Hotellit Asikkala

Hotellit Asikkala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Asikkala on viehättävä matkakohde Päijät-Hämeessä, tunnettu upeista järvimaisemistaan ja vehreistä metsistään. Alueella voi nauttia perinteisestä hämäläisestä ruokakulttuurista, kuten herkullisista järvikalalajeista ja paikallisista leivonnaisista. Lisäksi Asikkala on merkittävä paikka perunanviljelyn historiassa, ja matkailija voi tutustua alueen historiaan ja perinteisiin viehättävissä kylämaisemissa.

hotellit asikkala
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33986280

Hotellit Asikkala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Asikkala on Etelä-Suomen sydämessä sijaitseva viehättävä kunta, joka tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnon ja kulttuurin ystäville. Kunnan alueella on lukuisia järvimaisemia, joista tunnetuin on Päijänne, Suomen toiseksi suurin järvi. Järvi tarjoaa upeat puitteet kalastukseen, veneilyyn ja vesiretkeilyyn.

Asikkalan keskusta on pieni, mutta siellä sijaitseva Vääksy on erityisen viehättävä kylä kanavanvarsitaloineen ja perinteisine puoteineen. Vääksyn kanava on kuin postikortista, ja sen ympäristössä voi nauttia paikallisista kahviloista ja käsitöistä. Kesäisin alueella järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten markkinoita ja musiikkitapahtumia, jotka tuovat lisää eloa ja väriä kylän tunnelmaan.

Asikkala tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Kunnan alueella on useita luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen metsäluontoon ja maisemiin. Lisäksi Pulkkilanharju on tunnettu harjualue, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröiville järville.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Asikkalassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Asikkalassa

Asikkalassa vieraileville on tarjolla monipuolinen valikoima hotelleja, jotka tarjoavat mukavaa majoitusta niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Alueen hotellit vaihtelevat kodikkaista maaseutumajoituksista modernimpiin kaupunkihotelleihin, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden valita juuri omaan makuun ja tarpeisiin sopivan vaihtoehdon. Alta löydät muutamia esimerkkejä Asikkalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel & Hostel Tallukka

Hotel Tallukka sijaitsee idyllisessä Vääksyn kaupungissa Järvi-Suomen alueella, vain 20 kilometrin päässä Lahdesta. Hotellin rauhallinen sijainti tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia järvimaisemista ja luonnonläheisestä ympäristöstä. Hotellissa on monipuoliset mukavuudet, jotka tekevät vierailusta miellyttävän. Hotellissa on sisäuima-allas, poreallas, sauna ja suolahuone, tarjoten rentouttavia hetkiä vieraille. Huoneista avautuu kaunis järvinäköala, luoden rauhallisen tunnelman. Yleisissä tiloissa on saatavilla ilmainen WiFi, ja hotellin vieraille on tarjolla myös ilmaista pysäköintitilaa.

Tallukka-hotellin huoneissa on oma parveke tai patio, josta avautuvat upeat näkymät Vesijärvelle tai Päijänteelle. Huoneissa on myös ilmainen langaton internet-yhteys, joka mahdollistaa vaivattoman yhteydenpidon.

2. Lake Hotel Lehmonkärki – Haasi Mirror Houses

Lake Hotel Lehmunärki – Haasi Mirror Houses Asikkalassa tarjoaa ylellisen majoitusvaihtoehdon, joka sijaitsee vain 39 kilometrin päässä Lahden rautatieasemalta ja 24 kilometrin päässä Päijänteen kansallispuistosta. Majoituspaikka tarjoaa vaivattoman pääsyn alueen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin.

Hotellissa vieraat voivat nauttia monista mukavuuksista, kuten maksuttomasta WiFi:stä, maksuttomasta yksityisestä pysäköintialueesta sekä lainapyöristä, jotka mahdollistavat ympäristön tutkimisen vaivattomasti. Hotelli kantaa viittä tähteä ja tarjoaa myös spa-alueen, jossa on poreallas ja kuumalähdeallas, luoden rentouttavan ympäristön vierailijoille. Savuttomuus lisää hotellin viihtyisyyttä, ja matkaa Hollolan kirkolle kertyy 33 kilometriä. 

Jokainen hotellin huone on varustettu ilmastoinnilla, vaatekaapilla, omalla kylpyhuoneella, taulu-tv:llä, laadukkailla liinavaatteilla, pyyhkeillä sekä omalla terassilla, jolta avautuu kaunis näkymä järvelle. Lisämukavuutena huoneissa on myös jääkaappi, joka mahdollistaa omien pienten herkkujen säilyttämisen.

3. Salonsaaren Lomakylä

Salonsaaren Lomakylä tarjoaa rauhallista ja luonnonläheistä majoitusta Asikkalassa Etelä-Suomessa, vain 27 kilometrin päässä Lahdesta. Majoituspaikka on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät rentouttavaa paikkaa kauniissa ympäristössä.

Lomakylässä vieraat voivat nauttia yksityisestä ranta-alueesta sekä mahdollisuudesta lainata polkupyöriä ympäristön tutkimiseen. Kesäisin tarjolla on lisäksi ulkoporeallas ja kolme saunaa, joista yksi on vaikuttava 10 hengen puulämmitteinen rantasauna. Talvisin sauna on käytettävissä pyynnöstä perjantaisin ja lauantaisin, tarjoten lämpimän ja rentouttavan vaihtoehdon vilpoisiin päiviin.

Lomakylässä on myös viihtyisä terassi ja grilli, jotka mahdollistavat ulkoilmaelämän nauttimisen. Kesäkuusta elokuuhun vieraat voivat herkutella paikan päällä olevassa ravintolassa. Talvisin asiakkailla on mahdollisuus valmistaa aamiaisen ja muita aterioita itse asiakaskeittiössä, mikä lisää joustavuutta oleskeluun.

4. Loma-asunto Villa Kuotaa

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee kätevästi kävelymatkan päässä suositusta Kanavagolf-kohteesta. Loma-asunto tarjoaa kodikkaan ilmapiirin ja monipuoliset mukavuudet, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja käytännöllisen.

Ilmastoituun kotiin kuuluu tilava keittiö, jossa vieraat voivat valmistaa omia aterioitaan ja nauttia niistä yhdessä. Lisämukavuutena loma-asuntoon kuuluu takka, luoden lämpimän ja viihtyisän tunnelman erityisesti viileämpinä päivinä tai iltoina. Pyykinpesukone on käytettävissä, mikä helpottaa pitkienkin lomien suunnittelua. Asiakkaille tarjotaan mahdollisuus rentoutua omalla terassilla, jossa voi nauttia auringonpaisteesta tai rauhallisista hetkistä ulkoilmassa. Lisäksi majoituspaikan alueella on sauna, tarjoten rentouttavan vaihtoehdon päivän päätteeksi.

Hotellit Asikkala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Asikkala nähtävyydet ja ajanviete

Asikkala tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat vierailijoita nauttimaan kauniista luonnosta ja paikallisesta kulttuurista. Järvi-Suomen alueella sijaitseva Asikkala tarjoaa upeat järvimaisemat ja mahdollisuuden osallistua erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Alueen viehättävissä kyliä ja kaupunkeja voi tutkia, ja paikallinen gastronomia houkuttelee herkuttelijoita.

Vääksyn kanava: Asikkala hurmaa matkailijat upeilla vesistöillään, jylhällä luonnollaan ja monipuolisilla palveluillaan. Vääksyn kanava tarjoaa ikimuistoisen elämyksen, kun voit viettää päivän ihaillen kanavan vilkasta laivaliikennettä. Asikkala on kahden kanavan kunta, ja kanavassa liikkuvien veneiden seuraaminen on mielenkiintoista ja lapsille ikimuistoinen kokemus. Vääksyn vireän keskustaajaman vastapainoksi voit tutustua viehättäviin pikkukyliin, jotka tarjoavat omanlaisensa tunnelman. Tervetuloa Asikkalaan nauttimaan sen ainutlaatuisista nähtävyyksistä ja kulttuurista!

Pulkkilanharju – Suomen kaunein maisematie: Vääksystä pääset tutustumaan Suomen kauneimpaan maisematiehen, Pulkkilanharjuun. Lähes yhdeksän kilometriä pitkä harju kulkee Päijänteen poikki ja koostuu upeista harjusaarista sekä vedenalaisista harjuselänteistä. Pulkkilanharju on osa valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta, tarjoten henkeäsalpaavan kauniin reitin luonnon ystäville ja maisemista nauttijoille.

Vanha Vääksy: Vääksyn kanavalta voi suunnata askeleensa länteen kohti Vanhaa Vääksyä. Tämä alue hurmaa kävijät kanavan läheisyydellä, puistoillaan, myllyn vieressä kuohuvalla koskella, rikkaalla huvilahistoriallaan, jokimaisemallaan, satavuotiailla rakennuksillaan sekä paikan päällä vallitsevalla pienyrittäjyydellä. Vanha Vääksy tarjoaa ainutlaatuisen matkan menneisyyteen ja perinteen säilyttämiseen.

Perhekohteet: Asikkala on myös ihanteellinen kohde perheille, sillä se tarjoaa runsaasti hauskoja aktiviteetteja perheen pienimmille seikkailijoille. Tutustu koko perheen voimin lapsiystävällisiin kohteisiin ja anna lasten ilon kuplia. Asikkala pitää huolen siitä, että perheloma on täynnä unohtumattomia hetkiä ja hauskoja seikkailuja.

Lahti-Vesivehmaan lentokenttä: Lahti-Vesivehmaan lentokenttä on Päijät-Hämeen maakunnan ilmailukeskus, joka tarjoaa monipuolista ilmailutoimintaa vuodesta 1958 lähtien. Lentokenttä edustaa pienten lentokenttien kärkeä Suomessa. Kentän välittömässä yhteydessä toimivat jokamiesluokan autorata, motocrossrata sekä ampumarata, tarjoten harrastusmahdollisuuksia ilmailusta kiinnostuneille.

Asikkalan kylät: Asikkalan vireät kylät toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Kylissä aktiiviset kyläyhdistykset järjestävät vuotuisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja suurella sydämellä vapaaehtoisvoimin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen yhteisöön, perinteisiin ja kyläläisten vieraanvaraisuuteen.

asikkala nähtävyydet

Aktiviteetit

Aurinkovuoren Ulkoilureitit: Asikkala tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia Salpausselän harjumuodostelmaan kuuluvalla Aurinkovuoren ulkoilualueella. Alueelta löytyy ulkoilureittejä sekä kuntoilijoille että luontoretkeilijöille. Reitit ovat valaistuja ja talvikunnossa pidetään 3 km:n ja 7 km:n pituisia reittejä. Aurinkovuoren laavulla, jonne pääsee kolmen kilometrin reitiltä, voi nauttia nuotiopaikan tunnelmasta ja maisemista. Uudempi Kivistön laavu sijaitsee seitsemän kilometrin reitin varrella tarjoten lisää mahdollisuuksia evästauolle. Aurinkovuoren pitkät reitit (10 km, 12 km ja 15 km) on suunniteltu monikäyttöreiteiksi, soveltuen pyöräilyyn, kävelyyn ja lumikenkäilyyn. Näille reiteille pääsee nauttimaan kauniista maisemista ja monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ympäri vuoden.

Avantouinti: Asikkala tarjoaa rohkeille avantouimareille mahdollisuuden kokea viileyden ja virkistävän tunteen Kanavalahdessa Majakkapaviljongin edustalla. Avantouintiin liittyy sanonta, että avantoon jää stressi, mielipaha ja kolotukset. Uintimahdollisuus löytyy myös Saunapaviljongin saunasta, joka on vuokrattavissa.

Frisbeegolf: Frisbeegolfin ystävät voivat nauttia 12-väyläisestä radasta Kalmarinrannalla, 4/8-väyläisestä radasta urheilukeskuksessa sekä 9-väyläisestä radasta Kalkkisten koulun ja urheilukentän ympäristössä. Lisäksi maksullinen 18-väyläinen rata sijaitsee Lehmonkärjessä, tarjoten erilaisia haasteita ja maisemia.

Hiihto: Asikkalassa hiihtäjillä on mahdollisuus valita erilaisista latuverkostoista, jotka tarjoavat vaihtelevaa maastoa niin aloittelijoille kuin kokeneille hiihtäjille. Vääksyn urheilukenttää ympäröivä lyhyt ja tasainen latu sopii erityisesti hiihdon opetteluun. Kylien ladut, kuten Viitailasta, Kurhila-Hillilästä, Kalkkisista, Vesivehmaalta ja Urajärveltä, ovat tasaisia ja sopivia hiihdon opettelijoille. Aurinkovuoren maasto tarjoaa haastavampaa hiihtoa korkeuserojensa ansiosta. Valaistuja latuja löytyy myös illan pimetessä, kuten Aurinkovuoren 7 km reitti sekä Vesivehmaan ja Kalkkisten 1 km reitit. Kaikki reitit ja niiden kunnostustiedot ovat helposti saatavilla karttasovelluksesta, joka tarjoaa myös reaaliaikaista tietoa latujen tilanteesta.

Asikkalan historiaa

Varhaiset ajat Asikkalassa:

Asikkala on säilyttänyt historiankirjoituksessaan jälkiä varhaisista ajoistaan. Kivikautisia asetyökaluja ja esineitä on löytynyt alueelta, ja Rautakaudelta peräisin olevat keihäänkärjet Pulkkilan kylästä kertovat alueen varhaisesta historiasta. Pysyvän asutuksen uskotaan saapuneen Asikkalaan lännestä Hauhon, Tuuloksen ja Lammin suunnalta, ja vanhimmat kylät, Anianpelto ja Kurhila, ovat juurtuneet Asikkalan maisemiin perimätiedon mukaan. Asikkala oli osa Hollolan emäpitäjää varhaisina vuosisatoina. Ensimmäiset maininnat Asikkalasta löytyvät vuodelta 1443, kun päätettiin Asikkalan ja Sysmän rajasta. Asikkala mainitaan omana hallintopitäjänään vuonna 1445. Keskiajalla eränkävijöiden reitti kulki Asikkalasta Päijänteen pohjoisosiin.

Keskiaika ja uskonnollinen historia:

Asikkalasta tuli Hollolan kappeli vuonna 1547, mutta itsenäinen seurakunta se muodosti vasta vuonna 1848. Keskiaikainen puinen kirkko rakennettiin vuosina 1608–1612 ja koristeltiin seinämaalauksin. Myöhemmin rakennus purettiin vuonna 1892, ja nykyinen tiilinen kirkko valmistui vuosina 1877–1880.

Kaupunki- ja kauppalasuunnitelmat:

Asikkalan pitäjän historiassa esiintyy useita kaupunki- ja kauppalasuunnitelmia. Vuonna 1693 anottiin Lahden markkinoiden siirtämistä Anianpeltoon, ja vuonna 1727 tämä siirto toteutui. 1740–1741 valtiopäivillä päätettiin tehdä Anianpellosta kaupunki, mutta suunnitelma jäi lepäämään kunnes kuningas Kustaa III määräsi vuonna 1775, että paikalle on perustettava kauppala. Vääksystä tuli Asikkalan suurin taajama Vesijärven laskun ja kanavoinnin myötä.

Kansalaissota ja maantie- ja tienumerointiuudistukset:

Kansalaissodan aikana huhtikuussa 1918 Asikkalassa käytiin kiivaita taisteluja, erityisesti Kalmin pataljoonan ja punaisten välillä. Maantie- ja tienumerointiuudistukset vaikuttivat Asikkalaan, kun vuonna 1938 Lahdesta Padasjoelle kulkeva maantie sai numeron kantatie 58. Myöhemmin 1960-luvulla tästä tiestä tuli osa valtatietä 4. Vuonna 1996 valtatie 4 muutettiin kulkemaan Heinolan kautta, ja Lahden ja Jämsän välinen tie sai numeron 24. Nykyinen maantie Asikkalasta Pulkkilanharjun kautta Sysmään valmistui vuonna 1938.

Asikkalan historia on monivivahteinen, kertoen tarinoita varhaisista ajoista, uskonnollisista tapahtumista, kaupunkisuunnitelmista ja yhteiskunnallisista muutoksista.

Katso myös nämä: 

Asikkala kotisivut

Hotellit Asikkala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

asikkala vaakuna
Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=611554