Hotellit Bodo

Hotellit Bodo – Löydä parhaat hotellit

Bodø on vilkas kaupunki Pohjois-Norjassa, joka tarjoaa upeita luontomaisemia, kiehtovaa kulttuuria ja monipuolisia aktiviteetteja. Kaupunki on tunnettu upeista revontulistaan, kauniista vuonoistaan ja Norjan rannikkokauneudestaan.

hotellit bodo

Hotellit Bodo – Lue lisätietoa matkailukohteista sivustoltamme

Bodø sijaitsee Pohjois-Norjan rannikolla ja toimii tärkeänä porttina Lofotenin saarille sekä Arctic Circle -alueelle. Kaupunki tarjoaa matkailijoille monipuolisia kokemuksia, olitpa kiinnostunut luonnosta, kulttuurista tai aktiivisesta seikkailusta.

Bodøn upeat maisemat vaihtelevat vuonoista vuoristoihin, ja vuodenajasta riippuen voit nauttia auringonlaskuista tai keskiyön auringosta. Kaupungin ympäristössä on lukuisia patikointi- ja retkeilyreittejä, joilla voit tutustua alueen luontoon. Bodøn suosittu nähtävyys on myös Saltstraumen, maailman voimakkain vuorovesivirta, joka houkuttelee kalastajia ja seikkailunhaluisia. Kulttuurista kiinnostuneille Bodøssa on tarjolla erilaisia museoita, gallerioita ja taide-esiintymisiä. Voit vierailla Norjan ilmavoimamuseossa tai nauttia paikallisesta musiikista ja taidetapahtumista. Bodøn keskustassa voit tutustua paikalliseen elämänmenoon, shoppailla putiikeissa ja maistella pohjoismaisia herkkuja ravintoloissa.

Bodø on myös erinomainen paikka revontulien bongaamiseen, erityisesti syksyllä ja talvella. Kaupungista on helppo lähteä retkille ja risteilyille, joilla voit ihailla revontulia ja muita luonnonilmiöitä.

Muita matkailukohteita Norjan Nordlandin läänissä
Suositut hotellit Bodø

Bodøsta löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Scandic Havet Bodø: Tämä moderni hotelli sijaitsee kätevästi keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, hyvin varusteltu kuntosali ja ravintola.

 2. Thon Hotel Nordlys: Hotelli sijaitsee rannan läheisyydessä ja tarjoaa viihtyisiä huoneita sekä upeat näkymät vuonoille. Hotellista on myös kätevä pääsy Bodøn keskustaan.

 3. Radisson Blu Hotel Bodø: Tämä hotelli tarjoaa modernit mukavuudet ja sijaitsee kätevästi lähellä satamaa ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, ravintola ja baari.

 4. Clarion Collection Hotel Grand Bodø: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja tarjoaa ystävällistä palvelua sekä ilmaisen iltapäiväkahvin ja iltapalan.

 5. Thon Hotel Nordland: Tämä hotelli sijaitsee kätevästi rautatieaseman lähellä ja tarjoaa mukavat huoneet sekä monipuoliset palvelut.

Halvat hotellit Bodo- Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Bodøn historiaa

Bodøn kylä sai kaupunkioikeudet vuonna 1816, ja pian sen jälkeen, vuonna 1818, se tuli tunnetuksi Bodøn tapauksesta, joka liittyi brittiläisten kauppiaiden salakuljetukseen ja josta myöhemmin maksettiin korvauksia Norjalle. Bodøn kaupunki perustettiin kunnaksi 1. tammikuuta 1838 (katso formannskapsdistrikt-laki). 1. tammikuuta 1938 osa naapurikunnasta Bodinista (väkiluku: 559) liitettiin Bodøn kaupunkiin. 1. tammikuuta 1959 toinen osa Bodinista (väkiluku: 1 303) siirrettiin Bodøhun.

1960-luvulla Norjassa tehtiin monia kuntaliitoksia Schei-komitean työn seurauksena. 1. tammikuuta 1968 Bodøn kaupunki (väkiluku: 14 252) liitettiin Bodinin kuntaan (väkiluku: 13 323), mikä loi paljon suuremman Bodøn kunnan. 1. tammikuuta 1984 Tårnvika ja Øygårdenin alueet (väkiluku: 22) Kjerringøyn kylän koillispuolella Sørfoldin kunnassa siirrettiin Bodøhun. 1. tammikuuta 2005 koko Skjerstadin kunta liitettiin Bodøn kuntaan.

Toisen maailmansodan aikana suurin osa Bodøsta tuhoutui Luftwaffen hyökkäyksessä 27. toukokuuta 1940. Bodøssa asui kuusi tuhatta ihmistä, ja 3500 ihmistä menetti kotinsa hyökkäyksessä. Ilmahyökkäyksen aikana kuoli viisitoista ihmistä (kaksi brittiläistä sotilasta ja 13 norjalaista).

Akuutin asuntopulan vuoksi Ruotsin hallitus auttoi rakentamaan 107 asuntoa talvella 1941. Nämä talot rakennettiin tiiviisti yhteen aivan kaupungin ulkopuolelle. Tämä pieni alue, joka sijaitsee nykyään Bodøn keskustassa, tunnetaan yhä nimellä Svenskebyen (”Ruotsalainen kaupunki”). Kaupunki rakennettiin uudelleen sodan jälkeen, ja uusi kaupungintalo valmistui vuonna 1959. Saksalaista laivaliikennettä Bodøn ympärillä hyökättiin lokakuussa 1943 Operaatio Leaderin aikana.

Bodøn nimi juontaa juurensa vanhaan Bodøgårdin maatilaan (muinaisnorja: Boðvin), koska kaupunki rakennettiin sen maille. Ensimmäinen osa saattaa olla boði, joka tarkoittaa ”upottua kalliota” tai ”karikkoa”, ja viimeinen osa on vin, joka tarkoittaa ”niittyä” tai ”laitumelle”. Viimeinen osa saatettiin ymmärtää väärin muodossa øy, joka tarkoittaa ”saarta” (ja kirjoitettiin tanskankielisellä muodolla ø).

Bodøn vaakuna hyväksyttiin ensimmäisen kerran vuonna 1889. Se esitti keskiyön aurinkoa veneen yläpuolella meren edessä vuoriston taustalla. Nykyinen versio, joka on yksinkertaistettu moderni versio vanhasta vaakunasta, myönnettiin 24. heinäkuuta 1959. Virallinen kuvaus on ”Punainen, kultainen aurinko” (norjaksi: På rød bunn en gull sol). Tämä tarkoittaa, että vaakunassa on punainen kenttä (tausta) ja aurinko on kultaista. Aurinko on valittu, koska Bodø oli ensimmäinen kaupunki Pohjois-Norjassa, ja siellä koetaan keskiyön aurinko joka vuosi. Vaakunan suunnitteli Hallvard Trætteberg.

bodo historiaa
By DXR - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41176610
Bodøn nähtävyydet

Bodø tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Saltstraumen: Maailman voimakkain vuorovesivirta sijaitsee Bodøn lähellä. Voit seurata tätä luonnonilmiötä ja ihailla valtavia virtauksia laitureilta tai osallistua veneretkille.

 2. Bodø Cathedral (Bodø Domkirke): Bodøn katedraali on moderni ja vaikuttava rakennus, joka tunnetaan myös nimellä ”Vihreä katedraali”. Se on merkittävä uskonnollinen paikka ja arkkitehtoninen nähtävyys.

 3. Nordland Museum: Tämä museo tarjoaa kattavan katsauksen Pohjois-Norjan historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin. Museossa on laaja kokoelma esineitä, valokuvia ja näyttelyitä.

 4. Mjelle Beach: Bodøssa on upeita rantoja, ja Mjelle on yksi niistä. Voit nauttia hiekkarannasta ja kauniista merimaisemista sekä tehdä patikointiretkiä ympäröiviin vuoriin.

 5. Bodøsjøen: Tämä järvi tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun, kalastukseen ja veneilyyn. Järven rannalla on myös kävelyreittejä ja leikkipuistoja.

 6. Bodø War Museum: Tämä museo keskittyy toisen maailmansodan aikaiseen historiaan ja Norjan rooliin sodassa. Museossa on mielenkiintoisia näyttelyitä ja dokumentteja.

 7. Stormen: Bodøn kulttuuritalo Stormen tarjoaa monipuolisen valikoiman konsertteja, teatteriesityksiä, elokuvia ja muita tapahtumia.

 8. Bodøsjøen Friluftsmuseum: Ulkoilmamuseo esittelee perinteistä pohjoisnorjalaista elämäntapaa ja rakennuksia.

 9. Keiservarden: Tämä vuori tarjoaa upeat näköalat Bodøn yli ja ympäröivään maisemaan. Keiservardenille voi patikoida tai nousta linja-autolla.

Ajanviete ja harrastaminen Bodøssa
 1. Retkeily ja patikointi: Bodøn ympäristössä on lukuisia patikointireittejä ja vaelluspolkuja, jotka tarjoavat upeat näkymät vuorille, vuonoille ja merelle.

 2. Vuorikiipeily: Seikkailunhaluisille Bodø tarjoaa mahdollisuuden kokeilla vuorikiipeilyä ja kiipeilyretkiä upeissa maisemissa ammattilaisten opastuksella.

 3. Kalastus: Bodøssa on erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, erityisesti merikalastukseen. Voit osallistua kalastusretkille paikallisten opastuksella ja kokeilla onneasi saalistaen paikallisia kaloja.

 4. Vesitoiminnat: Bodøn rannikkoalue tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesitoimintoihin, kuten melontaan, purjehdukseen ja veneretkiin.

 5. Revontulet ja valokuvaus: Bodø on loistava paikka revontulien bongaamiseen, erityisesti talviaikaan. Voit osallistua revontuliretkille tai yrittää ikuistaa revontulia omilla valokuvaustaidoillasi.

 6. Golf: Voit pelata golfia Bodø Golfparkissa, joka tarjoaa kauniin ympäristön ja haastavia kenttiä.

 7. Kulttuurielämykset: Osallistu paikallisiin kulttuuritapahtumiin, konsertteihin, teatteriesityksiin ja taidenäyttelyihin Bodøssa.

 8. Rantaelämä: Bodøn rannoilla voit rentoutua, nauttia auringosta ja uida raikkaissa vesissä. Suuntaa esimerkiksi Mjelle Beachille tai Saltstraumeniin.

 9. Ostokset ja ruokailu: Bodøssa voit shoppailla paikallisissa putiikeissa ja kauppahalleissa sekä nauttia norjalaisista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa.

 10. Kuntoilu ja hyvinvointi: Bodøssa on tarjolla kuntokeskuksia, joissa voit treenata ja rentoutua esimerkiksi saunoissa ja uima-altaissa.

Katso myös nämä:

Löydä edulliset lennot Bodo

Hotellit Bodo – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

bodo nähtävyydet