Hotellit Heinävesi

Hotellit Heinävesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Heinävedeltä löyät kauniita järvimaisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia luontoaktiviteetteja. Heinäveden upea luonto houkuttelee luontomatkailijoita ympäri vuoden. Lisäksi alueen kulttuuriperintö tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä historiasta kiinnostuneille.

hotellit heinävesi
By Pertsaboy - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=895739

Hotellit Heinävesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Heinävesi on viehättävä matkakohde Itä-Suomessa, joka lumoaa kävijänsä upeilla järvimaisemillaan ja monipuolisilla luontoaktiviteeteillaan. Kermajärvi tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin, retkeilyyn ja luonnon havainnointiin ympäri vuoden.

 

Alueen rauhallisuus ja luonnonkauneus tekevät siitä ihanteellisen kohteen niille, jotka etsivät rentoutumista ja luontoyhteyttä. Heinävesi on rikas kulttuuriperinnöstään, joka näkyy erityisesti Valamon luostarissa. Luostari on ortodoksisen perinteen keskus Suomessa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua uskonnolliseen historiaan ja perinteisiin. 

Heinäveden tunnelmallinen ympäristö ja sen tarjoamat mahdollisuudet luonnonläheiseen elämään tekevät siitä ihanteellisen paikan niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja kokea Suomen kauniin maaseudun parhaat puolet.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Heinävesi

Heinävesi tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin ja budjetteihin. Alueella on viihtyisiä hotelleja, jotka tarjoavat vierailleen mukavuutta ja kodikasta ilmapiiriä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Heinäveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Koskiharju

Koskiharju sijaitsee Heinävedellä, Pohjois-Karjalassa, osoitteessa 79700. Tämä loma-asunto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon suoraan rinteen yhteydessä, ja asiakkaiden käytössä on myös sauna lisäämään rentoutumisen mahdollisuuksia. Majoituksessa on yksi huone, ja se on savuton. Huoneissa on takka, ja televisiot on varustettu DVD-soittimella, tarjoten viihdettä oleskelun ajaksi. Lisämukavuuksiin kuuluvat muun muassa pyykinpesukone, erillinen makuuhuone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

2. Loma-asunto Tyynelä

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä upeaa Lintulan pyhän kolminaisuuden luostaria. Majoituksen keskeiset mukavuudet sisältävät takan ja television, luoden viihtyisän ympäristön vieraille. Lisäksi loma-asunto tarjoaa käytännöllisiä palveluita, kuten pyykinpesukoneen, mikä helpottaa pidempääkin oleskelua. Saunan lämpö ja hiihtoyhteys rinteeseen alueella tekevät tästä majoituksesta houkuttelevan valinnan vieraille, jotka haluavat nauttia aktiivisesta lomasta ja rentoutumisesta.

3. Loma-asunto Aurinkokaari

Tämä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen tukikohdan luonnosta nauttimiseen, sijaitessaan lähellä upeaa Kolovesi National Parkia. Majoituksen keskeisiin mukavuuksiin kuuluvat takka ja televisio, jotka lisäävät viihtyisyyttä oleskelulle. Majoitus tarjoaa myös käytännöllisiä palveluita, kuten pyykinpesukoneen ja saunan, luoden mahdollisuuden rentoutua ja nauttia lomasta täysin siemauksin.

Hotellit Heinävesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Heinävesi nähtävyydet ja ajanviete

Heinävesi, sijaitessaan Pohjois-Karjalan maakunnassa, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen kaunis luonto, järvi- ja metsämaisemat, sekä historialliset kohteet houkuttelevat matkailijoita. Heinävedellä voi tutustua esimerkiksi luostareihin, kuten Lintulan pyhän kolminaisuuden luostariin, tai nauttia vesistöjen tarjoamista mahdollisuuksista, kuten veneilystä ja kalastuksesta.

Valamon luostari: Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus Pohjois-Karjalassa. Luostari on rauhallisella ja kauniilla paikalla luonnon ympäröimänä. Se toivottaa vieraat tervetulleiksi ympäri vuoden, tarjoten mahdollisuuden tutustua ortodoksiseen perinteeseen ja nauttia ainutlaatuisesta ympäristöstä. Voit myös seurata Valamoa Facebookissa saadaksesi tuoreimpia päivityksiä ja tapahtumatietoja.

Heinäveden kulttuurikirkko: Heinäveden Kulttuurikirkko on vaikuttava puukirkko, joka valmistui vuonna 1891. Korkealla mäellä sijaitseva kirkko kuuluu Suomen suurimpiin puukirkkoihin, ja se tarjoaa kävijöilleen upean näkymän ympäröivään maisemaan. Kesällä 2023 kirkossa järjestetään kuvataiteilija Soili Taljan näyttely, joka täydentää paikan kulttuurillista ilmettä.

Pääskyvuoren näkötorni: Pääskyvuoren Näkötorni tarjoaa upeat maisemat ympäröivään luontoon. Tornista avautuvat näkymät Heinäveden metsäisille mäille ja Kermajärven kimalteleville selille. Torni sijaitsee noin 3 kilometriä Heinäveden keskustasta Varkauden suuntaan, tarjoten kävijöilleen mahdollisuuden nauttia alueen kauniista maisemista.

Heinäveden kotiseutumuseo: Heinäveden Kotiseutumuseo tarjoaa kiinnostavan katsauksen alueen historiaan ja sen asukkaiden elämään. Museon näyttelyt kattavat aikakaudet aina kampakeraamiselta kaudelta nykypäivään asti, tarjoten kävijöilleen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Ronttopuisto  tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kesäaikaan (1.6.-31.7.). Puistossa on leikkipuisto lapsille, mahdollisuus majoittua tunnelmallisissa pikkumökeissä, nauttia rantasaunasta sekä kalastaa Palokin koskilampien rannalla. Lisäksi puistossa voi tutustua seppien takotyönäyttelyyn ja varata savusaunan käyttöönsä viimeistään kolme päivää ennen haluttua ajankohtaa. 

Varistaipaleen kanavamuseo: Museo esittelee vaikuttavalla tavalla 1910-luvun rakentamis- ja puistotyylejä, ja sen päätähtenä loistaa 4-kammioinen sulkukanava ympäristöineen. Näyttelyissä pääsee tutustumaan Heinäveden ja Juojärven kanavien vaiheisiin, ja ulkorakennuksissa on lisää mielenkiintoista nähtävää.

Palokin polku: Palokin polku esittelee kiehtovan matkan kylän historiasta, ja sen varrella sijaitsevat opastaulut kertovat alueen menneisyydestä. Kylän kehitystä merkittävästi vaikutti 1700-luvulla perustettu saha, joka kasvoi 1800-luvun lopulla Savon suurimmaksi sahaksi

Aktiviteetit

Heinäveden Urheilukenttä – Monipuolinen Liikuntakeskus: Heinäveden urheilukenttä toimii monipuolisena liikuntakeskuksena tarjoten lukuisia aktiviteetteja niin urheilusta kuin kuntoilustakin kiinnostuneille. 

Jalkapallo: Kirkonkylän urheilukentällä on laadukas tekonurmikenttä jalkapallon pelaamiseen.

Skeittiparkki: Yläkoulun pihalla sijaitseva skeittiparkki tarjoaa tilan skeittauksen harrastajille.

Frisbeegolf: Urheilukentän läheisyydessä on 9-väyläinen frisbeegolfrata, ja lisäksi Karviossa on toinen 9-väyläinen rata.

Minigolf: Karvion leirintä tarjoaa 18-reiän minigolfradan osoitteessa Takunlahdentie 2, Karvionkanava.

Uinti: Kermanrannan uimaranta kirkonkylässä tarjoaa virkistävän mahdollisuuden uimiseen ja hyppytorni tuo lisäjännitystä uintihetkiin.

Rinnekeskus Pääskyvuorella voit kokea monipuolisen ja luonnonläheisen lasketteluelämyksen. Sijaitsemme vain kivenheiton päässä Kirkonkylästä, tarjoten paitsi talviurheilun riemua myös upeita maisemia ja rentouttavaa tunnelmaa.

By Pertsaboy - Self-published work by Pertsaboy, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=895646

Tapahtumia

Kirkastusjuhlat

Heinäveden kirkastusjuhlat ovat kesän kohokohta, joka kutsuu ihmiset yhteen nauttimaan perinteiden rikkaudesta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Juhlat toteutetaan heinäkuun viimeisen viikonlopun aikana, tuoden yhteen paikalliset asukkaat, matkailijat ja juhlan ystävät.

Kirkastusjuhlat ovat olleet osa Heinäveden kesää jo vuodesta 1947 lähtien. Tämä pitkä perinne kertoo juhlien merkityksestä paikallisille asukkaille ja niiden juurtumisesta yhteisöön.

Juhlien tunnelma alkaa kansanvaelluksella kohti Suomen korkeimman kirkonmäen laella sijaitsevaa upeaa puukirkkoa. Ihmiset kokoontuvat yhteen, jakavat iloa ja kulkevat yhdessä kohti juhlan keskipistettä.

Heinäveden historiaa
 • 1744: Heinävesi liittyy Rantasalmen rukoushuonekuntaan.
 • 1740-luvun puoliväli: Rakennetaan ensimmäinen kappeli.
 • 1840: Toisen kirkon rakentaminen.
 • 1852: Heinävestä tulee itsenäinen seurakunta.
 • 1869: Heinävestä tulee kunta.
 • 1887: Toinen kirkko tuhoutuu palossa.
 • 1890–1891: Nykyinen, kolmas kirkko rakennetaan ja vihitään käyttöön 1892.
 • 1895–1916: Heinäveden reitti kanavoidaan.
 • 1905–1921: Heinäveden Höyryvenhe Osuuskunta aloittaa liikennöinnin Heinäveden reitillä.
 • 1921–1968: Heinäveden Höyrylaiva liikennöi Heinäveden reitillä.
 • 1940: Valamon luostari ja munkit siirtyvät Papinniemeen.
 • 1945: Lintulan luostari muuttaa Valamon lähelle Palokkiin.
 • 1959: Tuntematon Tulilahden kaksoismurha.
 • 1976: Kermansavi aloittaa toimintansa Heinäveden Raaminmäessä.
 • 2021: Heinävesi siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntaan Etelä-Savon maakunnasta.

Heinävedellä on merkkejä varhaisimmasta, kivikautisesta asutuksesta, kuten kalliomaalauksista. Alueelta on löydetty myös merkittäviä esineitä, kuten karhunpään muotoinen vasarakirves. Heinävesi kuului pitkään Rantasalmen erämaihin, kunnes siitä tuli itsenäinen rukoushuonekunta vuonna 1744. Ensimmäinen kirkko rakennettiin vuonna 1748. Itsenäinen kunta Heinävestä tuli vuonna 1869. Kuntaan liitettiin alueita Leppävirrasta ja Säämingistä jo vuonna 1852, kun Heinävedestä muodostettiin oma seurakunta. Vuonna 1917 kunta menetti alueita Savonrannan kunnalle, kun Leivolan ja Pirttimäen kylät liitettiin siihen.

Katso myös nämä: 

Heinäveden kotisivut

Hotellit Heinävesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=956308