Hotellit Akaa

Hotellit Akaa – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Akaa on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, joka on tunnettu historiallisista nähtävyyksistään ja upeista luonnonmaisemistaan. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuden tutustua vanhoihin kartanoihin ja viehättäviin maalaismaisemiin, ja se on täydellinen kohde rauhaa ja luontoelämyksiä arvostaville matkailijoille.

hotellit akaa
By JKorpimies - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62098706

Hotellit Akaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Akaa on idyllinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja upeisiin luonnonmaisemiin. Kaupungissa sijaitsee useita historiallisesti merkittäviä kohteita, kuten Viialan kartano ja Toijalan rautatieasema, jotka ovat osa alueen perinnettä ja tarjoavat mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä.

Akaa on myös suosittu retkeilykohde, ja alueella on lukuisia luontopolkuja ja ulkoilumaastoja. Kaupungin ympäristö on täynnä kauniita maalaismaisemia ja järviä, jotka houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta. Akaa onkin ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja viettää aikaa rauhallisessa ympäristössä.

Kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuden maistella paikallisia herkkuja ja tutustua alueen ruokakulttuuriin. Akaassa voit nauttia perinteisistä suomalaisista ruoista, kuten mustasta makkarakastikkeesta ja lähialueen tuoreista raaka-aineista valmistetuista herkuista.

Akaa on loistava matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista maalaisidylliä ja haluavat tutustua Suomen historiaan ja luontoon samalla kun nauttivat paikallisista mauista ja perinteistä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Akaa

Akaassa on tarjolla monipuolinen valikoima hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin. Hotellit vaihtelevat pienistä, perheomisteisista majoituspaikoista suurempiin ketjuhotelleihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Akaan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Ackas

Hotel Ackas sijaitsee Toijalassa ja tarjoaa vierailleen klassista majoitusta, johon sisältyy ilmaista Wi-Fi-yhteyttä. Lisäksi hotellissa on päivittäin tarjolla ilmaista kahvia ja teetä, mikä luo kodikkaan tunnelman. Huoneet Hotel Ackasissa ovat viihtyisiä, ja niissä on käytännöllisiä ominaisuuksia kuten parkettilattia, jääkaappi ja taulu-tv. Jokaisessa huoneessa on myös oma kylpyhuone, jossa on suihku, ja tämä mahdollistaa vieraille yksityisyyden ja mukavuuden.

2. Ellilän Kievari

Ellilän Kievari sijaitsee Toijalassa, 45 km:n päässä Tampereen yliopistosta, ja se tarjoaa majoituksen vierailleen. Tämä majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten kauniin puutarhan, ilmaisen yksityisen pysäköintialueen, yhteisen oleskelualueen ja viihtyisän terassin, jossa vieraat voivat nauttia ulkoilmasta. Ellilän Kievariin on myös helppo päästä, sillä se sijaitsee 45 km:n päässä Nokia-areenasta ja 46 km:n päässä Tampereen linja-autoasemalta sekä Tampere-talosta. Majoituspaikassa on myös oma ravintola ja baari, jotka tarjoavat herkullisia aterioita ja virkistäviä juomia vieraille. Lisäksi maksuton WiFi on saatavilla, jotta vieraat voivat pysyä yhteydessä.

3. Hostel Vekotin

Hostel Vekotin sijaitsee Toijalassa, 43 km:n päässä Tampereen yliopistolta ja Nokia Arenalta, tarjoten majoitusmahdollisuuksia vierailleen. Tampereen linja-autoasema, Tampere-talo ja Tampereen rautatieasema ovat myös saman etäisyyden päässä, 43 km. Hostelli tarjoaa monia mukavuuksia, kuten sisäuima-altaan, saunan ja yhteiskäytössä olevan keittiön. Tämä mahdollistaa vieraiden rentoutumisen ja omien aterioiden valmistamisen mukavasti.

Hotellit Akaa – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Akaa nähtävyydet ja ajanviete

Akaa tarjoaa vierailleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki yhdistää luonnon kauneuden ja kulttuurin monipuolisella tavalla. Vieraat voivat nauttia historiallisista kohteista, kauniista järvistä ja ulkoilma-aktiviteeteista.

Lastenvaunumuseo Mukelo: Lastenvaunumuseo Mukelo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen lastenvaunujen historiaan. Museon kokoelma sisältää laajan valikoiman lastenvaunuja eri aikakausilta, aina 1800-luvulta nykypäiviin saakka. Tämä mahdollistaa käsityksen siitä, millaisia lastenvaunut olivat varakkaissa perheissä ja miten niiden muoto ja tyyli ovat kehittyneet teollistumisen myötä. Museo sijaitsee viehättävässä maalaismiljöössä Riitiälän kylänraitin varrella vanhassa punaiseksi maalatussa hirsitalossa, jossa on kaksi keltaista kuistia.

Kaupunkimehiläistarha: Akaassa sijaitsee kaupunkimehiläistarha, jossa pääset kurkistamaan mehiläisten maailmaan. Kaupunkimehiläistarhassa voit nähdä, miten mehiläiset työskentelevät ja tuottavat hunajaa. Akaa on Suomen Hunajapääkaupunki, ja siellä asustelee peräti 20 miljoonaa mehiläistä. Kaupunkimehiläistarhan suunnitelmallisen hoidon takana on Risto Niilimäki, akaalainen mehiläistarhaaja, joka valittiin Vuoden mehiläistarhaajaksi 2021.

Teristen kartano: Teristen kartano sijaitsee Akaan Toijalassa Etelä-Pirkanmaalla Vanajaveden rannalla, aivan Helsinki-Tampere-moottoritien läheisyydessä. Tila on maatila, jolla keskitytään hereford- ja aberdeen angus -rotuisten pihvinautojen kasvatukseen jalostus- ja lihantuotantotarkoituksessa. Lisäksi tilalla harjoitetaan pienimuotoista lammasten kasvatusta. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia pidetään erityisen tärkeänä, ja ne saavat laiduntaa vapaasti niin pitkään kuin mahdollista kesäisin.

Jonkka Highland: Akaan Kylmäkoskella sijaitsevalla Jonkan tilalla kasvatetaan Ylämaankarjaa, joka on pitkäsarvinen ja pitkäkarvainen skotlantilainen alkuperäisrotu. Ylämaankarja on sopeutunut elämään kylmissä ja karuissa olosuhteissa. Tila on erikoistunut tähän rotuun ja toimii luomutilana, mikä tarkoittaa, että sekä pellot että eläimet noudattavat luomuvalvontaa ja -standardeja. 

Kinnarin kotimuseo: Kinnarin kotimuseo sijaitsee maalaismaisemassa ja koostuu vuonna 1815 rakennetusta päärakennuksesta sekä useista piharakennuksista. Museossa voit tutustua monipuoliseen kokoelmaan, joka sisältää muun muassa astioita, erilaisia työkaluja ja suksia. Kinnarin tiluksilla on myös tekemistä lapsille. 

Veturimuseo: Veturimuseo tarjoaa jännittävän aikamatkan junien maailmaan. Pääset kurkistamaan, miten junia ohjattiin ja kuinka kovaa ne pystyivät kulkemaan. Museossa voit astua nostalgisten vetureiden hytteihin ja antaa mielikuvituksesi lentää menneiden aikojen rautateillä. Opastetuilla kierroksilla kuulet kiehtovia tarinoita Jumbon ja Kisko-Kallen nuoruusvuosilta. 

Aktiviteetit

Luttusen uimaranta: Luttusen uimaranta on viehättävä hiekkapohjainen uimaranta Akaassa, ja se sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Rannalla voit nauttia luonnonkauniista ympäristöstä ja uimisesta kirkkaassa vedessä. Lisäksi rannalla toimii Kesäkioski Luttunen, joka tarjoaa virkistäviä juomia ja herkullisia välipaloja. Täällä voit nauttia kesäpäivistä ja osallistua Viialan Kulttuuriklubin järjestämiin tapahtumiin, joten Luttusen uimaranta tarjoaa monipuolisia Akaa-elämyksiä kaikenikäisille.

Lapinkulman kuntorata: Lapinkulman kuntorata on noin 1,2 kilometrin mittainen valaistu reitti Viialassa, Akaan kaupungissa. Tällä kuntoradalla voit nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta ympäri vuoden. Radan varrelta löytyy myös erilaisia kuntoilulaitteita, jotka mahdollistavat omatoimisen harjoittelun ja kuntoilun ulkoilmassa. Kesällä voit kävellä, hölkätä tai pyöräillä reitin pituuden ja ihailla ympärillä olevaa maisemaa.

Kylmäkoski Discgolfpark: Kylmäkoski DiscGolfPark on Suomen ensimmäinen 27-väyläinen frisbeegolfrata, ja se sijaitsee Akaan Kylmäkoskella. Rata tarjoaa hienon frisbeegolf-elämyksen upeissa Savikosken maisemissa. Kylmäkoski DiscGolfPark sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille ja tarjoaa monipuolisia haasteita kiekonheittotaitureille. Radan laatu täyttää kilpailutasoisten ratojen vaatimukset, ja se toimii myös kilpailutapahtumien näyttämönä. 

Arajärven luontopolku: Arajärven luontopolku tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilusta kauniissa ja monipuolisessa metsäympäristössä, joka kätkee sisäänsä myös luonnonsuojelualueen. Tämä reitti tarjoaa erinomaisen tavan irrottautua arjen kiireistä ja nauttia luonnon rauhasta. Polku on yhteensä 7,2 kilometriä pitkä ja se kulkee osittain metsäautoteiden varsilla. Reitillä on myös mahdollisuus pyöräilyyn, mutta on hyvä huomioida, että se osin haastava kulkea.

akaa nähtävyydet
By Teemuy - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88505313

Tapahtumia

Hunajahulinat

Hunajahulinat on iloinen sadonkorjuukarnevaali, joka valtaa Akaan kaupungin elo-syyskuun taitteessa. Tapahtumassa juhlitaan hunajaa ja makeita herkkuja, ja se on koko kaupungin yhteinen juhla. Vuonna 2023 Hunajahulinat vietettiin 10-vuotisjuhlavuottaan 19.-26.8.2023.

Hunajahulinoiden pääosassa on hunaja, ja eri tapahtumissa tarjoillaan herkullisia hunajapohjaisia makuelämyksiä. Akaa tunnetaan Suomen hunajapääkaupunkina, ja paikalliset tarjoavat hunajaa runsain mitoin ympäri vuoden. Hunajahulinat ovat iloinen ja maukas tapa juhlia hunajantuotantoa ja koota yhteen niin paikallisia asukkaita kuin vierailijoitakin. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Akaan kaupunki yhteistyökumppaneineen. Pörrää mukaan Hunajahulinoiden tunnelmaan ja herkkujen äärelle!

Näkymä

Näkymä on ympäristötaidenäyttely ja -tapahtuma, joka tuo taidetta luontoon, puistoihin ja arjen kulkureiteille. Se on tunnettu siitä, että se yllättää ja ilahduttaa kävijänsä joka kerta uudelleen. Tapahtuman päänäyttämönä toimii upea Nahkialanjärven ympäristö, joka tarjoaa näyttelylle kauniin luonnonkauniin ympäristön.

Näkymä on kerännyt mainetta korkeatasoisista kuraattoreistaan ja tuottajistaan, jotka tuovat mukaansa oman taiteellisen näkemyksensä ja luovuutensa. Tämä taidekokemus on syntynyt TaideAkaa ry:n ja Akaan kaupungin yhteistyönä. 

Akaa historiaa

Akaan alueen historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Alue oli alun perin osa Sääksmäen kirkkopitäjää, mutta itsenäistyi omana kirkkopitäjänään vuonna 1483. Akaasta erotettiin myöhemmin muita itsenäisiä kuntia, kuten Urjala vuonna 1589 ja Kylmäkoski vuonna 1895. Vuonna 1932 Akaasta liitettiin osia uuteen Viialan kuntaan. Akaan kunta lakkautettiin vuonna 1946, ja sen kirkonkylästä muodostettiin itsenäinen Toijalan kauppala, kun taas muu osa kunnasta liitettiin Kylmäkoskeen, Viialaan ja Sääksmäkeen. Viiala oli merkittävä teollisuuspitäjä, ja alueella toimi monia teollisia yrityksiä.

Vuonna 2007 Toijala ja Viiala yhdistyivät uudeksi Akaan kaupungiksi, ja myöhemmin Kylmäkoski liittyi myös osaksi kaupunkia vuonna 2011. Akaa on kasvanut yhdeksi Pirkanmaan kaupungeista, ja sen vaakuna symboloi alueen historiaa ja kulttuuriperintöä.

Katso myös nämä: 

Akaan kotisivut

Hotellit Akaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

akaa keskusta
By Jyri Pukkila - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61301129