Hotellit Falun

Hotellit Falun – Löydä parhaat hotellit

Falun tunnetaan perinteisestä punamultaisista puutaloistaan, jotka ovat tyypillisiä alueen rakennustyylille. Kaupungin keskusta on viihtyisä ja siinä on monia kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja.

hotellit falun

Hotellit Falun – Sivustoltamme löydät parhaat hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista!

Falun on kaupunki Ruotsin keskiosassa, noin 240 km Tukholmasta pohjoiseen. Se sijaitsee Dalarnan läänissä, ja se on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan ja rikkaasta kulttuuriperinteestään.

Falunin historia liittyy vahvasti kaivostoimintaan, ja kaupunki on Unescon maailmanperintökohde sen vanhan kaivoksen, Falunin kaivoksen, ansiosta. Kaivos oli aikoinaan yksi Euroopan tärkeimmistä kuparin tuottajista.Luontorakastajille Falun tarjoaa upeita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Kaupungin ympäristössä on kauniita järviä ja metsiä, ja voit nauttia luonnonkauniista patikkareiteistä ja talvisista hiihtomahdollisuuksista.

Muut matkailukohteet Taalainmaan läänissä
Suositut hotellit Falun

Falunista löydät erilaisia hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

  1. First Hotel Grand Falun: Tämä keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet ja hyvät palvelut. Se on lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

  2. Scandic Lugnet: Tämä hotelli sijaitsee upeissa luonnonmaisemissa lähellä Lugnetin ulkoilu- ja urheilukeskusta. Se tarjoaa mukavat huoneet ja monipuoliset palvelut.

  3. Clarion Collection Hotel Bergmästaren: Tämä hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet ja ilmaisen aamiaisen sekä iltapäiväkahvin ja -teen. Se sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa.

  4. Scandic Lugnet Falun Tämä hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet ja modernit palvelut.

Hotellit Falun – Löydä hotellit Lomakulma.fi

Falun nähtävyydet ja ajanviete

Falun tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

  1. Falunin kaivos (Falu Mine): Tämä Unescon maailmanperintökohde on yksi Ruotsin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Falunin kaivos oli aikoinaan tärkeä kuparin tuottaja ja sen toiminta alkoi jo keskiajalla. Nykyään voit tutustua kaivoksen historiaan ja nähdä, miten kaivosta käytettiin kuparin louhintaan.

  2. Carl Larsson-gården: Tämä on tunnetun ruotsalaisen taiteilijan Carl Larssonin koti ja ateljee. Voit vierailla hänen kodissaan ja tutustua hänen taiteeseensa sekä nähdä hänen perheensä elämästä kertovan näyttelyn.

  3. Stora Kopparbergin kirkko: Tämä kaunis kirkko sijaitsee keskellä Falunin kaupunkia ja se on yksi Ruotsin suurimmista puukirkoista. Kirkon sisätilat ovat vaikuttavat ja se on suosittu vierailukohde.

  4. Falunin kulttuuritalo (Kulturhuset): Tämä monitoimitalo tarjoaa erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä. Se on paikka, jossa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen.

  5. Lugnetin ulkoilu- ja urheilukeskus: Tämä ulkoilualue sijaitsee kauniissa luonnonmaisemissa ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun. Siellä voit harrastaa muun muassa hiihtoa, pyöräilyä ja patikointia.

Falunissa voit nauttia monipuolisista harrastusmahdollisuuksista ja ajanvietteestä. Talvella kaupunki tarjoaa erinomaiset olosuhteet talviurheilulle, kuten hiihdolle ja lumilautailulle. Lugnetin ulkoilu- ja urheilukeskuksessa voi harrastaa monenlaista talviurheilua. Kesällä voit nauttia kauniista luonnosta ja retkeillä upeissa ympäristöissä. Patikointireitit ja pyöräilymahdollisuudet ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Kulttuurista kiinnostuneille Falun tarjoaa monia taidegallerioita, musiikkikonsertteja ja teatteriesityksiä. Voit vierailla Carl Larsson-gårdenissa ja tutustua ruotsalaisen taiteilijan elämään ja taiteeseen. Lähialueen vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia vesiurheiluun ja veneilyyn. Voit nauttia järvistä ja rauhallisista vesistöistä. Kaupungissa on myös golfkenttä ja mahdollisuus harrastaa ratsastusta lähellä sijaitsevilla ratsastustalleilla. Lisäksi voit viettää aikaa rentoutuen ja piknikillä kaupungin puistoissa ja viheralueilla.

falun näkymää
Falun historiaa

Falunin kaupunki kasvoi Falunin kuparikaivoksen ympärille, ja sen talous oli pitkään täysin riippuvainen kuparin louhinnasta. On merkkejä siitä, että toimintaa Falunin kaivoksessa oli 1000-luvulla, mutta paljon viittaa siihen, että kuparimalmia louhittiin alueella jo 700-luvulla. Siirtokuntaa tältä ajalta ei kuitenkaan ole dokumentoitu. Alue kuului alun perin Torsångin seurakuntaan. Kopparbergsin kirkko, alun perin nimeltään Mariakirkko, rakennettiin 1400-luvun jälkipuoliskolla. Markkinat pidettiin todennäköisesti Falunissa varhain, luultavasti Falanissa tai Vanhalla ja Iso torilla. Koska kaivos toimi erityisenä oikeuspiirinä, ei todennäköisesti koettu tarvetta kaupungille.

1500- ja 1600-luvulla Falunin kuparin louhinta oli tärkeä tekijä, jonka ansiosta Ruotsi kehittyi eurooppalaiseksi suurvaltaksi, ja tämän myötä kysymys kaupungista tuli ajankohtaiseksi. Tammikuun 7. päivänä 1608 Karl IX myönsi etuoikeudet Falunin kaupungille. Kaupunkia ei kuitenkaan perustettu näiden etuoikeuksien jälkeen, vaikka samana vuonna rakennettiin raatihuone. Uudet etuoikeudet myönnettiin vuonna 1624 ja 30. lokakuuta 1641, ja vasta viimeisten etuoikeuskirjeiden myötä todellinen kaupunki perustettiin. Jo vuonna 1624 oli kuitenkin valittu pormestari ja raatimiehiä. Kaupunki oli tuolloin jo yksi Ruotsin suurimmista. Falunin kaupungin perustaminen viivästyi suurelta osin malmikansan (eli vuoriviljelijöiden) vastustuksesta. Kaupungin perustaminen johtui suurelta osin maaherra Johan Berendes nuoremman ahkerasta työstä.

Kesäkuussa 1761 suuri osa läntisestä kaupungista paloi, ja heinäkuussa samana vuonna itäinen kaupunki paloi. Vuonna 1842 paloi 42 taloa kaupungin koilliskulmassa. Sen jälkeen kaupunki on välttynyt suuremmilta tulipaloilta. 1600-luvun puolivälissä Falun oli Ruotsin toiseksi suurin kaupunki nykyisten maantieteellisten rajojen mukaan Tukholman jälkeen. Tuolloin kaupungissa oli yli 6 000 asukasta. Falun oli myös suurin kaupunki Dalarnassa, mutta 1900-luvulla se kasvoi Borlängen naapurikseen. Falunista tuli näin ollen yksi harvoista läänin pääkaupungeista maassa, jotka eivät ole läänin suurimpia kaupunkeja (toiset ovat Nyköping ja Härnösand). Falunin kuntaan kuuluvat kuitenkin myös ympäröivät maalaiskunnat, mikä tekee siitä väestöltään suurimman kunnan.a.

Falun on toiminut neljä kertaa hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailujen isäntänä: vuosina 1954, 1974, 1993 ja 2015. Riksskidstadionilla Lugnetissä järjestetään vuosittain maailmancup-kilpailuja (Svenska Skidspelen).

Hotellit Falun – Löydä upeimmat hotellit Lomakulma.fi

falun nähtävyydet