Hotellit Evijärvi

Hotellit Evijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Evijärvi tarjoaa matkailijalle rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Lukemattomat vesistöt, erityisesti nimikkonsa mukainen Evijärvi, muodostavat idyllisen ympäristön kalastukseen, veneilyyn ja muihin vesiharrastuksiin. Alueella voi kokea aitoa maaseutuelämää, nauttien samalla sen tarjoamista mahdollisuuksista aktiiviseen ajanviettoon ja rentoutumiseen.

hotellit evijärvi
By Ville Järvinen, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4372304

Hotellit Evijärvi – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Evijärvi, pieni mutta sydämellinen kunta Länsi-Suomessa, on paikka, jossa vierailijat voivat kokea suomalaisen luonnon ja kulttuurin parhaat puolet. Vesistöineen se tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille aktiviteeteille kuten uimiselle, veneilylle, kalastukselle sekä talvisin myös pilkille ja avantouinnille. Evijärven lukuisat reitit ja polut tarjoavat ihanteellisen ympäristön patikointiin, pyöräilyyn ja marjastukseen, samalla kun voi ihastella alueen vehreää ja monipuolista luontoa.

Täällä, jossa luonto on aina lähellä, voit samanaikaisesti uppoutua rauhaan ja hiljaisuuteen tai heittäytyä monenmoisiin seikkailuihin alueen tarjoamissa monipuolisissa ulkoilumaastoissa. Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille alueelta löytyy katsottavaa esimerkiksi vanhojen maalaistalojen, pienten museoiden ja perinteisten tapahtumien muodossa, joissa paikallinen elämäntapa ja perinteet tulevat esille.

Evijärvi on ylpeä yhteisöllisyydestään, ja se näkyy tapahtumissa, jotka kokoavat niin paikalliset kuin matkailijatkin yhteen juhlimaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Vieraanvaraiset evijärveläiset jakavat mielellään tietoaan alueen parhaista paloista ja auttavat matkailijoita löytämään juuri ne kokemukset, joita he etsivät. Voit myös tutustua paikallisiin tuotteisiin ja herkutella alueen kulinaarisilla erikoisuuksilla, sillä maaseudulla ruoka on usein lähellä tuotettua ja tuoreista raaka-aineista valmistettua.

Evijärvi toivottaa sinut tervetulleeksi kokemaan aitoa suomalaista maaseutua, missä yhdistyvät perinteet, ystävällisyys ja luonnonkauneus.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Evijärvellä

Evijärven hotellitarjonta on kuin suoraan suomalaisesta idyllistä, sijoittuen usein luonnonkauniisiin maisemiin ja tarjoten vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia alueen rauhasta ja hiljaisuudesta. Usein perheomisteiset ja persoonalliset majoituspaikat heijastavat paikallista vieraanvaraisuutta ja tuovat vieraiden ulottuville alueen parhaita puolia: jylhiä järvimaisemia, vehreitä metsiä ja aitoa maaseudun tunnelmaa. Majoitustiloissa voi usein aistia paikallisen kulttuurin läsnäolon, ja palvelu on henkilökohtaista ja lämmintä.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Evijärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

  • Chalets 1 , Lappajärvi: Chalets 1, Lappajärvi sijaitsee kauniilla paikalla Lappajärvellä, tarjoten asiakkailleen niin kuntokeskuksen, viehättävän puutarhan kuin terassinkin, kaiken lisäksi yhdistettynä ilmaiseen WiFi-yhteyteen ja upeisiin järvinäkymiin. Majoittujat voivat nauttia myös maksuttomasta yksityisestä pysäköintitilasta. Ympäröivällä alueella avautuvat mahdollisuudet niin patikointiin, kalastukseen kuin pyöräilyynkin.

    Koskikievari: Koskikievari, joka sijaitsee idyllisellä Lappajärvellä, tarjoaa vierailleen viihtyisän baarin ja rentouttavan terassin. Tämä motelli pystyy majoittamaan perheitä erityisesti varten suunnitelluissa perhehuoneissa. Motellin majoitustiloissa on televisio sekä käytännöllinen keittotila, ja jokaiseen huoneeseen kuuluu oma, bideellä varustettu kylpyhuone. Valikoimasta löytyy huoneita, jotka ilahduttavat vieraita parvekkeella tai puutarhanäkymillä. Kaikissa Koskikievarin huoneissa vieraiden mukavuudesta huolehditaan tarjoamalla liinavaatteet ja pyyhkeet.

  • Hotelli Kivitippu: Hotelli Kivitippu, joka kohoaa lähellä Järviseudun golfseuraa ja kaunista Lappajärveä, tarjoaa vierailleen ilmaisen WiFin sekä taulu-tv:llä varustetut huoneet.

    Kivitipun huoneet, jotka on sisustettu yksinkertaisen tyylikkäästi, tarjoavat modernit kylpyhuonetilat suihkuineen. Hotellin spa-alue kutsuu rentoutumaan erilaisilla saunoilla, porealtaita ja sisäuima-altaalla, ja lisäksi tarjolla on mahdollisuus varata oma, erillinen järvenrantasauna yksityiskäyttöön. Kuntoilumahdollisuudet löytyvät hotellin kuntosalilta.

Hotellit Evijärvi – Vertaa hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Evijärvi nähtävyydet ja ajanviete

Väinöntalo – Järviseudun Museo: Väinöntalo, joka toimii myös Järviseudun museona, tarjoaa kiehtovan katsauksen 1800-luvun järviseudun talonpoikaisyhteisöön. Siellä vierailijat voivat tutustua aikakauden arkeen, juhlintaan, käsityötaitoihin, kansanuskoihin sekä pyynti- ja tapakulttuuriin. Museoalue kattaa 20 rakennusta ja esittelee jopa 19 000 esineen kokoelman. Lisäksi paikan päältä löytyy museokauppa Muorinpuoti ja viehättävä museokahvila.

Limonaaditehdas Limutippu: Limutippu on merkittävä osa Evijärven pienteollisuuden ja yrittäjyyden historiaa, esitellen Akseli ja Edith Kasken virvoitusjuomatehtaan alkuaikoja. Museo huokuu aikakauden henkeä säilyttäen alkuperäiset esineistöt, kuten limonaadikoneet, pullot, pesulaitteet, etiketit ja korit. Vierailut museoon ovat mahdollisia tilauksesta.

Evijärven Kirkko ja Kirkkomuseo: Evijärven kirkko ja siihen liittyvä kirkkomuseo ovat kiehtovia paikkoja, jotka heijastavat alueen hengellistä ja kulttuurillista historiaa. Kirkko itsessään, sekä siihen liittyvä museo, tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen näkökulman alueen uskonnolliseen elämään ja perinteisiin.

Uittomiespatsas: Evijärven kunnantalon pihaa koristaa taiteilija Risto Saalastin suunnittelema Uittomiespatsas. Patsas on omistettu alueen uittomiehille ja se kertoo omaa tarinaansa metsätyön ja vesireittien merkityksestä alueen historialle ja kulttuurille.

Tähtitorni: Evijärven Tähtitorni, sijaiten osoitteessa Kirkkotie 419, on paikka, joka on omistettu taivaankappaleiden ihasteluun ja tähtitieteelliseen havainnointiin. Taivastelijat ovat tervetulleita tarkkailemaan yötaivasta ja mahdollisesti oppimaan lisää tähtitieteestä. 

Evijärvi historiaa

Evijärven alueella on merkkejä kivikautisesta asutuksesta, ja alueella on selkeitä jälkiä eri aikakausilta, joihin asutus, kulttuuri ja talous ovat vaikuttaneet. Kivikauden jälkeen, rautakaudella, alueen väestö väheni, ja se toimi enimmäkseen eränkäyntialueena, jossa asusti niin kutsuttuja lappalaisia. Historialliset vesireitit ovat olleet merkittävässä roolissa asutuksen ja kaupan kehittymisessä.

Keskiajalla Evijärvi kuului osana Pietarsaaren suurpitäjää ja ruotsalainen asutus levisi alueelle, mikä näkyy monissa ruotsinkielisissä paikannimissä. Evijärven nimen alkuperästä on erilaisia teorioita, jotka linkittyvät sekä ruotsalaiseen että suomalaiseen ja mahdollisesti saamen kieleen.

1600-luvulle tultaessa kyläyhteisöt olivat alkaneet vakiintua, ja 1500-luvulla Evijärvi mainitaan asiakirjoissa osana Pietarsaaren kyläkuntia. Väkiluku vaihteli vuosisatojen saatossa monista syistä, kuten suurista kuolonvuosista ja siirtolaisuudesta Pohjois-Amerikkaan 1800-luvun lopulla, jolloin alueelta lähti yli 2000 siirtolaista.

Evijärven kirkonhistoriaan liittyy alahärmäläinen Antti Hakola, joka rakensi alueelle kirkon 1758, ja seurakunnallinen asema vakiintui 1800-luvulla. 1865 Evijärvi erotettiin omaksi seurakunnakseen ja siitä tuli oma pitäjänsä vuonna 1867.

1900-luvulla, erityisesti 1960-luvulta eteenpäin, alueen väestökehitys näki muutoksia, kun väkiluku laski muun muassa maaltamuuton ja 1990-luvun lamakauden seurauksena. Siitä huolimatta, Evijärven historia kertoo tarinaa monimutkaisesta ja monimuotoisesta yhteisöstä, joka on elänyt ja muuttunut eri aikakausien mukana.

Katso myös nämä:

Evijärven kotisivut

Hotellit Evijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

evijärvi nähtävyydet