Hotellit Heinola

Hotellit Heinola – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Heinola on idyllinen kaupunki Päijät-Hämeessä. Historialliset puutalot, kaunis luonto ja monipuoliset aktiviteetit tekevät Heinolasta viehättävän matkakohteen, jossa yhdistyvät kulttuuri, historia ja luonnonkauneus.

hotellit heinola
By Uploaded by Teme - Uploaded by Teme, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=248279

Hotellit Heinola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Heinola houkuttelee vierailijoita lumoavalla tarjonnallaan, olit sitten suunnittelemassa päiväretkeä, viikonloppulomaa tai pidempää oleskelua. Kaupunki sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, missä maisemat kumpuilevat ja kätkevät alleen lukuisia kiinnostavia kohteita.

Heinolassa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille ja -tyylisille matkailijoille. Kaupunki tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia aina ulkoilusta kulttuurin pariin. Koe vireä torielämä, tutustu mielenkiintoisiin museoihin ja näyttelyihin tai osallistu paikallisiin tapahtumiin. Kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä, ja voit nauttia rentouttavasta ilmapiiristä.

Heinolan palvelut eivät rajoitu pelkästään viihtyisään ympäristöön ja aktiviteetteihin. Kaupungista löytyy myös hyvinvointia lisääviä palveluja, ja majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun – leirintäalueista idyllisiin mökkeihin ja viihtyisiin bed & breakfast -majapaikkoihin aina mukaviin hotelleihin asti

Suositut hotellit ja majoituspaikat Heinolassa

Heinolassa sijaitsevat hotellit tarjoavat vierailijoille monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungin hotellit heijastavat paikallista tunnelmaa ja tarjoavat mukavuutta ja palveluja matkailijoille. Useimmat hotellit sijaitsevat strategisissa paikoissa, mahdollistaen kätevän pääsyn kaupungin nähtävyyksiin ja palveluihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Heinolan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Club Vierumäki

Holiday Club Vierumäki on viehättävä majoitusvaihtoehto, sijaiten lyhyen kävelymatkan päässä Vierumäen kohteesta. Majoituspaikka tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja kaksi ravintolaa, jotka takaavat vaivattoman ja miellyttävän oleskelun.

Lemmikinomistajille Holiday Club Vierumäki tarjoaa erityispalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot, mahdollistaen lemmikin mukavan oleskelun. Lisämaksusta voit tuoda lemmikkisi mukanasi ja nauttia matkasta yhdessä. Majoituspaikan palveluihin kuuluu myös tallelokero vastaanotossa, lokeroita sekä kokoushuoneita, jotka lisäävät majoituksen mukavuutta. Alueella on myös golfkenttä, tenniskenttiä ja kuntosali, tarjoten mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin.

2. Kumpeli Spa

Kumpeli Spa tarjoaa vierailleen miellyttävän oleskelun lyhyen kävelymatkan päässä Heinolan taidemuseosta. Majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan monipuolisilla palveluilla: Kumpeli Spassa päivä alkaa herkullisella ilmaisella buffetaamiaisella, joka tarjoaa energisen startin päivälle. Ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja maksuton omatoiminen pysäköinti lisäävät käytännöllisyyttä ja mukavuutta vierailulle. Majoituspaikasta löytyy vaihtoehtoja ruokailuun ja virkistykseen, kuten kahvila, ravintola ja baari/lounge. Voit nauttia ruoasta ja juomasta rennossa ilmapiirissä.

3. Holiday Club Vierumäki Superior Apartments

Tämä viihtyisä loma-asunto tarjoaa rauhallisen ympäristön lyhyen kävelymatkan päässä Vierumäen kohteista. Tässä 3,5 tähden loma-asunnossa on yhteensä 36 kotia, jotka tarjoavat kodikkaan ja modernin majoitusvaihtoehdon.

Majoituspaikka panostaa asiakkaidensa mukavuuteen tarjoamalla ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä maksuttoman omatoimisen pysäköinnin. Ilmastoituissa kodeissa vierailla on käytössään täysin varusteltu keittiö, pyykinpesukone ja tunnelmallinen takka, jotka tekevät vierailusta entistäkin kodikkaamman. Loma-asunnon asiakkaille on tarjolla lisäetuja, kuten viihtyisä terassi, jolta voi nauttia ympäröivästä luonnosta. Sauna majoituspaikan alueella mahdollistaa rentoutumisen ja hemmotteluhetket.

4. Vierumäki Country Club Hotel 

Vierumäki Country Club Hotel tarjoaa houkuttelevan majoitusvaihtoehdon lyhyen kävelymatkan päässä Vierumäen golfkentästä. Hotellissa voit nauttia monista ilmaisista palveluista, jotka tekevät vierailustasi entistäkin miellyttävämmän.

Energisen päivän voi aloittaa herkullisella ilmaisella buffetaamiaisella, tarjoten monipuolisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Hotellin ilmainen Wi-Fi pitää sinut yhteydessä maailmaan, ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ansiosta voit liikkua vaivattomasti omalla autollasi. Kahden ravintolan, kahviloiden ja baari/loungen avulla voit nauttia erilaisista ruokailuvaihtoehdoista ja virkistävistä juomista ilman hotellin ulkopuolelle siirtymistä. Kaksi sisäuima-allasta tarjoavat rentoutumismahdollisuuden, kun taas sauna tarjoaa perinteisen suomalaisen spa-kokemuksen.

5. Heinolan Heinäsaari -Holiday and camping

Heinolan Heinäsaari -Holiday and Camping tarjoaa rentouttavan majoitusvaihtoehdon vain lyhyen kävelymatkan päässä Kaivannon uimarannasta. Tämä 2 tähden leirintäalue tarjoaa vierailijoilleen monia käytännöllisiä palveluita: Kaikissa 17 majoituspaikassa on käytettävissä keittonurkkaukset, yksityiset pihat ja jääkaapit, mikä tekee vierailusta mukavan ja kodikkaan.

Ilmainen Wi-Fi on saatavilla joissain yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä verkossa. Ilmainen omatoiminen pysäköinti mahdollistaa liikkumisen omalla autolla, ja pyykinpesutilat ovat käytettävissä lisämukavuutena.

Hotellit Heinola – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Heinolan nähtävyydet ja ajanviete

Heinola tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Kaupungin rikas historia sekä luonnonkauniit ympäristöt houkuttelevat kävijöitä. Heinolan nähtävyyksiin kuuluvat historialliset kohteet, luonnonkauneus ja erilaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet.

Heinolan kaupunginmuseo tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa kaupungin rikkaaseen kulttuuriperintöön. ”Made in Heinola” -näyttelykierroksella avautuu monipuolinen näkymä kaupungin historiaan aina esihistoriasta lähes nykypäivään asti. Museo on tuonut esille Heinolassa valmistettuja tai heinolalaisten käyttämiä esineitä korostaen paikallista tuotantoa ja kulttuuriperintöä.

Heinolan taidemuseo on arvokas osa kaupungin kulttuuriperintöä, toimien 1830-luvulla valmistuneessa empiretyylisessä kauppias Alexander Toropoffin talossa. Rakennus, jonka suunnitteli puuseppä Jacob Nygrén, kuvastaa aikansa tyyliä ruusu- ja laakerinlehtikoristeineen, jotka koristavat niin ikkunoita kuin sisäovia. Museo tarjoaa vierailleen mahdollisuuden uppoutua taiteen maailmaan vaihtuvien näyttelyiden kautta ympäri vuoden. Heinolan taidemuseo ei ainoastaan esittele kansainvälisesti merkittävää taidekokoelmaa, vaan myös heijastaa paikallista historiaa ja kulttuuriperinnettä.

Heinolan pitäjänkirkko on vaikuttava osa kaupungin historiallista maisemaa ja arkkitehtuuriperintöä. Kirkko valmistui vuonna 1755, ja sen rakentajana pidetään todennäköisesti August Sorsaa, rakennusmestaria tuon ajan taitavimpia. Kirkko edustaa itäsuomalaista kirkkotyyppiä, ja sen pohjakaava muodostaa tasavartisen ristin, jonka sakarat kapenevat ulospäin. Tämä antaa kirkolle oman, tunnistettavan ilmeen.

Heinolan rautatiesilta, joka tunnetaan myös nimellä Jyrängön rautatiesilta, on teräsrakenteinen rautatiesilta, joka valmistui vuonna 1932 osana Lahti–Heinola-rataa. Silta on merkittävä rakennelma, joka ylittää Jyrängönvirran. Sillan rakennustyöt käynnistyivät vasta kesällä 1930, sillä sen paikasta oli ilmennyt erimielisyyksiä, ja rakennusluvan saaminen oli viivästynyt. Sillan metalliosat valmisti Kone ja Silta Oy, ja ne koottiin Jyrängön puolella. Työntekijät työnsivät raskaat metalliosat paikoilleen sillan pilareihin. Rakentamisen ensimmäinen vaihe sisälsi väliaikaisen puukehikon, jonka varaan metalliosat koottiin.

Aktiviteetit

Vierumäki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua upeaan luontoon ja nauttia monipuolisista retkeilymahdollisuuksista ympäri vuoden. Alueen luonnonläheinen sijainti on ollut Suomen Urheiluopiston perustajan Lauri ”Tahko” Pihkalan innoittajana, kun hän etsi sopivaa paikkaa uudelle urheiluopistolle. Vierumäen luonto kätkee sisäänsä kuivat mäntykankaat, erämaatunnelmaa luovat suot ja kirkasvetisten järvien rantoja viistävät polut. Näillä luontopoluilla voit nauttia retkeilystä ja monipuolisesta luontoliikunnasta.

Heinolan DiscGolfPark World, tuttavallisemmin Kippis, sijaitsee Heinolan Kippasuon alueella ja edustaa yhtä maailman laadukkaimmista frisbeegolfin harrastuspaikoista. Heinola DiscGolfPark World tarjoaa frisbeegolf-elämyksiä kaiken ikäisille ja -tasoisille pelaajille. Kippiksen eri tasoiset radat haastavat pelaajansa tutkimaan peliä monipuolisesti ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia frisbeegolfin tuomasta ilosta.

Uimarannat: Heinolassa on monipuolisia uimapaikkoja, jotka tarjoavat virkistystä ja mahdollisuuden nauttia kauniista vesistöistä. Kylpylän uimaranta sijaitsee kaupungin keskustassa Kymijoen varrella, ja sillä on pitkät perinteet uima- ja virkistysalueena. Tämä EU-uimaranta tarjoaa monipuolisia palveluita ja aktiviteetteja.

Dorkin puisto Heinolan Perhepuiston läheisyydessä on täynnä riemastuttavaa ja ajatuksia herättävää nykykansantaidetta. Puiston taiteellisista luomuksista vastaa ITE-taiteilija Vesa Väänänen, jonka taidokkaasti työstämät teokset valmistuvat metallista ja romusta. Nämä teokset vetoavat kaikenikäisiin, aina vauvasta vaariin.

Heinolan perhepuistossa, joka rakentuu vanhalle linja-autoasemalle, tarjoaa valloittavan liikennepuiston, jonka teemana on liikenne. Tämä houkutteleva puisto tarjoaa monipuolisia liikkumismahdollisuuksia ja aktiviteetteja koko perheelle. Liikennepuistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä, mikä mahdollistaa hauskan liikkumisen ja leikin. Lapset voivat nauttia polkemisen riemusta ja oppia samalla liikennesääntöjä turvallisessa ympäristössä.

heinola nähtävyydet
Tapahtumia

Unikeon päivä

Heinolassa vietetään vuosittain Unikeon päivää 27. heinäkuuta Kylpylän uimarannalla. Tapahtumaan kokoontuu runsaasti ihmisiä odottamaan Unikeon valintaa. Unikeon henkilöllisyys pidetään tarkoin salaisuutena, ja se paljastuu vasta, kun Unikeko heitetään veteen.

Unikeon päivän perinne juontaa juurensa Heinolassa aina 1900-luvun alkupuolelle, mutta se keskeytyi kylpylälaitoksen toiminnan päätyttyä. Heinola-Seura käynnisti perinteen uudestaan vuonna 1995. Unikeon titteli myönnetään ansioituneelle heinolalaiselle, joka on tehnyt merkittävää työtä Heinolan hyväksi.

Tapahtuman järjestävät Heinolan kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä Heinola-Seuran kanssa. Unikeon päivä on paikallinen juhla, joka yhdistää kaupunkilaisia ja tuo iloa sekä yhteisöllisyyttä Heinolan kesään.

Heinolassa Jyrää

Juicen hittikappaleesta inspiraationsa saava minifestari on yksi Suomen kesän ehdottoman suloisimmista konserteista. Tämä jo vuodesta 1985 järjestetty tapahtuma on perinteikkäästi tarjonnut estradin kotimaan huippuartisteille sekä paikallisille bändeille. Eikä tässä vielä kaikki – tapahtuma on avoin kaikille ikään katsomatta, ja mikä parasta, se on täysin ilmainen. Kesäisen musiikin riemujuhla odottaa, kunnes yleisö pääsee nauttimaan sävelistä ja tunnelmasta vapaasti ja veloituksetta

Heinolan historiaa

Heinolan historia on mielenkiintoinen matka ajassa, joka kuvastaa kaupungin kehitystä aina varhaisimmista ajoista nykypäivään.

Suur-Päijänteen vedet puhkaisivat Jyrängön harjun noin 7000 vuotta sitten nykyisen rautatiesillan kohdalta, luoden pohjan Heinolan alueen asutukselle. Seutu oli pitkään eränkäyntialuetta, ja pysyvää asutusta syntyi vasta keskiajalla.

Heinolan varhaiset kylät, kuten Vierumäki, Jyränkö, ja Lusi, nousivat alueelle. Kirkko rakennettiin Heinolaan vuonna 1755.Kaupungin merkitys kasvoi vuonna 1776, kun kuningas Kustaa III perusti maaherran residenssin Heinolaan, tehdessä siitä talouden ja hallinnon pienen keskuksen. Venäjän suuriruhtinaskunnan rajan siirtyessä idemmäs ja lääninjaon uudistuessa Heinola menetti residenssinsä aseman.

Keisari Nikolai I myönsi Heinolalle kaupunkioikeudet vuonna 1839 korvauksena menetetystä asemasta. Kaupungin elämä pysyi rauhallisena 1800-luvun loppuun asti. Heinola sai maineen kesäkaupunkina, kun sinne perustettiin kylpylaitos vuonna 1891 ja opettajaseminaari vuonna 1899. Kylpylaitos, vaikka osoittautui taloudellisesti kannattamattomaksi, toi kaupungille maineen eloisasta kesäkaupungista.

Rautatie saapui Heinolaan vuonna 1932, ja kauniista rautatiesillasta tuli kaupungin symboli. Tähtiniemen silta ja moottoritie avattiin myöhemmin, mikä vaikutti merkittävästi liikenteeseen. Kaupunki kasvoi toisen maailmansodan jälkeen, ja siirtoväki, erityisesti Käkisalmen seudulta, muutti Heinolaan. Teollisuuden laajentuminen 1950–60-luvuilla toi työpaikkoja, mutta vuosituhannen vaihteessa teollisuuden työpaikat vähenivät.

Vuonna 1997 kaupunki ja maalaiskunta yhdistyivät, kasvattaen väkiluvun yli 20 000:een. Heinolan historia on rikas tarina muutoksesta, kehityksestä ja kaupungin sopeutumisesta ajan haasteisiin.

Katso myös nämä: 

Heinolan kotisivut

Hotellit Heinola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

heinolan vaakuna
By Hippophaë - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2771212