Hotellit Enonkoski

Hotellit Enonkoski – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Enonkoski on idyllinen matkakohde Etelä-Savossa, joka tarjoaa rauhallista maalaismaisemaa, upeita järvimaisemia ja luonnonläheisiä aktiviteetteja. Tämä pienehkö kunta houkuttelee matkailijoita kauniilla järvillään ja vehreillä metsillään.

hotellit enonkoski
By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45853688

Hotellit Enonkoski – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Enonkoski on viehättävä kunta Etelä-Savossa, Suomen järviseudulla. Se sijaitsee Saimaan lähettyvillä ja tarjoaa matkailijoille upeita järvimaisemia sekä luonnonläheisiä kokemuksia. Enonkoski on erityisesti rauhallisuudestaan ja idyllisestä maalaismaisemastaan tunnettu matkakohde. Kunnan alueella on useita kauniita järviä, kuten Enonvesi ja Hanhijärvi, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja muuhun vesiretkeilyyn. Kesäisin voit nauttia uimisesta ja aurinkoisista päivistä järvien rannoilla.

Enonkoski on myös suosittu paikka luontoretkeilylle ja patikoinnille. Kunnassa on monia hyvin merkittyjä vaellusreittejä, jotka kulkevat läpi kauniiden metsien ja maisemien. Luontopoluilla voit tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja villiin eläimistöön. Kulttuurista kiinnostuneille Enonkoski tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen perinteeseen ja historiaan. Voit vierailla paikallisissa museoissa ja oppia lisää alueen menneisyydestä. Enonkoski on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia rauhallisesta lomasta kauniissa luonnossa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Enonkoskella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Enonkoski

Enonkoski tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Hotellit, lomamökit, ja vuokra-asunnot ovat saatavilla niille, jotka haluavat yöpyä tässä idyllisessä kunnassa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Enonkosken suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Olo Centre Kolovesi Nature Park

Olo Centre Kolovesi Nature Park tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan, jossa voit nauttia herkullisia aterioita. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, ja voit myös hyödyntää majoituspaikan tarjoamia palveluita, kuten concierge-palvelua, kiertoajelu- ja lippupalveluita sekä matkatavarasäilytystä. Majoituspaikan alueella voit rentoutua saunassa tai tutustua ympäristöön ilmaiseksi käytettävissä olevien polkupyörien avulla.

2. Vacation home Iltaniemi

Tämä majapaikka tarjoaa mukavaa majoitusta Etelä-Savon kauniissa ympäristössä. Loma-asuntoon mahtuu majoittautumaan kuusi henkilöä ja siinä on kaksi makuuhuonetta, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon perheille ja pienille ryhmille. Majoituksen yhteydessä on hiihtoyhteys rinteeseen, joten se on ihanteellinen valinta talviurheilusta nauttiville vieraille. Sauna tarjoaa rentoutumismahdollisuuden pitkän päivän päätteeksi.

3. Vacation home Hot pool cottage Laurinranta

Tämä upea paikka tarjoaa majoitusta Etelä-Savon luonnonkauniissa ympäristössä. Tässä loma-asunnossa on tilaa kahdeksalle hengelle, ja se tarjoaa kolme makuuhuonetta, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan suuremmille ryhmille tai perheille. Tämä majoituspaikka sijaitsee lähellä Kolovesi National Parkia, ja siinä on poreallas, jossa voit rentoutua päivän päätteeksi. Loma-asunnossa on myös terassi, josta voit nauttia ympäröivästä luonnosta.

4. Vacation home Hankamaja

Vacation home Hankamaja on erinomainen valinta suuremmille ryhmille tai perheille, sillä se tarjoaa tilaa kahdeksalle hengelle. Tässä loma-asunnossa on kaksi makuuhuonetta, ja se sijaitsee kauniissa Etelä-Savon ympäristössä. Majoituspaikassa on takka, joka luo tunnelmaa ja lämmittää viileämpinä iltoina. Televisioissa on DVD-soitin, joten voit viettää aikaa rentoutuen elokuvien parissa.

Hotellit Enonkoski – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Enonkoski nähtävyydet ja ajanviete

Enonkosken kivisilta: Enonkosken kivisilta on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee kirkonkylällä. Tämä kaunis silta rakennettiin vuosina 1903-1904 ja se on yksiaukkoinen kiviholvisilta, joka on tehty liuskekivestä. Silta on paitsi käytännöllinen liikenneyhteys myös kaunis rakennelma, joka kertoo alueen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista. Sillan läheisyydessä voi nauttia kauniista maisemista ja tunnelmallisesta ympäristöstä.

Enonkosken kirkko: Enonkosken kirkko on paikallinen historiallinen nähtävyys, joka kertoo alueen uskonnollisesta perinteestä ja arkkitehtuurista. Kirkko on rakennettu uudelleen sen alkuperäisen tuhouduttua tulipalossa, ja se on ollut merkittävä osa paikallisyhteisön elämää vuosien varrella.

Enonkosken luostariyhteisö: Enonkosken luostari on merkittävä osa alueen kulttuurielämää ja hengellistä perinnettä. Se on Suomen ainoa evankelisluterilainen luostari ja toimii Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön keskuksena. Luostariyhteisö tarjoaa paikan hengellisyyttä etsiville ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua erilaisiin hengellisiin aktiviteetteihin ja tilaisuuksiin.

Koloveden Luontotupa: Koloveden Luontotupa on vierailun arvoinen paikka Koloveden kansallispuiston alueella. Se tarjoaa vierailijoille näyttelyn, joka esittelee kansallispuiston upeaa luontoa. Lisäksi Luontotupa toimii retkeily- ja matkailuneuvontapisteena, josta saa hyödyllistä tietoa Kolovedellä liikkumiseen liittyen, kuten karttoja ja reittivinkkejä. Luontotuvassa on myös myyntivalikoima, josta voi hankkia paikallisia käsitöitä, kansallispuistoon liittyviä tuotteita ja luontoaiheisia lahjoja.

Koloveden kansallispuisto: Koloveden kansallispuisto on tunnettu vaikuttavista kallioistaan, monimutkaisesta saaristostaan ja historiallisesti merkittävistä kalliomaalauksistaan. Tämä luonnonkaunis kansallispuisto sijaitsee Etelä-Savon alueella ja tarjoaa vierailijoille upean mahdollisuuden tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuteen ja kulttuuriperintöön.

Enonkosken kotiseutumuseo: Enonkosken kotiseutumuseo sijaitsee Enonkosken keskustassa ja on entinen viljamakasiini, joka tunnettiin aikaisemmin Enonkosken lainajyvästönä. Tämä rakennus on peräisin vuodelta 1880, mutta siirrettiin nykyiselle paikalleen vuonna 1917. Museo perustettiin vuonna 1973, ja sen hallinnasta vastaa Enonkoski-Seura.

Korpi padel: Supersuosittu padel on saapunut myös Enonkoskelle kesällä 2021. Kentällä on tarjolla palloja ja mailoja, joita voit vuokrata varauksen yhteydessä. Padel on saavuttanut suurta suosiota maailmalla ja nyt myös Enonkoskella voit nauttia tästä viihdyttävästä lajista.

Panimokierrokset Karvilan panimolle:  Karvilan Panimo tarjoaa ohjattuja retkipäiviä, joissa pääset kokemaan käsityöläisoluen valmistuksen taian. Kierroksen aikana saat katsauksen siihen, mistä kaikki panimossa alkoi, tutustut modernin pienpanimon toimintaan ja opit, miten käsityöläisolut valmistetaan. Kierroksen huipentumana pääset maistelemaan oluen erilaisia makuja.

koloveden kansallispuisto
By I, Nikke, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2443119
Enonkosken historiaa

Enonkoskessa on vahva teollinen perinne, joka juontaa juurensa 1700-luvulle. Sotatuomari Herman Johan Heintzius ja kersantti Henrik Kyander rakensivat alueelle vesisahan vuonna 1777, mikä aloitti teollisen toiminnan Enonkoskella. Vuonna 1825 saha siirtyi viipurilaisen kauppaneuvos Timofei Tichanoffin omistukseen. Tichanoffin kauppahuone laajensi toimintaansa ja perusti vuonna 1857 Kangassaaren lasitehtaan, joka oli alueen ensimmäinen laatuaan.

Vuonna 1859 rakennettiin Enonkoskelle ensimmäinen kirkko, ja tästä muodostui Enonkosken tehdasseurakunta. Vuonna 1876 tehdasseurakunnasta muodostettiin Enonkosken rukoushuonekunta, joka kattoi alueita myös Kerimäen, Rantasalmen, Heinäveden ja Säämingin pitäjistä. Vuonna 1882 Enonkosken kunta perustettiin rukoushuonekunnan alueelle. Vuonna 1894 Enonkosken seurakunta erosi virallisesti Kerimäestä, mutta käytännössä ero toteutui vasta vuonna 1909.

Kangassaarella on ollut erilaisia teollisia toimintoja, kuten lasitehdas, höyrysaha ja laivatelakka eri aikoina. Enonkoskella toimi myös Laukunkankaan nikkeli-kuparikaivos vuosina 1984–1994. Tämä teollisuusperinne on ollut tärkeä osa Enonkosken historiaa ja kehitystä.

Katso myös nämä:

Enonkosken kotisivut

Hotellit Mäntyharju – Vertaa hotellit Lomakulma.fi