Hotellit Halmstad

Hotellit Halmstad- Löydä parhaat hotellit

Halmstad on kaunis ja viihtyisä kaupunki Ruotsissa, ja se sijaitsee maan lounaisrannikolla. Se on Skånen läänin toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan upeista rannoistaan, vehreistä puistoistaan ja vilkkaasta kulttuuristaan.

hotellit halmstad

Hotellit Halmstad – Sivustoltamme löydät Halmastadin hotellit ja voit lukea lisätietoa tästä matkakohteesta

Halmstad on myös tunnettu laajasta hiekkarannastaan, joka houkuttelee matkailijoita ja paikallisia viettämään aurinkoista päivää meren rannalla. Täällä voit nauttia uimisesta, auringonotosta ja erilaisista vesiurheiluaktiviteeteista. Kaupungin puistoissa voit nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua vihreässä ympäristössä. Puistoissa on usein myös kahviloita ja leikkipaikkoja, jotka sopivat erityisesti perheen pienimmille.

Halmstadissa on vilkas kulttuurielämä, ja kaupungissa järjestetään usein erilaisia taide- ja musiikkitapahtumia sekä festivaaleja. Täällä voit nauttia elävästä musiikista, teatterista ja taidenäyttelyistä.

Suositut hotellit Halmstad

Halmstadista löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Hotel Tylösand: Tämä luksushotelli sijaitsee Halmstadin rannikolla ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, kattoterassi, useita ravintoloita ja laaja valikoima palveluita.

 2. Hotell Amadeus: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet sekä ystävällisen palvelun. Hotellin läheisyydessä on paljon ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

 3. Scandic Hallandia: Tämä moderni hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet ja monipuoliset palvelut. Hotellissa on myös kattoterassi, josta voi ihailla kaunista maisemaa yli Halmstadin.

 4. First Hotel Mårtenson: Tämä hotelli sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet ja kodikas tunnelma.

 5. Hotel Continental Relax & Spa: Tämä hotelli tarjoaa rentouttavan loman spa-palveluiden ja hyvinvointiaktiviteettien parissa. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Hotellit Halmstad – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Halmstad nähtävyydet ja ajanviete

Halmstad tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 • Halmstadin linna (Halmstads slott): Viehättävä linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linnaa ympäröi kaunis puisto, ja se on suosittu paikka kävelyretkille ja valokuvaukselle.

 • Tylösandin hiekkaranta: Yksi Ruotsin upeimmista hiekkarannoista, joka on tunnettu valkoisista hiekoistaan ja kauniista maisemistaan. Rannalla voit nauttia auringosta, uida ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

 • Picasso-puisto: Taiteellinen puisto, joka on omistettu Pablo Picassolle. Puistossa on monia Picasson teoksiin inspiroituneita veistoksia ja taideteoksia.

 • Galgbergetin näköalapaikka: Kukkula, jolta avautuu upeat näkymät yli Halmstadin ja sen ympäristön. Täällä voit nauttia kauniista maisemista ja tehdä mukavia kävelyretkiä.

 • Halmstadin taidemuseo (Halmstad Konsthall): Museo, joka esittelee ruotsalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Voit tutustua erilaisiin näyttelyihin ja taideilmiöihin museossa.

 • S:t Nikolai kyrka: Kaunis kirkko, joka on yksi Halmstadin vanhimmista rakennuksista. Kirkko on historiallinen nähtävyys, jonka arkkitehtuuri on vaikuttava.

 • Norre Katts Park: Viihtyisä puisto kaupungin keskustassa, jossa voit rentoutua ja nauttia kauniista viheralueista.

 • Golfkentät: Halmstad on tunnettu laadukkaista golfkentistään, jotka tarjoavat hienot puitteet golfaukselle ja ulkoilulle.

Halmstad tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ajanviettoon ja harrastamiseen. Voit nauttia upeista hiekkarannoista, harrastaa vesiurheilua ja pelata golfia. Kaupungissa on hyvät pyöräilyreitit ja mahdollisuus patikointiin kauniissa ympäristössä. Lisäksi voit tutustua kaupungin kulttuurielämään ja osallistua erilaisiin taide- ja musiikkitapahtumiin. Halmstad tarjoaa myös laajan valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja hyvästä ruoasta.

Halmstadin keskusta tarjoaa monia kauppoja ja ostosalueita, joista voit tehdä ostoksia ja löytää mielenkiintoisia tuotteita ja tuliaisia. Halmstad on todella monipuolinen matkailukohde, jossa yhdistyy upeat rannat, kulttuuri, luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Voit valita itsellesi sopivat aktiviteetit ja nauttia monipuolisesta vapaa-ajan vietosta tässä viehättävässä kaupungissa.

halmstad nähtävyydet
Halmstad historiaa

Halmstadin perustaminen

Halmstadin alkuperäinen sijainti oli Övrabyssa, missä nyt sijaitsee Övrabyn kirkon rauniot. Alueen kaivauksissa on löydetty keskiaikainen linna, kolikoita ja keramiikkaa, viitaten asutukseen 1000- ja 1100-luvuilla. On mahdollista, että siellä oli tilapäinen kauppapaikka, mutta pysyvä asutus oli Övrabyssa. Käytännön syistä Övraby oli parempi asuinpaikka, koska se oli kuivempi ja yläpuolella viimeistä Nissanin koskea, mikä teki siitä saavuttamattoman vesitse.

Tanskalainen aika

Halmstadin nimi mainitaan ensimmäisen kerran Valdemar Sejrin jordebokissa vuonna 1231 nimellä Halmstæde, viitaten häärään ja kuninkaan tilaan (mansio Halmstath).[7] Dokumenteissa vuodelta 1257 mainitaan myös Halmstadin maakunta Ettarpsmötessä. Vuonna 1264 perustettiin dominikaaniluostari, mikä viittaa siihen, että Halmstad oli kaupunki. Vanhin tunnettu kaupunkioikeus myönnettiin vuonna 1307 herttua Kristofferille, kuningas Erik Menvedin veljelle ja myöhemmin Kristofer II:lle. Kaupunki siirrettiin kuitenkin 1320-luvulla nykyiselle paikalleen lähemmäs rantaa, mikä mahdollisti syvemmät veneet ja vähensi merirosvojen hyökkäysten riskiä. Vuonna 1322 alakaupunki Brooktorpista tehtiin kaupunki, ja yläkaupungin nimi vaihtui Övrabyksi. Dominikaanien muuttamisesta ilman paavin lupaa viestitti vuoden 1344 kirje. Kaupungissa toimi dominikaaniluostari 1200-luvulla, ja Pyhän Nikolain kirkko rakennettiin 1400-luvulla. Myös fransiskaaniluostari perustettiin 1400-luvun lopulla. Kaupunki oli tärkeä neuvottelujen ja valintojen paikka Kalmarin unionin aikana, ja sitä ryöstettiin 1430-luvulla. Vuonna 1534 se vallattiin ruotsalaisten toimesta ja sen kirkko tuhoutui. Uusi linnoitus rakennettiin vuosina 1598–1605 Kristian IV:n johdolla. Vuonna 1619 pidettiin merkittävä tapaaminen Halmstadin linnassa, mutta myöhemmin samana vuonna kaupunki tuhoutui tulipalossa. Kaupungin uudelleenrakennuksen yhteydessä laadittiin uusi kaupunkisuunnitelma.

Hotellit Halmstad – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi