Hotellit Humppila

Hotellit Humppila – Tutustu upeisiin matkakohteisiin Kainuussa

Humppila on viehättävä ja rauhallinen matkakohde Kanta-Hämeessä, joka hurmaa kävijänsä maalaismaisemillaan, historiallisilla nähtävyyksillään ja mahdollisuudella nauttia luonnosta ja hiljaisuudesta.

hotellit humppila

Hotellit Humppila – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Humppila on idyllinen kunta Kanta-Hämeessä, joka tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden päästä irti arjen kiireistä ja nauttia maalaismaisemasta sekä historiallisesta tunnelmasta.  Luontoharrastajille Humppila tarjoaa upeita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Voit vaeltaa metsissä ja nauttia rauhallisista retkistä järvien rannoilla. Lisäksi Humppilanjärvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja vesiliikuntaan.

Kun haluat rentoutua ja kokea aidon maaseututunnelman, Humppila on täydellinen valinta. Kylän läheisyydessä voit löytää viehättäviä maatiloja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailleen perinteistä suomalaista maalaiselämää. Humppila on paikka, jossa voit irrottautua arjen stressistä ja nauttia rauhallisesta maaseudun tunnelmasta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Humppila

Humppilassa hotellitarjonta on rajoitettua, mutta alueella on joitakin majoitusvaihtoehtoja, kuten maatilamatkailua, mökkejä ja loma-asuntoja. Hotellit ovat yleensä pieniä ja viehättäviä, tarjoten vierailleen mahdollisuuden kokea maaseudun rauha ja lähellä olevan luonnon kauneuden. Alta löydät muutamia esimerkkejä Humppila suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Urpolan Kartano

Urpolan Kartano Ky on yksi Humppilan majoitusvaihtoehdoista, joka tarjoaa vierailleen mahdollisuuden nauttia maaseudun viehätyksestä. Kartanon alueella on kaunis puutarha ja terassi, jossa vieraat voivat rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Lisäksi kartanolla on grillimahdollisuus, joka sopii erinomaisesti yhteisiin ruokailuhetkiin.

2. Otsolan Hovi

Otsolan Hovi on hotelli, joka sijaitsee kätevästi Eurooppatien 63 läheisyydessä ja vain 8 minuutin ajomatkan päässä Humppilan keskustasta. Hotelli tarjoaa vierailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden aulassa sekä monia viihdemahdollisuuksia, kuten grillauksen, biljardin ja dartspelin, jotka ovat käytettävissä maksutta.

3. Humppila Majoitus

Sisältäen saunan, Humppila Majoitus sijaitsee Humppilassa. Tämä rannan läheinen majoituspaikka tarjoaa pääsyn terassille, ilmaisen yksityisen pysäköinnin ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Tämä ilmastoidussa huoneistossa on 1 makuuhuone, taulu-tv, ruokailutila ja keittiö, jossa on astianpesukone ja uuni. Huoneistossa on pyyhkeet ja liinavaatteet.

Hotellit Humppila – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Humppila nähtävyydet ja ajanviete

Humppila tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka vaihtelevat historiallisista kohteista luonnonkauniisiin maisemiin. Alueella on mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia maaseudun tunnelmasta.

Ateljé Heljä: Ateljé Heljä sijaitsee osoitteessa Myllynkulmantie 241, 31640 Humppila. Se toimii keramiikkataiteilija, professori Heljä Liukko-Sundströmin ja keramiikkataiteilija Olli Vasan ateljeena sekä heidän töidensä myyntinäyttelytilana. Ateljeehen voi piipahtaa sen aukioloaikoina joko yksin tai sopia etukäteen puhelimitse vierailusta isommalle ryhmälle. Tämä paikka tarjoaa mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja keramiikkataiteilijoiden luomuksiin Humppilan alueella.

Armas Puolimatkan muistomerkki ja Myllynkulman pato: Armas Puolimatkan muistomerkki ja Myllynkulman pato sijaitsevat osoitteessa Myllynkulmantie 210, 31640 Humppila. Muistomerkki on pystytetty Armas Puolimatkan kunniaksi ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja merkkihenkilöön. Muistomerkki sijaitsee aivan Myllynkulman padon kupeessa ja on lyhyen matkan päässä Ateljé Heljästä. Tämä paikka tarjoaa tilaisuuden oppia lisää alueen kulttuurista ja historiasta.

Kauppakeskus Humppilan Lasi: Kauppakeskus Humppilan Lasi sijaitsee osoitteessa Lasitehtaantie 5, 31640 Humppila. Tämä kauppakeskus on suosittu pysähdyspaikka valtatie 2:n varrella. Siellä on tarjolla monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja ja mahdollisuus tehdä ostoksia. Kauppakeskus Humppilan Lasi tarjoaa vierailijoilleen monia palveluita ja vaihtoehtoja nauttia matkastaan Humppilan alueella.

Museorautatie: Museorautatie Humppilan vanhalla asemalla sijaitsee osoitteessa Asemantie, 31640 Humppila. Jokioisten Museorautatie on ainutlaatuinen kapearaiteinen rautatie, joka säilyttää Jokioisten rautatien perinteitä. Tämä museorautatie on Suomen ainoa säilynyt yleisölle avoinna ollut kapearaiteinen rautatie, ja se aloitti liikenteensä jo vuonna 1898. Museojunat kulkevat kesäsunnuntaisin Jokioinen – Minkiö – Humppila -kapearaideradalla aikataulun mukaisesti.

Humppilan kirkko: Humppilan kirkko sijaitsee osoitteessa Koivistontie 15, 31640 Humppila. Tämä kaunis kirkko on suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck ja valmistui vuonna 1922. Rakennuksessa on käytetty luonnonkiveä, mikä on tunnusomaista Stenbäckin suunnittelemille kirkoille. Kirkko korvaa aiemman Lamminmäen kirkon, joka rakennettiin vuonna 1723. 

Urpolan kartano: Urpolan Kartano sijaitsee osoitteessa Perkiöntie 14, 31640 Humppila. Tämä kartano tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erilaisten juhlien, kuten häiden, syntymäpäivien, yritystilaisuuksien ja pikkujoulujen, järjestämiseen. Lisäksi kartanoalue on suosittu ryhmäretkikohde, jossa vierailijoilla on mahdollisuus nauttia ruoasta ja kahvista sekä tutustua erilaisiin nähtävyyksiin.

Viikinkisauna: Viikinkisauna sijaitsee osoitteessa Perkiöntie 13, 31640 Humppila, Urpolan kartanon mailla. Tämä tunnelmallinen savusauna on rakennettu viikinkityyliin puupölkyistä ja savesta. Sauna on avoinna vuoden ympäri ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteinen saunaelämys. Viikinkisaunassa on myös kylpytynnyri, jossa voi nauttia lämpimästä kylvystä keskellä talveakin.

Taidemakasiini ITU: Taidemakasiini ITU sijaitsee osoitteessa Perkiöntie 13, 31640 Humppila, ja se on entinen Urpolan Kartanon viljamakasiini. Tänä päivänä makasiini toimii taidenäyttely- ja kurssipaikkana. Makasiini on peräisin 1920-luvulta ja tarjoaa ainutlaatuisen taiteen ja kulttuurin kohtaamispaikan. Näyttelytilat ovat monipuoliset ja tunnelmaltaan erilaiset, mahdollistaen erilaisten taiteen muotojen esittelyn ja kokemisen

By Heidi Cavén Heidic - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2890607
Humppilan historiaa

Humppila on historiallinen kunta Kanta-Hämeessä. Se oli jakautunut hallinnollisesti Saarion ja Portaan pitäjien kesken Viikinkiajalla, ja Humppilan alueeseen kuuluivat muun muassa Koiviston, Airanteen, Jalannin, Huhtaan ja Taipaleen kylät. Vuonna 1873 Humppila itsenäistyi omaksi kunnakseen, ja sen kunnallishallinto käynnistyi samana vuonna. Kunta sai nimensä mahdollisesti Lohjan Humppilasta, joka sijaitsi Lohjan alueella. Humppila kuului Hämeen linnalääniin keskiajalla, ja sen alueella oli rajariitoja naapurikuntien kanssa. Rautateiden rakentaminen 1800-luvun lopulla vilkastutti Humppilan elämää, ja se sai oman rautatieyhteyden. Humppilan tunnetuin kartano on Venäjän kartano, joka on ollut alueella jo vuodesta 1532. Nykyään Humppila on rauhallinen kunta, ja alueella toimii muun muassa Jokioisten museorautatie ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT).

Katso myös nämä: 

Humppilan kotisivut

Hotellit Humppila – Vertaa hotellit sivustomme kautta

humppila nähtävyydet