Hotellit Hyrynsalmi

Hotellit Hyrynsalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hyrynsalmi tarjoaa rauhallista maaseutumaisemaa Kainuun sydämessä. Se houkuttelee luonnosta nauttivia matkailijoita, jotka voivat tutustua upeisiin kansallispuistoihin, kalastaa kristallinkirkkaissa vesissä ja nauttia perinteisestä kainuulaisesta tunnelmasta.

hotellit hyrynsalmi
By Fanny Schertzer - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10911466

Hotellit Hyrynsalmi – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Hyrynsalmi on viehättävä matkakohde Kainuun maakunnassa, joka tunnetaan erityisesti upeasta luonnostaan ja rauhallisesta tunnelmastaan. Alue sijaitsee koillisen Suomen sydämessä ja tarjoaa vierailleen monia mahdollisuuksia nauttia luonnonkauneudesta. 

Hyrynsalmi tarjoaa myös kalastuksesta kiinnostuneille upeat mahdollisuudet. Alueen lukuisat järvet ja joet ovat täynnä kalaa, ja kalastus on suosittu harrastus paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Erityisesti kuuluisat kalalajit, kuten hauki ja siika, houkuttelevat kalastajia tänne.

Kun kaipaat perinteistä kainuulaista tunnelmaa, voit tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja nauttia alueen herkuista. Kainuun ruokaperinne on monipuolinen, ja voit maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten juustoleipää ja tervaleipää. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden uppoutua kainuulaiseen kulttuuriin ja makuihin. Hyrynsalmi on paikka, jossa voit todella irrottautua arjen kiireistä ja nauttia luonnon rauhasta ja perinteisestä suomalaisesta tunnelmasta. Se on ihanteellinen matkakohde luonnossa liikkujille, kalastajille ja kaikille niille, jotka etsivät yksinkertaista ja kaunista paikkaa rentoutumiseen ja seikkailuihin Kainuun sydämessä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Hyrynsalmessa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Hyrynsalmi

Hyrynsalmi tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, joista valita. Voit löytää hotelleja, mökkejä, lomakeskuksia, ja muita majoitusmahdollisuuksia alueelta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hyrynsalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel inn Ukkohalla

Syrjäisellä alueella metsän keskellä sijaitseva helppo ja vaatimaton hotelli tarjoaa rauhallisen ympäristön matkailijoille. Se sijaitsee neljän kilometrin päässä Komulankönkään vesiputouksesta ja noin 18 kilometrin päässä valtatie E63:sta, mikä tekee siitä sopivan paikan luontomatkailijoille ja niille, jotka haluavat paeta kaupungin hälinää. Hotellin kodikkaasti sisustetuissa huoneissa on perusmukavuudet, kuten Wi-Fi-yhteys, taulutelevisio ja yksityinen kylpyhuone. Majoitus on yksinkertaista ja viihtyisää, mikä sopii hyvin alueen luonnonläheiseen tunnelmaan.

2. Uulanlinna Paritalo Komula

Tämä 2,5 tähden huoneistohotelli on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat olla lähellä luontoa ja kauniita järvimaisemia. Se sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Syväjärvestä ja tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin niille, jotka saapuvat omalla autolla.

3. Vacation home Rinteenkotka

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla niille, jotka haluavat nauttia luonnonkauniista ympäristöstä. Se on vain lyhyen kävelymatkan päässä Syväjärvestä, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon luontoretkeilijöille ja ulkoilmaihmisille. Loma-asunnossa on kaikki tarvittavat mukavuudet rentouttavaa lomaa varten. Siellä on pyykinpesukone, takka ja televisio, jotta voit tuntea olosi kotoisaksi. Voit viettää lämpimiä hetkiä takan äärellä tai rentoutua katsellen televisiota pitkän päivän jälkeen.

4. Pieni Kiiruna

Tämä mukava loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla Syväjärven läheisyydessä, ja se on täydellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja rauhasta. Loma-asunnossa on kaikki tarvittavat mukavuudet rentouttavaa lomaa varten, mukaan lukien takka ja televisio

 

Hotellit Hyrynsalmi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Hyrynsalmi nähtävyydet ja ajanviete

Hyrynsalmi on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja luonnonkauniita kohteita, jotka tarjoavat vierailijoille monipuolisia elämyksiä. Alueen luontokohteet, kuten metsät, järvet ja vesiputoukset, houkuttelevat luonnosta nauttivia matkailijoita

Komulanköngäs: Alueen tunnetuin nähtävyys on Komulanköngäs, joka sijaitsee Syväjoessa lähellä Ukkohallan matkailukeskusta. Tämä upea vesiputous on vaikuttava luonnonihme, joka houkuttelee vierailijoita ihailemaan sen kauneutta.

Hiidenkirkko ja Vorlokin rotkolaaksot: Hiidenkirkko ja Vorlokin rotkolaaksot ovat mielenkiintoisia luontokohteita Hyrynsalmella. Nämä syvät kalliorepeämät tarjoavat vierailijoilleen erikoisen ja vaikuttavan kokemuksen. On huomionarvoista, että näiden kohteiden pohjalla voi vielä keskikesän helteilläkin esiintyä lunta ja jäätä, mikä tekee niistä entistäkin vaikuttavampia.

Jääkäripirtti: Jääkäripirtti on historiallinen rakennus, jonka rakensi Ukko J. A. Heikkinen Hyrynsalmen Saarijärven saareen. Tätä paikkaa alettiin myöhemmin kutsua nimellä Jääkärisaari. Rakentaminen alkoi kevättalvella 1914 ja valmistui juuri sopivasti jääkäriliikkeen tarpeisiin.

Hallan Ukon muistomerkki: Hallan Ukon muistomerkki sijaitsee Hallan talon entisellä paikalla, osoitteessa Hallantie 126, Hyrynsalmi. Hallan talo on aikoinaan siirretty Seurasaareen Helsinkiin, mutta täällä Hyrynsalmella säilyy muistomerkki sen entiseltä paikalta.

Kaunislehton talomuseo: Kaunislehdon talomuseo Hyrynsalmella on mielenkiintoinen nähtävyys, joka edustaa tyypillistä Hyrynsalmen talonpoikaistaloa 1900-luvun vaihteesta. Museossa on osa rakennuksista, jotka on tuotu eri puolilta pitäjää ja pystytetty alkuperäisille paikoilleen, säilyttäen näin asemakaavan alkuperäisessä muodossaan.

Hyrynsalmen puukirkko: Hyrynsalmen puukirkko on historiallinen ja kaunis rakennus, joka valmistui vuonna 1786. Kirkon suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Jaakko Rijf. Se edustaa tyypillistä pohjalaista ristikirkkoa, joka oli aikakaudelleen tunnusomaista. Kirkon alttaritaulu on maalattu Oulussa toimineen taiteilija Gustaf Hedmanin toimesta 1830-luvulla.

Mustarinnan luontopolku ja Paljakanvaaran näkötorni: Mustarinnan luontopolku ja Paljakanvaaran näkötorni tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua Kainuun luonnon kauneuteen ja monimuotoisuuteen. Luontopolku ulottuu yhteensä noin 3 kilometrin matkalle, joka kulkee Paljakanvaaran laen aarniometsässä. Tämä reitti tarjoaa harvinaisen tilaisuuden kokea luonnon lähes koskemattomassa tilassa.

Tuomijoen riippusilta: Tuomijoen riippusilta on merkittävä nähtävyys, joka herättää muistoja Rukajärven tie -elokuvasta. Alun perin puinen Tuomijoen silta räjäytettiin elokuvan kohtauksessa, mutta se on uudelleenrakennettu vuonna 2010 riippusillaksi. 

Ukkohalla aktiviteetit ja elämykset: Ukkohallasta löytyy runsaasti aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille ja eri kiinnostuksen kohteisiin. Alue tarjoaa monia mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen ja nauttimiseen. Jos olet luontoharrastaja, Ukkohallan upeat maastopyöräily- ja retkeilyreitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon. Voit myös kokea jännitystä Halla Wake Parkissa tai viettää aikaa keilahallilla.

Hyrynsalmen historiaa

Hyrynsalmi on alue, joka kätkee sisäänsä rikkaan historian ja perinteen. Kivikautiset asuinpaikat todistavat alueen varhaisimmasta asutuksesta, mutta vakinaisesti seudulle muutettiin vasta 1550-luvulla, kun savolaiset uudisasukkaat saapuivat tälle seudulle. Historiaan liittyy myös vaikeita aikoja, kuten venäläisten tuhoisa hyökkäys 1570- ja 1580-luvuilla, joka johti asutuksen tuhoutumiseen. Alue asutettiin uudelleen vasta Täyssinän rauhan jälkeen vuonna 1595.

Hyrynsalmi muodosti aluksi osan Limingan ja myöhemmin Paltamon seurakunnasta, mutta se erosi omaksi seurakunnakseen jo vuonna 1786. Kirkko, jonka rakentajina olivat Jakob ja Carl Rijf, valmistui vuonna 1786 ja on edelleen tärkeä osa kunnan historiaa.

Asukkaat saivat elantonsa pääasiassa maataloudesta ja poronhoidosta. Raudanpoltto oli myös merkittävä elinkeino, ja alueelta löytyy raudanpolttopaikkojen jäänteitä. Kätevyys ja käsityötaidot olivat tärkeitä, ja paikalliset valmistivat muun muassa tervaveneitä, rekiä ja perinteisiä pukuja. Seppä Kalle Keränen aloitti Tommi-puukon takomisen Oravivaaran Mustalahden talossa 1870-luvulla.

Väestömäärä pysyi pitkään alhaisena, mutta 1800-luvulla asukasluku kasvoi nopeasti. 1920-luvulla alueella oli jo yli 2 000 asukasta, ja luku kasvoi edelleen 1960-luvulle saakka. Tämän jälkeen väestömäärä alkoi kuitenkin laskea, ja vuonna 2011 asukasluku oli enää 2 722. Hyrynsalmi on säilyttänyt historiansa rikkauden ja tarjoaa nykyään vierailijoille mahdollisuuden tutustua menneisyyden jälkiin ja nauttia luonnon kauneudesta.

Hotellit Hyrynsalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

By Markus Tuominen - Fintowns-project (http://users.jyu.fi/~maoltuom/fintowns/), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3947995