Hotellit Alavus

Hotellit Alavus – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Alavus lumoaa matkailijat monipuolisella tarjonnallaan sekä luonnonkauniilla ympäristöllään. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen rikkaan kulttuuriperinnön, lukuisia aktiviteetteja ja tapahtumia sekä mahdollisuuden tutustua perinteiseen pohjalaiseen elämäntapaan. Alavus hehkuu vahvaa yhteisöllisyyttä, tarjoten samalla mukavan ja rauhallisen matkakohteen, jossa voi sekä rentoutua että osallistua.

alajärvi hotellit
By Loukkusaarenneva - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=114143067

Hotellit Alavus – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Alavus tarjoaa moninaisia elämyksiä niin aktiivista lomaa kaipaaville kuin kulttuuriharrastajille ja luonnonystäville. Sen rikas historia ja omaleimainen pohjalainen kulttuuri tarjoavat mielenkiintoisen taustan alueella vietetylle ajalle. Alavus tunnetaan paitsi vetovoimaisesta luonnostaan ja viihtyisistä järvimaisemistaan, myös rikkaasta kulttuuritarjonnastaan, ja se kätkee sisäänsä monia aarteita odottamaan löytäjäänsä.

Jylhät järvimaisemat ja monipuoliset ulkoilumaastot kutsuvat viettämään aikaa luonnossa, olitpa sitten kiinnostunut veneilystä, kalastuksesta, vaeltamisesta tai pyöräilystä. Vesistöjen äärellä voit nauttia Pohjanmaan luonnon rauhasta ja kauneudesta, ja metsäiset polut tarjoavat miellyttäviä hetkiä luonnossa liikkujalle.

Alavuden rikas kulttuurihistoria avautuu matkailijalle monin eri tavoin. Kaupungin museot ja historialliset kohteet tarjoavat katsauksen alueen menneisyyteen ja antavat perspektiiviä pohjalaiseen elämäntapaan ja historiaan. Alueella järjestettävät tapahtumat, kuten markkinat ja musiikkiesitykset, tarjoavat sykähdyttäviä kokemuksia ja tuovat yhteen niin paikalliset asukkaat kuin matkailijatkin. Alavus on myös mainio kohde perhelomalle, sillä se tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja kaikenikäisille. Lapsiystävälliset rannat, leikkipuistot ja muut vapaa-ajan palvelut tekevät siitä sopivan matkakohteen myös perheen pienimmille. Kesäaikaan alueella voi nauttia niin auringosta ja uimisesta kuin erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista ja tapahtumista.

Monipuolinen ja ystävällinen Alavus odottaa tarjoten kokemuksia, jotka yhdistävät perinteen ja nykyhetken, luonnon ja kulttuurin. Vieraile Alavudella ja anna pohjalaisen maiseman, ihmisten ja kulttuurin viehättää!

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Alavudella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Alavudella

Alavuden hotellitarjonta heijastaa kaupungin vieraanvaraisuutta ja monipuolisuutta, tarjoten majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungista löytyy sekä tunnelmallisia pikkumajoituspaikkoja että laadukkaita hotelleja, jotka palvelevat niin loma- kuin liikematkailijoitakin

Alta löydät muutamia esimerkkejä Alavuden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

  1. Hotel Alavus: Tämä hotelli sijaitsee Alavuden keskustassa, tarjoten vierailleen mukavuudet ja palvelut, jotka tekevät oleskelusta mukavan ja vaivattoman.

  2. Hirsimökki Tuurin kyläkaupan lähellä: Hirsimökki sijaitsee lähellä Tuurin kyläkauppaa Alavudella. Majoituspaikka tarjoaa vierailijoille terassilla varustetun lomakodin 44 kilometrin etäisyydellä Ruuhikoskigolfista. Majoituspaikka ylpeilee omalla puutarhallaan sekä ilmaisella yksityisellä pysäköintialueella. Se on 36 kilometrin päässä Ähtärin Golfista.Tässä loma-asunnossa on yksi erillinen makuuhuone, kylpyhuone ja olohuone.

  3. Santerintupa: Santerintupa, joka sijaitsee suunnilleen 16 kilometrin etäisyydellä Ähtärin Golfista, tarjoaa asiakkailleen näköalan uima-altaalle ja mahdollisuuden levähtää sen terassilla. Tämä huvila tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia mm. uima-altaan, puutarhan, grillausvälineet, maksuton WiFi-yhteys sekä ilmainen yksityispysäköinti.

    Ilmastoidussa huvilassa on kolme makuuhuonetta, olohuone ja täysin varusteltu keittiö, joka on varustettu jääkaapilla ja kahvinkeittimellä. Kylpyhuoneessa on suihku ja pyyhkeet sekä liinavaatteet ovat saatavilla lisäkorvauksesta.

Hotellit Alavus – Vertaa hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Alavuden nähtävyydet

Alavudelta löydät  monipuolisen kattauksen nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, yhdistellen perinteisen suomalaisen kulttuurimaiseman, historialliset kohteet ja modernit vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Alue tunnetaan erityisesti viehättävästä maaseutumiljööstään, jossa luonto ja maatalous muodostavat omaleimaisen yhdistelmän, tuoden esille sen ainutlaatuisen pohjalaisen tunnelman. Alhaalta löydät suosituimmat nähtävyydet sekä tietoa ajanviettomahollisuuksista Alavudella.

  • Tuurin Kyläkauppa: Tuurin Kyläkauppa sijaitsee Alavudella ja on paitsi Suomen suurin tavaratalo, myös yksi koko maan tunnetuimmista kauppapaikoista, tarjoten monipuolisia ostosmahdollisuuksia, tapahtumia ja huvipuistomeininkiä ympäri vuoden. Vierailijat voivat löytää paikan päältä lukuisia ravintoloita, kahviloita sekä majoitusvaihtoehtoja, tekevät siitä monipuolisen päiväretkikohteen.
  • Alavuden kirkko: Alavuden kirkko, rakennettu 1800-luvun alussa, on merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde ja arkkitehtoninen helmi, joka kertoo paljon alueen historiasta ja perinteistä. Kirkko on yksi alueen vanhimmista rakennuksista, ja se on ollut tärkeä osa paikallista elämää jo useiden sukupolvien ajan.
  • Ähtäri Zoo: Ähtäri Zoo on lyhyen ajomatkan päässä Alavudelta, ja se tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille keskittyen erityisesti pohjoisiin eläinlajeihin, kuten lumileopardeihin ja jääkarhuihin. Ähtärin eläintarha on sitoutunut eläintensuojeluun ja -tutkimukseen, ja se tarjoaa informatiivisia ja opettavaisia kokemuksia vierailijoilleen.

Museot: 

Sotavanhuksen museo, joka toimii vanhassa viljamakasiinissa kirkon naapurustossa, ja joka elävöittää menneisyyttä esitellen niin paikallista taisteluhistoriaa kuin kivikauden jäänteitäkin, ottaen nimensä Runebergin kirjoittamasta runosta. Kulkueena läpi ajan, museon näyttelyt kuljettavat vierailijan läpi historiallisten hetkien, talonpoikaiselämän ja menneiden aikojen kulkuvälineiden.

Samalla kun veteraanien perinnehuone Taidekeskus Harrissa tarjoaa syvällisen sukelluksen talvi- ja jatkosodan ajan vaiheisiin, Toivo Kuula -huone taas tuo esille säveltäjämestarin alkuperän, elämän ja teokset, rikastuttaen käsitystämme suomalaisesta musiikkihistoriasta.

Töysä, osa Alavuden kaupunkia, omalta osaltaan johdattaa kävijät menneiden aikojen paikallishistoriaan ja elämäntapaan Töysän museon kautta, missä näyttelyt tuovat esille niin sotien ajan elämää kuin vanhan ajan kaupankäyntiä ja suutarin ammattitaitoa. Töysän Viljamakasiini, sijaiten kirkon läheisyydessä, yhdistää puolestaan kahvilan viehätyksen ja kirkkohistoriallisen näyttelyn.

J-M Rally Parc Fermé, sijaiten lähellä tunnettua Tuurin kauppakylää, toimii puolestaan ikkunana ralliautoilun maailmaan, esitellen Jari-Matti Latvalan upeaa kokoelmaa, alkaen legendaarisista B-ryhmän autoista aina palkintoihin ja kilpailutarinoihin, luoden näin ollen siltaa menneen ja nykyisen välille.

Alavuden historiaa

Alavuden seudulle ihminen saapui heti mannerjään peräydyttyä. Vanhimmat kivikauden löydöt sijoittuvat Suomusjärven kulttuurin aikaan noin 8000–5000 eaa. Kivikautiset artefaktit, nuotion pohjat, kodan jäännökset ja palaneet luut antavat kuvan kivikautisen väestön elämästä. Asutus pysyi liikkuvana pyyntikulttuurina aina 1500-luvulle saakka. Savolainen kaskenpolttajaväestö alkoi asettua seudulle 1500-luvun lopulla, ja lopullinen asuttaminen tapahtui lännestä, pääasiassa Kyröjoen ja Lapuanjoen keskijuoksulle.

Alavuden vesistönimissä näkyy jälkiä alueen saamelaisasutuksesta, joka väistyi 1500-luvun tienoilla. Uudenkaarlepyyn kaupungin perustaminen Lapuanjoen suulle oli merkittävä tapahtuma Alavuden historiassa vuonna 1617. Liikenteen kannalta tärkeä tienristeys vauhditti Alavuden kehitystä, vaikka alue oli vielä harvaan asuttu.

Alavuden seutu kuului aluksi Ilmajoen seurakuntaan, mutta vuonna 1674 siitä muodostettiin Ilmajoen saarnahuonekunta. Alavudesta tuli vuonna 1701 kappeliseurakunta, ja se liitettiin 1798 Kuortaneen kirkkoherrakuntaan. Alavuden seurakunta sai alkunsa vuonna 1859, kun se erosi Kuortaneesta. Alueen ensimmäinen kirkko rakennettiin todennäköisesti vuonna 1677, ja nykyinen Kauno Kallion suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1914.

Alavuden taistelu Suomen sodassa vuonna 1808 oli tärkeä tapahtuma, jossa suomalaiset voittivat venäläiset. Autonomian aikana Alavuudesta kehittyi ripeästi, uutta peltoa raivattiin ja väkiluku kasvoi. Alavuden liikennesijainti parani Haapamäen–Seinäjoen rautatien avauduttua vuonna 1883. Rautatien linjaus kuitenkin jakoi keskustan asemanseudun ja kirkonseudun välillä.

Kauppalana Alavus toimi vuosina 1974–1976, ja kaupunginoikeudet se sai vuonna 1977. Alavuden liikennesijainti heikkeni vuonna 1971, kun Pohjanmaan rataa oikaistiin ohittamaan Alavus. Vuoden 2013 alussa Töysä liittyi Alavuden kaupunkiin kuntaliitoksen myötä, ja uudeksi vaakunaksi otettiin Töysän vaakuna.

Katso myös nämä:

Alavus kotisivut

Hotellit Alavus – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

alavus nähtävyydet