Hotellit Hamina

Hotellit Hamina – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hamina on viehättävä matkakohde Etelä-Suomessa, tunnettu historiallisista nähtävyyksistään, upeasta merellisestä ympäristöstään ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan. Kaupunki sijaitsee Kymenlaakson maakunnassa ja tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen sekoituksen kulttuuriperinnettä ja luonnonkauneutta.

hamina hotellit

Hotellit Hamina – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hamina on kaunis matkakohde Etelä-Suomessa, joka hurmaa vierailijansa historiallisella tunnelmallaan ja upeilla merellisillä maisemillaan. Kaupunki on rikas historiastaan, ja sen keskusta-alueella voi tutustua vanhoihin rakennuksiin ja viehättäviin katunäkymiin. Erityisen vaikuttava on Hamina Bastionin kruunut, osa vanhaa linnoitusta, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnoituksen historiaa voi kokea läsnäollessaan, ja vierailu täällä on ehdoton suositus.

Haminan merellinen ympäristö houkuttelee ulkoilmaihmisiä ja luontoharrastajia. Kymenlaakson alueella sijaitseva Kymijoki on yksi Etelä-Suomen parhaista lohenpyyntipaikoista, ja se tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, veneilyyn ja luonnonkauniisiin saaristoristeilyihin. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsevat kansallispuistot, kuten Valkmusan kansallispuisto ja hieman kauempana oleva Repoveden kansallispuisto, tarjoavat upeita retkeilymahdollisuuksia ja mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta.

Hamina on myös kulttuurin ystävien unelma, sillä kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Haminan lähellä Kotkassa sijaitseva Merikeskus Vellamo on kiinnostava museokokonaisuus, joka kertoo Suomen merenkulun ja Kymenlaakson historian tarinanäyttelyiden, museolaivojen ja interaktiivisten näyttelyiden kautta. Lisäksi kaupungissa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöperinteeseen paikallisissa gallerioissa ja näyttelyissä.

Hamina on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia historiasta, luonnosta ja kulttuurista kauniissa merellisessä ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Haminassa

Haminassa on useita hotelleja, jotka tarjoavat mukavia majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille matkailijoille. Kaupungissa on valinnanvaraa eri hintaluokissa ja tyyleissä, ja hotellit tarjoavat  hyvän sijainnin kaupungin nähtävyyksien ja aktiviteettien tutkimiseen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Haminan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Spa Hotel Hamina

SpaHotel Hamina on mukava majoitusvaihtoehto Haminassa, erityisesti niille, jotka haluavat nauttia kylpyläelämyksistä ja olla lähellä Hamina Bastion -nähtävyyttä. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ja vieraiden käytettävissä on peräti 4 sisäuima-allasta sekä täyden palvelun kylpylä. Majoituksen hyödyt sisältävät myös baarin ja loungen, joista voit tilata virkistäviä juomia sekä omatoimisen pysäköinnin, joka on saatavilla lisämaksusta.

2. Hostel Jailhouse

Hostel Jailhouse on mielenkiintoinen majoituspaikka, joka sijaitsee vanhassa avovankilassa, joka on remontoitu viihtyisäksi hostelliksi. Tämä hostelli tarjoaa edullisia yöpymisvaihtoehtoja, ja siinä on mukavat huoneet, jotka on sisustettu ”selli”-teemalla. Hostel Jailhouse sijaitsee lähellä Haminan keskustaa.

3. Wanha Veteraani

Wanha Veteraani tarjoaa majoitusmahdollisuuksia niin ryhmille kuin yksittäismatkailijoille vanhassa kasarmiympäristössä. Voit viettää yhden tai useampia öitä Haminan varuskunnan pääportin läheisyydessä sijaitsevassa perinnekeskus Wanhan Veteraanin kriisinhallintatukikohdassa. Majoituksen yhteydessä voit tutustua rauhanturvaamisen perusnäyttelyyn sekä vuosittain vaihtuvaan teemanäyttelyyn, ja rentoutua kompaktissa saunassa.

4. THE Hotel

THE Hotel on viihtyisä majoituspaikka, joka on remontoitu entiseen poliisi- ja oikeustaloon. Tämä majoituspalvelu tarjoaa kodikkaita huoneita niin lyhyt- kuin pitkäaikaismajoitusta etsiville matkailijoille. THE Hotel sijaitsee Haminan keskeisimmällä paikalla, Raatihuoneentorilla, ja tarjoaa monia mukavuuksia. Huonevalikoimaan kuuluu kylpyhuoneellisia 2 hengen huoneita, joissa on televisio, sekä yhden hengen huoneita, joissa jaetut wc- ja suihkutilat.

5. Hamina Bastion Apartments

Hamina Bastion Apartment sijaitsee viehättävässä Haminan vanhassakaupungissa, historiallisessa rakennuksessa 1890-luvulta. Huoneistossa on useita mukavuuksia, mukaan lukien sauna, älytelevisio ja ilmainen langaton internet-yhteys. Huoneistossa on tilava ruokailutila ja varusteltu keittiö, jossa on uuni, liesi ja kahvinkeitin. Omassa kylpyhuoneessa on suihku, mikä tekee oleskelustasi mukavan ja käytännöllisen. Majoituspaikan läheisyydessä on useita ravintoloita, kauppoja ja jopa kylpylä, joten vierailusi aikana ei puutu palveluista ja mahdollisuuksista nauttia kaupungista.

Hotellit Hamina – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hamina nähtävyydet ja ajanviete

Hamina tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungin historialliset kohteet, kaunis luonto ja kulttuuritapahtumat tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen.

Haminan vanha keskusta: Haminan vanhakaupunki on arkkitehtoninen helmi, jossa voit vaellella historiallisilla kaduilla ja ihailla upeaa arkkitehtuuria. Kahdeksankulmainen keskusaukio on erityisen vaikuttava ja tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden kuljeskella kaupungin viehättävillä teillä.

Haminan raatihuone: Tämä kaunis 1800-luvulla rakennettu rakennus on paikallisen hallinnon symboli. Voit ihailla sen arkkitehtuuria ja historiaa sekä vierailla kahvilassa, joka toimii rakennuksessa.

Hamina Bastioni: Haminan linnoitusalueella sijaitseva bastioni on vaikuttava paikka, joka tarjoaa tilaa erilaisille tapahtumille ja festivaaleille. Se on myös suosittu vierailukohde, joka kertoo Suomen sotilashistoriasta.

Reserviupseerikoulu: Tämä kaunis rakennus ja siihen liittyvä puisto ovat osa Suomen puolustushistoriaa. Voit ihailla rakennuksen arkkitehtuuria ja vierailla puistossa, jossa on muun muassa Kaatuneiden upseerien patsas.

Haminan kirkot: Haminassa on kolme kaunista kirkkoa, jotka edustavat erilaisia uskonnollisia perinteitä. Johanneksen kirkko on uusklassinen luterilainen kirkko, Marian kirkko on keskiaikainen kivikirkko ja ortodoksinen kirkko on harvinainen pyörötemppeli, joka on erityisen vaikuttava.

Haminan museot: Kaupungissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Haminan kaupunginmuseo ja Kauppiaantalon museo. Ne tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää Haminan historiasta ja kulttuurista.

Tove Janssonin seinämaalaukset: Hotelli Seurahuoneen seinämaalaukset ovat ainutlaatuinen taidekohde. Voit tutustua Tove Janssonin luomaan merelliseen maailmaan ja Haminan historiaan näissä maalauksissa.

Aktiviteetit

Haminan luonto- ja liikunta-aktiviteetit tarjoavat monia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta ja aktiivisesta elämäntavasta. 

Vaeltaminen ja pyöräily: Haminassa voit nauttia kaupunkimaisemista ja merenrantamaisemista vaeltamalla valleilla tai pyöräilemällä. Portimon Polut -retkeilyverkosto tarjoaa upeita reittejä patikointiin ja maastopyöräilyyn.

Vesillä liikkuminen: Merelle pääset monin eri tavoin, kuten suppailen, meloen, soutaen tai veneellä saaristoon. Haminassa on useita mahdollisuuksia nauttia meren läheisyydestä ja vesillä liikkumisesta.

Uinti ja saunominen: Haminassa voit nauttia uimisesta sekä rentoutumisesta saunoissa. Linnoituksen uimahalli & spa tarjoaa uima-allasta ja ulkoporeallasta kaupungin keskustassa.

Hiihto ja laskettelu: Talvisin voit harrastaa hiihtoa kaupungin ylläpitämillä hiihtoladuilla Ruissalossa ja Tarmolassa. Laskettelumahdollisuudet löytyvät Uuperinrinteiltä.

Kaupunkipyöräily: Kaakau-kaupunkipyörät tarjoavat kätevän tavan tutustua kaupunkiin pyöräillen. Hamina haltuun -pyöräilyreitti tarjoaa upeita maisemia.

Kaupunkiluontopolut: Haminassa on merkitty luontopolkujen reittejä, kuten Linnoituspolku ja Kirkkojärven luontopolku, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja historiaan.

Luontopolut keskustan ulkopuolella: Haminassa on myös kauniita retkeilyreittejä, kuten Portimon polut, jotka tarjoavat vaihtelevia maastoja ja upeita näkymiä. Horessootin luontopolku Myllykylässä on hieno vaihtoehto.

Frisbeegolf ja skeittipuisto: Haminassa voit pelata frisbeegolfia kolmella eri radalla tai viettää aikaa skeittipuistossa.

Meri ja saaristo: Meri ja saaristo ovat olennainen osa Haminan elämää. Voit vuokrata kajakin, osallistua saaristoristeilyille tai tutustua lähisaariin venekyydillä.

hamina nähtävyydet
By Carl-Magnus Dumell - www.dumell.net/photo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1412161

Tapahtumia

Haminan Linnoituksen Joulu

Haminan Linnoituksen Joulu on joulutapahtuma, joka muuttaa Haminan tunnelmalliseksi joulukaupungiksi. Tapahtumaan kuuluu kauniita jouluvaloja ja -ikkunoita Haminan keskusta-alueella, ja kaupungin kadut, puistot ja kaupat täyttyvät jouluisesta tunnelmasta. 

Joulutori tarjoaa mahdollisuuden ostaa käsin tehtyjä koriste-esineitä ja herkkuja. Lisäksi Raatihuoneen ja Linnoituksen alueella järjestetään monenlaisia perheystävällisiä tapahtumia, jotka liittyvät jouluun. Haminan Linnoituksen Joulu on täydellinen tilaisuus kokea joulun taika ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Valojen yö

Valojen yö on Haminassa järjestettävä kaupunkifestivaali, joka valloittaa kaupungin valolla ja ilolla joka vuosi syyskuussa. Tämä kaksipäiväinen tapahtumakokonaisuus on suunniteltu koko perheelle ja houkuttelee vuosittain tuhansia ihmisiä Haminan keskustan ohjelmapisteisiin ja valaistuihin kohteisiin.

Tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkikeskustaa, ja se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja viihdettä. Tapahtuman suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että se on saavutettavissa eri puolilta kaupunkia, jotta kaikki voivat nauttia elämyksistä täysin. Valojen yö on juhla valon ja taiteen ystäville, ja se luo iloisen ja valoisan ilmapiirin Haminan kaupunkiin.

Bastioni Car Show

Bastioni Car Show on avoin kaikille harrastajille! Riippumatta siitä, onko sinulla autoja, moottoripyöriä, mönkijöitä, vai mopoja harrastusajoneuvoina, olet lämpimästi tervetullut tapahtumaan.

Päivän aikana voit ihailla monenlaisia harrasteajoneuvoja ja nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta. Arpajaiset tuovat jännitystä päivään, ja voit voittaa hienoja palkintoja. Päivä huipentuu parhaiden ajoneuvojen palkitsemiseen, joten kannattaa tuoda oma ajoneuvo esille ja osallistua kilpailuun!

Haminan historiaa

Haminan historia juontaa juurensa 1300-luvulle, kun Vehkalahti mainitaan asiakirjoissa vuonna 1336. Alue sijaitsi Savilahden, Salmenvirran ja Kirkkojärven ympäröimällä niemellä, joka koostui kolmesta kylästä: Pampyölistä, Hietakylästä ja Hirvelästä. Tähän kyläryhmään kuuluivat myös kirkko ja pappila. 1500-luvun puolivälissä alueella oli lähes kolmekymmentä tilaa, mutta sodat ja kadot johtivat asutuksen vähenemiseen 1600-luvulla.

Vuonna 1653 Vehkalahden kirkonkylä erottui pitäjästä ja sai kaupunkioikeudet nimellä Veckelax Nystad, Vehkalahden Uusikaupunki. Kaupunki ei menestynyt hyvin ja se tuhoutui Suuressa Pohjan sodassa vuonna 1712. Kun Ruotsi menetti Viipurin vuonna 1721, tarvittiin uusi kaupunki itärajalle. Vuonna 1723 tuhoutunut Vehkalahden Uudenkaupungin nimi muutettiin Fredrikshamniksi eli suomeksi Haminaksi ja se uudelleenrakennettiin ja linnoitettiin vuosina 1722–1724 sotilaallisen ympyräasemakaavan mukaan. Hattujen sodan aikana Ruotsin armeija poltti kaupungin vuonna 1742, ja se siirtyi Venäjälle Turun rauhassa vuonna 1743. Kaupungin nimi muuttui Friedrichshafeniksi. Ruotsi perusti uuden rajakaupungin Loviisan, joka peri Haminan tapulioikeudet ja veti osan ruotsinkielisistä asukkaistaan mukanaan. Haminassa toimi luterilainen konsistori vuosina 1743–1812.

Vuonna 1809 Haminassa allekirjoitettiin Haminan rauha, jossa Ruotsi luovutti Suomen Venäjälle. Vuonna 1812 Hamina palautui osaksi Suomea. Kaupunki kärsi suuria vahinkoja tulipalossa vuonna 1821. Hamina sai oman kadettikoulunsa vuonna 1819, ja myöhemmin se muuttui Reserviupseerikouluksi.

Vuonna 1926 Haminassa järjestettiin Herättäjäjuhlat. Kotkan kaupungin perustaminen 1870-luvulla vaikutti taloudellisesti Haminan asemaan, ja kaupunki kilpaili Kotkan kanssa. Rakentaakseen kilpailukykynsä, Hamina perusti Tervasaaren ulkosataman ja yksityisen rautatien, Haminan radan.

Vuonna 2003 Vehkalahti ja Hamina yhdistyivät, ja uudeksi nimeksi otettiin Hamina. Kuntaliitoksessa otettiin käyttöön Vehkalahden vaakuna. Haminan vanha venevaakuna palautettiin käyttöön vuonna 2013.

Katso myös nämä: 

Haminan kotisivut

Hotellit Hamina – Vertaa hotellit sivustomme kautta

reserviupseerikoulu hamina
By Pitkäkaula - Photo by me, Pitkäkaula, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4182085