Hotellit Hollola

Hotellit Hollola – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hollola, viehättävä kunta Päijät-Hämeessä, tarjoaa upean sekoituksen luonnonkauneutta ja kulttuurihistoriaa. Keskiaikainen Hollolan kirkko komeilee maisemassa, ja alueen järvi- ja metsämaisemat houkuttelevat luontoretkeilijöitä. Hollola tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen ja tutustumiseen perinteiseen suomalaiseen tunnelmaan.

hotellit hollola
By Olli-Jukka Paloneva, paloneva@phnet.fi - Self-published work by Olli-Jukka Paloneva, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=477641

Hotellit Hollola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hollola sijaitsee Päijät-Hämeessä Etelä-Suomessa ja on ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhaa ja luonnonkauneutta. Keskiössä kunnan historiassa on Hollolan keskiaikainen kivikirkko, jonka perustukset juontavat juurensa 1500-luvulle. Kirkon ympäristössä voi kierrellä historiallisilla hautausmailla ja ihailla arkkitehtonista kauneutta.

Hollolan luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Salpausselän harjualue tarjoaa upeita näköaloja ympäristöön, ja alueen järvet houkuttelevat kalastajia ja vesillä liikkujia. Alueen metsissä voi nauttia kävelyretkistä ja marjastuksesta.Kulttuurin ystäville Hollola tarjoaa erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin kylät elävöityvät markkinoilla ja musiikkitapahtumilla. Lisäksi voit tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja taiteilijoihin.

Hollola tarjoaa rentouttavan vastapainon kaupungin kiireelle ja on oiva paikka sukeltaa perinteiseen suomalaiseen elämäntapaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hollolassa

Hollolassa sijaitsee useita hotelleja, jotka tarjoavat mukavia majoitusvaihtoehtoja niin liike- kuin lomamatkailijoille. Alueen hotellit vaihtelevat tunnelmaltaan ja palveluiltaan, mutta yhteistä niille on sijainti kauniissa ympäristössä Päijät-Hämeessä. Hotellit Hollolassa tarjoavat usein perusmukavuudet, kuten viihtyisät huoneet, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden ja pysäköintimahdollisuudet. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hollolan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Messilä Camping

Tämä viehättävä mökki tarjoaa miellyttävän oleskelun vain lyhyen kävelymatkan päässä Messila Maailma Oy Ski Centeristä. Mökissä on kaksi tilavaa huonetta, ja sen ilmastoitu olohuone luo viihtyisän ympäristön takan ja vuodesohvan kera. Majoituspaikan palveluihin kuuluu ilmainen omatoiminen pysäköinti, ja vieraat voivat nauttia herkullisista aterioista Rantaravintolassa tai rentoutua terassilla. Mökki tarjoaa myös kätevän sijainnin hiihtoyhteyden äärellä rinteeseen, ja golfkenttä sekä luonnonsuojelualue ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan ulkoilma-aktiviteeteista kiinnostuneille matkailijoille.

2. Loma-asunto Rannantupa

Tämä viihtyisä loma-asunto on ihanteellinen valinta luonnosta nauttiville matkailijoille, sillä se sijaitsee lähellä kaunista Enonsaaren luonnonsuojelualuetta. Loma-asunto tarjoaa viihtyisän ympäristön, jossa vieraat voivat rentoutua takan äärellä ja nauttia televisiosta. Lisäksi majoituspaikassa on käytettävissä käteviä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone. Sauna on saatavilla alueella, jotta vieraat voivat rentoutua täysin. Sijainti on erinomainen, vain lyhyen ajomatkan päässä Messila Maailma Oy Ski Centeristä ja Tiirismaan Puronvarsilehdon luonnonsuojelualueesta.

3. Hotelli Salpakangas

Hollolassa sijaitseva Hotelli Salpakangas tarjoaa viihtyisää majoitusta vain lyhyen matkan päässä Lahden keskustasta ja tärkeimmistä nähtävyyksistä. Hotellilta on hyvät yhteydet Lahden rautatieasemalle, Isku Areenalle, Lahden stadionille, urheilu- ja messukeskukseen sekä Hiihtomuseolle. Majoituksen aikana asiakkaat voivat nauttia maksuttomasta Wi-Fi:stä, ja hotellissa on myös ravintola, joka tarjoilee amerikkalaista ruokaa. 

Pysäköinti on vaivatonta, sillä asiakkailla on käytössään maksuton yksityinen pysäköintialue. Jokaisessa huoneessa on taulu-tv, vaatekaappi ja oma kylpyhuone suihkulla ja hiustenkuivaajalla. Lisäksi Hotelli Salpakangas sijaitsee kätevästi lähellä Fellmaninpuistoa ja Lahden linja-autoasemaa, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle on matkaa 93 km.

4. Villa Kurpitsa at MESSILA ski & camping

Villa Kurpitsa at MESSILA ski & camping tarjoaa viihtyisää rantamajoitusta Hollolassa vain 10 km:n päässä Lahden rautatieasemalta ja 8 km:n päässä Fellmaninpuistosta. Ilmastoitu huvila mahdollistaa rentouttavan oleskelun, ja asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä sekä käyttää maksutonta yksityistä pysäköintialuetta.

Huvilassa on kolme makuuhuonetta, olohuone, varusteltu keittiö (jossa astianpesukone ja uuni), sekä kylpyhuone suihkutilalla. Terassilta avautuu kaunis järvinäköala. Pyyhkeet ja liinavaatteet ovat saatavilla lisämaksusta.

5. Villa Omena at MESSILA ski & camping

Villa Omena at MESSILA ski & camping sijaitsee Hollolassa, 10 km:n päässä Lahden rautatieasemalta ja 8,2 km:n päässä Fellmaninpuistosta. Tämä viihtyisä rantamajoituspaikka tarjoaa ilmaisen WiFi:n, maksuttoman asiakaspysäköinnin, grillimahdollisuuden ja ilmastoinnin.

Loma-asunnossa on taulu-tv, hyvin varusteltu keittiö (jossa astianpesukone, uuni, mikroaaltouuni), sekä yksi kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Terassilta avautuu upea järvinäköala.

Hotellit Hollola – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hollola nähtävyydet ja ajanviete

Hollola tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat vierailijoita tutustumaan alueen kulttuuriin, luontoon ja historiaan. Kauniit maisemat, historialliset kohteet sekä mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen tekevät Hollolasta houkuttelevan matkakohteen. Kulttuuritapahtumat, retkeilyreitit ja perinteiset juhlat luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia monipuolisesta matkaelämyksestä.

Hankalan Pellavaloukku: Hämeenkoskella sijaitseva Hankalan Pellavaloukku on kulttuurihistoriallisesti merkittävä suojelukohde. Alueella voi tutustua Tampellan entisen pellavankäsittelylaitoksen (1888-1955) lisäksi tehdasmiljööhön ja kesäisin vaihtuviin näyttelyihin. Loukku tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden perehtyä alueen teolliseen historiaan ja nauttia kulttuurista.

Heikan Jussin kotimuseo: Hollolan Herralassa sijaitseva Heikan Jussin kotimuseo esittelee suutari Juho Mäkäräisen, eli Heikan Jussin, perintöä kylän asukkaille. Museo on perustettu testamentin perusteella vuonna 1967 ja tarjoaa vierailijoille elävän kuvan suutarin vaatimattomasta työtilasta ja elämästä.

Historiallinen Hollolan kirkonkylä: Hollolan keskiaikaista kirkkoa ympäröivä kylä on viehättävä päiväretken kohde. Kuvauksellisen kirkon lisäksi alueelta löytyy taidetta, ostospaikkoja ja mukavia lounasravintoloita. Kirkonkylä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uppoutua paikalliseen tunnelmaan ja nauttia kulttuurista.

Hollolan keskiaikainen kivikirkko: Hollolan keskiaikainen kivikirkko, alun perin katolinen Pyhän Marian kirkko, on idyllisessä maalaismaisemassa sijaitseva historiallinen helmi. Kivikirkko edustaa paikallista arkkitehtuuria ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen uskonnolliseen perintöön.

Hollolan kotiseutumuseo: Hollolan kotiseutumuseo sijaitsee kirkonkylässä, lähellä keskiaikaista kirkkoa. Museo koostuu esinemuseosta ja talomuseoalueesta, jossa on esillä Hentilän ja Ylä-Köllin taloja. Museo tarjoaa syvällisen katsauksen alueen perinteisiin ja elämäntapaan.

Hämeenkosken kirkko ja kotiseutumuseo: Hämeenkosken kirkko edustaa paikkakunnan neljättä kirkkoa ja on arkkitehti Viikin suunnittelema. Lähialueella sijaitseva Hämeenkosken kotiseutumuseo esittelee paikallista historiaa ja kulttuuria kolmessa rakennuksessa.

Sovituksen kirkko: Hollolan Salpakankaalla sijaitseva Sovituksen kirkko on Hollolan seurakunnan vuonna 2010 valmistunut kirkko- ja seurakuntarakennus. Kirkko tarjoaa tilaisuuksia osallistua jumalanpalveluksiin ja muihin seurakunnan tapahtumiin.

Aktiviteetit

Frisbeegolfrata Hollolan Hirvi: Maaseuturavintola Hollolan Hirven frisbeegolfrata tarjoaa haasteita sekä aloittelijoille että kokeneemmille pelaajille. Radan läheisyydessä on myös pienimuotoinen luontopolku, joten paikka sopii hyvin ulkoilusta ja liikunnasta nauttiville vierailijoille.

Iso-Tiilijärven uimaranta: Iso-Tiilijärven uimaranta on suosittu, erittäin kirkasvetinen uimapaikka Hollolan kuntakeskuksen läheisyydessä. Ranta tarjoaa rentouttavaa oleskelua ja mahdollisuuden nauttia vesiharrastuksista.

Huljalan Helvetti: Huljalan Helvetti, eli Helvetinrotko, on jyrkkärinteinen laakso ensimmäisen Salpausselän luoteisella reunalla Hämeenkosken Huljalassa. Tämä luonnollinen kohde tarjoaa vaikuttavia maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen geologiseen historiaan.

Bout-venekyytisovellus: Bout toimii markkinapaikkana venekyydeille ja -elämyksille, yhdistäen asiakkaat paikallisten palveluntarjoajien kanssa. Sovellus avaa mahdollisuuden nauttia veneilystä ilman omaa venettä, ja se edellyttää kuljettajiltaan veneilytaitoja ja alueen tuntemusta. Palvelu tarjoaa ainutlaatuisen tavan kokea järvimaisemat ja vesireitit.

Järvien kierros | Tiilijärvet: Järvien kierros Hollolassa kulkee kolmen Tiilijärven ympäri, tarjoten noin 7,5 kilometrin mittaisen reitin. Reitti kulkee tasaisia teitä, metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin, tarjoten vaihtelevia maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen järvimaisemiin.

Hollolan Jäähalli: Hollolan jäähalli Salpakankaan Heinsuolla toimii harjoitushallina ja tarjoaa mahdollisuuden harrastaa jääharrastuksia. Hallissa voi osallistua luistelutapahtumiin ja nauttia jääharrastuksen ilosta.

Hollolan uimahalli: Salpakankaan kuntakeskuksessa sijaitseva Hollolan uimahalli on valoisa ja viihtyisä vesiliikuntapaikka kaikenikäisille. Uimahallissa voi nauttia uimisesta, vesijumpasta ja muista vesiliikuntamuodoista.

Hammonjoki: Hammonjoki on lähellä Hollolan kirkonkylää virtaava joki, joka tarjoaa kauniita maisemia ja kalastusmahdollisuuksia. Joki on suosittu perhokalastuskohde, ja sen varrella voi nauttia rentouttavasta luonnosta, vaikka kalastus ei olisikaan päämäärä.

Jump Up | Mönkijä- ja moottorikelkkasafarit: Messilässä toimiva Jump Up tarjoaa värikkäitä vapaa-ajan elämyksiä, kuten mönkijä- ja moottorikelkkasafareita. Kokenut tiimi huolehtii kaikista tarvittavista varusteista, jättäen asiakkaat nauttimaan seikkailuista ilman huolta järjestelyistä. Jump Upin tarjonnassa on erilaisia toimintapaketteja, joiden avulla voi räätälöidä itselleen sopivan seikkailun.

Harmiokallio: Harmiokallio sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuurimaisemassa, edustaen Hollolan vanhinta kyläasutusta. Kallio tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan, ja se on suosittu paikallinen retkikohde, erityisesti maiseman kauneuden ja historiallisen merkityksen vuoksi.

hollolan nähtävyydet
Hollolan historiaa

Hollola, Päijänteen rannoilla, kantaa pitkää historiaa, ja alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Merkittävin vasarakirveskulttuurin aikainen asuinpaikka löytyy Okeroisista, ja Viikinkiajalla Hollolasta kehittyi tärkeä keskus, erityisesti Vainion seudulla. Turkumäki on ollut arvokas kauppapaikka, ja sen lounaispuolella sijaitsee Kirkailanmäen kalmisto.

Ruotsin Hämeeseen suunnatun ristiretken jälkeen Hollolasta tuli Ruotsin valtakunnan rajaseutua. Alueella sijaitsi useita muinaislinnoituksia, kuten Kapatuosian linnavuori, Hankaan linnoitus ja Laitialan Kiiluanmäen linnoitus. Nämä linnoitukset liittyivät mahdollisesti puolustusketjuihin, tulitiedotusketjuihin tai paikallisen väestön turvapaikkoihin.

Keskiajalla Hollola kuului Hämeen linnalääniin, ja siellä oli useita hallintopitäjiä, kuten Hollolan, Asikkalan, Tennilän ja Uudenkylän hallintopitäjät. Hollolan kirkkopitäjä on peräisin 1200-luvulta ja on toiminut seudun emäpitäjänä.

Hollolan Lahden kylän kehitys kauppalaksi ja lopulta kaupungiksi sai alkunsa Riihimäki–Lahti-radasta ja Vesijärven rautatieasemasta. Lahti erosi Hollolasta kaupungiksi vuonna 1905, ja siitä tuli tärkeä liikenteen solmukohta.

Maatalousvaltainen Hollola teollistui 1960-luvulla, kun Salpakankaan taajama kaavoitettiin Ala-Okeroisten kylään. Hollola on viime vuosikymmeninä kasvanut voimakkaasti ja on Päijät-Hämeen nopeimmin kasvava kunta. Päijät-Hämeessä on käyty kuntaliitoskeskusteluja, ja muun muassa Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan yhdistymishanketta harkittiin. Vuonna 2016 Hämeenkoski liitettiin Hollolaan.

Katso myös nämä: 

Hollolan kotisivut

Hotellit Hollola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hollolan vaakuna
By Hippophaë - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2771226