Hotellit Hattula

Hotellit Hattula – Tutustu upeisiin matkakohteisiin Kainuussa

Hattula on viehättävä kunta Etelä-Suomessa, joka tarjoaa matkailijoille kauniita luontokohteita, kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä ja rauhallista maalaisidylliä. Hattulan maisemat ovat upeita, ja alueelta löytyy monia ulkoilumahdollisuuksia,

hotellit hattula

Hotellit Hattula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hattula on miellyttävä matkakohde Etelä-Suomessa, joka yhdistää upeat luontomaisemat ja rikkaan kulttuurihistorian. Alueella on paljon tarjottavaa niin luonnosta kiinnostuneille matkailijoille kuin kulttuurin ja historian harrastajillekin. Yksi Hattulan vetonauloista on sen upea luonto. Aullangon luonnonsuojelualue tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja uintia. Voit ihailla kauniita metsä- ja järvimaisemia, ja alueella on myös lintutorni lintujen bongareille. Hattulasta löytyy myös Hattulan golfkenttä, joka houkuttelee golfin ystäviä.

Kulttuurinnälkäiset matkailijat voivat tutustua Hattulan keskusta-alueen mielenkiintoisiin kohteisiin. Hattulan vanha kirkko on historiallinen paikka, ja sen keskiaikaiset muurit ja tunnelmallinen ympäristö vievät sinut ajassa taaksepäin. Hämeen linnan rauniot ovat toinen merkittävä nähtävyys, ja ne kertovat Suomen keskiaikaisesta historiasta. Lisäksi Hattulan kotiseutumuseo tarjoaa syvällisen katsauksen alueen menneisyyteen.

Hattulasta löydät myös mukavia ravintoloita ja majoitusvaihtoehtoja, jotka tekevät vierailustasi entistäkin mukavamman. Hattula on ihanteellinen paikka rentouttavaan lomaan luonnon ja historian parissa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hattula

Hattulan hotellit tarjoavat vierailijoille mukavia ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat niin matkailijoille kuin liikematkustajillekin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hattulan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hirsimökit Hattula

Tämä ilmastoitu mökki sijaitsee lähellä Lehijärven uimaranta II -kohdetta, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan luonnon ystäville ja uimareille. Mökissä on täysin varusteltu keittiö, mikä antaa asiakkaille mahdollisuuden valmistaa omia aterioitaan. Takan lämpö tarjoaa kodikasta tunnelmaa ja mahdollisuuden rentoutua päivän päätteeksi. Majoituspaikan alueella on myös sauna, joka tarjoaa lisämukavuutta ja rentoutumista vierailijoille.

2. Lepaan matkailun Toimela

Lepaan Matkailun Toimela on mukava majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee lähellä Hattulan Kirkkoa, tarjoten samalla monia mukavuuksia vierailijoilleen. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa, mikä on kätevää niille, jotka tarvitsevat internet-yhteyttä matkansa aikana. Lisäksi majoituspaikassa on ilmainen omatoiminen pysäköinti, joka tekee autolla saapumisesta helppoa ja vaivatonta.

3. Lepaan matkailun kesähostelli

Lepaan Matkailun Kesähostelli on viihtyisä majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee lähellä Peltokankaan Nature Reserve -kohdetta, tarjoten monipuolisia mukavuuksia asiakkailleen. Ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa mahdollistaa yhteydenpidon ja tiedonhankinnan matkan aikana. Lisäksi majoituspaikassa on ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee autolla saapumisesta vaivatonta.

Hotellit Hattula – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hattula nähtävyydet ja ajanviete

Hattula tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, jotka kattavat niin luonnonkauneuden kuin kulttuurihistoriankin. Alueen vetonauloja ovat kauniit järvet, metsät ja luonnonsuojelualueet, joissa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä. Lisäksi Hattulasta löytyy historiallisia kohteita, kuten vanhoja kirkkoja ja linnoitusrakennelmia, jotka tarjoavat mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä.

Pyhän ristin kirkko: Hämeen maakunnan vanhin Pyhän Ristin kirkko on historiallisesti merkittävä pyhiinvaelluskohde, joka sijaitsee valtatien varrella. Tämä keskiaikainen kirkko erottuu erityisesti siitä, että se on rakennettu täysin tiilestä täysgoottilaiseen tyyliin. Kirkon rakentaminen ajoittuu vuosien 1472 ja 1490 välille, ja se on säilyttänyt alkuperäisen arkkitehtonisen kauneutensa vuosisatojen ajan.

Parolan Panssarimuseo: Parolan Panssarimuseo on houkutteleva kohde historiaan ja sotilashistoriaan kiinnostuneille vierailijoille. Tämä sotahistoriallinen erikoismuseo tarjoaa kattavan katsauksen suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaan. Vuosittain noin 30 000 kävijää vierailee museossa, mikä tekee siitä merkittävän kohteen sotahistorian opiskelijoille ja harrastajille.

Lepaan viinitila: Lepaan viini- ja puutarhatila on suosittu vierailukohde Hattulassa, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden maistella paikallisia marja- ja hedelmäviinejä. Tila valmistaa myös liköörejä, jotka perustuvat paikallisten puutarhojen tuottamiin raaka-aineisiin. Vierailijat voivat nauttia opastetuista kierroksista, jotka antavat heille mahdollisuuden tutustua viinitilaan ja viinin valmistusprosessiin.

Petäys Resort: Petäys Resort on ylellinen vapaa-ajan keskus ja hotelli, joka sijaitsee upean Vanajaveden äärellä lähellä Lepaata. Tämä ainutlaatuinen kohde tarjoaa vierailijoille monipuolisia mahdollisuuksia aktiiviseen ja rentouttavaan lomaan. Vanajavedellä vierailijat voivat nauttia erilaisista vesilajeista, kuten soutelusta, virkistävästä uimisesta ja SUP-lautailusta. Lisäksi hotellissa on liikuntasali, jossa voi harrastaa erilaisia sisäpelejä, kuten sulka-, lento- ja koripalloa sekä salibandya.

Hattulan Golf: Panssarimuseon läheisyydessä sijaitseva Hattulan Golf on 9-reikäinen puistomainen golfkenttä. Kenttä tarjoaa hienon ympäristön golfista kiinnostuneille, ja hyvin varustettu klubitalo palvelee pelaajia tarjoten myös tiloja suuremmille ryhmille kokous- ja saunailtoja varten.

Frisbeegolf: Hattulasta löytyy DiscGolfPark, joka on Suomen suurin frisbeegolfkenttä. Kenttä koostuu 18 ”reijästä” ja on noin 2 kilometriä pitkä. Frisbeegolf on hauskaa ja liikunnallista puuhaa kaikenikäisille.

Juteinikeskus: Hattulan upouusi monitoimihalli, Juteinikeskus, tarjoaa monia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen. Siellä on ulkona urheilupuisto lapsille ja sisätiloissa voit harrastaa muun muassa lentopalloa, sulkapalloa ja salibandyä. Juteinikeskus on paikka, jossa voit pitää kuntoa yllä ja nauttia liikunnasta.

mierolan silta hattula
By Anniepine - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62307252
Hattulan historiaa

Hattulan historiassa ja asutuksen kehityksessä on tapahtunut merkittäviä muutoksia vuosien varrella. Vanajaveden rantojen tuntumassa syntyi Suur-Hattulan asutuskeskus, johon kuuluivat useat nykyiset Hattulan, Lehijärven, Vanajan, Janakkalan, Renkon ja Lopen alueet. Tämä Suur-Hattula jakautui myöhemmin kahteen erilliseen hallintopitäjään, Hattulaan ja Vanajaan, kun Kalvola, Lehijärvi ja osa Tyrväntöä kuuluivat edelleen Hattulaan. 1400-luvulla Kalvola ja Lehijärvi erottuivat omiksi hallintopitäjikseen, mutta kirkkopitäjinä ne erottautuivat vasta myöhemmin 1600-luvun jälkeen.

1800-luvun lopulla Helsingin ja Tampereen välinen rautatieyhteys rakennettiin, ja siihen liittyvä asema sijoitettiin Parolaan. Tämä rautatieasema oli merkittävä tekijä Parolan kasvussa asutuskeskuksena. Radan tuntumaan sijoitetut teollisuus- ja tuotantolaitokset edistivät alueen kasvua entisestään. Parola kasvoi ja kehittyi aseman ja teollisuuden myötä, ja siitä tuli tärkeä osa Hattulan historiaa.

Katso myös nämä: 

Hattulan kotisivut

Hotellit Hattula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hattula nähtävyydet