Hotellit Hausjärvi

Hotellit Hausjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hausjärvi on viehättävä kunta Etelä-Suomessa, joka tarjoaa rauhallista maaseututunnelmaa, kaunista luontoa ja mahdollisuuden rentouttavaan lomaan. Täällä voit nauttia perinteisestä maalaiselämästä, tutustua luonnonsuojelualueisiin ja viettää aikaa ulkoillen.

hotellit hausjärvi

Hotellit Hattula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hausjärvi, Etelä-Suomen idyllinen kunta, houkuttelee matkailijoita rauhallisella maaseututunnelmallaan ja monipuolisilla mahdollisuuksillaan. Kunta tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden irrottautua kaupungin kiireestä ja nauttia luonnonläheisestä lomasta. Yksi Hausjärven vetonauloista on sen upea luonto. Alueen luonto tarjoaa mahtavat mahdollisuudet patikointiin ja rentoutumiseen. Lisäksi Hausjärven järvimaisemat ja metsät houkuttelevat luontoretkeilijöitä ja ulkoilun ystäviä ympäri vuoden.

Hausjärvi tarjoaa myös kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja ja perinteisiä maalaismaisemia. Voit tutustua paikalliseen käsityökulttuuriin ja hankkia laadukkaita käsitöitä paikallisista putiikeista. Kunta on myös tunnettu perinteisistä tapahtumistaan ja markkinoistaan, joissa voit kokea aitoa suomalaista maalaiselämää.

Hausjärven matkailu tarjoaa monia majoitusvaihtoehtoja aitoissa maalaismiljöissä, ja voit valita majapaikkasi esimerkiksi perheomisteisista maatiloista tai viehättävistä mökeistä järven rannalta. Kaiken kaikkiaan Hausjärvi on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat kokea Suomen maaseudun kauneuden ja rauhan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hausjärvi

Hausjärvi tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka heijastavat alueen maaseutuhenkistä tunnelmaa ja luonnonläheisyyttä. Hotellit ja majoituspaikat Hausjärvellä tarjoavat usein rauhallisen ympäristön, jossa vieraat voivat nauttia lomastaan ja tutustua alueen luontoon ja kulttuuriin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hausjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Hiljanrinne

Loma-asunto Hiljanrinne tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Tämä savuton loma-asunto on suunniteltu majoittamaan jopa kuusi vierasta ja tarjoaa useita mukavuuksia. Loma-asunnossa on yksi makuuhuone ja se tarjoaa mahdollisuuden valmistaa omia aterioita, kiitos hyvin varustellun keittiön, jossa on muun muassa astianpesukone, uuni ja takka. Pyykinpesukone on myös käytettävissä vieraiden käytössä.

2. Loma-asunto Annas

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Valkjärven yleistä uimapaikkaa, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen vesielämästä ja ulkoilusta nauttiville matkailijoille. Loma-asunnossa on viihtyisä takka ja televisio, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa sisätiloissa. Lisäksi tässä loma-asunnossa on käytettävissä pyykinpesukone, mikä tekee matkustamisesta kätevää ja mahdollistaa pidemmät oleskelut. Loma-asunnon alueella on myös sauna, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden vieraille.

Hotellit Hattula – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hattula nähtävyydet ja ajanviete

Hausjärvi tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka heijastavat alueen rikasta kulttuuri- ja luontoperinnettä. Alueella on historiallisia kohteita, kuten vanhoja kirkkoja ja perinteisiä maalaismaisemia, jotka tarjoavat kulttuurielämyksiä. Lisäksi luonto on vahvasti läsnä Hausjärvellä, ja alueen kauniit järvet, metsät ja luonnonsuojelualueet houkuttelevat ulkoilmaihmisiä ja luonnonystäviä.

Mommilan kirkko: Mommilan kirkko sijaitsee Hausjärven Hietoisissa ja on peräisin vuodelta 1904. Alun perin se rakennettiin Mommilan kartanon rukoushuoneeksi, mutta myöhemmin se siirtyi Hausjärven seurakunnalle. Kirkon rakentaminen oli vielä kesken, kun kartanon omistus vaihtui vuonna 1903 Alfred Kordelinille, mutta se valmistui myöhemmin.

Hausjärven kotiseutumuseo: Hausjärven kotiseutumuseo on Kanta-Hämeen vanhin kotiseutumuseo, ja se perustettiin vuonna 1949, avaten ovensa yleisölle vuonna 1950. Museon perustamisen taustalla oli Hausjärven kotiseutuyhdistys, joka sai käyttöönsä vuonna 1853 rakennetun viljamakasiinin. Kyläasiamiesten avulla museoon alettiin kerätä esineitä eri puolilta pitäjää, ja nämä esineet muodostavat nykyään osan museon kokoelmista.

Hausjärven kirkko: Hausjärven kirkko on Hausjärven seurakunnan kirkkorakennus, joka sijaitsee Hausjärven kirkonkylässä. Kirkon rakensi Martti Tolpo, ja se valmistui vuonna 1789. Kirkko on historiallisesti merkittävä ja se sijaitsee vanhojen Helsingistä, Hämeenlinnasta ja Porvoosta tulevien maanteiden risteyksen tuntumassa. Kirkko on osa Hausjärven rikasta kulttuurihistoriaa ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikallisen seurakunnan perinteisiin ja arkkitehtuuriin.

Alfred Kordelinin muistomerkki: Kordelinin muistomerkki sijaitsee Hausjärven kunnan Mommilan kylässä, tarkemmin yhdystie 2951:n varrella. Tämä muistomerkki on omistettu Alfred Kordelinille, joka oli merkittävä suomalainen liikemies ja kulttuurin tukija. Kordelinin vaikutus ulottui laajalle kulttuurielämään ja hänen muistoaan kunnioitetaan tällä muistomerkillä.

By Muistomerkki: Emil WikströmValokuva: Htm - Oma teos, CC BY 3.0, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=1163416
Hausjärven historiaa

Viikinkiajalla Birkan kauppiaat solmivat kauppasuhteita rannikolla asuviin suomalaisiin, jotka puolestaan kävivät kauppaa hämäläisten kanssa. Hämäläiset tarjosivat rannikkokansalle muun muassa haustetta, joka oli peräisin majavan sukurauhasista. Haustetta uskottiin parantavan seksuaalista kyvykkyyttä ja auttavan erilaisiin sairauksiin, kuten epilepsiaan, myrkytyksiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä kaupankäynti vaikutti alueen nimiin, kuten Hausjärveen ja Hausteturkuun (nykyinen Turkhauta).

Vuonna 1571 Hausjärven alueella mainittiin olevan 15 kylää, joissa yhteensä oli 69 taloa. Suurina nälkävuosina 1696–1697 valitettavasti kuoli yli 430 pitäjän asukasta.

Hausjärvi sai alkunsa Janakkalan kappelina vuonna 1611, ja sen ensimmäinen kirkko rakennettiin vuonna 1661. Seurakunta itsenäistyi vuonna 1855, vaikkakin tämä päätös astui voimaan vasta vuonna 1899. Myöhemmin Hyvinkään seurakunta muodostettiin osittain Hausjärvestä ja Nurmijärvestä vuonna 1917. Riihimäen kauppala ja seurakunta erotettiin Hausjärvestä vuonna 1922. Koulutuksen saralla Hausjärvellä avattiin ensimmäinen kansakoulu kirkonkylässä vuonna 1865, mutta jo vuodesta 1856 lähtien Erkylän kartanossa oli toiminut oma yksityinen koulu. Myös rautateiden rakentaminen vaikutti alueeseen 1850-luvun loppupuolella.

Aikaisemmin Hausjärvi oli laajempi pinta-alaltaan, mutta vuonna 1918 osa siitä liitettiin nykyiseen Hyvinkään kaupunkiin ja vuonna 1922 osa nykyiseen Riihimäen kaupunkiin.

Hausjärven puukirkko on peräisin vuodesta 1789 ja sijaitsee Hausjärven kirkonkylässä. Kirkko koki peruskorjauksen vuosina 2010–2011. Kirkonkylän hautausmaalla sijaitsevat myös Hausjärven talvi- ja jatkosodan aikaiset sotilashaudat, joissa lepää yhteensä 126 hausjärveläistä. Hautausmaalla oleva siunauskappeli valmistui vuonna 1955. Hausjärven seurakunnalla on myös Ryttylän ja Mommilan kirkot, ja lähellä Mommilan kirkkoa sijaitsee maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin muistomerkki, joka on omistettu vuonna 1917 murhatulle Mommilan kartanon omistajalle.

Katso myös nämä: 

Hausjärven kotisivut

Hotellit Hausjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta