Hotellit Äänekoski

Hotellit Äänekoski – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Äänikoski on kaunis luontokohde, joka tarjoaa vierailijoilleen monia upeita kokemuksia ja aktiviteetteja. Tämä viehättävä kohde sijaitsee Keski-Suomessa ja on tunnettu paikallisesta luonnonkauneudestaan ja ulkoilumahdollisuuksistaan.

äänekoski hotellit

Hotellit Äänekoski- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Äänekoski on viehättävä matkailukohde, joka tarjoaa vierailleen mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja paikallisesta kulttuurista. Alueella voit tutustua kauniisiin järvimaisemiin, vehreisiin metsiin ja rauhallisiin maaseutumaisemiin. Lisäksi tarjolla on lukuisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, kalastusta ja retkeilyä. Äänekoski on erityisesti tunnettu teollisuudestaan. Metsä Group toteutti merkittävän investoinnin Äänekoskelle rakentamalla Suomen metsäteollisuushistorian suurimman biotuotetehtaan. Tämä massiivinen projekti edusti yli 1,2 miljardin euron investointia, ja päätös tehtaan rakentamisesta tehtiin vuonna 2015. Tehtaan tuotanto käynnistyi vuoden 2017 lopulla. 

Äänekoski tarjoaa myös kulttuurin ystäville monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tapahtumia. Voit tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin erilaisissa museoissa ja kulttuurikohteissa. Alueella järjestetään myös erilaisia festivaaleja, konsertteja ja taide-esittelyjä, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallisen taiteen ja musiikin rikkaus. Voit myös maistella paikallisia herkkuja ja nauttia perinteisistä suomalaisista ruoista paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi voit tutustua paikallisiin markkinoihin ja ostaa mukaasi paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Äänekoski tarjoaa rentouttavan ja kiinnostavan matkailuelämyksen kaikille, jotka haluavat kokea Suomen luonnon kauneuden ja paikallisen kulttuurin viehätyksen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Äänekoskella

Äänekoskella on tarjolla monipuolinen valikoima hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin. Hotellit vaihtelevat mukavista ja modernista majoituksesta edullisempiin vaihtoehtoihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Äänekosken suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kartano Kievari

Kartano Kievari on viehättävä majoituspaikka, joka sijaitsee lähellä Kotakennään uimarantaa Äänekoskella. Tämä majoituspaikka tarjoaa vierailleen ilmaisen itsepalveluaamiaisen, joka on saatavilla päivittäin. Lisäksi asiakkailla on käytössään ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, mikä on kätevä etu nykyaikaisille matkailijoille. Majoituspaikassa on myös ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee auton kanssa matkustamisesta vaivatonta.

2. Hotelli Äänekoski

Hotelli Äänekoski on mukava majoituspaikka, joka sijaitsee lähellä Kovalan uimarantaa Äänekoskella. Täällä vieraat voivat nauttia ilmaisesta buffetaamiaisesta arkipäivisin, mikä on hieno tapa aloittaa päivä. Lisäksi majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, mikä mahdollistaa yhteydenpidon ja tiedonhankinnan matkan aikana. Auton kanssa matkustaville on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta.

3. Loma-asunto Liisan pirtti

Tämä loma-asunto tarjoaa mukavan oleskelun lähellä Likolahden uimarantaa. Loma-asunnossa on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi, ja viihtyisä takka, joka luo tunnelmaa erityisesti viileämpinä iltoina. Lisäksi loma-asunnossa on pyykinpesumahdollisuus, joka tekee matkustamisesta entistä helpompaa. Asiakkaiden käytössä on myös terassi, jossa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

4. Loma-asunto Lekojärvi

Tämä loma-asunto sijaitsee Äänekoskella, Keski-Suomessa, ja se tarjoaa monia mukavuuksia vierailijoilleen. Majoituksessa on 1 makuuhuone, ja se on savuton hotelli, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon rentouttavalle lomalle. Huoneissa on takka, joka luo lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin. Lisäksi majoituksessa on televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka tekevät vierailustasi entistä miellyttävämmän.

5. Loma-asunto Saarenranta

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Kotakennään uimarantaa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon vesielämästä nauttiville vieraille. Majoituspaikassa on tarjolla monia käteviä mukavuuksia vierailijoiden käyttöön. Loma-asunto tarjoaa vierailleen täysin varustellun keittiön, jossa voit valmistaa omia aterioitasi ja tuntea olleesi kodinomaisessa ympäristössä. Pyykinpesukone on myös käytettävissäsi, mikä helpottaa matkatavaroistasi huolehtimista. Takan lämpö ja tunnelma luovat viihtyisän ilmapiirin, jossa voit rentoutua päivän päätteeksi.

Hotellit Äänekoski – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Äänekoski nähtävyydet ja ajanviete

Äänekoski on viehättävä kaupunki Keski-Suomessa, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungin luonnonympäristössä voi nauttia upeista järvistä ja metsistä, tarjoten mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkiin.

Konginkankaan kirkko: Konginkankaan kirkko on Äänekosken seurakunnan vanhin ja suurin kirkko. Se rakennettiin vuosien 1864-1866 aikana, ennen Suomen nälkävuosia. Kirkko toimi aluksi rukoushuoneena ja sen ensimmäinen jumalanpalvelus pidettiin 10. kesäkuuta 1866. Rakentaminen oli suuri haaste paikalliselle yhteisölle, sillä Konginkankaalla oli tuolloin vain 32 taloa. Kirkon puutavara hankittiin lähimetsistä, ja paikalliset konginkankaalaiset pystyttivät sen yhteisvoimin. Kirkko on yksi viimeisistä Suomessa kansanrakentajien suunnittelemista kirkoista.

Hiskinmökki: Hiskinmäen asuinalueen vanhin rakennus, Hiskinmökki, on nyt varattavissa yksityistilaisuuksiin. Tämä historiallinen mökki siirrettiin toiselle puolelle virtaa loppuvuodesta 2019, ja sen kunnostus- ja entisöintityöt valmistuivat syksyllä 2020. Tämän jälkeen tila otettiin uudelleen yleiseen vuokrauskäyttöön. Voit tarkastella Hiskinmökin saatavuutta Asio-tilavarausjärjestelmässä ja hakea tilan käyttöoikeutta teknisen toimen hallinnosta. Hiskinmökki on erityisen merkittävä, koska se on sekä vanhin että ainoa säilynyt rakennus Hiskias-nimisen myllärin ympärille rakentuneesta Hiskinmäen asuinalueesta. Tämä viehättävä mökki rakennettiin 1800-luvulla, mutta paikalla on ollut mylly jo 1500-luvun lopulla, joka sijaitsi kosken rannassa.

Konginkankaan kotiseutumuseo: Konginkankaan kotiseutumuseo kätkee sisäänsä noin 200 esinettä ja valokuvaa, jotka liittyvät pääasiassa maatalouteen ja metsätalouteen. Tämä museo sai alkunsa Konginkankaan kunnalle lahjoitetusta lainajyvästöstä ja yksityishenkilöiden sekä Kömin Killan keräämistä museokokoelmista.

Nuijasodan muistomerkki: Nuijasodan muistomerkki on paikka, joka on omistettu vuonna 1714 käydyn Isonvihan taistelun muistoksi. Sijainti on Liimattalassa, noin 2 kilometrin päässä Häkkilän tieltä. Tällä alueella oli myös aikaisemmin merkittäviä taisteluja, kuten Nuijasodan taistelu vuonna 1596 Kurikkaharjulla. Vuonna 1950 paikalle pystytettiin obeliskin muotoinen muistomerkki, joka kunnioittaa näiden historian tapahtumien muistoa.

Pukkimäen puutaloalue: Pukkimäki on viehättävä ja historiallisesti merkittävä asuinalue Äänekosken Pukkimäen kaupunginosassa. Se sijaitsee keskustan tuntumassa ja oli alun perin rakennettu Äänekoski Oy:n työläisille vuosien 1920-27 aikana. Alueella on kahdeksan neljän perheen taloa, jotka on suunnitellut arkkitehti Birger Brunila. Nämä puolitoistakerroksiset talot ovat säilyttäneet alkuperäisasunsa ja niille on ominaista klassinen puutaloarkkitehtuuri. 

Laulavan mörön luontopolku: Laulavan Mörön luontopolku on kaunis reitti, joka on merkitty mörköviittojen ja punaisten täplien avulla. Polku kulkee Sumiaisissa Syvälahden, Lohilahden ja Vihijärven kylien maisemissa Keski-Suomessa. Polun kokonaispituus on 19 kilometriä. Polku kulkee järvien, metsien, kankaiden ja harjanteiden läpi, tarjoten upeita näkymiä vuorille ja kaukometsille. Kyläläiset ovat hoitaneet perinteisiä vesiteiden ohella myös helppokulkuista harju- ja kangaspolkua vuosisatojen ajan.

Aktiviteetit

Vesivelhon uimahalli: Vesivelhon uimahalli sijaitsee Äänekosken keskustan läheisyydessä ja tarjoaa monipuolisia uimamahdollisuuksia. Uimahallissa on kuusiratainen 25 metrin allas, jonka syvyys vaihtelee 1,2 metristä 2 metriin, ja veden lämpötila pidetään mukavissa 27 asteessa. Lisäksi hallista löytyy liukumäki, joka päättyy lastenaltaaseen, jonka veden lämpötila on 30 astetta. Lämminvesialtaassa on hierontapisteet rentoutumista varten.

MaastopyöräilyÄänemäellä tarjotaan monipuolisia maastopyöräilyreittejä, jotka sopivat eri tasoisille pyöräilijöille. Nämä reitit sijaitsevat noin kilometrin päässä Äänekosken keskustasta Suolahden suuntaan. Lähtöpiste sijaitsee Äänemäen laskettelurinteen alaosassa. Reitit vaihtelevat helpoista ja aloittelijaystävällisistä vaikeampiin ja teknisempiin reitteihin.

Äänekosken liikuntapuistoLiikuntapuisto tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Kesäisin siellä voi nauttia yleisurheilupaikoista, kahdesta frisbeegolfradasta, tekonurmikentästä, nurmikentästä, hiekkatekonurmikentästä tennikselle ja kahdesta huoltorakennuksesta, joissa on WC-tilat ja pukuhuoneet. Pääkentällä on myös katettu katsomo, josta voi seurata tapahtumia. Liikuntapuistosta lähtee pitkät ja monipuoliset pururadat, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja hiihtoon talvisin. Talvella liikuntapuistossa on käytössä tekojäärata, luistinrata ja monimuotoiset hiihtoladut, jotka ovat toimineet jopa aikuisten SM-hiihtokilpailujen näyttämönä vuonna 2019.

Kievarin kesäteatteri: Kievarin Kesäteatteri on iloista kansanteatteria tarjoava näyttämö, jonka tuotannosta vastaa pitkän historiansa aikana monia yleisöjä viihdyttänyt Teatteri Eurooppa Neljä. Tämä ryhmä, jonka perustajina toimivat alun perin Kunto Ojansivu ja Heikki Paavilainen, juhlistaa 30-vuotista taivaltaan.

FrisbeegolfÄänekosken liikuntapuistossa tarjotaan monipuolisia frisbeegolfmahdollisuuksia kaikentasoisille pelaajille. Lyhyempi 6-väyläinen harjoitusrata on avoinna sekä kesällä että talvella, kun pitempi rata on suljettu. Tämä rata on suunniteltu erityisesti aloittelijoille ja tarjoaa mahdollisuuden harjoitella peliä. Samalla se toimii hyvin paikkana kehittyneemmille pelaajille tekniikan hiomiseen. Pidempi rata, jossa on peräti 20 väylää, on haasteellisempi ja sopii kokeneemmille frisbeegolfin harrastajille. Radan pituus on reilu kolme kilometriä, ja se kulkee monipuolisessa maastossa pururatoja pitkin ja ajoittain metsäpoluille poiketen. Tämä rata tarjoaa mahdollisuuden pelata myös latukauden ulkopuolella.

By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7683280
Äänekosken historiaa

Äänekosken historia liittyy vahvasti sen kehittymiseen itsenäiseksi kunnaksi ja myöhemmin kaupungiksi. Äänekoski alkoi saada muotoaan 1900-luvun alussa, kun Äänekosken rukoushuonekunta perustettiin vuonna 1902. Vuonna 1906 päätettiin perustaa Äänekosken seurakunta, ja samalla rakennettiin uusi puurakenteinen kirkko vuonna 1906.

Äänekosken kunta perustettiin itsenäiseksi kunnaksi vuonna 1911. Aluksi se käsitti osia Laukaan kunnasta ja Saarijärven kunnasta. Vuonna 1932 Äänekoski jaettiin kolmeen osaan: Äänekosken kauppalaan, Suolahden kauppalaan ja Äänekosken maalaiskuntaan. Kaupunkioikeudet myönnettiin Äänekoskelle vuonna 1973.

Äänekosken alueeseen liitettiin vuonna 1969 Äänekosken maalaiskunta ja vuonna 1993 Konginkankaan kunta. Vuonna 2007 Äänekoski, Suolahti ja Sumiainen yhdistyivät, ja uusi kunta otti nimekseen Äänekoski.

Konginkankaan linja-autoturma vuonna 2004 oli yksi Suomen tieliikennehistorian vakavimmista onnettomuuksista, jossa menehtyi linja-auton kuljettaja ja useita matkustajia.

Katso myös nämä: 

Äänekosken kotisivut

Hotellit Äänekoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

äänekoski nähtävyydet
By Yooshimen fin - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27651693