Hotellit Hämeenkyrö

Hotellit Hämeenkyrö – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hämeenkyrö on viehättävä matkakohde Pirkanmaan sydämessä, joka on tunnettu maalaisidyllistään ja luonnonkauniista ympäristöstään. Tämä historiallinen kunta tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia maaseudun rauhasta, tutustua kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja nauttia upeasta järvimaisemasta.

hotellit hämeenkyrö
By Santtu37 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113442735

Hotellit Hämeenkyrö – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hämeenkyrö tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden kokea perinteisen suomalaisen maalaisidyllin kauniissa ympäristössä. Tämä viehättävä kunta tunnetaan erityisesti upeista järvistään, kuten Kyrösjärvi. Nämä järvet tarjoavat loistavat mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen.

Hämeenkyrön luonto on monipuolinen, ja siellä voi nauttia upeista retkeilymahdollisuuksista ympäri vuoden. Pappilanjoki, joka virtaa kunnan läpi, houkuttelee kalastajia ja tarjoaa kauniin ympäristön patikointiin ja pyöräilyyn. Kyröskoski puolestaan tarjoaa upean kulttuurihistoriallisen nähtävyyden matkailijoille Hämeenkyrössä voit majoittua viehättävissä maalaismajoissa tai loma-asunnoissa ja kokea suomalaista maalaiselämää. 

Hämeenkyrö on myös suosittu lähikohde Tampereelta, ja se tarjoaa kaupungin kiireisille asukkaille mahdollisuuden päästä irti arjen stressistä ja nauttia maalaismaisemasta sekä lukuisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. Tervetuloa tutustumaan Hämeenkyröön, jossa yhdistyvät luonnonkauneus, kulttuurihistoria ja maaseudun rauha.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hämeenkyrö

Hämeenkyrö tarjoaa matkailijoilleen useita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Alueella on sekä perinteisiä hotelleja että viehättäviä maaseutumajoituksia, jotka mahdollistavat vieraiden nauttimisen tämän viehättävän kunnan kauneudesta ja rauhasta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hämeenkyrön suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Villa Rauhasalo

Villa Rauhasalo tarjoaa monipuolisia palveluita vierailleen, mikä tekee siitä houkuttelevan majoitusvaihtoehdon Hämeenkyrössä. Vieraat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja hyödyntää omatoimista pysäköintiä, mikä helpottaa matkustamista omalla autolla. Majoituspaikassa on myös kahvila ja ravintola, jossa voi nauttia herkullisia aterioita. Asiakkaat voivat valita lisämaksullisen mannermaisen aamiaisen päivittäin.

Villa Rauhasalossa on tarjolla monia muitakin palveluita, kuten kokoushuone, lahjatavaraliike ja aurinkoinen terassi, jolla voi rentoutua ja nauttia ympäröivästä luonnosta. Erityisesti perheille matkustaville on hyödyllinen tieto, että majoituspaikan alueella on leikkikenttä, mikä tarjoaa lapsille mahdollisuuden viettää hauskaa aikaa.

Hotellit Hämeenkyrö – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Hämeenkyrö nähtävyydet ja ajanviete

Hämeenkyrö tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen kaunis luonto houkuttelee ulkoilmaihmisiä, ja historialliset kohteet sekä kulttuuritapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen perinteeseen.

Kyröskoski: Kyröskoski, joka sijaitsee Hämeenkyrössä, tarjoaa vaikuttavan luontokohteen ja kulttuurihistoriallisen nähtävyyden matkailijoille. Kyröskosken putous on 22 metriä korkea ja tunnetaan myös Kalevalassa mainittuna Hämeen Hälläpyöränä. Alueella alkoi teollistuminen 1860-luvulla, kun puunjalostus ja paperiteollisuus saivat alkunsa. Nykyään alueella toimii Metsä Board Kyron kartonkitehdas, joka on merkittävä talouden moottori paikkakunnalla. Kyröskoski on houkutellut myös taiteilijoita, kirjailijoita ja tutkimusmatkailijoita läpi historiansa. Tämä historiallinen ja luonnonkaunis kohde tarjoaa mielenkiintoisen käyntikohteen niille, jotka haluavat tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja kauniiseen ympäristöön.

Mannamäen näkötorni: Mannanmäen näkötorni on merkittävä muistomerkki ja nähtävyys Hämeenkyrössä. Torni vihittiin käyttöön vuonna 1938 Mannanmäen taistelujen 20-vuotispäivänä, ja se on ollut tärkeä osa alueen historiaa. Sodan aikana torni toimi lottien ilmavalvontapaikkana, ja nykyään se on kunnostettu tarjoten vierailijoille upeita näkymiä ympäristöön. Tornissa toimii myös kahvila, mikä tekee vierailusta entistäkin miellyttävämmän.

Timin mänty: Timin mänty on merkittävä luonnonnähtävyys ja mahdollisesti Pirkanmaan vanhin mänty. Tämä valtava mänty vaikuttaa olevan yli 400 vuotta vanha, mikä tekee siitä alueen kukoistavan historian symbolin. Timin mäntyä ympäröi monia tarinoita ja perinteitä, mukaan lukien mahdollinen rooli muinaissuomalaisten uskontojen pyhänä uhripuuna. Tällaiset muinaiset uskomukset ja rituaalit vaikuttavat säilyneen pitkään kristinuskon aikaan asti.

Hämeenkyrön kotiseutumuseo: Kotiseutumuseo sijaitsee historiallisessa museorakennuksessa, joka on alun perin toiminut kruunun viljamakasiinina ja on yli 200 vuotta vanha. Museon kokoelma koostuu noin 4000 esineestä, jotka ovat pääosin peräisin Hämeenkyröstä. Tämä museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja historiaan.

Frantsilan Kehäkukka: Frantsilan Kehäkukka sijaitsee Pappilanjoen rannalla ja on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Tämä kaunis vanha koulurakennus, joka on peräisin vuodelta 1875, toimii monipuolisena vierailukohteena. Siellä vieraat voivat nauttia viehättävästä kahvilasta, talonpoikaistyyliin sisustetusta kasvisravintolasta sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälästä, josta löytyy kotimaisia tuliaisia.

Pinsiön Taimisto ja Näyttelypuisto: Pinsiön Taimisto ja Näyttelypuisto tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua monipuoliseen kasvivalikoimaan ja samalla inspiroitua erilaisista puutarhaideoista. Taimiston yhteydessä sijaitsee viehättävä näyttelypuisto, joka tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä ja mielenkiintoisia näkymiä kaikille kasvien ystäville ja kotipuutarhureille. Puistossa voit tutustua erilaisiin piharakenteisiin, kuten muureihin, vesiaiheisiin sekä erilaisiin pinta- ja katemateriaaleihin, tarjoten inspiraatiota oman puutarhasi suunnitteluun ja kehittämiseen. Tämä on ihanteellinen paikka niille, jotka nauttivat kasveista ja puutarhanhoidosta.

Hämeenkyrön kirkko: Hämeenkyrön kirkko on viehättävä puukirkko, joka on muodoltaan ristinmuotoinen. Tämä historiallinen kirkkorakennus on peräisin vuodelta 1782 ja se edustaa perinteistä suomalaista puukirkkoarkkitehtuuria. Hämeenkyrössä on myös muita kirkkorakennuksia, ja yksi niistä on Jumesniemen yli 150-vuotias kirkko-koulu. 

Aktiviteetit

Uimarannat

Hämeenkyrössä on useita viehättäviä uimarantoja ja uittopaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden virkistävään ja rentouttavaan päivään vedessä. Järvenkylän uimaranta sijaitsee Vesajärventien varrella, ja se tarjoaa monipuoliset palvelut uimarannalla, kuten kioski, sauna-, wc- ja pukuhuonetilat, hyppytornit ja beach-volley -kenttä. Ranta on suosittu paikka paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Miharin ranta on toinen hiekkaranta, joka sijaitsee Maisematien varrella. Vaikka rannalla ei ole palveluita, se tarjoaa idyllisen ympäristön ja hitaasti syvenevän uimapaikan, joka on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa.

Hämeenkyrössä on myös useita koirien uintipaikkoja, kuten vanhan paloaseman ranta Pappilanjoen suulla ja Kauhtuan veneenlaskupaikka. Nämä paikat ovat erinomaisia valintoja, jos haluat viettää aikaa koirasi kanssa vedessä ja antaa niiden uida ja leikkiä vapaasti.

Kalastaminen

KP Fishing Oy tarjoaa korkealaatuisia kalastusmatkoja niin järvi- kuin merialueilla, ja he palvelevat sekä yritys- että yksityisasiakkaita. Matkojen lisäksi he tarjoavat erinomaisen majoituskohteen, joka sopii kokouksiin, juhliin ja catering-palveluihin Kyrösjärven kauniissa ympäristössä. KP Fishing Oy keskittyy tarjoamaan ikimuistoisia kalastuskokemuksia ja monipuolisia palveluita asiakkailleen.

JPH Fishing & Outdoor järjestää opastettuja kalastusretkiä, luontoretkiä ja nuotioruokailuja. He ovat erikoistuneet suunnittelemaan yhdessä asiakkaidensa kanssa mukavia päiviä luonnon parissa. Tämä palveluntarjoaja tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen luontoon ja nauttia kalastuksen ja retkeilyn riemuista.

Ratsastaminen

  • Sata-Hämeen ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton Vuoden jäsentalli vuodelta 2020. He tarjoavat huippuluokan ratsastusopetusta pitkien perinteidensä pohjalta.
  • Kartanon Talli on toinen ratsastuskoulu Hämeenkyrössä, joka on hyväksytty Suomen Ratsastajainliiton toimesta. He keskittyvät tarjoamaan laadukasta opetusta turvallisilla hevosilla ja poneilla.
  • Vesajärven ratsutalli on ratsastuskoulu, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ratsastukseen maneesilla, kentällä ja radalla.
  • Ratsutalli Heidi Mäkinen on tunnettu ammattitaitoisesta ratsastuksen opetuksesta ja monipuolisista harjoituksista.
  • RatsuReipas Oy tarjoaa täysihoitopalveluita hevosille, valmennusta, ratsutusta, sekä nuorten hevosten koulutusta ja valmistelua erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin.
hämeenkyrö nähtävyydet
By Cryonic07 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25714131
Hämeenkyrö historiaa

Hämeenkyrön alueella on ollut asutusta jo kivikaudella, ja se on saanut alkunsa noin vuonna 400 jälkeen ajanlaskumme alkua. Kyröskosken putouksen läheisillä alueilla on löydetty esihistoriallisia kiviesineitä, viitaten varhaiseen asutukseen. Keskiajalla kyröläiset osallistuivat erilaisille pyyntiretkille pohjoisiin erämaihin, aina Pohjanmaalle saakka, ja tämä näkyy paikannimissä Etelä-Pohjanmaalla. Nuijasodassa kyröläiset olivat mukana, ja jouluna 1596 nuijamiehet kulkivat pitäjän kautta ryöstäen ainakin Hämeenkyrön pappilan. Kyröskosken seudulle perustettiin teollisuutta 1800-luvun puolivälin jälkeen, ja alueella toimi puuvillatehdas ja myöhemmin paperin ja kartongin valmistusta. Pitäjän väkiluku kasvoi merkittävästi 1800-luvun aikana.

Hämeenkyrön kirkko on kaunis puukirkko vuodelta 1782. Kyröskosken alueella toimi pitkään teollisuutta, ja sen seurauksena koko pitäjä sai taloudellista kasvua. Hämeenkyröllä oli myös koulutoimintaa varhain, ja siellä perustettiin muun muassa yksityiskouluja. Kyröskosken alueella perustettiin tehtaita, voimalaitoksia ja höyrylaivaliikennettä, joka kuljetti tehtaiden tuotteita ja matkustajia. Teollistuminen ja väestönkasvu vaikuttivat pitäjän historiaan, ja se oli osa Pirkanmaan väestönkasvua.

Katso myös nämä: 

Hämeenkyrön kotisivut

Hotellit Hämeenkyrö – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kyröskosken vesivoimalaitos
By Cryonic07 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25714136