Hotellit Hankasalmi

Hotellit Hankasalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hankasalmi on idyllinen matkakohde Keski-Suomessa, joka hurmaa kauniilla järvimaisemillaan ja luonnonläheisillä aktiviteeteillaan. Alue tarjoaa mahdollisuuden rentoutua järvien rannoilla, nauttia ulkoilusta sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.

hotellit hankasalmi

Hotellit Hankasalmi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hankasalmi sijaitsee Keski-Suomen sydämessä ja tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen ja luonnonläheisen lomakohteen. Alueen tunnusmerkkinä ovat upeat järvimaisemat, ja Hankasalmi onkin erinomainen valinta niille, jotka kaipaavat rauhaa ja kauneutta luonnon keskellä. Hankasalmi on kuin tehty vesielämän ystäville. Alueen lukuisat järvet  tarjoavat loistavat mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen. Järvien rannoilla voit rentoutua tai nauttia virkistävästä saunasta perinteisen suomalaisen kesäelämän hengessä.

Luonnonystävät voivat tutustua Hankasalmen ympäristössä sijaitseviin kansallispuistoihin ja retkeilyalueisiin, kuten Etelä Konneveden Kansallispuistoon, jotka tarjoavat upeita patikointi- ja luontoreittejä. Hankasalmi on myös kulttuurillisesti rikas kohde. Voit vierailla paikallisissa museoissa, kuten Hankasalmen kotiseutumuseossa, ja tutustua alueen perinteisiin ja historiaan. Kesäisin voit osallistua paikallisiin tapahtumiin ja festivaaleihin, jotka tarjoavat maistuvia herkkuja ja musiikkia. Talvisin alueella on upeita harrastusmahdollisuuksia mm. Häkärinteen laskettelukeskuksessa.

Kaupungin keskustassa voit tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja nauttia perinteisistä suomalaisista herkuista. Voit maistella paikallisia kalalajeja ja muita herkkuja, joissa maistuvat puhtaat ja paikalliset raaka-aineet. Hankasalmi on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea aitoa suomalaista luontoa ja kulttuuria. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista maisemista ympäri vuoden.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Hankasalmessa

Booking.com

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hankasalmi

Hankasalmi tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Alueen hotellit vaihtelevat perinteisistä maaseutumajoituksista moderneihin kaupunkihotelleihin, ja niissä on usein tarjolla mukavat puitteet rentoutumiseen ja hyvään oloon. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hankasalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Revontuli Resort Hotel

Revontuli Resort Hotel sijaitsee erinomaisella paikalla Hankasalmella, vain lyhyen kävelymatkan päässä upeasta Revontuli Golf -kentästä. Hotelli tarjoaa monipuolisia mukavuuksia vierailleen, kuten ilmaisen mannermaisen aamiaisen päivittäin, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Voit myös nauttia herkullisia aterioita hotellin ravintolassa tai rentoutua baarissa tai loungessa.

2. Revontuli Rerost Glass Igloo

Revontuli Resort Glass Igloos sijaitsee erinomaisella paikalla Hankasalmella, lyhyen kävelymatkan päässä upeasta Revontuli Golf -kentästä. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia, kuten ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja mahdollisuuden ilmaiseen omatoimiseen pysäköintiin.

3. Villa Hatakka

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee lähellä suosittua Revontuli Golf -kohdetta. Loma-asunto tarjoaa vierailleen mukavuutta ja kodikkuutta, sillä sieltä löytyy muun muassa takka ja televisio. Lisäksi loma-asunnossa on käytettävissä pyykinpesukone, mikä tekee pidemmästäkin vierailusta vaivattoman. Majoituspaikan alueella on myös sauna, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi, sekä hiihtoyhteys rinteeseen niille, jotka nauttivat talviurheilusta.

4. Loma-asunto Jokiranta

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Villa Mathilda -kohdetta. Loma-asunto tarjoaa vierailleen mukavuutta ja viihdettä, sillä siellä on saatavilla televisio ja DVD-soitin. Lisäksi loma-asunnossa on käytettävissä pyykinpesukone, mikä helpottaa matkalaukun pakkaamista, ja alueella sijaitsee myös sauna rentoutumista varten. Hiihtoyhteys rinteeseen tarjoaa mahdollisuuden talviurheilusta nauttimiseen niille, jotka kaipaavat lunta ja laskettelua.

5. Loma-asunto Hepolehto

Vacation home Hepolehto Hankasalmella, Keski-Suomessa, tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon niille, jotka etsivät rauhallista lomapaikkaa luonnon keskellä. Tässä savuttomassa loma-asunnossa on yksi erillinen makuuhuone, joka tarjoaa mukavuutta ja yksityisyyttä vieraillesi. Lisäksi loma-asunnossa on takka, joka luo lämmintä tunnelmaa ja mahdollistaa rentoutumisen.

Hotellit Hankasalmi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hankasalmi nähtävyydet ja ajanviete

Hankasalmi on viehättävä paikkakunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Alueen luonto on upea ja tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

Pienmäen talomuseo: Pienmäen talomuseo Hankasalmella on kiehtova kulttuurikohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kurkistaa keskisuomalaiseen maalaiselämään menneinä aikoina. Tämä historiallinen talo on rakennettu mäelle perinteiseen tyyliin, ja siihen kuuluu noin 20 hirsirakennusta, kuten asuinrakennus, karjasuojia, talli, aittoja, sauna, riihi, paja, keittokota ja kaivoja. Monet pihapiirin rakennuksista ovat peräisin jo 1700-luvulta, ja ne tarjoavat ainutlaatuisen näkymän menneen ajan maalaistalouteen.

Hankasalmen kotiseutumuseo: Hankasalmen kotiseutumuseo on paikallisen kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo, joka tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen historiaan ja perinteisiin. Museo sijaitsee pääasiassa 1800-luvun pihapiirissä, joka antaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua menneen ajan elämään ja ympäristöön.

Sepän galleria: Sepän galleria on kiehtova paikka Hankasalmella, joka yhdistää keramiikkapajan, pajamyymälän sekä käsityöläisten työnäytökset. Galleria on erikoistunut käsintehtyyn keramiikkaan, ja vierailijat voivat ihailla ja hankkia uniikkeja keramiikkatuotteita myymälästä.

Keskisenlammen luontopolku ja lintutorni: Keskisenlammen luontopolku ja lintutorni tarjoavat luonnosta kiinnostuneille vierailijoille upean mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja lintuelämään. Luontopolku kiertää Keskisenlammen ympäristöä ja tarjoaa kävijöilleen noin 3 kilometrin mittaisen reitin, joka mahdollistaa luonnon kauneuden ja rauhan kokemisen

Aktiviteetit

  • Häkärinteet: Häkärinteet on laskettelukeskus, joka tarjoaa upeita laskettelumahdollisuuksia niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Keskuksessa on yhteensä 12 rinnettä ja 5 hissiä, jotka tarjoavat laskettelijoille ja lumilautailijoille monipuolisia reittejä ja vaihtelevaa maastoa nautinnolliseen lasketteluun.
  • Revontuli: Revontuli on ainutlaatuinen viihdekeskus, joka sijaitsee upeissa järvimaisemissa tarjoten vierailleen monipuolisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Tämä keskus kuuluu Suomen ykkösketjuun, ja se on tunnettu monipuolisesta viihdeohjelmastaan, kauniista luonnonmaisemistaan ja tiloistaan erilaisten tapahtumien järjestämiseen.
  • Hirnuva Harmonia: Tämä paikka tarjoaa ratsastustunteja ja heppailuhetkiä hevosten ja ponien parissa, sopien kaikenikäisille asiakkaille.
  • Kärkkäälän luontopolku: Noin 2 kilometrin mittainen luontopolku vie sinut koskimaisemiin Kärkkäälän kylän sydämessä, tarjoten upeita ulkoilumahdollisuuksia.
  • Eräspete: Tämä paikka tarjoaa monenlaisia luontoon liittyviä aktiviteetteja, kuten kalastusta, metsästystä, melontaa, pyöräilyä ja jousiammuntaa.
  • Häähninmäen ulkoilualue: Tämä ulkoilualue kutsuu retkeilemään, maastopyöräilemään ja hiihtämään, tarjoten yli 40 kilometriä hienoja reittejä.
  • Hankasalmen ratsastuskoulu: Laadukas ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja kaikenikäisille ja tasoisille asiakkaille.
  • Laavut ja taukopaikat: Alueen laavut ja taukopaikat palvelevat eri vuodenaikoina ulkoilijoita ja retkeilijöitä.
  • Rantakorven Tila: Luomutila, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua maaseudun elämään ja tavata ystävällisiä maatilan eläimiä.
By Leo-setä - HäkärinteetUploaded by A333, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24738583

Tapahtumat Hankasalmella

Kihveli Soikoon!

Kihveli Soikoon! -festivaali on vuosittain Hankasalmen rautatieasemalla järjestettävä tapahtuma Keski-Suomessa. Festivaali tunnetaan hyvän tunnelmansa ja skiffle-henkisen musiikkinsa ansiosta. Tapahtuma kerää vuosittain runsaan kävijämäärän, ja se on perinteisesti järjestetty heinäkuun kolmantena viikonloppuna.

Festivaalin ohjelmaan kuuluu konserttien lisäksi monipuolinen oheisohjelma. Tapahtumassa järjestetään esimerkiksi skifflesoitinten rakennus- ja soittokursseja, kulinaarisia elämyksiä yhdessä Suomen Keittiömestareiden kanssa sekä erilaista ohjelmaa myös lapsille.

Hankasalmen historiaa

Hankasalmen historia juontaa juurensa 1500-luvulle, ja se on muodostanut pysyvän asutuksen alueen. Kylät, kuten Hankamäki, Kuuhankavesi ja Kynsivesi, jotka kuuluivat Rautalammin pitäjään, perustivat oman rukoushuonekuntansa vuonna 1798 ja rakensivat sille pienen rukoushuoneen. Hankasalmen kappeliseurakunta perustettiin virallisesti 7. huhtikuuta 1802. Myöhemmin siihen liitettiin alueita Pieksämäen ja Rautalammin pitäjistä, kuten Armisvesi, Niininiemi ja Suolavesi, vuonna 1831. Seurakunta itsenäistyi vuonna 1860.

Nykyinen Hankasalmen kirkko, suunniteltu arkkitehti Josef Stenbäckin toimesta, valmistui vuonna 1892. Kirkko on hirsinen päätytornillinen pitkäkirkko ja edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria.

Hankasalmen kunta perustettiin vuonna 1872, ja sen väkiluku on kasvanut merkittävästi vuosien varrella. Esimerkiksi vuonna 1805 alueella asui 889 ihmistä, kun taas vuonna 1964 väkiluku oli noussut 8823 henkeen. Kunnan kehityksen kannalta merkittävä askel oli Jyväskylän-Pieksämäen radan valmistuminen vuonna 1918, mikä johti asemakylän syntymiseen noin 9 kilometrin päähän kirkonkylästä, sillä rataa ei rakennettu suoraan kirkonkylän läpi. Tämä rautatieyhteys vaikutti olennaisesti Hankasalmen kehitykseen ja taloudelliseen kasvuun.

Katso myös nämä: 

Hankasalmen kotisivut

Hotellit Hankasalmi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hankasalmi nähtävyydet
By ​Finnish Wikipedia user Oksanen, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6067966