Hotellit Hartola

Hotellit Hartola – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hartola tarjoaa rauhallisen pakopaikan Etelä-Suomen kauniissa järvimaisemassa. Tutustu idylliseen kirkonkylään, nauti kalastuksesta ja patikoinnista Hartolan upeissa luontokohteissa.

hotellit hartola
By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4183721

Hotellit Hartola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hartola on viehättävä matkakohde Etelä-Suomessa, tunnettu rauhallisesta tunnelmastaan ja upeista järvimaisemistaan. Keskellä kirkonkylää sijaitseva Hartolan kirkko on paikallinen maamerkki, jonka ympäristössä voit tutustua perinteiseen suomalaiseen kyläidylliin. Hartolan alue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnonystäville. Vesillä liikkujat voivat nauttia kalastuksesta Hartolan järvillä. Lisäksi alueella on lukuisia merkittyjä patikointireittejä, jotka johdattavat läpi kauniiden metsien ja maisemien. 

Hartolan matkailijoita odottavat myös kulttuurielämykset, kuten paikalliset tapahtumat ja perinteiset markkinat. Kesäisin voit osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten veneilyyn tai golfiin, ja talvisin nauttia hiihtoladuista ja muista talviaktiviteeteista.

Yhteenvetona Hartola tarjoaa mahdollisuuden rentoutua kauniissa ympäristössä sekä nauttia monipuolisista ulkoilma-aktiviteeteista ja paikallisesta kulttuurista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hartola

Hartolassa sijaitsevat hotellit tarjoavat viihtyisää majoitusta Etelä-Suomen kauniissa järvimaisemassa. Matkailijat voivat odottaa rentouttavia oleskeluja ja mahdollisuuden nauttia paikallisen vieraanvaraisuuden ympäröimänä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hartola suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Hartolan Ilo

Tämä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla lyhyen kävelymatkan päässä Hartola Golfista, tarjoten ihanteellisen tukikohdan golf-intoilijoille. Majoituspaikassa on kodikas takka, joka luo lämpimän tunnelman, ja televisio tarjoaa viihdettä rentoutumiseen. Loma-asunnossa on käytettävissä käteviä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, takka rentouttaviin hetkiin sekä televisio viihtymiseen. Alueella oleva sauna tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia lämpimästä ilmapiiristä.

Sijainti on erityisen kätevä, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Hartola Golfista, mikä tekee golfaamisesta helposti saavutettavaa. Hartolan kirkko on myös lyhyen 4 minuutin ajomatkan päässä, tarjoten mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriseen perintöön ja historiallisiin nähtävyyksiin.

2. Linna Hotelli

Linna-hotelli tarjoaa ihanteellisen sijainnin, vain lyhyen kävelymatkan päässä Hartola Golfista, tehden siitä erinomaisen valinnan golf-harrastajille. Majoituspaikka hemmottelee vieraitaan tarjoamalla ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, maksuttoman Wi-Fi:n yleisissä tiloissa ja kätevän omatoimisen pysäköinnin.

Hotellin ravintolassa voit nauttia herkullisia aterioita, tai vaihtoehtoisesti rentoutua baarissa tai loungessa juoman äärellä. Lisäksi voit pulahtaa uimaan majoituspaikan sisäuima-altaaseen ja rentoutua saunassa. Tarjolla on monipuolisia palveluita, kuten sanomalehtiä, kokoushuone, terassi, ja voit myös vuokrata polkupyörän tutkiaksesi ympäröivää aluetta.

Linna-hotelli sijaitsee vain 9 minuutin kävelymatkan päässä Hartola Golfista, mikä tekee golfkentälle pääsemisestä vaivatonta. Hartolan kirkko on lyhyen 2 minuutin ajomatkan päässä, tarjoten mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriseen perintöön. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta (rajoituksia sovelletaan), ja majoituspaikan alueella on myös sauna rentoutumiseen.

Hotellit Hartola – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hartolan nähtävyydet ja ajanviete

Hartola tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat niin luonnon ystäviä kuin kulttuurin harrastajia. Kauniit järvimaisemat, historialliset kohteet ja aktiiviset vapaa-ajanviettomahdollisuudet tekevät Hartolasta viehättävän matkakohteen. Alueella voi nauttia luonnonrauhasta, tutustua paikalliseen historiaan ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, jotka sopivat monenlaisille matkailijoille.

Hiihtokeskus Purnu: Hiihtokeskus Purnu sijaitsee Hartolan Vuorenkylässä ja on ihanteellinen valinta perheille. Hyvin hoidetut rinteet tarjoavat monipuolisia talviaktiviteetteja, ja sadan metrin korkeusero mahdollistaa vauhdikkaan laskettelun sekä streetin boxeissa ja reileissä. Hiihtokeskus tarjoaa hiihtoa, laskettelua ja lumikenkäilyä kauniissa maisemissa luonnon rauhassa. Aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan, ja lisätietoja saa suoraan hiihtokeskuksen verkkosivuilta.

Itä-Hämeen museo: Itä-Hämeen museo esittelee kartanokulttuuria, kansanomaista esineistöä ja erilaisia näyttelyitä. Museo tarjoaa mielenkiintoisen matkan alueen historiaan ja kulttuuriin. Kesällä museo on avoinna päivittäin, kun taas talvella se palvelee sopimuksen mukaan.

Kuninkaanpolku: Kuninkaanpolku on reitistö, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua luonnon ja kulttuurin monimuotoisuuteen. Neljästä osuudesta koostuva reitti tarjoaa vaihtelevia maisemia, kulttuurikohteita ja luonnonkauneutta. Reitti on avoinna ympäri vuoden, ja sen voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta.

Jokiranta ja riippusilta: Jokiranta on entinen suojeluskuntatalo, joka toimii juhla- ja tapahtumapaikkana. Kesäisin se toimii myös Outolintu-elokuvayön estradina. Alueella sijaitsee myös Hartolan suojeluskunnan 1930-luvulla rakentama riippusilta, joka tarjoaa mielenkiintoisen nähtävyyden ja ylityspaikan Tainionvirran yli.

Itä-Hämeen opisto: Itä-Hämeen opisto tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluita historiallisesti arvokkaassa ympäristössä. Opiston alueella voi nauttia lähiluonnosta ja sen tarjoamista virkistysmahdollisuuksista eri vuodenaikoina.

Hartolan kirkko: Arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema harmaagraniittikirkko vuodelta 1913 on näkemisen arvoinen kohde. Kirkko edustaa kansallisromantiikan ja jugendin piirteitä, ja siellä on Stenbäckin suunnittelema alttarilasimaalaus. Kirkon ympäristössä on myös sankarihautausmaa ja muistomerkkejä.

Harjun perinnemaisematila: Harjun perinnemaisematila on erikoistunut perinnemaisemien hoitoon. Tilan alue on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnemaisemaksi, ja siellä voi tutustua kauniisiin hoidettuihin niittyihin, hakamaihin ja metsälaitumiin sekä erilaisiin luonnonkasveihin.

Tainionvirta: Tainionvirta on joki, joka tarjoaa kalastusmahdollisuuksia ja hyviä melontareittejä Hartolasta Sysmään. Rauhallinen joki sopii hyvin kalastukseen ja melontaan. Kalastuskausi alkaa varhain keväällä, ja joen maisemat tarjoavat miellyttävän ympäristön virkistäytymiseen.

Vanhan kirkon muistomerkki: Vanhan kirkon muistomerkki sijaitsee paikalla, jossa vanha puukirkko aikoinaan seisoi. Muistomerkki on kuuden metrin korkea kivinen paasi, suunniteltu Ilmari Wirkkalan toimesta. Se on avoinna ympäri vuoden ja kertoo alueen kirkollisesta historiasta.

Taidesalonki Talvio: Taidesalonki Talvio on kesänäyttely, joka esittelee monipuolista kuvataidetta. Näyttelyyn kutsutaan vuosittain useita ammattitaiteilijoita, ja se pidetään Vanha-Koskipään kartanorakennuksessa. Näyttely on nimetty kirjailija Maila Talvion mukaan, ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua alueen taidekulttuuriin.

Hartolan historiaa

Hartolan historia:

Varhainen asutus ja kirkon maininta: Hartolan alueen historiallinen juuri juontaa juurensa kivikaudelle noin 7000 vuotta sitten. Kiinteä ja jatkuva asutus alkoi rautakaudella, erityisesti viimeistään 800-luvulla merovingiajan lopulla. Ensimmäisen kerran Hartola mainitaan kirjallisessa lähteessä vuonna 1398, jolloin alueella sijaitsi roomalaiskatolinen rajakirkko.

Kirkkopitäjästä itsenäiseksi kunnaksi: Kuningas Kustaa III erotti Hartolan itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi Sysmästä vuonna 1784, antaen pitäjälle nimen kruununperillisen Kustaa IV Adolfin mukaan: Gustav Adolfs socken. Vuonna 1867 kuntalain astuttua voimaan, nimi muuttui takaisin Hartolan kunnaksi, palaten vanhan 1500-luvun kappeliseurakunnan nimen mukaan.

Kartanot ja kirjailijat: Hartola tunnetaan itähämäläisenä kartano- ja kirjailijapitäjänä. Alueella on sijainnut kahdeksan kartanoa, joista Koskipää, Echo, Tollinmäki, Kirkkola, Kalho ja Pohjola ovat tunnetuimmat. Echon kartanossa toimi Itä-Hämeen opisto vuodesta 1908. Pitäjän merkittäviä kirjailijoita ovat olleet Maila Talvio, Uuno Kailas, Uno von Schrowe, Arvi Kivimaa ja Kaarina Helakisa.

Hartolan kirkko: Hartolan nykyinen harmaa graniittikirkko valmistui vuonna 1913 arkkitehti Josef Stenbäckin suunnitelmien pohjalta. Kirkko edustaa kansallisromantiikan ja jugendin piirteitä.

Nykytila: Nykyään Hartolassa asuu noin 3,250 ihmistä, ja se jatkaa rikasta historiaansa, joka ulottuu kivikaudelta aina nykypäivään saakka. Hartola yhdistää perinteensä ja nykyaikaisuutensa, tarjoten asukkailleen ja vierailijoilleen monipuolisia kokemuksia ja nähtävyyksiä.

Katso myös nämä: 

Hartolan kotisivut

Hotellit Hartola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Hippophaë - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2771208