun se hyväksyi kunnanhallituksen esityksen siirtymisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan. Tämä päätös perustui muun muassa Iitin kuulumiseen jo Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymään. Vaikka aluksi valtioneuvosto hylkäsi Iitin ehdotuksen maakuntajaon muuttamisesta vuonna 2015, kuntalaiset ilmaisivat vahvan tahtonsa asiassa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Vuonna 2016 valtioneuvosto viimein hyväksyi Iitin siirtymisen Päijät-Hämeen maakuntaan osana suurempaa sote-uudistusta.

Polku maakunnanvaihdoksen taipaleella oli monivaiheinen ja kohtasi haasteita eri hallituskausien aikana, Iitti liittyi lopulta Päijät-Hämeen maakuntaan tammikuussa 2021. Vuoden 2022 aluevaaleissa kolme iittiläistä valittiin Päijät-Hämeen aluevaltuustoon, jatkaen näin Iitin vaikuttamista alueensa kehitykseen.

Katso myös nämä: 

Iitin kotisivut

Hotellit Iitti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

iitin vaakuna
By User:Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3200087